Μαύρο Ρόδο: Σοκ! Ο Πέτρος βλέπει την μητέρα του να κάνει έρωτα με τον εραστή της

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο: Σοκ! Ο Πέτρος βλέπει την μητέρα του να κάνει έρωτα με τον εραστή της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της σειράς Μαύρο Ρόδο που κάνει μεγάλη επιτυχία στο MEGA (δείτε εδώ την τηλεθέαση). Τα επεισόδια της νέας εβδομάδας αναμένονται συγκλονιστικά, ειδικά λόγω της αποκάλυψης πως ο Πέτρος έβαλε στοίχημα την Ελισάβετ.

Από την άλλη, ο Πέτρος πάλι θα μάθει πως η μητέρα του έχει εραστή και μάλιστα θα τους δει με τα ίδια του τα μάτια. Από την άλλη, μια δολοφονία θα σοκάρει τους πάντες.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο (27/11-1/12)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11

Ο Θέμης έχει μείνει στην Πάτρα μόνος του, ενώ στη Γερακιανή η οικογένειά του ζει τις δικές της περιπέτειες. Ο Σαράντος μαθαίνει άσχημα πράγματα για τον πατέρα του, ο Γιώργος καταλαβαίνει πως ο έρωτας Σταυρίνου και Γιάννας αναζωπυρώθηκε, ενώ η τελευταία κινδυνεύει από τον Βίκο που τη βρίσκει. Η Ολγα δεν διστάζει να αποκαλύψει στην Ελισάβετ πως ο Πέτρος την είχε βάλει στοίχημα με τους φίλους του. Η κοπέλα προσπαθεί να κρύψει την ταραχή της, καθώς ήδη μέσα της νιώθει πράγματα για εκείνον τα οποία προσπαθεί να θάψει βαθιά μέσα της. «Γιατί νιώθω έτσι; Δεν είναι σωστό», μονολογεί η Ελισάβετ όταν επιστρέφει στο κελί της και προσεύχεται για να σωθεί από τον «πονηρό».

Για το στοίχημα του Πέτρου με τους φίλους του μαθαίνει και η Αλεξία μέσω της Ολγας και φυσικά επιτίθεται στον αδελφό της: «Καλά, δεν ντρέπεσαι με αυτά που κάνεις; Εβαλες στοίχημα για να ρίξεις την Ελισάβετ; Σε λυπάμαι, αλήθεια! Δεν ξέρω πια τι να σκεφτώ γι’ αυτή την οικογένεια! Οι γονείς μας χωρίζουν, ο πατέρας μας ασχολείται με παρανομίες, η μαμά τον απατάει κι εσύ βάζεις στοίχημα να ρίξεις στο κρεβάτι σου μια καλόγρια. Σας σιχάθηκε η ψυχή μου, αλήθεια», λέει στον αδελφό της.

Εκείνος δεν ξέρει τι να πει και κυρίως σοκάρεται και με την απιστία της μητέρας του: «Συγγνώμη, η μαμά έχει γκόμενο; Πώς σου ήρθε τώρα αυτό; Ποιος σου το είπε;», τη ρωτάει, αλλά εκείνη φεύγει χωρίς να του δώσει κάποια απάντηση. Ο Πέτρος αντιδρά με την τροπή που πήραν τα πράγματα και αυτό τον φέρνει σε σχεδόν οριστική ρήξη με τον Φραγκίσκο που άνοιξε το στόμα του και αποκάλυψε το μυστικό τους: «Δεν καταλαβαίνω πώς σου ήρθε να πεις στην Ολγα για την Ελισάβετ! Τι σκατά είχες στο κεφάλι σου, ρε; Τι νόμιζες, ρε, ότι έτσι θα με απομακρύνεις από την Ελισάβετ για το γραφείο στην Αγγλία;».

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11

Ο Μπόγρης πιάνει στα πράσα Σταυρίνο και Γιάννα. Ο Σταυρίνος με τη Γιάννα συνεχίζουν να συναντιούνται κρυφά στον παλιό αχυρώνα, εκεί όπου ζούσαν παράνομα τον έρωτά τους στο παρελθόν. Οι συζητήσεις τους κρατάνε με τις ώρες, ενώ δεν λείπουν οι αγκαλιές και τα φιλιά! «Εύχομαι να έρθει επιτέλους η μέρα που θα μπορέσουμε να φύγουμε μαζί από εδώ και να αναπληρώσουμε τον χρόνο που χάσαμε», του λέει η Γιάννα και εκείνος μη μπορώντας άλλο να αντισταθεί, τη φιλάει. Κάπως έτσι κάνουν ξανά έρωτα, σαν να μη πέρασε μια μέρα από τότε που αναγκάστηκαν να χωρίσουν!

