Γη της ελιάς (5/12): «Τα λεφτά δεν ταιριάζουν σε όλους, ειδικά σε εσένα δεν πάνε καθόλου» - Η Ιουλία ξεφτιλίζει την Μυρτάλη

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γη της ελιάς (5/12): «Τα λεφτά δεν ταιριάζουν σε όλους, ειδικά σε εσένα δεν πάνε καθόλου» - Η Ιουλία ξεφτιλίζει την Μυρτάλη

Οι εξελίξεις στην σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς είναι καταιγιστικές, ειδικά λόγω της συμπεριφοράς της Μυρτάλη. Φίλοι και συγγενείς την κάνουν πέρα λόγω των όσων κάνει και αποφασίζει χωρίς να ρωτήσει και να ενημερώσει κανέναν. Ειδικά η Βασιλική (η οποία θα μείνει πάλι έγκυος) πλέον δεν έχει καμία επικοινωνία μαζί της.

Απόψε 5/12 το επεισόδιο είναι συγκλονιστικό (δείτε αναλυτικά τι θα δούμε όλη την εβδομάδα), αφού η Ιουλία θα την ξεφτιλίσει.

Οι σημερινές 5/12 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Επεισόδιο 61

Μια περίεργη πτυχή του χαρακτήρα της Ειρήνης αποκαλύπτεται τη στιγμή που μπαίνει σε ένα κατάστημα και κλέβει ένα προϊόν πολύ μικρής αξίας. Φαίνεται ότι εκτός των άλλων η Ειρήνη είναι και κλεπτομανής. Την ίδια ώρα ο Στάθης αγνοεί τη συμβουλή του Κουράκου και συνεχίζει να παρακολουθεί το κύκλωμα των απαγωγέων ανηλίκων, αυτή τη φορά όμως το παρακάνει.

Ο Κωνσταντίνος και η Ισμήνη φεύγουν για τη Μάλτα, αλλά δεν προλαβαίνουν να χαρούν καθώς ο Δημοσθένης του τηλεφωνεί και του λέει: «Κοίτα να επιστρέψεις άμεσα, γιατί το άνοιγμα της δουλειάς στην Αθήνα έχει μεγάλο ρίσκο και θα πρέπει να προσέχουμε πολύ, να έχουμε τον νου μας» και ο Κωνσταντίνος απογοητεύεται. Η Μυρτάλη προχωράει το σχέδιο που κατέστρωσε με τον Δημοσθένη και ζητά από τον Ισίδωρο γενική συνέλευση μετόχων, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι προτίθεται να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο θείος της, ωστόσο, δεν την παίρνει και πολύ στα σοβαρά.

Η Ειρήνη πλευρίζει εκ νέου τον Φίλιππο ο οποίος, προκειμένου να απαλλαγεί από εκείνη, την προσβάλλει πολύ άσχημα. Η Ειρήνη πεισμώνει και αποφασίζει να τον εκδικηθεί, διαδίδοντας ψεύδη για τον Φίλιππο.

Κι ενώ όλοι δεν είχαν πάρει στα σοβαρά την πρόταση της Μυρτάλης για γενική συνέλευση, εκείνη γίνεται έξαλλη και με ύφος σκληρό απαιτεί να γίνει η γενική συνέλευση μετόχων εδώ και τώρα. Το αποτέλεσμα όμως είναι να προκαλέσει τον θυμό των Βρεττάκων και της Αθηνάς. Ακόμα και η Ιουλία συγκρούεται μαζί της και, για πρώτη φορά, της μιλά πολύ σκληρά: «Πραγματικά με έχεις φέρει στα όριά μου. Τι νομίζεις ότι είσαι και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις; Δεν θέλω να σε ξέρω πια», είναι τα λόγια της.

Στη συγκέντρωση του Ισίδωρου ο εισαγγελέας προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσεγγίσει την Αθηνά, αλλά της είναι αδύνατο να τον δει με συμπάθεια. Στο μεταξύ η Ειρήνη δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει τη στενή πολιορκία στον Φίλιππο, ο οποίος είναι πολύ ενοχλημένος, αλλά δεν μπορεί να πει κάτι στη Βασιλική.

Την ίδια στιγμή ο Στάθης δεν μπορεί να βγάλει να απαλλαγεί από τις τύψεις που νιώθει για το αγοράκι που άρπαξαν, χωρίς εκείνος να αντιδράσει. Θέλοντας να επανορθώσει, στήνεται για ώρες στην παιδική χαρά και προσπαθεί να αποκτήσει επαφές με τους δράστες. Ωστόσο, ο απαγωγέας είναι ένα βήμα μπροστά και ξέρει ότι ο Στάθης τον παρακολουθεί και τον προσκαλεί να μιλήσουν. «Κοίτα, ξέρω ότι με παρακολουθείς. Ελα να τα πούμε από κοντά να το ξεκαθαρίσουμε το θέμα», του λέει, ενώ έχει σκοπό να τον βγάλει από τη μέση.

ΣΟΚ! Είναι αδέρφια...

