Γη της Ελιάς: «Τι θέλετε από μένα, ποιοι είστε;» - Κινδυνεύει η ζωή του! Πέφτει θύμα απαγωγής ο...

Οι εξελίξεις των επόμενων 12-17/3 επεισοδίων της σειράς του MEGA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γη της Ελιάς: «Τι θέλετε από μένα, ποιοι είστε;» - Κινδυνεύει η ζωή του! Πέφτει θύμα απαγωγής ο...

Χαμός αναμένεται να γίνει στα επόμενα επεισόδια της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς καθώς η Μυρτάλη μαθαίνει τη σχέση του Κουράκου με την Ευτυχία και η αντίδρασή της ξεπερνάει τα όρια. Την ίδια ώρα η Βασιλική, έξαλλη με τον Φίλιππο που θέλει να πάει στρατό, φεύγει από το σπίτι, ενώ μια συμφορά χτυπάει το σπίτι των Βρεττάκων.

Οι εξελίξεις των επόμενων 12-17/3 επεισοδίων της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

ΚΥΡΙΑΚΗ

Επεισόδιο 126

O Στάθης θέλει να μάθει για το παρελθόν της Ιουλίας, αλλά εκείνη αρνείται να του μιλήσει. Το ζευγάρι καβγαδίζει και ο Στάθης φεύγει θυμωμένος. Την ίδια στιγμή η Δήμητρα βρίσκεται σε περιπολία τη στιγμή που λαμβάνει σήμα για μια γυναίκα που κινδυνεύει. Στη συνέχεια κυνηγάει τον δράστη, τον ακινητοποιεί και τον συλλαμβάνει. Στο μεταξύ οι εντάσεις μεταξύ της Δήμητρας και της Αλκμήνης συνεχίζονται.

Η Ιουλία κάνει εξαιρετική δουλειά σαν γραμματέας και ο Ισίδωρος μπαίνει στον πειρασμό να της ζητήσει να παραμείνει μόνιμα σε αυτή τη θέση. Την ίδια ώρα ο Πότης μαθαίνει ότι ο Ανδρέας έχει σκοπό να ανοίξει μαγαζί ανταγωνιστικό με αυτό της Αρετής και φοβάται την αντίδρασή της όταν το ανακαλύψει. Λίγο μετά ο Στάθης επιστρέφει στο σπίτι και, μετανιωμένος, ζητάει συγγνώμη από την Ιουλία, ενώ η Μυρτάλη και ο Αλέξης βλέπουν τον Γιώργη με την Ευτυχία στο βουνό και καταλαβαίνουν ότι κάτι συμβαίνει ανάμεσά τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Επεισόδιο 127

Η Μυρτάλη γίνεται έξαλλη με την αποκάλυψη της σχέσης του Κουράκου με την Ευτυχία και αποφασίζει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ετσι πηγαίνει να βρει την Ευτυχία στο σπίτι της και της επιτίθεται. Μάλιστα την κατηγορεί: «Εσύ φταις. Μπήκες ανάμεσα στο ζευγάρι και τους χώρισες. Εσύ ήσουν η αιτία του διαζυγίου του Κουράκου από την Ιουλία», της φωνάζει και τη χαστουκίζει. Η Ευτυχία μένει άναυδη: «Σήκω και φύγε τώρα από το σπίτι μου. Εξω!», της λέει και τη διώχνει, ενώ ξεσπά σε κλάματα.

Ο Δημοσθένης υποψιασμένος ότι κάτι συμβαίνει, ξεκαθαρίζει στην Ασπασία: «Ακου να δεις, η μπατσίνα δεν θα ξαναπατήσει εδώ μέσα! Να μην την ξαναδώ, το κατάλαβες;», της τονίζει. Την ίδια στιγμή ο Στάθης μαθαίνει πως ο Πότης γλυκοκοιτάζει την Αννα και αρχίζει να του κάνει πλάκα, ενώ ο Αλέξης εξακολουθεί να αποφεύγει τη Μαργαρίτα κι εκείνη βάζει τον Φίλιππο να μεσολαβήσει προκειμένου να μάθει αν είναι καλά: «Φίλιππε, κάνε μου τη χάρη. Μπορεί να τον αποφεύγω αλλά τον νοιάζομαι, καταλαβαίνεις;», τον παρακαλά.