Και οι δύο είναι προβληματισμένοι για το πού θα οδηγήσει όλο αυτό. «Φοβάμαι, Σταυρίνο! Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να είμαστε ευτυχισμένοι. Πάντα κάτι θα μας χωρίζει», λέει. «Μη τα σκέφτεσαι αυτά τώρα! Ισως μια μέρα καταφέρουμε να βρούμε τη λύση», της απαντάει ο Σταυρίνος και εκείνη κουρνιάζει στην αγκαλιά του. Το ξημέρωμα τους βρίσκει μαζί αγκαλιασμένους, όπως και ο Μπόγρης που έψαχνε τον αδελφό του παντού. Το ένστικτό του τον οδηγεί στον παλιό αχυρώνα και η εικόνα να κοιμούνται αγκαλιά του προκαλεί ζήλια και θυμό, αλλά δεν λέει τίποτα.

Στη συνέχεια όταν ο Σταυρίνος επιστρέφει στο σπίτι, ο Γιώργος απαιτεί από τον αδελφό του εξηγήσεις για τη χθεσινή νύχτα. «Πού ήσουν όλη νύχτα; Εδώ τι είναι; Ξενοδοχείο να φεύγεις, να γυρίζεις ό,τι ώρα θέλεις και σαν να μην έφτανε αυτό να μην ενημερώνεις ότι θα αργήσεις; Δεν σκέφτηκες ότι μπορεί να έχω τρελαθεί από την αγωνία μου;», του φωνάζει και ο Σταυρίνος του ζητάει συγγνώμη και βρίσκει δικαιολογίες για να καλύψει τον εαυτό του και φεύγει. «Νομίζεις ότι μπορείς να με κοροϊδεύεις», μονολογεί ο Γιώργος.

ΤΡΙΤΗ 29/11

Ο Σαράντος συνεχίζει να ψάχνει τι κρύβεται πίσω από την καδένα που βρήκε στην Παλιόβρυση και τα ίχνη τον οδηγούν σ’ ένα διπλανό χωριό και στην Αννα, μια παλιά φίλη του πατέρα του. Η συνάντηση αυτή όμως θα δημιουργήσει στον Σαράντο μια τελείως διαφορετική εικόνα από εκείνη που είχε για τον πατέρα του. «Δεν ήταν και άγιος ο πατέρας σου, Σαράντο. Καθίκι ήταν που πάταγε επί πτωμάτων για να γίνει το δικό του. Εδώ στο χωριό ανεπιθύμητος ήταν, κανείς δεν τον ήθελε και περισσότερο τα μικρά παιδιά...», του αποκαλύπτει.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα, ο Θέμης βρίσκει κάτι στο ξενοδοχείο του Βίκου που προκαλεί ερωτηματικά. Ετσι πηγαίνει στο σπίτι της Κύρας και την απειλεί ανοιχτά πια για το θέμα του Βίκου: «Αν υποψιαστώ πως μου ρίχνεις πισώπλατες μαχαιριές σε συνεργασία με τον Βίκο δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα! Θα δεις τον πραγματικό Θέμη. Κι εσύ και η κόρη σου».

Η Πολυξένη καταφέρνει να μάθει πως ο Λευτέρης της έκρυβε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και αποφασίζει να του στήσει παγίδα και να σηκώσει όλα τα λεφτά: «Οχι που θα σε αφήσω να με ξεπετάξεις μ’ ένα χαμόσπιτο για να τα πάρουν όλα οι καλόγριες! Δεν με ξέρεις καλά εμένα», μονολογεί. Την ίδια ώρα, ο Βίκος κάνει έκπληξη στην Αγγελική και πάει στη Γερακιανή. Εκείνη σοκάρεται: «Εχεις τρελαθεί τελείως; Ποιος σου είπε ότι είμαι εδώ; Φύγε αμέσως, θα σε δουν τα παιδιά μου», του λέει, αλλά εκείνος προσπαθεί να τη στριμώξει: «Δεν αντέχω στιγμή μακριά σου! Μα καλά, δεν σου άρεσε η έκπληξή μου;», τη ρωτάει και εκείνη κοιτάζει τριγύρω για να μην τους δει κανένα μάτι και της κλείνει ραντεβού στο ξενοδοχείο που μένει.

Ο Σαράντος πείθει τελικά τον Μπόγρη και ένα νέο στοιχείο σε σχέση με το παρελθόν του Διακοσάββα, έρχεται στο φως. Ο Πέτρος για ακόμα μια φορά εισβάλλει στο μοναστήρι δημιουργώντας προβλήματα. «Σου είπα να μείνεις μακριά μου! Δεν θέλω να με πλησιάσεις ποτέ ξανά, σε παρακαλώ πολύ φύγε», λέει η Ελισάβετ στον Πέτρο και εκείνος προσπαθεί να της μιλήσει: «Θέλω να σου πω την αλήθεια για όσα σου είπαν», πάει να της πει, αλλά εκείνη τον διακόπτει: «Δεν με αφορά, σε παρακαλώ φύγε». Η Κασσιανή κάνει τα αδύνατα δυνατά και βρίσκει συμμάχους για να υποστηρίξει το σχέδιο του Μπόγρη και να σταθεί απέναντι στην ηγουμένη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11

