Σασμός: Ο Αντώνης παθαίνει αμνησία! Νέος εφιάλτης για την Μαρίνα

Συνεχίζεται ο γολγοθάς

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σασμός: Ο Αντώνης παθαίνει αμνησία! Νέος εφιάλτης για την Μαρίνα

Εφιαλτικές μέρες βιώνει στην σειρά του ALPHA, Σασμό, η Μαρίνα μετά τον πυροβολισμό του αγαπημένου της, Αντώνη την ημέρα του γάμου τους και δεν φεύγει στιγμή από το πλευρό του μέχρι να τον δω να ξυπνάει.

Τελικά, όπως φαίνεται, ο Αντώνης θα βγει νικητής από τον θάνατο, ωστόσο, θα τον βρει νέο κακό, τόσο εκείνον όσο και την γυναίκα την ζωή τους, με τον εφιάλτη να μην τελειώνει σύντομα.

Ο Αντώνης παθαίνει αμνησία στον Σασμό

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός θα ξυπνήσει από την εντατική αλλά με απώλεια μνήμης, κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και επίπονα για όλους, μιας και εκείνος δεν θα είναι πια ο ίδιος άνθρωπος... Η Μαρίνα θα είναι σοκαρισμένη και δεν θα μπορεί να πιστέψει πως ο άνθρωπός της δεν την αναγνωρίζει και πως είναι μια ξένη πια για εκείνον.

Οι γιατροί, μάλιστα, δεν θα είναι σε θέση να την δώσουν μια απάντηση, για την πλήρη επαναφορά της μνήμης του Αντώνη.... Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, θα έχουμε νέο θάνατο μέχρι το τέλος του 2ου κύκλου!

Ο Αντώνης παθαίνει αμνησία στον Σασμό 

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

ΔΕΥΤΕΡΑ

Επεισόδιο 104

Η μέρα του χειρουργείου του Αντώνη πλησιάζει γεμίζοντας την Μαρίνα με αγωνία. Παράλληλα η Αργυρώ θα
της κάνει δύο αποκαλύψεις, που θα την αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Η Ντίνα ζητά από το Βαγγέλη να χωρίσουν, ενώ και η Νάντια με το Μανόλη αποφασίζουν να μείνουν φίλοι.

Η Αιμιλία παίρνει την δυσκολότερη απόφαση της ζωής της, αφήνοντας τον Παύλο διαλυμένο.Τα αποτελέσματα του τεστ DNA κλονίζουν τους Σταματάκηδες, την ώρα που ένας μεγάλος κίνδυνος
πλησιάζει.

Το γράμμα του Κώστα πέφτει στα χέρια του πλέον ακατάλληλου ανθρώπου και η αντίστροφη μέτρηση για το Μαθιό φαίνεται να έχει ξεκινήσει…Η Ξένια του λέει πως η φίλη της πραγματικά αγάπησε τον Στεφανή και μάλλον ήθελε να ελπίζει πως η Νάντια ήταν παιδί του. Ο Παύλος επισκέπτεται τον Ευθύμη για ένα τελικό ξεκαθάρισμα μετά από το οποίο τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια μεταξύ τους. Οι δύο τους είναι πλέον ανοιχτά εχθροί.

Οι εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας στην σειρά του ALPHA, Σασμός

