Μαύρο Ρόδο: «Δεν θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα» - Τον σημαδεύει στον κρόταφο με όπλο!

Οι καταιγιστικές εξελίξεις των επόμενων 12-16/3 επεισοδίων στην σειρά του MEGA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μαύρο Ρόδο: «Δεν θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα» - Τον σημαδεύει στον κρόταφο με όπλο!

Χαμός αναμένεται να γίνει στα επόμενα επεισόδια της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο καθώς τόσο ο Βίκος όσο και η Φιλαρέτη είναι πολύ κοντά στο να ανακαλύψουν την πραγματική τους συγγένεια. Η Ελισάβετ εξομολογείται την αλήθεια στον Πέτρο για τον Διακοσάββα, ο Λευτέρης τρέμει τι άλλο θα κάνει ο Γεράσιμος, ενώ η κόντρα Σταυρίνου και Μπόγρη ολοένα και μεγαλώνει.

Οι εξελίξεις των επόμενων 12-16/3 επεισοδίων στην σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Επεισόδια 76-79

Προκειμένου ο Γεράσιμος να πείσει την Ελισάβετ να μείνει στη Γερακιανή και στο μοναστήρι, της βάζει λόγια σχετικά με την υγεία του πατέρα της. Ομως εκείνη δεν τον εμπιστεύεται πια και εννοείται πως ο Λευτέρης τής ξεκαθαρίζει πως είναι μια χαρά στην υγεία του. Ετσι εκείνη φεύγει με τον Πέτρο και επιστρέφουν στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, η Κασσιανή προσπαθεί να μάθει ποιος είναι ο αποστολέας του ανώνυμου φακέλου που έχει λάβει και η Φιλαρέτη φοβάται πως θα κατηγορήσει την ίδια για εκδίκηση: «Είμαι σίγουρη πως εμένα θα βρει να κατηγορήσει για αντίποινα επειδή έβγαλε τη δική μου ιστορία στη δημοσιότητα», λέει στην Αυξεντία.

Ο Σταυρίνος, που πια περπατάει, πηγαίνει στη φάρμα του Λευτέρη για να ζητήσει δουλειά, ενώ η Κύρα ζητάει από τη Θάλεια να πείσει την Αλεξία να απομακρυνθεί από τον Βίκο: «Δεν βρίσκω άλλο τρόπο να τη μεταπείσω πως αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, σκότωσε την ίδια της τη μάνα! Σε παρακαλώ, βοήθησέ με τη σώσω από εκείνον». Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η Ολγα και ο Παναγιώτης βάζουν μπροστά ένα σχέδιο προκειμένου να ζηλέψει η Αλεξία. Θα προσποιηθούν πως υπάρχει φλερτ μεταξύ τους, αλλά σύντομα αυτό το παιχνίδι θα καταλήξει αλλιώς, καθώς στη συνέχεια πράγματι θα αναπτύξουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλον.

Το παρελθόν του Βίκου

Ο Βίκος έχει αρχίσει να ψάχνει ένθερμα το παρελθόν του και οι έρευνές του φτάνουν σ’ έναν βουλευτή που έχει σχέση με αυτό. Και δεν μιλάμε για έναν όποιον κι όποιον άντρα, καθώς ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι ο πεθερός του άντρα που είχε παράνομη σχέση και σκότωσε η Ζωή Τσαγγαράκη (μοναχή Φιλαρέτη). Ουσιαστικά πρόκειται για τον πεθερό του πατέρα του Βίκου! Ο εν λόγω άντρας στο παρελθόν, όταν είχε μάθει πως η φυλακισμένη πια Ζωή ήταν έγκυος από τον νεκρό γαμπρό του, οργάνωσε ένα σχέδιο όπου της πήραν το παιδί και φρόντισαν να «εξαφανίσουν» το όνομά του από τα αρχεία του ορφανοτροφείου, όπου μεγάλωσε μέχρι κάποια ηλικία. Ολα αυτά βέβαια, όπως ήδη έχουμε δει, η Ζωή δεν τα γνώριζε και πίστευε πως το παιδί της βρισκόταν στα χέρια της Στέλλας Χρονά. Η αλήθεια όμως αποκαλύφθηκε όταν η Ζωή αποφυλακίστηκε.

