Μαύρο ρόδο (17/1): Καταρρέει ο Καστρινός με το θάνατο της Αγγελικής - Πέφτει στην ανάγκη της Ελισάβετ

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Μαύρο ρόδο (17/1): Καταρρέει ο Καστρινός με το θάνατο της Αγγελικής - Πέφτει στην ανάγκη της Ελισάβετ

Οι εξελίξεις στο Μαύρο ρόδο είναι συνταρακτικές από το πρώτο επεισόδιο μετά τα Χριστούγεννα, ωστόσο αυτό είναι κάτι, που θα συνεχιστεί. Ο φόνος της Αγγελικής γεννάει πόνο και πολλά ερωτηματικά και έτσι στο επεισόδιο της Τρίτης (17/1) ο Καστρινός χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του (δείτε εδώ πως τα πήγε το 1ο επεισόδιο μετά τα Χριστούγεννα σε νούμερα).

Οι σημερινές (17/1) εξελίξεις για το Μαύρο ρόδο

Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται η κηδεία της Αγγελικής μέσα σε κλίμα οδύνης και μεγάλου πόνου. Ο Θέμης είναι αναγκασμένος να αποχωριστεί τη γυναίκα της ζωής του, όπως και τα παιδιά του, ενώ η Κύρα να θάψει το παιδί της. Η παρουσία της Ελισάβετ είναι μια ανακούφιση για τον Πέτρο, αλλά η εμφάνιση του Βίκου, ο οποίος παρακολουθεί από μακριά επίσης καταβεβλημένος, θα κάνει έξαλλη την Αλεξία. Εκείνη τον πλησιάζει και φωνάζει: «Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; Ηρθες να δεις ό,τι κατέστρεψες;

Είμαι σίγουρη ότι εσύ φταις που πέθανε η μαμά μου! Εξαφανίσου, φύγε να μη σε δω ποτέ ξανά μπροστά μου», του φωνάζει και εκείνος με σκυμμένο το κεφάλι φεύγει. Ο Βίκος πίνει συνέχεια το ένα ποτό μετά το άλλο και μεθάει. Αρχίζει να κλαίει και πιάνει το όπλο του να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα. Ομως μέσα στην πίκρα του αποφασίζει να σκοτώσει ο ίδιος τον Καστρινό, που στο μυαλό του τον θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο της Αγγελικής και έτσι ορμάει στο μαγαζί του μεθυσμένος και οπλισμένος, έτοιμος να τον αποτελειώσει. Ο Παράσχος που τον αντιλαμβάνεται σπεύδει να προλάβει τα χειρότερα και τον διώχνει: «Εχεις τρελαθεί εντελώς; Τι πας να κάνεις; Να σκοτώσεις τον Καστρινό και μάλιστα εδώ μέσα; Φύγε, γιατί αν σε πάρει χαμπάρι δεν μας σώζει κανείς ούτε εσένα ούτε κι εμένα». Την ίδια ώρα, ο Λουκάς κάνει μια τρυφερή έκπληξη στο Θέμη.

