Γη της Ελιάς: «Θα σε πάρει και θα σε σηκώσει» - Σε κίνδυνο η ζωή του Κωνσταντίνου στα νέα (11-16/12) επεισόδια

Αποκλειστικά οι διάλογοι και οι σκηνές αυτής της εβδομάδας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: «Θα σε πάρει και θα σε σηκώσει» - Σε κίνδυνο η ζωή του Κωνσταντίνου στα νέα (11-16/12) επεισόδια

Στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας στη Γη της Ελιάς (11-16/12), η Ιουλία με τον Στάθη συνεχίζουν να βλέπονται κρυφά, ενώ ο Κουράκος δείχνει να τα ξέρει όλα. Παράλληλα συνεχίζει να είναι ερωτευμένος με την Ευτυχία, ενώ νέοι έρωτες έρχονται στο προσκήνιο ανάμεσα στη Δήμητρα και τον Κίμωνα, τη Μαργαρίτα και τον Γεράσιμο αλλά και την Αθηνά με τον Μιχάλη. Και μέσα σε όλα αυτά ανοίγει ένας κύκλος αίματος συμμοριών, όπου ο Κωνσταντίνος με τον Δημοσθένη μπαίνουν στο στόχαστρο (δείτε εδώ τι άσχημο θα συμβεί στον συμβολαιογράφο).

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στη Γη της Ελιάς (11-16/12)

Κυριακή (11/12)

O Στάθης με την Ιουλία κάνουν έρωτα. Πρέπει ωστόσο να κρατήσουν τη σχέση τους κρυφή μέχρι να γίνουν οι εκλογές, ώστε να μην γίνουν αντικείμενο σχολιασμού και κάνουν κακό στην εικόνα του Ισίδωρου. Την ίδια στιγμή η Ισμήνη με τον Κωνσταντίνο επιστρέφουν μία ημέρα νωρίτερα από το γαμήλιο ταξίδι στη Μάλτα, λόγω δουλειάς. Στο μεταξύ η Αρετή μαθαίνει από την Αναστασία ότι ο Θανάσης τριγυρνάει στην Αρεόπολη και ταράζεται.

Η Μαρίνα, μετά από τη σχέση της με την Αγγελική αλλά και τη διαπίστωση ότι ο Μάνος είναι τρελός με τα παιδιά, του λέει: «Θέλω να μείνω έγκυος, να κάνουμε ένα παιδάκι, είμαι πλέον σίγουρη ότι το θέλω» και ο Μάνος συγκινείται απίστευτα.

Στο μεταξύ ο πρώην διευθυντής του κλαμπ απειλεί πΩς θα αποκαλύψει τις παράνομες δουλειές του Δημοσθένη. Παράλληλα ο Ισίδωρος προχωρά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και μαζί με τον Μάνο σχεδιάζουν την επέκταση της επιχείρησης, ενώ ο Στάθης με την Εύα συναντιούνται τυχαία στον δρόμο και τα αίματα ανάβουν. Επίσης οι εντάσεις στο σπίτι του Δημοσθένη όλο και μεγαλώνουν, καθώς η Ειρήνη λέει στην οικογένειά της: «Σας λέω δεν φταίω εγώ. Η θεία η Αρετή με έβαλε να πάω στο αστυνομικό τμήμα και να κατηγορήσω τον Φίλιππο για βιασμό, γιατί δεν τον χωνεύει», ισχυρίζεται (δείτε εδώ τα σχόλια του Twitter με το «άδειασμα» της Βασιλικής στην Ειρήνη).

Δευτέρα (12/12)

Ο Δημοσθένης δεν μπορεί να καταλάβει αν η Ειρήνη του λέει την αλήθεια και τη φέρνει σε αντιπαράθεση με την Αρετή: «Για ξαναπέστα αυτά που μας έλεγες να δούμε ποιος λέει αλήθεια», της λέει, αλλά η Αρετή αρνείται κάθε κατηγορία: «Εγώ δεν έκανα τίποτα, ούτε έχω σχέση με όλα αυτά και να μου κάνετε τη χάρη, που σε μένα τα φορτώνετε όλα», τους ξεκαθαρίζει και φεύγει. Την υπόθεση αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει ο Στάθης, ο οποίος δείχνει να πείθεται από την αθωότητα της Αρετής.

