Μαύρο Ρόδο: «Δεν το πιστεύω! Τι τέρας ήταν και κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα» - Ένας ένας μαθαίνουν την πραγματική αλήθεια

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρο Ρόδο: «Δεν το πιστεύω! Τι τέρας ήταν και κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα» - Ένας ένας μαθαίνουν την πραγματική αλήθεια

Δείτε στα νέα επεισόδια της σειράς Μαύρο Ρόδο: Η τελετή για την ενθρόνιση της Κασσιανής δεν πάει καθόλου καλά και ο Σταυρίνος δίνει τη χαριστική βολή σε αυτό. Η Ελισάβετ αναθεωρεί όλα όσα ήξερε, την ίδια ώρα που η Κύρα δείχνει να έχει πάθει εγκεφαλικό. Η Αλεξία δεν μπορεί με τίποτα πια να μείνει μακριά από τον Βίκο και οι δυο τους καταλήγουν να φιλιούνται.

Οι εξελίξεις της νέας εβδομάδας στην σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Δευτέρα 6/3 - Επεισόδιο 73

Κι ενώ ο Πέτρος με την Ελισάβετ έρχονται όλο και πιο κοντά, η κοπέλα δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Κασσιανή, όπου την προσκαλεί στην ενθρόνισή της ως ηγουμένη. Εκείνη αποφασίζει να πάει: «Η μοναχή Κασσιανή θα γίνει ηγουμένη και με προσκάλεσε στην ενθρόνισή της. Θα πρέπει να γυρίσω στο μοναστήρι», του λέει και εκείνος μένει πίσω να την περιμένει.

Εν τω μεταξύ, παρά τις προσπάθειες της Κύρας να κρατήσει μακριά από τον Βίκο την εγγονή της, η Αλεξία δείχνει να γίνεται όλο και πιο εμμονική μαζί του και μάλιστα δεν κρύβει πια ότι τον έχει ερωτευτεί. Από την άλλη ο Βίκος, κόντρα στην υπόσχεση που είχε δώσει σε Κύρα και Θέμη πως δεν πρόκειται ποτέ ξανά να τη συναντήσει, φαίνεται πως δεν μπορεί να αντισταθεί και βλέπει ξανά την κοπέλα. Ξέρει μέσα του πως όλο αυτό είναι λάθος. Ετσι για άλλη μια φορά της ζητάει να σταματήσουν να βλέπονται: «Μην έρθεις ποτέ ξανά εδώ, τέλος, όσα είπαμε, είπαμε», της ξεκαθαρίζει. Ομως, εκείνη προκειμένου να τον ξαναδεί, λίγες μέρες αργότερα του τηλεφωνεί και του εκμυστηρεύεται ότι μόλις έχει πάρει κάποια στοιχεία που αφορούν το παρελθόν του: «Δεν νομίζω να μη θέλεις να συναντηθούμε ξανά μετά από όσα έμαθα για εσένα και το παρελθόν σου. Εκανα έρευνα και ανακάλυψα κάποια πράγματα που σε αφορούν», του λέει. Ετσι η κοπέλα πηγαίνει στο ξενοδοχείο του Βίκου, αλλά το ψέμα της σύντομα αποκαλύπτεται.

«Τι θέλεις κοπέλα μου και συνεχώς με κυνηγάς; Είπαμε δεν θα συναντηθούμε ξανά κι εσύ σκαρφίζεσαι ένα σωρό ψέματα! Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο σκοπός σου; Πες μου εδώ και τώρα τι θέλεις από εμένα και δεν με αφήνεις στην ησυχία μου; Εκδίκηση; Τι;», της φωνάζει και τότε εκείνη ορμάει και τον φιλάει στο στόμα. Ο Βίκος ανταποκρίνεται.

Δείτε επίσης: «Βγάλτε τον από τη μέση» - Δίνει εντολή να τον σκοτώσουν!

Μαύρο Ρόδο νέα επεισόδια

Τρίτη 7/3 - Επεισόδιο 74

Η Κύρα βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο καθώς ο Παράσχος απειλεί να τη σκοτώσει προκειμένου να μην αποκαλύψει στον Θέμη τον διπλό του ρόλο. Ή για την ακρίβεια τον τριπλό του ρόλο τώρα που συνεργάζεται και με την αστυνομία. Η γυναίκα προσπαθεί να ζητήσει βοήθεια, αλλά ο Παράσχος φροντίζει να της κλείσει το στόμα. Στο μεταξύ, ο Θέμης, ο Πέτρος και η Αλεξία την ψάχνουν αγωνιωδώς και η εξαφάνισή της προκαλεί αναστάτωση. «Κάτι συμβαίνει με τη γιαγιά, πάντα απαντάει στα τηλεφωνήματά μας, δεν το έχει ξανακάνει αυτό», επιμένουν τα εγγόνια της στον Θέμη και εκείνος τους παίρνει και πάνε από το σπίτι της. Χτυπάνε την πόρτα αλλά κανείς δεν ανοίγει. «Πρέπει να βρούμε τρόπο να μπούμε μέσα», λέει ο Πέτρος.

Τελικά σπάνε την πόρτα και μπαίνουν μέσα, όπου τη βρίσκουν πεσμένη στο πάτωμα. Η Κύρα συνέρχεται κάπως και όλα δείχνουν πως έχει πάθει εγκεφαλικό. Ο Θέμης βρίσκεται στο πλευρό της, μαζί με τα εγγόνια της κι αυτό την εκπλήσσει ευχάριστα. Η έγνοια της, όμως, είναι η Αλεξία και η σχέση της με τον Βίκο. «Σου υπόσχομαι, γιαγιά, πως δεν θα τον ξαναδώ», ορκίζεται η Αλεξία. Ταυτόχρονα, ο Σταυρίνος ετοιμάζεται για το θαύμα, ενώ οι προσπάθειες της Γιάννας για να τον αποτρέψει θα πέσουν στο κενό. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έκανες εσύ κάτι τέτοιο! Λυπάμαι ειλικρινά για το πώς κατάντησες», του λέει, αλλά εκείνος της απαντάει: «Σου είπα να μη με ενοχλήσεις ξανά, ασχολήσου εσύ με τον Σαράντο και άφησε εμένα στην ησυχία μου. Φύγε πια, τι άλλο θέλεις;».