ΤΡΙΤΗ

Επεισόδιο 105

Ο καιρός περνάει με ταχύτατους ρυθμούς στο ορεινό χωριό της Κρήτης αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα τείνουν να καλυτερεύσουν. Αντιθέτως, νέοι μπελάδες απειλούν όλους τους ήρωες. Μανόλης και Νάντια φτάνουν σε μια σημαντική συνειδητοποίηση, ενώ η Βασιλική αγωνιά για την τύχη της. Ο Ευθύμης Φαρμάκης είναι πλέον έξω από τη φυλακή και έχει αρχίσει τις επιθέσεις προς κάθε κατεύθυνση. Φοβάται πως εκείνη, ο γιος της και ο άντρας της κινδυνεύουν κάθε λεπτό της ώρας που περνάει. Ο Μαθιός επιδιώκει μια συνάντηση με τον Βρουλάκη, που κρέμεται από τα χέρια της Στέλλας, ενώ ο Ευθύμης παίρνει από τον Λευτέρη μια πληροφορία που ίσως του σώσει τη ζωή. Κι ενώ ο Τόλης νομίζει πως ο εχθρός του είναι πια ο Παντελής, το γράμμα του φτάνει στα πιο επικίνδυνα χέρια. Και αυτά είναι του Ευθύμη, ο οποίος στέλνει κρυφά στο σπίτι του τον Βαγγέλη.

Ο τελευταίος, αποφασισμένος να γίνει ο πιστός βοηθός του Φαρμάκη με κάθε κόστος, δέχεται να μπει στο σπίτι του Τόλη με σκοπό να βρει έγγραφα και γράμματα και να του τα φέρει αφού ένα από αυτά θα είναι το πολυπόθητο γράμμα του Κώστα. Ο Βαγγέλης θα φέρει σε πέρας την αποστολή του και το γράμμα που μαρτυρά ότι δολοφόνος του Στεφανή Σταματάκη είναι ο Μαθιός, θα φτάσει στην κατοχή του Φαρμάκη.

Καθώς η καταιγίδα πλησιάζει και είναι έτοιμη να ξεσπάσει, η Αργυρώ καταλήγει σε μια οδυνηρή συμφωνία με τον Αστέρη, ενώ την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο ο Αντώνης χαροπαλεύει. «Μαρίνα μου, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μην απελπίζεσαι και κυρίως μη χάνεις την πίστη σου. Ξέρεις ότι όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να το πιστέψεις. Ξέρεις καλύτερα από εμάς πως ο Αντώνης είναι δυνατός και τα βγάζει πέρα κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση», της λέει παρηγορητικά η Κατερίνα και εκείνη κάνει προσπάθεια να συμφωνήσει με τις κουβέντες της. Τα λόγια του Δημήτρη όμως, που μαρτυρούσαν πως η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη, δεν μπορούν να φύγουν εύκολα από το μυαλό της. Ο χειρότερός της εφιάλτης έχει πάρει σάρκα και οστά και δεν ξέρει από πού να κρατηθεί.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Επεισόδιο 106

Και όσο ο Αντώνης δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, η γυναίκα του δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Η Αργυρώ προσπαθεί να ισορροπήσει στις νέες εξελίξεις στη ζωή τής οικογένειάς της, με τον Αστέρη και τη Βασιλική να τη στηρίζουν. «Είναι ακόμα μια μπόρα, Αργυρώ», την παρηγορεί η Βασιλική και συνεχίζει: «Ο,τι και να πεις στη μητέρα σου είναι λίγο, το ξέρω, όμως υπάρχουν και ορισμένες φορές που δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Αρκεί που ξέρει ότι είσαι εκεί. Και μην ανησυχείς για τον Αντώνη. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρει. Ειδικά τώρα που παντρεύτηκε τη γυναίκα που περίμενε όλη του τη ζωή». Η Αργυρώ την ευχαριστεί για την καλοσύνη της και την υποστήριξή της, όμως δεν διστάζει να της πει ότι πραγματικά φοβάται για το τι θα γίνει η μητέρα της αν όντως ο Αντώνης δεν καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Τα ίδια λόγια χρησιμοποιεί και ο Αστέρης με τη σειρά του.

Παρόλο που πριν λίγες ημέρες η Αργυρώ του είχε ζητήσει να απομακρυνθούν για λίγο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πράγματα στις οικογένειές τους, εκείνος συνεχίζει να βρίσκεται με σεβασμό και ταπεινότητα στη ζωή της αφού ξέρει πως και μόνο η παρουσία του την κάνει να αισθάνεται καλά. Ο Νικηφόρος με τον Μανόλη κάνουν νέα σχέδια για τη ζωή τους, ενώ η Νάντια δέχεται μια πρόταση που θα τη βάλει σε σκέψεις. Στο μεταξύ, ο Ευθύμης πλησιάζει στην αποκάλυψη ενός σκοτεινού μυστικού και ο Λευτέρης βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα. Ο Μαθιός έρχεται αντιμέτωπος με μια απρόσμενη εξέλιξη.

