Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Μαύρο Ρόδο (4/12): «Πυροβόλησα κάποιον» - Άφωνοι όλοι με την αποκάλυψή της

Όλα όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Μαύρο Ρόδο (4/12): «Πυροβόλησα κάποιον» - Άφωνοι όλοι με την αποκάλυψή της
Σειρές 04.12.2022 08:52
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στο αποψινό 4/12 επεισόδιο της αγαπημένης σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο (δείτε εδώ τις εξελίξεις όλης της εβδομάδας).

Οι αποψινές 4/12 εξελίξεις του Μαύρου Ρόδου

Ο Βίκος εντοπίζει τη Γιάννα στη Γερακιανή και ενημερώνει τον Ζαμάφτα, ο οποίος σπεύδει εκεί για να την εκδικηθεί και να τη σκοτώσει. Οταν την εντοπίζει μόνη της, σηκώνει το όπλο και τη σημαδεύει για να τη σκοτώσει, όταν εμφανίζεται απρόσμενα η Τασούλα. Εκείνος φεύγει και κρύβεται, ενώ η Γιάννα είναι άσπρη σαν πανί από τον φόβο της. Την επόμενη μέρα η κοπέλα εξαφανίζεται από το χωριό για να κρυφτεί και όλοι την ψάχνουν. Η αγωνία των γονιών της είναι μεγάλη και η Ευτυχία καταφέρνει να βρει το παιδί της.

«Τι έγινε, κορίτσι μου; Φάγαμε τον κόσμο να σε βρούμε, εξαφανίστηκες και τρομάξαμε ότι κάτι έγινε», της λέει μόλις τη βλέπει και η Γιάννα της εξηγεί: «Δεν σας είπα όλη την αλήθεια! Δεν έφυγα από την Πάτρα επειδή χρωστούσα σε τοκογλύφους, αλλά επειδή πυροβόλησα κάποιον». Η Ευτυχία «παγώνει». Η Γιάννα της εξηγεί όλη την αλήθεια με τον Ζαμάφτα που ήθελε να τη σκοτώσει, αλλά για να γλιτώσει τον πυροβόλησε εκείνη. «Τώρα ήρθε εδώ στο χωριό και ψάχνει να με βρει για να τελειώσει αυτό που άρχισε! Φοβάμαι μαμά, έχω μετανιώσει και δεν ξέρω τι να κάνω! Είμαι σε απόγνωση», ομολογεί στη μητέρα της. Ο Γεράσιμος προτείνει μια λύση στην Ευτυχία που μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της Γιάννας.

Το βράδυ, η Αγγελική, που έχει ραντεβού με τον Βίκο στο ξενοδοχείο που μένει στη Γερακιανή, ξεκινάει να πάει εκεί. «Πού θα πας μόνη σου;», τη ρωτάει ο Πέτρος και εκείνη του απαντάει: «Λέω να βγω μια βόλτα εδώ γύρω». «Να έρθω μαζί σου τότε», επιμένει εκείνος, αλλά η Αγγελική τον αποφεύγει: «Δεν υπάρχει λόγος! Μη φοβάσαι, μεγάλο κορίτσι είμαι ξέρω να φυλάγομαι» και φεύγει. Ο Πέτρος αποφασίζει να την ακολουθήσει και την εντοπίζει στο ξενοδοχείο που μένει ο Βίκος. Αναρωτιέται τι δουλειά έχει εκεί και στο μυαλό του έρχονται τα λόγια της αδελφής του για την απιστία της.

Στο μεταξύ, η κόντρα ανάμεσα στην ηγουμένη και την Κασσιανή ολοένα και μεγαλώνει, με τη δεύτερη να εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία τα πυρά της για την πρώτη. Θέλοντας να στηρίξει το σχέδιο του Μπόγρη για τη μονή, της υπενθυμίζει: «Οι μόνες που σας στηρίζουν, γερόντισσα, είναι η αδελφή Αυξεντία και η Ελισάβετ, στις οποίες κάνετε διακρίσεις», της λέει.