Στην Πάτρα, η Ολγα επιστρέφει σπίτι και η Πολυξένη θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κόρης της. Από την άλλη, η Κασσιανή ζητάει από τον Γεράσιμο να της πει τα πάντα για το Διακοσάββα, ως αντάλλαγμα για την επιστροφή της Ελισάβετ στο μοναστήρι: «Οπως είδες, εγώ κράτησα τον λόγο μου και έκανα αυτό που μου ζήτησες. Περιμένω λοιπόν και από εσένα να κάνεις αυτό που μου έταξες. Θέλω να μάθω όλα όσα ξέρεις για τον Διακοσάββα. Τα πάντα», του λέει.

Δείτε επίσης: Η Αλεξία κάνει έρωτα με τον δολοφόνο της μάνας της

Ολο το χωριό βρίσκεται στο μοναστήρι για την ενθρόνιση της νέας ηγουμένης, αλλά τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα υπολογίζει η Κασσιανή. Κανείς δεν δείχνει να χαίρεται με τη νέα της θέση, ενώ ούτε και το θαύμα πετυχαίνει! Κι αυτό γιατί ο Σταυρίνος αποφασίζει να κάνει πίσω στην πλεκτάνη και δεν σηκώνεται από το αναπηρικό καρότσι παρόλο που περπατάει ξανά.

Ο Μπόγρης γίνεται έξω φρενών μαζί του και φεύγει θυμωμένος, ενώ η Κασσιανή του λέει: «Αυτό που έκανες δεν θα το ξεχάσω ποτέ, να το θυμάσαι αυτό». Από την άλλη η Γιάννα τον πλησιάζει: «Ηλπιζα να σκεφτείς να κάνεις το σωστό». Μετά από αυτό το σκάνδαλο, ο Μπόγρης αποφασίζει να ανοίξει πόλεμο με τον αδελφό του προκειμένου να τον εκδικηθεί: «Αυτό που μου έκανες δεν θα περάσει έτσι, θα μου το πληρώσεις! Τώρα αρχίζει ο πόλεμος», μονολογεί γεμάτος θυμό.

Μαύρο Ρόδο εξελίξεις εβδομάδας

Το παρελθόν της Κασσιανής

Η Ελισάβετ μαθαίνει τον πραγματικό λόγο που η Κασσιανή την προσκάλεσε στην εγκατάστασή της και την αντιμετωπίσει με θάρρος. «Αν νομίζεις πως με αυτά τα φθηνά κόλπα θα με κρατήσεις στο μοναστήρι κάνεις λάθος! Ηρθα για να είμαι παρούσα στην ενθρόνισή σου και όχι γιατί έτσι το αποφασίσατε με τον Γεράσιμο», της ξεκαθαρίζει. Ομως, όταν εκείνη μιλάει με τον Πέτρο στο τηλέφωνο, δεν του αναφέρει το παραμικρό. Η Κασσιανή συνεχίζει να πιέζει τον Γεράσιμο να της δώσει το αντίτιμο για τη χάρη που του έκανε.

Δείτε επίσης: «Στο τέλος…» - Spoiler από Παπαθεοδώρου και Σκιαδαρέση για το φινάλε του Μαύρου Ρόδου

Ο Σαράντος για άλλη μια φορά πλησιάζει την Ελισάβετ και της ζητάει να του μιλήσει για τον πατέρα του. Τότε η κοπέλα μαζεύει όσο θάρρος έχει και του εξομολογείται τον εφιάλτη που έζησε από τον πατέρα του. Ο Σαράντος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ: «Δεν το πιστεύω! Τι τέρας ήταν και κανείς δεν είχε καταλάβει για όλα αυτά. Ελισάβετ, δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά... Νιώθω ντροπή για όσα σου έκανε», της απολογείται, αλλά εκείνη του απαντάει: «Εσύ δεν έχεις κανέναν λόγο να αισθάνεσαι ντροπή για όσα έκανε ο πατέρας σου! Είσαι καλός άνθρωπος, Σαράντο».

Εν τω μεταξύ, η επίσκεψη της Ελισάβετ στο μοναστήρι την κάνει να αναθεωρήσει ό,τι πίστευε μέχρι σήμερα. Επίσης, ο Θέμης φεύγει για Γερακιανή προκειμένου να δηλώσει στην Κασσιανή ότι δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω. Ομως, κάποια στοιχεία από το αμαρτωλό παρελθόν της νέας ηγουμένης βγαίνουν στο φως. Η Κασσιανή προτού μπει στο μοναστήρι ήταν παντρεμένη και ερωτευμένη μ’ έναν άντρα που τελικά την παράτησε για μια άλλη γυναίκα. Εκείνη δεν το άντεξε αυτό και σαν αντίδραση άρχισε να φέρεται τελείως διαφορετικά από αυτά που πρόσταζαν οι αρχές της. Αρχισε κάθε βράδυ να βγαίνει, να πίνει, να ξενυχτάει και να κοιμάται κάθε φορά και με άλλον άντρα. Μέχρι που ένα πρωί, μετά από ένα ακόμα ξέφρενο βράδυ, παίρνει την απόφαση να μπει στο μοναστήρι!