Η Γη της Ελιάς: «Κοίτα μην πεις τίποτα στη Βασιλική και έχουμε άλλα»

Σε πολύ δύσκολη θέση ο Φίλιππος στα νέα επεισόδια της σειρά του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: «Κοίτα μην πεις τίποτα στη Βασιλική και έχουμε άλλα»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις την Γη της Ελιάς, με την απόφαση της Μυρτάλη να εκδικηθεί στον Αλέξη για όσα της έχει κάνει. Από την άλλη, ο Φίλιππος δέχεται έντονο φλερτ από άλλη γυναίκα με αποτέλεσμα να έρθει σε πολύ άσχημη θέση.

Όσον αφορά τον Στάθη θα βρεθεί πολύ κοντά στο θάνατο, καθώς όπως ήδη σας έχουμε αποκαλύψει, πρόκειται να τον πυροβολήσουν - δείτε εδώ ποιος και γιατί.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11

Η συμπεριφορά του Σωκράτη αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα στους Βρεττάκους, ενώ η Μυρτάλη κάνει την ίδια στιγμή προσπάθειες να ξαναφτιάξει κάποιες από τις σχέσεις της. Την ίδια στιγμή έρχεται η κόρη του Δημοσθένη και τα προβλήματα μόλις αρχίζουν!

Η Ειρήνη (Ζωή Γεράζη), η κόρη του Δημοσθένη και της Ασπασίας, μόλις έχει φτάσει στη Μάνη. Το 18χρονο κορίτσι δεν είναι ό,τι ακριβώς θα ήθελαν οι γονείς της και γι’ αυτό έχουν διαδώσει ψέματα γι’ αυτήν. Το μυστικό που έχουν κρύψει απ’ όλους είναι ότι η Ειρήνη δεν είναι η καλή μαθήτρια που λένε. Η κοπέλα έχει μείνει στην ίδια τάξη, ουσιαστικά έχει παρατήσει το σχολείο, ενώ ο Δημοσθένης με την Ασπασία λένε σε συγγενείς και φίλους ότι η Ειρήνη είναι ήδη στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου.

Ο Σωκράτης κοινοποιεί αγωγή για την πατρότητα της Αγγελικής Ο εισαγγελέας μένει πλέον στην Αρεόπολη και οι αντιδράσεις είναι έντονες, καθώς όλοι τον κοιτάζουν με μισό μάτι: «Τι θέλει αυτός εδώ; Εχει μούτρα να εμφανίζεται μετά από όσα είπε και έκανε για την Αθηνά;», λένε όλοι. Την ίδια ώρα, η αιφνίδια επίσκεψη του Σωκράτη ταράζει τον Ισίδωρο, τον Μάνο και τη Μαρίνα, καθώς η Αγγελική δείχνει να τον έχει συμπαθήσει πολύ. «Τι θα γίνει τώρα; Θα έρχεται και θα μπουκάρει έτσι ό,τι ώρα του καπνίσει;», αναρωτιέται εκνευρισμένος ο Μάνος.

Στο μεταξύ η Μαργαρίτα πηγαίνει στη Μυρτάλη και της λέει με αυστηρό τρόπο: «Κοίταξε, κορίτσι μου. Ο γιος μου πέρασε πολλά και τώρα έχει αρχίσει να βρίσκει λίγο τον δρόμο του. Πρόσεξε καλά, αν πληγώσεις τον Αλέξη, θα έχεις να κάνεις μαζί μου». Η Μυρτάλη, από την άλλη, αποφασίζει να προσπαθήσει να φτιάξει τη σχέση της με την Ισμήνη: «Ισμήνη, θα ήθελα να είμαι κι εγώ στο σπίτι σου όταν θα ντυθείς νύφη», της λέει, αλλά η Ισμήνη την αποφεύγει λέγοντάς της: «Συγγνώμη αλλά έχω καλέσει λίγες μόνο φίλες μου».