Δείτε επίσης: Αποχωρεί από τον Σασμό του ALPHA και πάει σε νέα σειρά του ΑΝΤ1

Οι εξελίξεις της ερχόμενης εβδομάδας στην σειρά του ALPHA, Σασμός

ΠΕΜΠΤΗ

Επεισόδιο 107

Πιο συγκεκριμένα, πηγαίνει στο μέρος όπου είχε θάψει το όπλο της δολοφονίας του Στεφανή και αυτό λείπει. Κρύος ιδρώτας θα αρχίσει να τον λούζει, ενώ θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί ποιος από το περιβάλλον του θα μπορούσε να σκάψει σε εκείνο το σημείο για να βρει τα πειστήρια του φόνου. «Ηρέμησε γιε μου και τίποτα κακό δεν θα συμβεί», του λέει η Καλλιόπη, αλλά εκείνος φοβάται μήπως πίσω από την κίνηση αυτή κρύβεται ο άντρας που εδώ και καιρό προσπαθεί να τον καταστρέψει με κάθε τρόπο, δηλαδή ο Ευθύμης Φαρμάκης. «Δεν μπορεί να ξέρει εκείνος πού είχες κρύψει το όπλο. Κανείς δεν ξέρει πέρα από εμάς. Είμαι σίγουρη πως αυτός που το βρήκε, το βρήκε τυχαία και δεν ξέρει καν ποιος το είχε στην κατοχή του», του εξηγεί, όμως το μυαλό εκείνου κάνει χίλιες σκέψεις. Ξέρει πως αν έχει τύχει να πέσει στα χέρια του Ευθύμη το μοιραίο όπλο, τότε όλα θα γίνουν γνωστά και θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή. Προς το παρόν αναλαμβάνει δράση με την Καλλιόπη.

Η Μαρίνα περνά κρίσιμες ώρες στο νοσοκομείο στο πλευρό του Αντώνη, με τους γιατρούς να μην της δίνουν και μεγάλες ελπίδες για ανάκαμψη, ενώ η Νάντια φεύγει οριστικά από το σπίτι των Σταματάκηδων. «Ευχαριστώ για όσα έκανες για εμένα, Βασιλική μου. Μου στάθηκες σαν πραγματική μητέρα και ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω ότι εκτός από το σπίτι σου μου άνοιξες και την αγκαλιά σου. Ηταν τιμή μου που μπήκα στο σπιτικό σου. Θα το θυμάμαι για πάντα», θα της πει φεύγοντας και η γυναίκα του Μαθιού θα της θυμίσει πως το σπίτι της είναι πάντα ανοιχτό για εκείνη. Η Νάντια φεύγει με την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει ξανά, όμως δεν ξέρει πως την ακριβώς επόμενη στιγμή, η ζωή της θα έρθει πάλι τούμπα. Και αυτό γιατί ένας εφιάλτης από το παρελθόν της θα της χτυπήσει την πόρτα.

Ενας εφιάλτης που ακούει στο όνομα Γιώργης (Θοδωρής Προκοπίου) και είναι ο πατριός της. «Τι θες εσύ εδώ;», θα τον ρωτήσει όταν τον δει ξαφνικά μπροστά της και ο Γιώργης χωρίς υπεκφυγές θα της απαντήσει: «Αυτό που μου αξίζει, φυσικά. Σε μεγάλωσα, χάλασα πολλά λεφτά για να μη σου λείψει τίποτα και τώρα θέλω να τα πάρω όλα πίσω στο ακέραιο. Εμαθα άλλωστε πως βιολογικός σου πατέρας ήταν ο Στεφανής Σταματάκης, άρα όλο και κάποιος από εκείνους θα μπορεί να σου δώσει για να με ξοφλήσεις». Η Νάντια του λέει να σηκωθεί να φύγει και να μην την ενοχλήσει ποτέ ξανά, όμως εκείνος δεν είναι διατεθειμένος να της κάνει τόσο εύκολα το χατίρι. Εχει μυριστεί χρήμα και δεν θα φύγει αν δεν γεμίσει πρώτα τις τσέπες του.