Μαύρο Ρόδο θάνατος

Ο Βίκος που βρίσκεται στη Γερακιανή για να κάνει έκπληξη στην Αγγελική, σε μια βόλτα του θα βρεθεί στο μαγαζί της Ευτυχίας και του Μανώλη και θα βρει εκεί τη Γιάννα! Αμέσως θα ενημερώσει τον Ζαμάφτα: «Τάξε μου! Βρήκα τη δικιά σου, τη Γιάννα! Μια χαρά καλοπερνάει, αλλά θα της κοπεί ο βήχας. Κι επειδή σου το υποσχέθηκα, το αφήνω όλο πάνω σου να κάνεις αυτό που θέλεις», του λέει. Ο Ζαμάφτας καταφτάνει για να πάρει την εκδίκησή του. Οταν βρίσκει τη Γιάννα μόνη της αμέσως εμφανίζεται μπροστά της: «Νόμιζες ότι θα γλίτωνες; Θα μου το πληρώσεις αυτό που έκανες σκύλα», της φωνάζει και υψώνει το όπλο για να την πυροβολήσει, αλλά σαν από μηχανής Θεός εμφανίζεται η Τασούλα, που δεν έχει καταλάβει τίποτα και εκείνος τρέπεται σε φυγή. «Καλέ, τι έπαθες και είσαι έτσι;», τη ρωτάει η Τασούλα και η Γιάννα ξεψυχισμένα και φοβισμένη της απαντάει: «Τίποτα, τίποτα! Φεύγω».

Την επόμενη μέρα όλοι ψάχνουν τη Γιάννα που έχει εξαφανιστεί και η αγωνία για τους γονείς της κυρίως κορυφώνεται όταν κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. «Χθες που την είδα, ήταν σαν στήλη άλατος, σαν να είδε φάντασμα», λέει η Τασούλα και η Ευτυχία ανησυχεί περισσότερο: «Λες να ήρθαν αυτοί που την κυνηγάνε;», αναφέρει τρομαγμένη στον Μανώλη και φεύγει να τη βρει. Και το καταφέρνει...

Η Πολυξένη αναστατώνεται όταν μαθαίνει ότι ο Λευτέρης θέλει να την ακολουθήσει στο ταξίδι της στην Αθήνα και για ακόμα μια φορά θα καταφέρει να τον πείσει να μην την ακολουθήσει: «Χριστιανέ μου, πού θα πας στην κατάστασή σου; Οι γιατροί σου είπαν να ξεκουράζεσαι, τι δεν καταλαβαίνεις; Θέλεις με να κάνεις να σκάσω», του λέει. Στο μεταξύ, το μαγαζί του Θέμη μένει κλειστό, λόγω της έκρηξης. Η οικογένειά του βρίσκεται στη Γερακιανή και εκείνος νιώθει πραγματικά μόνος.

Η Πολυξένη φεύγει μέσα στη νύχτα με προορισμό την Πάτρα. Η Ελισάβετ θα κάνει μια ειλικρινή αποκάλυψη στην ηγουμένη, ενώ η Αλεξία ζητάει από την ηγουμένη να εξομολογηθεί και βοηθάει την Ελισάβετ με το διακόνημά της και έρχεται ακόμα πιο κοντά της κερδίζοντας περισσότερο την εμπιστοσύνη της. Η Αυξεντία βρίσκεται στο χωριό και ο Σαράντος είναι σίγουρος πως τον κοροϊδεύει με το θέμα της Παλιόβρυσης.

Ο Θέμης συναντάει στην Πάτρα την Πολυξένη και εκείνη του λέει ότι η γυναίκα του δεν είναι αυτή που νομίζει και έχει μάλλον φύγει από τον γάμο τους. «Τι είναι αυτά που λες για τη γυναίκα μου; Νομίζεις ότι όλες οι γυναίκες είναι σαν του λόγου σου;», τη ρωτάει, αλλά εκείνη του απαντάει: «Καλώς! Χαίρομαι που την υπερασπίζεσαι, αλλά σαν γυναίκα καταλαβαίνω περισσότερα και η δική σου έχει φύγει καιρό από τον γάμο σας».

Στο μεταξύ, η Αγγελική ξεκινάει να πάει να βρει τον Βίκο. «Πού θα πας μόνη σου;», τη ρωτάει ο Πέτρος και εκείνη του απαντάει: «Πάω μια βόλτα εδώ γύρω να ξεσκάσω» και φεύγει. Ο Πέτρος που έχει στο μυαλό του τα λόγια της αδελφής του ότι η μητέρα τους απατάει τον πατέρα τους, αποφασίζει να την ακολουθήσει και βρίσκει το αμάξι της στο ξενοδοχείο που μένει ο Βίκος. Οταν θα τους δει αγκαλιασμένους θα ζήσει τεράστιο σοκ! Ο Λευτέρης θυμίζει στην κόρη του κάτι από το παρελθόν της.