Λίγο αργότερα ο εισαγγελέας συναντά την Εύα και τον Χρήστο στην ταβέρνα και υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει μεταξύ τους, ενώ η Δήμητρα μαθαίνει από τον Πότη για το παρελθόν του Στάθη με την Ιουλία και πέφτει από τα σύννεφα. Την ίδια στιγμή η Ιουλία κάνει μια κουβέντα και ανοίγει την καρδιά της στην Αθηνά, όπου παραδέχεται: «Αθηνά μου, δεν μπορώ να σου κρυφτώ άλλο. Ναι, ακόμα αγαπάω τον Στάθη. Νομίζω ότι όσες προσπάθειες κι αν έκανα δεν μπόρεσα να τον ξεριζώσω από την καρδιά μου», παραδέχεται βουρκωμένη. Στο μεταξύ τα άσχημα νέα φτάνουν στους Βρεττάκους και ο Ισίδωρος, ο Μάνος και η Μαρίνα περνούν μεγάλη ταραχή καθώς μαθαίνουν ότι ο Σωκράτης κοινοποίησε στο ίδρυμα την αγωγή για αναγνώριση της πατρότητας της Αγγελικής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11

Ο Λυκούργος σε πελάγη ευτυχίας με τον γάμο της Ισμήνης Η ημέρα του γάμου του Κωνσταντίνου και της Ισμήνης έφτασε. Ολοι προετοιμάζονται και ο Λυκούργος νιώθει μεγάλη συγκίνηση που θα συνοδέψει την κόρη του στην εκκλησία και θα την παραδώσει στον γαμπρό. Στην κυριολεξία λάμπει από χαρά, ενώ παρόντες στον γάμο αλλά και τη βάφτιση που θα ακολουθήσει, είναι όλοι εκτός από τον Ισίδωρο. Ο Ισίδωρος αρνείται να παρευρεθεί λόγω του Κωνσταντίνου, ενώ παράλληλα είναι πιεσμένος με το θέμα της Αγγελικής: «Πηγαίνετε εσείς και βρείτε μια δικαιολογία για μένα στον Λυκούργο. Δεν έχω διάθεση μετά από την αγωγή που πήγε κι έκανε αυτός. Πρέπει να σκεφτώ τι μπορούμε να κάνουμε», τους λέει.

Στο μεταξύ ο Σωκράτης πιέζεται περισσότερο από την Αντιγόνη που του λέει: «Δεν μπορείς να αναστατώνεις έτσι τη ζωή τους και κυρίως του παιδιού. Πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις και να είναι προς όφελος της Αγγελικής», του επισημαίνει και ο Σωκράτης συμφωνεί να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που αναμένεται να αλλάξουν τη ζωή του μικρού κοριτσιού.

ΤΡΙΤΗ 29/11

Ο Στάθης, με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός, καταφέρνει να θυμηθεί από πού γνωρίζει τον άντρα που άρπαξε το αγοράκι μπροστά στα μάτια του και το αποκαλύπτει στον Κουράκο και τη Δήμητρα. Δεν σταματά όμως εκεί. Πηγαίνει ο ίδιος να βρει αυτόν τον άνθρωπο, προκειμένου να βεβαιωθεί. Στο μεταξύ ο Φίλιππος λέει στη Βασιλική πως υπάρχει υποψήφιος αγοραστής για το σπίτι τους. Οταν όμως το ανακοινώσουν στη Χάιδω, η αντίδρασή της θα τους εκπλήξει καθώς δεν θέλει να αποχωριστεί την περιουσία της. Παράλληλα η Αθηνά συμβουλεύει την Ιουλία: «Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει, Ιουλία μου. Εσύ υποφέρεις. Πρέπει να χωρίσεις τον Κουράκο και να φτιάξεις τη ζωή σου με τον Στάθη», τη συμβουλεύει. Την ίδια στιγμή η Ειρήνη και η Ασπασία κάνουν έναν πολύ μεγάλο καβγά μπροστά στον Δημοσθένη και αποκαλύπτονται πολλά πράγματα για τη σχέση τους.