Πίσω στο σήμερα, ο Βίκος λοιπόν καταφέρνει να βρει τον βουλευτή που οργάνωσε όλη αυτή την πλεκτάνη και αφού τον απάγει, στη συνέχεια τον ανακρίνει απειλώντας να τον σκοτώσει αν δεν του πει τον λόγο που τα έκανε όλα αυτά. «Θα μου πεις εδώ και τώρα γιατί έσβησες ό,τι αφορά το παρελθόν μου, τους γονείς μου, την οικογένειά μου, όλα! Λέγε γιατί δεν θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα! Ποιος σε έβαλε να τα κάνεις όλα αυτά;», φωνάζει ο Βίκος βάζοντας στον κρόταφο του άντρα ένα όπλο. Την ίδια ώρα, η Φιλαρέτη αποφασισμένη να βρει τον χαμένο της γιο, φεύγει κρυφά τα βράδια από το μοναστήρι, κάτι που πέφτει στην αντίληψη της Κασσιανής.

Τη Φιλαρέτη, όμως, δεν την απασχολεί η αντίδρασή της νέας ηγουμένης, καθώς της φτάνει που έχει κάποια πρώτα στοιχεία για το τι απέγινε ο γιος της και παράλληλα αρχίζει να ανακαλύπτει στοιχεία και πρόσωπα σε σχέση με την εξαφάνισή του. Σύμμαχός της σε όλη αυτή την ιστορία είναι ο Θέμης που ψάχνει κι εκείνος να βρει το παιδί της μοναχής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό της: «Εχω βάλει ανθρώπους μου και ψάχνουν όλα τα στοιχεία που μου έδωσες, είμαστε πολύ κοντά στη μεγάλη αποκάλυψη! Να είσαι σίγουρη ότι θα τον βρούμε τον γιο σου. Οταν βάζω κάτι στο μυαλό, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, το πετυχαίνω», την καθησυχάζει.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό! H Aλεξία μένει έγκυος από τον πρώην εραστή και δολοφόνο της μητέρας της

«Ο Γεράσιμος σκότωσε τον Διακοσάββα»

Ο Σαράντος σοκαρισμένος με όσα έμαθε από την Ελισάβετ για τον Διακοσάββα, αφήνει υπαινιγμούς στον Λευτέρη για τον πατέρα του και την Ελισάβετ και εκείνος παθαίνει σοκ. «Τι θέλεις να πεις, Σαράντο; Μίλα ανοιχτά, τι υπονοούμενα είναι αυτά;», απορεί και τότε ο Σαράντος του αποκαλύπτει: «Του πατέρα μου του άρεσαν τα κοριτσάκια και είχε βάλει στο μάτι την Ελισάβετ». Ο Λευτέρης δεν μπορεί να το πιστέψει: «Τι είναι αυτά που μου λες; Δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα έχει γίνει, κάποιος προσπαθεί διαβάλλει τον πατέρα σου», του απαντάει, αλλά ο Σαράντος επιμένει: «Μακάρι να ήταν έτσι, Λευτέρη, αλλά δυστυχώς το ανακάλυψα μόνος μου στο laptop που είχε κρυμμένο ο πατέρας μου. Εκεί είχε πολλές φωτογραφίες της Ελισάβετ μικρή, φαίνεται ότι την παρακολουθούσε και προσπαθούσε να της κάνει κακό». Την ίδια ώρα και η Ελισάβετ λέει όλη την αλήθεια στον Πέτρο για τον Διακοσάββα καθώς δεν θέλει να έχει πια αυτό το βάρος μέσα της.

Ο Λευτέρης αναστατωμένος πάει στην Πάτρα και ζητάει από την κόρη του να του επιβεβαιώσει όλα όσα του είπε ο Σαράντος. «Ναι, πατέρα, είναι αλήθεια», του λέει και εκείνος αναρωτιέται: «Είχες σχέση με τον θάνατό του;», ρωτάει με αγωνία και τότε η κοπέλα του αποκαλύπτει: «Οχι εγώ! Ο Γεράσιμος το έκανε». Το σοκ για τον Λευτέρη είναι τεράστιο, ο οποίος μαθαίνει από την κόρη του όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ και ό,τι της παραδέχτηκε ο Γεράσιμος. Ενα βράδυ, καθώς ο Πέτρος και ο Λευτέρης τα λένε, ο τελευταίος του αποκαλύπτει όλα όσα έμαθε: «Ο Γεράσιμος σκότωσε τον Διακοσάββα και ανησυχώ τι άλλο μπορεί να κάνει με την τρέλα που έχει για την κόρη μου. Καλό είναι να προσέχεις κι εσύ, δεν σε συμπαθεί και είναι πια επικίνδυνος για όλους μας».

