Το Κόκκινο Ποτάμι (11/2): Σοκ - Η Ιφιγένεια σκοτώνει τον Χασάν!

Όλα όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Το Κόκκινο Ποτάμι (11/2): Σοκ - Η Ιφιγένεια σκοτώνει τον Χασάν!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν απόψε 11/2 στη σειρά του Open, Κόκκινο Ποτάμι, ο δεύτερος κύκλος της οποίας έκανε πρεμιέρα πριν μερικές μέρες (δείτε εδώ τι τηλεθέαση έκανε).

Οι αποψινές 11/2 εξελίξεις στο Κόκκινο Ποτάμι

Ανήσυχος για τις προσπάθειες του Χριστοδούλου να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης, ο Γαλάνης παίρνει πρόωρα εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο Γεώργιος δεν υποκύπτει στις πιέσεις του Χριστοδούλου και επιστρέφει στο Καραμπουρνάκι, όπου αρχίζουν οι πρώτες απολύσεις και η μεταφορά προσφύγων για μετεγκατάσταση. Στο μεταξύ, Ρωξάνη και Αριστείδης προχωρούν τόσο με την επιχείρηση των μπισκότων, όσο και με τον συνεταιρισμό με τον Λεβί. Στην αντίπερα όχθη η Ιφιγένεια βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Η Ιφιγένεια πλέον είναι αιχμάλωτη. Ο Χασάν προσπαθεί να τη βιάσει και καυχιέται ότι είναι ο δολοφόνος του Μίλτου. Εκείνη την ώρα επεμβαίνει ο Δημοσθένης, ο οποίος παρακολουθούσε την κοπέλα κι έψαχνε τρόπο να τη βοηθήσει. Ο βιασμός αποτρέπεται και η Ιφιγένεια -εκτός εαυτού- σκοτώνει τον Χασάν για εκδίκηση. Μαζί με τον Δημοσθένη ξεφεύγουν. Οι Τούρκοι τους καταδιώκουν, αλλά καταφέρνουν τελικά να φτάσουν στη Σαμψούντα για τον επόμενο στόχο, που είναι ο Μουτασερίφης. Ο Νίκος στο μεταξύ ζητάει τη βοήθεια του Λουκά για να ελευθερώσει την Ανθή από τα χέρια του Σίμου, ενώ Νικολαΐδης και Γρηγόριος ενσωματώνονται σε μια ομάδα ανταρτών.

Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο

Η Ιφιγένεια προσπαθεί να σκοτώσει και τον Μουτασερίφη, αλλά καταλαβαίνει ότι δεν είναι δολοφόνος. Μαζί με τον Δημοσθένη προσπαθούν να ξεφύγουν. Το μπουλούκι του Οσμάν βρίσκεται αντιμέτωπο με τους αντάρτες, που ελευθερώνουν τους αιχμαλώτους και ο Νικολαΐδης μαθαίνει ότι η Ιφιγένεια ήταν εκεί. Η Αγγελική παίρνει τη θέση του Χριστοδούλου, πηγαίνει στο Καραμπουρνάκι και διαπιστώνει ότι οι καταγγελίες του Δημοσθένη είχαν βάση. Έρχεται ο Λουκάς και ανακοινώνει το θάνατο του πατέρα της Ανθής.

Στην Τραπεζούντα ο Λάζος μαθαίνει ότι η Μάρθα, η γυναίκα του, είναι ζωντανή. Στο καφέ αμάν ο Νίκος, ο Εμίρ, ο Φώτης και ο Λουκάς καταφέρνουν τελικά να «κλέψουν» την Ανθή από τον Σίμο. Ενώ περιμένουν το καΐκι για Τραπεζούντα, η Ιφιγένεια μιλάει στον Δημοσθένη για τον Αλή. Δύο χωροφύλακες τους αιχμαλωτίζουν και τους οδηγούν στο Μουτασερίφη.