Μετά το ξεφτίλισμα του Κουράκου στην Αιμιλία, όταν την πιάνει με τον Στάθη (δείτε εδώ τι θα συμβεί ακριβώς) θα ακολουθήσουν συνταρακτικές αποκαλύψεις στη Γη της Ελιάς: Η Ειρήνη με τον Φίλιππο είναι αδέλφια. Το σοκ για την Ασπασία και τη Χάιδω είναι μεγάλο, αλλά πιο μεγάλο είναι το μπέρδεμα με τις καταγγελίες της Ειρήνης κατά του Φίλιππου. Οι δύο γυναίκες πλέον καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση με μεγάλη προσοχή!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά... Η Ειρήνη, για να εκδικηθεί τον Φίλιππο που την απέρριψε, πηγαίνει στην αστυνομία και προσπαθεί να πείσει τον Κουράκο ότι ο Φίλιππος πήγε να τη βιάσει. Την ίδια ώρα, ο Φίλιππος έχει βγει με τη Βασιλική και της λέει όλη την αλήθεια για την προκλητική συμπεριφορά τής Ειρήνης:

«Είναι τρελή, ήθελα να σου μιλήσω από την πρώτη στιγμή, αλλά φοβόμουν να μη σε φέρω σε δύσκολη θέση με την ξαδέλφη σου», της ομολογεί και η Βασιλική γίνεται έξαλλη μαζί της. Στο μεταξύ η Ειρήνη καταθέτει εναντίον του Φίλιππου και στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, όμως, ο Κίμωνας δείχνει να μην την πιστεύει και το εκμυστηρεύεται στους γονείς του: «Είμαι σίγουρος ότι η Ειρήνη λέει ψέματα για τον Φίλιππο και κάτι πρέπει να κάνουμε να σταματήσει αυτή η ιστορία», υποστηρίζει.

Ο Φίλιππος και η Ειρήνη είναι αδέρφια Γη της ελιάς

...και αντιμετωπίζει την οργή της Χάιδως αλλά και της Βασιλικής: «Δεν ντρέπεσαι; Δεν φτάνει που του την έπεσες κανονικά, τον κατηγορείς κι από πάνω; Μη σε ξαναδώ μπροστά μου», της λέει η ξαδέλφη της. Την ίδια ώρα οι εντάσεις στο σπίτι του Δημοσθένη όλο και μεγαλώνουν, καθώς η Ειρήνη υποστηρίζει στην οικογένειά της που την έχουν στριμώξει άγρια για να πει την αλήθεια: «Δεν φταίω εγώ, η Αρετή με έβαλε να πάω στο αστυνομικό τμήμα και να κατηγορήσω τον Φίλιππο για βιασμό, γιατί δεν τον χωνεύει και θέλει να τον χωρίσει από τη Βασιλική». Ωστόσο ο Δημοσθένης δεν μπορεί να καταλάβει αν η Ειρήνη του λέει την αλήθεια και τη φέρνει σε αντιπαράθεση με την Αρετή: «Ελα εδώ κι εσύ και ξέρασέ τα όλα γιατί θα σας πάρει ο διάολος και τις δύο. Την έβαλες να πάει να πει ψέματα για τον Φίλιππο;», ρωτάει την Αρετή, η οποία αρνείται κάθε κατηγορία: «Να μη σώσω, να μην ξημερωθώ. Δεν έκανα τίποτα, το ορκίζομαι», ισχυρίζεται η Αρετή. Ετσι την υπόθεση αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει ο Στάθης, ο οποίος δείχνει να πείθεται από την αθωότητα της Αρετής.

Την ίδια ώρα βγαίνουν τα αποτελέσματα από το τεστ DNA που έστειλε κρυφά η Ασπασία και τα αποτελέσματα πέφτουν σαν κεραυνός πάνω στα κεφάλια της Χάιδως και της Ασπασίας. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η Ειρήνη δεν είναι παιδί του Δημοσθένη. Αρα, αφού δεν είναι του Δημοσθένη, είναι του Πέτρου. Η Ειρήνη και ο Φίλιππος είναι αδέλφια. Οι δύο γυναίκες, όπως θα δούμε, θα αποφασίσουν να μη μιλήσουν και να το κρατήσουν μυστικό. Η δε Ασπασία τρέμει μη μαθευτεί κάτι και φτάσει στα αυτιά του Δημοσθένη γιατί, όπως λέει, θα φτάσει το τέλος της. Ωστόσο η Χάιδω αποκαλύπτει τα πάντα στον Λυκούργο και ζητάει τη συμβουλή του για το πώς πρέπει να χειριστεί το θέμα, κυρίως για ό,τι έχει γίνει με τον Φίλιππο.

Ο Δημοσθένης και ο Κωνσταντίνος κινδυνεύουν

Δύο άντρες με όπλα αιφνιδιάζουν τον Δημοσθένη έξω από το σπίτι του και τον απειλούν να σταματήσει τη διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα. Την ίδια ώρα η Ισμήνη με τον Κωνσταντίνο επιστρέφουν μία ημέρα νωρίτερα από το γαμήλιο ταξίδι στη Μάλτα, λόγω δουλειάς. Λίγο αργότερα ο πρώην διευθυντής του κλαμπ απειλεί πώς θα αποκαλύψει τις παράνομες δουλειές του Δημοσθένη, ενώ η Ισμήνη βρίσκει ένα χαρτί στο πάτωμα με το όνομα του Κεφάλα γραμμένο επάνω και ο Κωνσταντίνος καλείται να απολογηθεί. Παράλληλα, η κόντρα ανάμεσα στη συμμορία τού Δημοσθένη και αυτή του Κεφάλα στην Αθήνα κορυφώνεται, οδηγώντας σε παράπλευρες απώλειες. Μετά τις πρώτες συγκρούσεις και καθώς η κόντρα με τη συμμορία του Κεφάλα συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς, ο Κωνσταντίνος αρχίζει να φοβάται τα αντίποινα.