Οι εξελίξεις των επόμενων 12-16/3 επεισοδίων στην σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Το «θαύμα» στη μονή

Ο Μπόγρης για να εκδικηθεί τον Σταυρίνο για το ρεζιλίκι στο μοναστήρι τη μέρα που η Κασσιανή ενθρονίστηκε ως ηγουμένη, αποφασίζει να βγάλει το «θαύμα» χωρίς την έγκρισή του. Ετσι μιλάει με τους δημοσιογράφους που ξέρει από τα τοπικά Μέσα και δημοσιεύει την είδηση για το «θαύμα» του αδελφού του στο διαδίκτυο. Κι αυτό, φυσικά, κάνει τον Σταυρίνο έξαλλο. «Για ποιο λόγο μ’ έβγαλες στο ίντερνετ; Σου είπα πως δεν θέλω κανένα μπλέξιμο με αυτή την ιστορία και κακώς μπλέχτηκα από τη αρχή», αλλά ο Μπόγρης ειρωνικά του απαντάει: «Κουράστηκα να σε νταντεύω τόσα χρόνια! Τώρα είναι καιρός να πετύχω τα δικά μου σχέδια, είτε το θέλεις είτε όχι». Ομως, ευχαριστημένη με την εξέλιξη αυτή είναι και η Κασσιανή. Η είδηση για το «θαύμα» στη μονή κυκλοφορεί και κάνει έξαλλο τον Σταυρίνο, ο οποίος δηλώνει σε όποιον τον ρωτάει: «Είναι ψέματα, περπάτησα μετά το χειρουργείο, κανένα θαύμα δεν έγινε».

Διαβάστε επίσης: Σε φοβερά άβολη θέση ο ''Γεράσιμος'' από το Μαύρο ρόδο - Η αντίδρασή της Μενεγάκη

Η Κασσιανή σε δεινή θέση

Η Πολυξένη καταφέρνει να εξασφαλίσει φωτογραφία της Κασσιανής από την κοσμική της ζωή και θέλει να την εκβιάσει. «Αυτή είναι η ευκαιρία μας για να πετύχουμε τον σκοπό μας. Πάντα ήθελε να γίνει ηγουμένη και τώρα αυτές οι φωτογραφίες που δείχνουν ποια ήταν πριν το μοναστήρι θα είναι μεγάλος κίνδυνος για τη θέση της. Είναι ο μεγάλος άσος στο μανίκι μας για να πάρουμε τα κτήματα και να σταματήσει να μας πολεμάει», του επισημαίνει, αλλά ο Θέμης θέλει να κινηθεί βάσει νόμου και μόνο και αρνείται να συμμετάσχει σε όλο αυτό.

Παράλληλα δεν θα της αυξήσει και το ποσοστό στο συμφωνητικό. Ετσι η συμμαχία Καστρινού-Πολυξένης διαλύεται, αλλά εκείνη θα προσπαθήσει να τον χειριστεί με τα γνωστά της κόλπα. Την ίδια ώρα, η Τασούλα αρχίζει να έχει ρομαντικές ιδέες για τον Σταυρίνο, με τον οποίο έρχονται όλο και πιο κοντά. Κι ενώ η Κασσιανή χαίρεται με τη δημοσιοποίηση του «θαύματος», λαμβάνει τελεσίγραφο από τον Μανώλη και την Ευτυχία, πως αν δεν σταματήσει τους εκβιασμούς για τον Γεράσιμο θα βγάλουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για το αμαρτωλό της παρελθόν: «Να αφήσεις τον γιο μας ήσυχο, αλλιώς θα μάθει όλο ο κόσμος τα αίσχη σου». Παράλληλα, ο Θέμης αρχίζει να έχει πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τη Θάλεια.