Τα νούμερα (3/2): Με άρωμα Κρήτης - Ξυπνάει στην σκηνή της ΕΡΤ μία παλιά βεντέτα

Όλα όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τα νούμερα (3/2): Με άρωμα Κρήτης - Ξυπνάει στην σκηνή της ΕΡΤ μία παλιά βεντέτα

Άλλο ένα βράδυ που θα προβληθεί νέο επεισόδιο για την σειρά της ΕΡΤ, Τα νούμερα, και φαίνεται πως θα είναι ξεκαρδιστικό. Έρχεται με άρωμα Κρήτης και λαμπερούς καλεσμένους για να διασκεδάσει το κοινό στο έπακρο (δείτε εδώ τι χαμός έγινε στα σχόλια με καλεσμένη την Δήμητρα Κατσαφάδου).

Τι θα δούμε απόψε στα Νούμερα

Ο Φοίβος και ο Τζόναθαν καλούν τον Μίλτο Πασχαλίδη στη Μάντρα για ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Κρήτη. Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται πως όλοι οι ήρωές μας έχουν κρητική ρίζα. Αυτό, όμως, εκτός από τη δυνατότητα που τους δίνει να τιμήσουν το νησί και τη μουσική του, τους μπλέκει και σε άλλες – πιο άγριες – παραδόσεις: ο Μίλτος είναι υποψήφιο θύμα μιας παλιάς βεντέτας.

Θα τον σώσει άραγε, ο… ειδικός σασμολόγος Θανάσης; Και ποιος θα σώσει επίσης τον Φοίβο από έναν μυστηριώδη hater του διαδικτύου, που είναι έτοιμος να τον διαπομπεύσει δημόσια και να του κάνει cancel αφού έχει βρει μιαν απαγορευμένη εφηβική κασέτα του; Σε όλα θα δώσει φυσικά την απάντηση η μουσική – και εν προκειμένω οι μαντινάδες, τα ριζίτικα και ο πεντοζάλης…

Οι εξελίξεις του επόμενου επεισοδίου

Ο επίσημος διαγωνιζόμενος της Ελλάδας στη Eurovision, ο τραγουδιστής Κώστας Σαφέτης, εγκαταλείπει για προσωπικούς λόγους τη συμμετοχή του, αφήνοντας τη χώρα χωρίς τραγούδι την τελευταία στιγμή. Το δύσκολο έργο της αναζήτησης νέου υποψηφίου αναλαμβάνει -ποιος άλλος;- ο Μενέλαος.

Διοργανώνει διαγωνισμό στη «Μάντρα» και φυσικά λαμβάνουν μέρος όλα -ή σχεδόν όλα- τα «Νούμερα». Με έμπειρη κριτική επιτροπή (Σιδερής Πρίντεζης, Χρήστος Παπαμιχάλης) στην οποία συμμετέχει, μεταξύ άλλων, η Μπέσσυ Αργυράκη και με τη συμμετοχή του κοινού, θα επιλεγεί ο καλύτερος;

Ποιος θα είναι, άραγε; Τη σοφή απάντηση θα τη δώσει η… ζωή, οι αγωνίες του Φοίβου και οι τρυφερές συμβουλές του σπουδαίου Γιώργου Χατζηνάσιου.