«Στο τέλος θα...» - Ο παπά Μιχάλης "πρόδωσε" το φινάλε του Σασμού

Αντίστροφη μέτρηση για την... κάθαρση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Στο τέλος θα...» - Ο παπά Μιχάλης

Καθώς πλησιάζουμε προς το μεγάλο φινάλε της επιτυχημένης σειράς του ALPHA, «Σασμός», η αγωνία για την εξέλιξη των αγαπημένων πρωταγωνιστών, έχει χτυπήσει «κόκκινο». Ο Μιχάλης Αεράκης σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην κάθαρση που θα έρθει στο τέλος της σειράς καθώς και στο πώς θα κλείσει ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει ανάμεσα στους Σταματάκηδες και τους Βρουλάκηδες (δείτε εδώ τη σκηνή που έκανε το κοινό να ξεσπάσει στο χθεσινό 1/12 επεισόδιο).

Ο αγαπημένος παπάς της Άνω Ποριάς αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην μοίρα του Μαθιού καθώς και στο τι πρόκειται να συμβεί ανάμεσα στον Αστέρη και την Αργυρώ.

Ο Σασμός έρχεται...

Ο Μαθιός θα τιμωρηθεί για το φόνο που θα διαπράξει;

Δεν γίνεται να μην τιμωρηθεί. Δεν είναι δυνατόν να περάσουμε το μήνυμα ότι, αν είσαι μάγκας και μπορείς να κρυφτείς, σκότωσε, βίασε και θα γλιτώσεις. Κάποια στιγμή έρχεται κι η κάθαρση, η τιμωρία. Κι η τιμωρία περιμένει όλους αυτούς τους αρνητικούς ήρωες, που θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο. Όμως η ένωση των δύο οικογενειών θα γίνει, διότι υπάρχει αγάπη. Η αγάπη ξεπερνά τα πάντα. Κι εδώ έχουμε μια βαθιά αγάπη μεταξύ του Αστέρη και της Αργυρώς.

Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τον Αστέρη και την Αργυρώ να παντρεύονται;

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι κατάληξη θα έχει η αγάπη τους. Πάντως, αυτά τα δύο άτομα θα είναι ο κεντρικός πυρήνας για να επέλθει η κάθαρση, ο σασμός. Κι ο σασμός σημαίνει συμφιλίωση»

Σασμός παπά Μιχάλης

Ο παπα-Μιχάλης θα αποκαλύψει κάποια στιγμή τη δολοφονία που διέπραξε ο Μαθιός;

«Ο ρόλος του παπα-Μιχάλη είναι καταλυτικός στην εξέλιξη αυτής της ιστορίας»

Κινδυνεύει ο παπα-Μιχάλης;

«Όχι, δεν κινδυνεύει διότι είναι αγαπητός από όλες τις οικογένειες. Ο παπάς δεν έρχεται ως δικαστής για να αποδώσει δίκαιο στη μία οικογένεια κι άδικο στην άλλη. Ο παπάς δεν κρίνει, αλλά προσπαθεί να συφιλιώσει τις αντιθέσεις. Αυτή είναι η αποστολή του και στο τέλος θα τα καταφέρει. Δεν μπορεί η σειρά να λέγεται «Σασμός» και να μην γίνει σασμός. Οπότε θα υπάρξει στο τέλος αυτό που λέμε happy end!», είπε ο Μιχάλης Αεράκης στο 7 Μέρες TV.