ΤΡΙΤΗ

Επεισόδιο 128

Η Αντιγόνη νιώθει να ασφυκτιά με το ψέμα που έχουν πει στην Αγγελική και αποφασίζει να βάλει νέα διορία, ενώ ο Κουράκος περνάει στην αντεπίθεση και βάζει τη Μυρτάλη στη θέση της. Μόλις μαθαίνει τι έκανε, γίνεται έξαλλος και πάει να τη βρει: «Είσαι απαράδεκτή, απαιτώ να μείνεις μακριά από τη ζωή μου και από την Ευτυχία, δεν σε αφορά», της λέει αυστηρά. Τα νέα όμως τα μαθαίνει και η Αννα, η οποία γίνεται έξαλλη καθώς δεν μπορεί να δεχτεί ότι η Μυρτάλη χαστούκισε την καλύτερή της φίλη κι έτσι αποφασίζει να της δώσει ένα μάθημα. Την ίδια στιγμή η Εύα και ο Αρης ενημερώνονται από τον Λυκούργο πως θα αργήσουν πολύ να λάβουν την αποζημίωση από την αρχαιολογική εταιρεία και τους ζώνουν τα φίδια, καθώς τα χρέη τρέχουν. Παράλληλα η Αρετή δένεται όλο και περισσότερο με τον Ανδρέα.

Διαβάστε επίσης: Αποχωρεί από την Γη της Ελιάς πρόσωπο "φωτιά" - Το επιβεβαίωσε ο Ανδρέας Γεωργίου στον αέρα του OPEN

ΠΕΜΠΤΗ

Επεισόδιο 129

Ο Δημοσθένης αποφασίζει να πουλήσει τις ελιές του: «Τζάμπα έξοδα. Δεν μου φέρνουν τίποτα αυτά τα κτήματα, θα τα δώσω να ησυχάσω», λέει, αδιαφορώντας για την τύχη τού Στάθη, ο οποίος θα μείνει χωρίς δουλειά. Την ίδια ώρα ο Φίλιππος αποφασίζει να πάει στον στρατό: «Αποφάσισα να κόψω την αναβολή μου και να πάω στον στρατό», ανακοινώνει και τους ξαφνιάζει όλους και κυρίως αναστατώνει τη Βασιλική και τη Χάιδω: «Δεν το πιστεύω. Δεν πάει καλά ο γιός μου. Λυκούργε, κάνε κάτι, θα με τρελάνει», του λέει η Χάιδω. Ετσι ο Λυκούργος αναλαμβάνει να τον μεταπείσει: «Μπορείς να μου πεις τι έπαθες ξαφνικά; Τι σε έπιασε να πας τώρα;

Σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά γιατί τώρα;», τον ρωτάει, αλλά ο Φίλιππος δείχνει αποφασισμένος: «Κύριε Λυκούργε, το σκέφτηκα καλύτερα, τώρα να ξεμπερδεύω», του απαντά. Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης ανακοινώνει στον Στάθη: «Ξάδελφε, το αποφάσισα, τον ελαιώνα θα τον πουλήσω, δεν με συμφέρει, δεν έχω κανένα κέρδος», προκαλώντας τη δυσαρέσκειά του: «Με λίγα λόγια μου λες ότι η συνεργασία μας τελειώνει. Ετσι ξαφνικά, από το πουθενά. Δεν πειράζει, να είσαι καλά», είναι τα λόγια του και φεύγει εκνευρισμένος. Η μόνη που χαίρεται με αυτή την εξέλιξη είναι η Αρετή, η οποία πιστεύει ότι ο Στάθης τώρα που δεν έχει τίποτα θα αναγκαστεί να ξαναγυρίσει κοντά της.

Η Μυρτάλη, σε μια ακόμη επίδειξη δύναμης, αρπάζεται με την Αννα, αλλά η εξέλιξη δεν θα της αρέσει καθόλου, καθώς η Αννα αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος και την περιλαβαίνει στα χαστούκια. Την ίδια στιγμή ο Μάνος ετοιμάζεται να πάει να πάρει τη Μαρίνα από τη δουλειά. Καθώς όμως βγαίνει έξω από το σπίτι, μια συμμορία αδίστακτων κακοποιών τον αρπάζουν και πριν προλάβει να αντιδράσει, τον βάζουν μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο και εξαφανίζονται. Η εξαφάνιση του Μάνου και μάλιστα έξω από το σπίτι του, προμηνύει νέες φουρτούνες για την οικογένεια και θα τη φέρει σε μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη συνθήκη.