Η Ειρήνη συναντάει για πρώτη φορά τον Φίλιππο και την αντίδρασή της δεν την περίμενε κανείς. Η κοπέλα τον κοιτάζει επίμονα και τον προσεγγίζει με έναν ερωτικό και προκλητικό τρόπο, παρότι είναι ο άντρας της ξαδέλφης της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11

Την ίδια ώρα ο Στάθης είναι αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον Ρουφουλέα και συνεχίζει να τον παρακολουθεί, παρά την απαίτηση του Κουράκου: «Στάθη, σε ευχαριστούμε για όσα έκανες μέχρι τώρα, για τον ενδιαφέρον σου και για την πληροφορία που μας έδωσες, αλλά μέχρι εδώ. Σταμάτα να ανακατεύεσαι στις δουλειές της αστυνομίας», του επισημαίνει. Στο μεταξύ ο Ρουφουλέας δεν θα αργήσει να τον καταλάβει και θα πάρει τα μέτρα του. Η Ειρήνη προσεγγίζει ερωτικά τον Φίλιππο κι εκείνος έρχεται σε δύσκολη θέση, αλλά δεν τολμά να το πει στη Βασιλική για να μην τη φέρει σε ρήξη με την ξαδέλφη της.

Την ίδια στιγμή ο Μάνος και η Μαρίνα προσπαθούν να κάνουν την Αθηνά να ξεχαστεί, αλλά η σκέψη τους είναι διαρκώς στην Αγγελική, ενώ ο Ισίδωρος, ενοχλημένος από το στενό μαρκάρισμα του Σωκράτη, βάζει φύλακες να φρουρούν το σπίτι: «Δεν θα μπει κανείς μέσα που να μην έχω δώσει εγώ την άδειά μου», τους δίνει εντολή. Παράλληλα ο Δημοσθένης χαλάει το ταξίδι του μέλιτος του Κωνσταντίνου: «Δεν έχεις να πας πουθενά! Εχουμε δουλειές εδώ και ήδη έχουμε αργήσει. Μόλις τελειώσεις πήγαινε όπου θέλεις, με τις ευλογίες μου», του ξεκαθαρίζει. Φυσικά, όταν η Ισμήνη το μαθαίνει, απογοητεύεται.

Η Αθηνά εξακολουθεί να αποφεύγει επιδεικτικά τον Μιχάλη και ο Κουράκος αποφασίζει να μεσολαβήσει για να εξομαλύνει τις σχέσεις τους. Παράλληλα, το ρήγμα ανάμεσα σε εκείνον και την Ιουλία όλο και βαθαίνει, ενώ η Ευτυχία κρατά αποστάσεις από εκείνον. Ο Δημοσθένης βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του για να πλησιάσει τη Μυρτάλη και όλα δείχνουν πως εκείνη θα πέσει στην παγίδα του.

ΠΕΜΠΤΗ 1/12

Ο Φίλιππος, όπως είναι φυσικό, απορρίπτει την Ειρήνη, αλλά τρέμει μη φτάσει κάτι στα αυτιά της Βασιλικής. Ετσι αποφασίζει να εκμυστηρευτεί όσα έχουν συμβεί στη Χάιδω: «Πες μου τι να κάνω με την ξαδέλφη της
Βασιλικής. Μου ρίχνεται κανονικά και πραγματικά με έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση», της λέει κι εκείνη θυμώνει πάρα πολύ με την Ειρήνη: «Τι λες τώρα; Σαν δεν ντρέπεται, στην ίδια της την ξαδέλφη! Κοίτα μην πεις τίποτα στη Βασιλική και έχουμε άλλα», τον συμβουλεύει. Στο μεταξύ ο Ρουφουλέας αντιλαμβάνεται ότι ο Στάθης τον παρακολουθεί και παραξενεύεται. Φυσικά, ο Στάθης δεν ακούει τη σύσταση του Κουράκου να μην κάνει τίποτα και να σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση, αφήνοντας την αστυνομία να το χειριστεί. Εχει αφήσει τον αστυνόμο να πιστεύει ότι έχει φύγει από την υπόθεση και αυτός συνεχίζει κρυφά.

Την ίδια στιγμή ο Ισίδωρος οργανώνει γκαλά στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ ο εισαγγελέας ο Μιχάλης συνειδητοποιεί πως αν δεν αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Αθηνά, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από την τοπική κοινωνία, όμως δεν έχει το θάρρος να της μιλήσει.