Τι θα δούμε αύριο, 5/12

Η ηγουμένη εκνευρίζεται μαζί της, καθώς για ακόμα μια φορά προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια και ζητάει τη μετάθεση της Κασσιανής, όμως ο Μητροπολίτης έχει τις αντιρρήσεις του. «Δεν είναι σωστό να καταδικάσουμε κάποιον για μια κακή στιγμή που είχε», της επισημαίνει και εκείνη του τονίζει: «Μόνο που έχουν μαζευτεί πολλές κακές στιγμές και κάθε φορά σπέρνει τη διχόνοια στις αδελφές, ενώ με κατακρίνει συνεχώς». Η Κασσιανή το μαθαίνει από τον Μητροπολίτη: «Αδελφή Κασσιανή, να είσαι προσεκτική από εδώ και στο εξής, να μην προκαλείς. Η ηγουμένη ζήτησε τη μετάθεσή σου, αλλά το αρνήθηκα. Ομως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στο τέλος δεν θα μπορέσω να κάνω κάτι άλλο».

Ο Σαράντος ανακαλύπτει το λάπτοπ στο παλιό φορτηγάκι του πατέρα του και ψάχνει τα αρχεία του, όπου ανακαλύπτει το φρικτό μυστικό που έκρυβε. Βρίσκει μέσα φωτογραφικό υλικό από ανήλικα και το σοκ του είναι τεράστιο.

Κι ενώ στο μοναστήρι συμβαίνουν αυτά, στη Γερακιανή η Πολυξένη επιστρέφει από την Πάτρα και στην Ολγα μπαίνουν υποψίες για τη σχέση της μητέρας της με τον Καστρινό. «Στην Πάτρα τι πήγες να κάνεις; Μαμά, κάτι μου κρύβεις και είμαι σίγουρη πως αφορά τον μπαμπά του Πέτρου. Σ’ εκείνον πήγες;», τη ρωτάει, αλλά η Πολυξένη το αρνείται: «Τι είναι αυτά που λες, παιδάκι μου; Σου είπα ότι έπρεπε να πάω στις τράπεζες». Τόσο η Ολγα όσο και ο Λευτέρης δεν πείθονται από τις απαντήσεις της Πολυξένης για το πού ήταν. Στο μεταξύ, ο Θέμης με τη βοήθεια της Αλεξίας βρίσκει στοιχεία για τη γυναίκα που ψάχνει.

Η Κασσιανή πάει να συναντήσει τη γερόντισσα: «Ενημερώθηκα ότι ζητήσατε τη μετάθεσή μου, γερόντισσα. Φαίνεται πως η αλήθεια δεν αρέσει σε πολλούς», της λέει και η ηγουμένη κάνει να τη σταματήσει. Ομως εκείνη συνεχίζει: «Εμένα θέλετε να με διώξετε από εδώ, δεν θεωρείτε πως είμαι άξια του Κυρίου γιατί λέω πάντα αυτό που βλέπω και που είναι αλήθεια, αλλά την Ελισάβετ συνεχώς τη δικαιολογείτε παρόλο που έχει ξεφύγει από τον δρόμο του Κυρίου». Η ηγουμένη την επιπλήττει:

«Σιωπή! Τι λόγια είναι αυτά που λες για την αδελφή σου;». Και τότε η Κασσιανή σοκάρει την ηγουμένη όταν της αποκαλύπτει τις κρυφές συναντήσεις του Πέτρου με την Ελισάβετ στη μονή. «Τι σκάνδαλο άραγε θα ξεσπάσει αν μαθευτεί πως μια δόκιμη μοναχή συναντάει τον εραστή της κρυφά τη νύχτα μέσα στον οίκο του Θεού;», σχολιάζει η Κασσιανή.

Οι ερωτήσεις του Μανόλη, για το λάπτοπ του Στέλιου Διακοσάββα, θα ξυπνήσουν τραυματικές αναμνήσεις στην Ελισάβετ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αποκλειστικό: Φονικό στο Μαύρο Ρόδο - Πέφτει νεκρός ο...

Λουκία Παπαδάκη: Στα 60 της εμφανίστηκε σαν 25αρα - Με μίνι φούστα και δερμάτινη αποκαλυπτική μπλούζα η ηθοποιός του Μαύρου Ρόδου

Share