Όσα θα δούμε την Τετάρτη (18/1) στη σειρά

Στο σπίτι, ο Θέμης και η Κύρα θα έχουν μια έντονη συζήτηση. «Οι βρομοδουλειές σου σκότωσαν την κόρη μου», του φωνάζει και τα μάτια της πετάνε σπίθες μίσους. Εκείνος της απαντάει: «Ποτέ δεν θα έκανα κακό στην Αγγελική και το ξέρεις πολύ καλά! Εχεις καταλάβει πως στόχος δεν ήταν η Αγγελική, αλλά τα παιδιά μου; Είμαι σίγουρος πως ο Βίκος κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά πώς έμαθε ότι όλη μου η οικογένεια βρισκόταν στη Γερακιανή για να κάνει το χτύπημα;», αναρωτιέται και ζητάει από την Κύρα κάτι που θα την αφήσει άφωνη. Στο μεταξύ, η Γιάννα αντιμετωπίζει ευθέως τον Γιώργο: «Ηξερες για τον Σταυρίνο και για μένα και ποτέ δεν μίλησες, έτσι; Μέχρι και κάμερα έβαλες στο σπίτι μας για να με παρακολουθείς και δεν ντράπηκες καθόλου. Μήπως ευθύνεσαι κιόλας για το ατύχημά του;», τον κατηγορεί και εκείνος δεν διστάζει να την απειλήσει: «Κλείσε το στόμα σου και μην πεις κουβέντα. Ξεχνάς μάλλον πως κυκλοφορείς ελεύθερη επειδή εγώ σε γλίτωσα από τα χειρότερα. Θα πρέπει να με ευγνωμονείς μια ζωή γι’ αυτό».

Η Ελισάβετ και ο Πέτρος περνούν για πρώτη φορά χρόνο μαζί στην Πάτρα και εκείνη τον στηρίζει πολύ στην απώλεια που βιώνει. Ωστόσο όλα χαλάνε όταν ο Γεράσιμος καταφτάνει και αφού κάνει σκηνή, απαιτεί να την πάρει πίσω στο μοναστήρι. Την ίδια ώρα, μια γυναίκα από το παρελθόν ξαναμπαίνει στη ζωή του Βίκου. Η Γιάννα αρχίζει να εμπιστεύεται όλο και περισσότερο τον Σαράντο σε σχέση με το παρελθόν της και εκείνος αποφασίζει να κάνει την εγχείρηση που θα τον κάνει να περπατήσει. Κι αυτό για να μπορεί να έχει όλες τις δυνάμεις του για να εκδικηθεί τον αδελφό του. Τα πνεύματα μεταξύ Παράσχου και Λουκά οξύνονται σε μεγάλο βαθμό καθώς και οι δύο προσπαθούν να επικρατήσουν και να κερδίσουν την εύνοια του Θέμη.

Ολομόναχος στο σπίτι, ο Θέμης νιώθει πως δεν τον χωράει ο τόπος. Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνό του και είναι η ηγουμένη: «Εμαθα το δυσάρεστο που χτύπησε την οικογένειά σας. Ο Θεός να είναι μαζί σας και να σας δίνει δύναμη και κουράγιο! Είθε να συγχωρεθεί η ψυχή της, που ήταν βασανισμένη», λέει εκείνη, και ο Θέμης αφού την ευχαριστεί, στη συνέχεια τη ρωτάει να μάθει πως ξέρει ότι η Αγγελική δεν ήταν καλά. Εκείνη του απαντάει: «Είχε έρθει στο μοναστήρι με την κόρη σας και είχαμε κάνει μια συζήτηση όπου άνοιξε την καρδιά της...

Ξέρετε, δύο πονεμένες ψυχές μπορούν να ξεχωρίσουν η μια την άλλη και η Αγγελική μού άνοιξε τη δική της γιατί κατάλαβε πως υπάρχει εμπιστοσύνη και κατανόηση». Ο Θέμης μετά από αυτό το τηλεφώνημα αποφασίζει να πάει στη Γερακιανή και στο μοναστήρι να την επισκεφθεί και να μάθει τι συνέβαινε με τη γυναίκα του. «Θέλω να μάθω τι είχατε πει με την Αγγελική! Είναι σημαντικό για εμένα να ξέρω», λέει στην ηγουμένη ο Θέμης και η σκηνή κάνει flashback στη συζήτηση των δύο γυναικών, τότε που η Αγγελική είχε επισκεφθεί πρώτη φορά το μοναστήρι και είχε ζητήσει να πιει κρασί. Ο Θέμης μαθαίνει τι ειπώθηκε ανάμεσα στις δύο γυναίκες και καταρρέει, αφού δεν μπορεί να αντέξει την απουσία της γυναίκας του!