Βραχιόλι της Φωτιάς (18/3): «Παραδίδει την ψυχή του σε...» - Το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς στην ΕΡΤ

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Βραχιόλι της Φωτιάς (18/3): «Παραδίδει την ψυχή του σε...» - Το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς στην ΕΡΤ

Σάββατο (18/3) σήμερα και η εβδομαιδιαία δραματική σειρά εποχής στην ΕΡΤ, «Βραχιόλι της φωτιάς» είναι εδώ δίνοντας το μεγαλύτερο ρεσιτάλ ερμηνείας με το τελευταίο επεισόδιο απόψε στις 22:00.

Στο προηγούμενο επεισόδιο (δείτε εδώ πως πάει σε τηλεθέαση), μετά την αποτυχημένη προσπάθεια διαφυγής με τρένο, η οικογένεια Κοέν σκορπίζει, μέσα σε μια δίνη γεγονότων, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά τους στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Ο Ιωσήφ προσπαθεί να κρατήσει το μυαλό του σε εγρήγορση και ταξιδεύει στην αφήγηση της μάνας του, τη μόνη του διέξοδο, καθώς ζουν τον απόλυτο εφιάλτη.

Στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος κρύβει την Μπενούτα μαζί με τη Ζακλίν και τα παιδιά τους σ’ ένα αγροτόσπιτο μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, ο Ιωσήφ συναντά την αγαπημένη του Άννα, αλλά η εξέλιξη θα είναι τραγική.

Αναλυτικά οι σημερινές (18/3) εξελίξεις στην σειρά «Βραχιόλι της Φωτιάς»

Επεισόδιο 8

Ο Ιωσήφ ξεφυλλίζει μια εφημερίδα με την κόρη του και οι μνήμες δεν σταματούν να επιστρέφουν στο μυαλό του. Λίγο πριν το μπατ μίτσβα της Μπέττυς θα κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Μπορεί ο Ιωσήφ να κατάφερε τελικά να επιβιώσει από την επέμβαση χωρίς αναισθησία, αλλά σύντομα ο θάνατος του Δαβίδ τον καταβάλλει. Αυτά θυμάται το 1962, όταν βλέπει με την κόρη του, Μπέττυ, στην εφημερίδα την ανακοίνωση της εκτέλεσης του Αδόλφου Αϊχμαν.

Το μικρό κορίτσι δεν σταματά να του κάνει ερωτήσεις και εκείνος δεν σταματά να συγκινείται. Η απελευθέρωση βρίσκει τον Κωνσταντίνο, τη Ζακλίν και τα παιδιά τους να επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη με την Μπενούτα, η οποία καταβεβλημένη πια, ζει με το όνειρο να δει τα παιδιά της να επιστρέφουν… Ο Ιωσήφ σοκάρεται Στο 1962, οι μνήμες αυτές είναι ακόμα νωπές και οδυνηρές…

Κι ενώ είναι έτοιμα όλα για το μπατ μίτσβα της μικρής Μπέττυς, ο Ιωσήφ συγκλονισμένος συνειδητοποιεί, για πρώτη φορά, ποιος ήταν ο υπεύθυνος για την οικογενειακή του τραγωδία…