Την ίδια ώρα, ο Στάθης και η Ιουλία συνεχίζουν τα παράνομα ραντεβού, ενώ η Ισμήνη βρίσκει ένα χαρτί στο πάτωμα με το όνομα του Κεφάλα γραμμένο επάνω και ο Κωνσταντίνος καλείται να απολογηθεί. Παράλληλα, η κόντρα ανάμεσα στη συμμορία τού Δημοσθένη και αυτή του Κεφάλα στην Αθήνα κορυφώνεται, οδηγώντας σε παράπλευρες απώλειες, καθώς και από τις δύο πλευρές υπάρχουν θύματα και νεκροί.

Τρίτη (13/12)

Η Ιουλία συνεχίζει τα παράνομα ραντεβού με τον Στάθη, αγνοώντας ότι ο Κουράκος έχει αρχίσει να υποψιάζεται. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη εξακολουθεί να ρίχνει γέφυρες με σκοπό να προσεγγίσει τη Μαρίνα, η οποία δείχνει να κάμπτεται από το ενδιαφέρον της. Στο μεταξύ η κόντρα με τη συμμορία του Κεφάλα συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς και ο Κωνσταντίνος αρχίζει να φοβάται τα αντίποινα: «Σου το είχα πει να μην ανακατευτούμε στις δουλειές τους και δεν με άκουσες. Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και ο Κεφάλας δεν είναι κανένας που συγχωρεί. Κινδυνεύουμε, Δημοσθένη», του επισημαίνει. Την ίδια ώρα, η Χάιδω και η Ασπασία ανακαλύπτουν πως η Ειρήνη δεν είναι παιδί του Δημοσθένη, καθώς το τεστ DNA βγαίνει και τα αποτελέσματα αποκλείουν τον Δημοσθένη από την πατρότητα της Ειρήνης.

Δημοσθένης Γη της Ελιάς

Τετάρτη (14/12)

Η Δήμητρα με τον γιο τού Δημοσθένη τον Κίμωνα ζουν την αρχή ενός μεγάλου έρωτα, ενώ η Μαργαρίτα μαθαίνει από την Ιουλία για το απομονωμένο σπίτι που νοίκιασε η Μυρτάλη και ανησυχεί: «Γιατί να νοικιάσει η Μυρτάλη σπίτι εκεί; Παναγιά μου, δεν θέλω να σκέφτομαι αυτό που μπορεί να έχει συμβεί», λέει τρέμοντας. Την ίδια στιγμή η Ασπασία, κλαίγοντας, παρακαλεί τη Χάιδω: «Χάιδω μου, σε παρακαλώ, σε ικετεύω, πέφτω στα πόδια σου, μην πεις πουθενά το αποτέλεσμα από το τεστ DNA, πάει, χάθηκα, καταστρέφομαι! Σε παρακαλώ θα κάνω ό,τι μου ζητήσεις», την ικετεύει.

Στο μεταξύ ο Στάθης με την Ιουλία συναντιούνται σε ερημικές τοποθεσίες περιμένοντας να περάσουν οι εκλογές για να ανακοινώσουν σε όλους ότι είναι μαζί, ενώ η Αθηνά πηγαίνει στην ταβέρνα με τη Μαργαρίτα και τον εισαγγελέα. Η έξοδός τους γίνεται γνωστή και τα κουτσομπολιά φουντώνουν για τη σχέση που μπορεί να έχει η Αθηνά με τον εισαγγελέα και ότι αυτός τη γλυκοκοιτάζει.