Ο Ευθύμης ερευνά τα όσα έμαθε από το γράμμα του Κώστα, ενώ ο Τόλης θα έχει έναν απρόσμενο επισκέπτη στην καντίνα. Ο Μανόλης αποφασίζει, με την παραίνεση του Παύλου, να αντιμετωπίσει τον Φαρμάκη στα ίσα, όμως στην πραγματικότητα ο κλοιός σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τον Μαθιό και η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτόν μοιάζει να έχει ξεκινήσει.

Τι θα δούμε στη συνέχεια....

Ο Γιώργης τολμάει και πηγαίνει στο μπαρ με σκοπό να πιέσει και άλλο τη θετή του κόρη, όμως δεν ξέρει πως ο Λευτέρης έχει μάθει για εκείνον. Για την ακρίβεια τον πετά έξω από το μπαρ λέγοντάς του: «Αν τολμήσεις να ενοχλήσεις ξανά τη Νάντια θα έχεις να κάνεις μαζί μου και πίστεψέ με δεν θέλεις να τα βάλεις μαζί μου. Φύγε από την Κρήτη όσο είναι ακόμα νωρίς γιατί κι εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει αν βρεθείς ξανά στον δρόμο μου». Η Θοδώρα ζητά τον λόγο από την Ελενα για την κολόνια του Λευτέρη, αλλά εκείνη θα της αποκαλύψει κάτι που θα την αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Ο Μανόλης αποφασίζει να αντιμετωπίσει στα ίσια τον Φαρμάκη, εκείνος όμως διατηρεί έναν άσο στο μανίκι του. Η Βασιλική ανησυχεί για τον Μαθιό, την ίδια ώρα που ο Ευθύμης κάνει μια δελεαστική πρόταση στον Τόλη.

Ο Μαθιός και η Καλλιόπη πηγαίνουν να βρουν το όπλο του φόνου του Στεφανή. Κάποιος, όμως, βρίσκεται ήδη εκεί και θα έχουν μια συνάντηση που θα απειλήσει να ανατινάξει τα πάντα στον αέρα. Ο Λευτέρης μαθαίνει από τον Ευθύμη την παρέμβαση του Παύλου και προειδοποιεί τον Νικηφόρο και τον Μάνο για τις προθέσεις του. Ο Παύλος από την άλλη βρίσκει επιτέλους τον τρόπο να χτυπήσει τον Ευθύμη. Το φευγιό της Νάντιας από το σπίτι και οι απειλές του πατριού της πιέζουν τη Βασιλική, ενώ η Καλλιόπη βρίσκεται σε απόγνωση από τη νεροποντή και τον κίνδυνο που κυκλώνει κάθε μέρα και περισσότερο τον Μαθιό.

Αργυρώ και Αστέρης δεν σταματούν να βρίσκονται έστω και σε φιλικό επίπεδο, προσπαθώντας ωστόσο να μη δίνουν τροφή για σχόλια στους γύρω τους. Ομως κανείς δεν ξεφεύγει από το άγρυπνο μάτι της καπετάνισσας που επιμένει να μην τους θέλει μαζί. Θα επιτεθεί και στους δύο, ενώ θα τους καταστήσει σαφές πως η σχέση τους όχι μόνο σασμό δεν θα φέρει στην πολύπαθη γη της Κρήτης αλλά και θα κάνει τα πράγματα χειρότερα μεταξύ Σταματάκηδων και Βρουλάκηδων.