Οι εξελίξεις των επόμενων 12-17/3 επεισοδίων της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Επεισόδιο 130

Η ώρα περνάει και η Μαρίνα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Μάνος δεν πέρασε να την πάρει από το ανθοπωλείο όπως είχαν συμφωνήσει. Απογοητευμένη και πιστεύοντας ότι μάλλον το ξέχασε ή έμπλεξε σε κάποια δουλειά, η Μαρίνα επιστρέφει στο σπίτι όπου βρίσκει μόνο τον Ισίδωρο: «Καλησπέρα, ο Μάνος δεν είναι εδώ; Τον περίμενα στο ανθοπωλείο να έρθει να με πάρει», του λέει. «Δεν ξέρω, Μαρίνα μου, τι να σου πω; Ο Μάνος έχει φύγει εδώ και ώρα από το σπίτι. Μην ανησυχείς, κάτι μπορεί να προέκυψε για δουλειά. Στάσου να τον πάρω ένα τηλέφωνο», της απαντά ο Ισίδωρος και τηλεφωνεί στον Μάνο, αλλά το τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο. Η Μαρίνα αρχίζει να ανησυχεί και τον παίρνει κι αυτή αλλά εκείνος δεν απαντάει: «Ο Μάνος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό, να μη σηκώνει το τηλέφωνο, ό,τι δουλειά κι αν είχε», τονίζει στον Ισίδωρο. Την ίδια στιγμή η Βασιλική, θυμωμένη με τον Φίλιππο που πήρε μόνος του την απόφαση να διακόψει την αναβολή του, σηκώνεται και φεύγει από το σπίτι.

Στο μεταξύ η Μυρτάλη, έξαλλη με την Αννα που της έριξε χαστούκι, πηγαίνει στην Αθηνά: «Απαιτώ να απολυθεί τώρα η Αννα. Μου επιτέθηκε και με χτύπησε. Δεν είναι δυνατόν όπως φαντάζεσαι να την κρατήσουμε και να την πληρώνουμε κιόλας. Θέλω να φύγει!», φωνάζει και η Αθηνά προσπαθεί να τη συνεφέρει: «Μυρτάλη, η Αννα είναι η καλύτερη υπάλληλός μας, τη συμπαθώ, είναι πολύ καλό κορίτσι. Σίγουρα κάποια παρεξήγηση θα έγινε», της λέει αλλά η Μυρτάλη είναι ανένδοτη. Ετσι η Αθηνά καλεί την Αννα και της ζητά εξηγήσεις. Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης ρίχνει δόλωμα στον Αρη, ο οποίος βρίσκεται σε απόγνωση και του χρωστάει λεφτά, προκειμένου να τον μπλέξει στις σκοτεινές δουλειές του.

Διαβάστε επίσης: "Έσκασε" μόλις: Η είδηση για την Γη της Ελιάς που αφορά όλους τους τηλεθεατές

Στο μεταξύ, οι απαγωγείς κλείνουν τον Μάνο σε μια αποθήκη, ενώ εκείνος προσπαθεί να αντισταθεί και ρωτάει συνεχώς: «Τι θέλετε από μένα, ποιοι είστε;». Ωστόσο, παρά την έντονη αντίδρασή του, οι απαγωγείς δεν αποκαλύπτουν ακόμα τις προθέσεις τους. Την ίδια στιγμή στο σπίτι η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται πλέον ανησυχητική. Οσο οι ώρες περνούν, ο Ισίδωρος και η Μαρίνα αρχίζουν να φοβούνται για τη ζωή του Μάνου: «Αποκλείεται να έχει πάθει κάτι με το αυτοκίνητο, θα το ξέραμε», καθησυχάζει τη Μαρίνα, η οποία έτοιμη να βάλει τα κλάματα λέει: «Τέλος, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, θα πάρω την αστυνομία».

Ετσι καλούν τον Κουράκο και του αναφέρουν την εξαφάνιση του Μάνου: «Εχει να εμφανιστεί ώρες. Ούτε τηλέφωνο σηκώνει. Κάτι έχει γίνει», του τονίζουν και ο αστυνόμος τούς συμβουλεύει: «Αυτό που θέλω από εσάς είναι να μη μιλήσετε σε κανέναν». Αμέσως ο Κουράκος μαζί με τη Δήμητρα ξεκινούν τις έρευνες, που τους οδηγούν στο σίγουρο συμπέρασμα ότι ο Μάνος Βρεττάκος έχει απαχθεί. Ετσι πηγαίνουν και ανακοινώνουν στη Μαρίνα και τον Ισίδωρο: «Λυπάμαι γι’ αυτό που θα σας πω, αλλά όπως όλα δείχνουν, είμαστε βέβαιοι ότι ο Μάνος έχει πέσει θύμα απαγωγής». Στο άκουσμα και μόνο αυτής της είδησης, τόσο ο Ισίδωρος όσο και η Μαρίνα καταρρέουν.