Ο Λυκούργος ακούει στις ειδήσεις για ένα έγκλημα που έγινε στην Αθήνα και αφορά ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η είδηση αυτή αρχίζει να του κινεί υποψίες… Λίγο αργότερα ο Λυκούργος εκφράζει στη Χάιδω την ανησυχία του: «Κάτι δεν μου πάει καλά και θα τρελαθώ, Χάιδω. Ο Κωνσταντίνος θυμάμαι ότι έχει πάρε-δώσε με αυτόν τον Κεφάλα και τη συμμορία του στην Αθήνα. Αν είναι μπλεγμένος δεν θα το αντέξω», της λέει.

Πέμπτη (15/12)

Την ίδια ώρα ο Γιώργης και η Ευτυχία εκφράζουν ο ένας στον άλλον τα αισθήματά τους, αλλά καταλήγουν σε αδιέξοδο, ενώ η Χάιδω είναι πεπεισμένη ότι ο Πέτρος ήταν ο πατέρας της Ειρήνης, αναθαρρεί όμως με κάτι που της επισημαίνει ο Λυκούργος: «Μην είσαι σίγουρη. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν είναι κόρη του Δημοσθένη, θα είναι του Πέτρου. Πρέπει να κάνει κι άλλο τεστ, αυτή τη φορά με δείγμα από τον Φίλιππο», της επισημαίνει.

Παράλληλα η Δήμητρα καλεί τον Κίμωνα σπίτι της και του κάνει αισθησιακό στριπτίζ ως «Ράινα» και μετά από μια παθιασμένη νύχτα, το ζευγάρι πηγαίνει βόλτα σε ένα γραφικό χωριό της Μάνης. Η Βασιλική ταράζεται όταν η Ειρήνη τής λέει ότι η Αρετή την έβαλε να κατηγορήσει τον Φίλιππο στην αστυνομία. Αργότερα, μάνα και κόρη θα έρθουν σε ρήξη. Την ίδια ώρα ο Γιώργης πρέπει να πάει Αθήνα για δουλειά, αλλά όταν προτείνει στην Ιουλία να τον ακολουθήσει, εκείνη θα αρνηθεί καθώς θέλει να βρεθεί με τον Στάθη.

Παρασκευή (16/12)

Ο Κίμωνας, μετά την επιμονή του πατέρα του, βγαίνει με τη Μυρτάλη για φαγητό. Αυτό όμως δεν αρέσει καθόλου στον Αλέξη, ο οποίος έχει στηθεί έξω από το σπίτι της και την παρακολουθεί. Οταν εκείνη επιστρέψει θα της κάνει μεγάλη σκηνή, με αποτέλεσμα η Μυρτάλη να τον διώξει κακήν κακώς. Ο Δημοσθένης και η Ασπασία πηγαίνουν για φαγητό στο σπίτι του Κωνσταντίνου και της Ισμήνης, ενώ ο Γεράσιμος έρχεται πιο κοντά με τη Μαργαρίτα και οι δυο τους ονειρεύονται να ταξιδέψουν στα νορβηγικά φιόρδ.

Ο Κουράκος φεύγει για την Αθήνα και ο Στάθης το μαθαίνει και ζητά από την Ιουλία να πάει στο σπίτι της: «Ευκαιρία να βρεθούμε μόνοι, έρχομαι να μείνουμε μαζί», της λέει. Στο μεταξύ η Χάιδω καλεί την Ασπασία: «Επειδή εγώ δεν πρόκειται να ησυχάσω, θέλω να κάνουμε τεστ και στον Φίλιππο με την κόρη σου», της τονίζει. «Μα, τι λες Χάιδω μου, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Είπαμε ότι το ξεχνάμε», της απαντάει, αλλά παρά τις αντιρρήσεις της, η Χάιδω την υποχρεώνει να προχωρήσει σε τεστ DNA προκειμένου να διαπιστώσουν αν η Ειρήνη και ο Φίλιππος είναι αδέλφια. Τέλος, ο Μιχάλης ζητάει για μια ακόμη φορά συνάντηση από την Αθηνά.