Αποκλειστικό: Φονικό στο Μαύρο Ρόδο - Πέφτει νεκρός ο...

Ο Πέτρος συλλαμβάνεται

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αποκλειστικό: Φονικό στο Μαύρο Ρόδο - Πέφτει νεκρός ο...

Μπελάδες με τον νόμο θα έχει ο Πέτρος στην σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο, αφού για άλλη μια φορά η προσπάθειά του να μπει στο μοναστήρι θα καταλήξει με τη σύλληψή του. Την ίδια ώρα στη Γερακιανή ένα νέο φονικό συγκλονίζει (δείτε παρόλα αυτά και το σημερινό επεισόδιο πριν προβληθεί στην τηλεόραση).

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Ελισάβετ μαθαίνει από την Ολγα πως ο Πέτρος είχε βάλει στοίχημα να την «κερδίσει» και εκείνος θέλει να της μιλήσει για να της εξηγήσει την αλήθεια. Στο μεταξύ, η κόντρα ανάμεσα στην ηγουμένη και την Κασσιανή ολοένα και μεγαλώνει, με τη δεύτερη να εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία τα πυρά της για την πρώτη. Θέλοντας να στηρίξει το σχέδιο του Μπόγρη για τη μονή, της υπενθυμίζει: «Οι μόνες που σας στηρίζουν, γερόντισσα, είναι η αδελφή Αυξεντία και η Ελισάβετ», της λέει.

Η ηγουμένη εκνευρίζεται μαζί της, καθώς για ακόμα μια φορά προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια και ζητάει τη μετάθεση της Κασσιανής, όμως ο Μητροπολίτης έχει τις αντιρρήσεις του. Η Κασσιανή το μαθαίνει και πάει να συναντήσει τη γερόντισσα: «Ζητήσατε τη μετάθεσή μου, γερόντισσα. Φαίνεται πως η αλήθεια δεν σας αρέσει», την κατηγορεί και η ηγουμένη κάνει να τη σταματήσει. Ομως εκείνη συνεχίζει: «Εμένα θέλετε να με διώξετε από εδώ, δεν θεωρείτε πως είμαι άξια του Κυρίου γιατί λέω πάντα αυτό που βλέπω και που είναι αλήθεια, αλλά την Ελισάβετ συνεχώς τη δικαιολογείτε παρόλο που έχει ξεφύγει από τον δρόμο του Κυρίου».

Η ηγουμένη την επιπλήττει: «Σιωπή! Τι λόγια είναι αυτά που λες για την αδελφή σου;». Και τότε η Κασσιανή σοκάρει την ηγουμένη όταν της αποκαλύπτει τις κρυφές συναντήσεις του Πέτρου με την Ελισάβετ στη μονή (δείτε ωστόσο ποια θα είναι η κατάληξη τους στο φινάλε της σειράς). «Τι σκάνδαλο άραγε θα ξεσπάσει αν μαθευτεί πως μια δόκιμη μοναχή συναντάει τον εραστή της μέσα στον οίκο του Θεού;», σχολιάζει η Κασσιανή και η ηγουμένη την κατακεραυνώνει με τον λόγο της και δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στους εκβιασμούς της.

Παρ’ όλα αυτά, η ηγουμένη συναντάει την Ελισάβετ και της μιλάει για όσα έμαθε. Η Ελισάβετ είναι καταρρακωμένη από την αποκάλυψη για τις νυχτερινές συναντήσεις της με τον Πέτρο. Αυτό που δεν ξέρει είναι πως εκείνος ετοιμάζεται να πηδήξει τον τοίχο της μονής κι απόψε το βράδυ. Ομως η ηγουμένη έχει φροντίσει να λάβει τα μέτρα της και έτσι όταν βλέπει τον νεαρό να εισβάλλει ξανά κρυφά στον χώρο, καλεί την αστυνομία και τον συλλαμβάνει. Η εξέλιξη αυτή όμως θα έχει συνέπειες σε όλους, και κυρίως στην Ελισάβετ, που το θέμα θα κάνει τον γύρο του μοναστηριού και η κουρά της κινδυνεύει για άλλη μια φορά.

Το νέο φονικό που συγκλονίζει στο Μαύρο Ρόδο

Μαύρο Ρόδο θάνατος

Ο Βίκος εντοπίζει τη Γιάννα και αμέσως ενημερώνει τον Ζαμάφτα, ο οποίος σπεύδει εκεί για να την εκδικηθεί και να τη σκοτώσει. Οταν την εντοπίζει μόνη της, σηκώνει το όπλο και τη σημαδεύει για να τη σκοτώσει: «Μικρός που είναι ο κόσμος, ε; Νόμιζες ότι θα μου τη γλιτώσεις, σκύλα», της λέει και πάει να πατήσει τη σκανδάλη, όταν εμφανίζεται απρόσμενα η Τασούλα. Εκείνος φεύγει και κρύβεται, ενώ η Γιάννα είναι άσπρη σαν πανί από τον φόβο της.

Την επόμενη μέρα η κοπέλα εξαφανίζεται από το χωριό για να κρυφτεί και όλοι την ψάχνουν. Η αγωνία των γονιών της είναι μεγάλη και η Ευτυχία καταφέρνει να βρει το παιδί της. «Τι έγινε, κορίτσι μου; Φάγαμε τον κόσμο να σε βρούμε, εξαφανίστηκες και τρομάξαμε ότι κάτι έγινε», της λέει μόλις τη βλέπει και η Γιάννα της εξηγεί: «Δεν σας είπα όλη την αλήθεια! Δεν έφυγα από την Πάτρα επειδή χρωστούσα σε τοκογλύφους, αλλά επειδή πυροβόλησα κάποιον». Η Ευτυχία «παγώνει».

Η Γιάννα της εξηγεί όλη την αλήθεια με τον Ζαμάφτα που ήθελε να τη σκοτώσει, αλλά για να γλιτώσει τον πυροβόλησε. «Τώρα ήρθε εδώ στο χωριό και ψάχνει να με βρει για να τελειώσει αυτό που άρχισε», λέει στη μητέρα της. Ο Γεράσιμος προτείνει μια λύση στην Ευτυχία, που μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της Γιάννας.

Στο μεταξύ, ο Ζαμάφτας γυρίζει στη Γερακιανή για να ολοκληρώσει την εκδίκησή του και θα βρεθεί στο μαγειρείο μαζί με την Τασούλα και την οικογένεια της Γιάννας. Λίγες ώρες αργότερα, ο Ζαμάφτας πέφτει νεκρός! Ποιος, όμως είναι εκείνος που τον σκότωσε; Το θέμα τώρα για όλους είναι αν θα φωνάξουν την αστυνομία ή αν θα θάψουν το πτώμα, όπως έγινε με τον Διακοσάββα.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του ΤiVi Σήριαλ που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη σε όλα τα περίπτερα