Σοκ στη Γη της Ελιάς: «Παναγία μου, θα τον σκοτώσουν» - Τον πλακώνουν στο ξύλο και τον αφήνουν αιμόφυρτο!

Οι καταιγιστικές εξελίξεις του αποψινού 26/3 αλλά και των επόμενων επεισοδίων στη σειρά του MEGA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σοκ στη Γη της Ελιάς: «Παναγία μου, θα τον σκοτώσουν» - Τον πλακώνουν στο ξύλο και τον αφήνουν αιμόφυρτο!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των επόμενων επεισοδίων στην σειρά του MEGA, Γη της ελιάς. καθώς οι Βρεττάκοι συνεχίζουν να ζουν μέσα στην αγωνία για τη ζωή του Μάνου. Με κόπο μαζεύονται τα λύτρα αλλά η αστυνομία, που είναι ένα βήμα μπροστά, φτάνει στους απαγωγείς και τους συλλαμβάνει.

Την ίδια ώρα ο Κουράκος και η Ευτυχία δημοσιοποιούν τη σχέση τους και το σούσουρο στη Μάνη φουντώνει, ενώ ο Αλέξης σταματάει να πιέζει τη Μαργαρίτα και διακόπτει τις επαφές μαζί της.

Οι εξελίξεις των επόμενων 26-31/3 επεισοδίων στη σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς

ΚΥΡΙΑΚΗ

Διαβάστε επίσης: Η Γη της Ελιάς: Η σκληρή αλήθεια την χτυπάει καταπρόσωπο - Η Ισμήνη ανακαλύπτει πως ο άντρας της...

Επεισόδιο 137

Η Μαργαρίτα προσπαθεί για άλλη μια φορά να λογικέψει τον Αλέξη, αλλά εκείνος αποφασίζει να σταματήσει να την παρακαλάει και διακόπτει κάθε επαφή μαζί της. Την ίδια στιγμή οι απαγωγείς σταματούν να επικοινωνούν με τους Βρεττάκους, γεγονός που ανησυχεί τη Μαρίνα, η οποία ρίχνει ευθύνες στον Ισίδωρο: «Συγγνώμη που θα σας το πω, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τη ζωή του Μάνου. Σταματήστε πια με τις διαπραγματεύσεις. Το έχετε παρατραβήξει, δεν θα μας βγει σε καλό. Πρόκειται για τη ζωή του κι εσείς συνεχίζετε να κάνετε παζάρια;», του λέει θυμωμένη, θεωρώντας πως το παρατράβηξε με τις διαπραγματεύσεις.

Ο Κουράκος και η Ευτυχία αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν πλέον ανοιχτά στο χωριό και φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, προκαλούν τα σχόλια των συγχωριανών τους. Την ίδια ώρα ο Πότης δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα εκδηλώσει τον έρωτά του στην Αννα γιατί φοβάται την απόρριψη, ενώ ο Φίλιππος ετοιμάζει μια έκπληξη στη Βασιλική με τη βοήθεια όλης της οικογένειας, αλλά το σχέδιο δείχνει να ναυαγεί πριν καν αρχίσει.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στα γυρίσματα της Γης της Ελιάς με τον Γιώργο Αγγελόπουλο

ΔΕΥΤΕΡΑ

Επεισόδιο 138

Στο μεταξύ οι απαγωγείς αποφασίζουν να δώσουν ένα μάθημα στον Ισίδωρο, που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις τους και ξυλοφορτώνουν άσχημα τον Μάνο. Μάλιστα για να τον ταράξουν του στέλνουν το βίντεο για να δει ότι δεν αστειεύονται. Οταν αντικρίζουν την εικόνα του, ο Ισίδωρος και η Μαρίνα καταρρακώνονται: «Παναγία μου, τον χτύπησαν, δεν αστειεύονται δεν βλέπετε; Δώστε τους ό,τι ζητάνε, θα τον σκοτώσουν», λέει κλαίγοντας η Μαρίνα και έτσι ο Ισίδωρος αποφασίζει να ενδώσει στις εντολές των απαγωγέων: «Είμαστε εντάξει, θα πάρετε ό,τι ζητήσετε, φτάνει να μου παραδώσετε τον γιο μου ζωντανό», είναι τα λόγια του.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ευτυχία απελευθερωμένη από τον φόβο μη μαθευτεί η σχέση της, ζητά από τον Γιώργη: «Δεν μπορείς να πηγαινοέρχεσαι, φέρε κάποια ρούχα σου εδώ για να μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά το πρωί, όταν μένεις εδώ», του προτείνει και το ζευγάρι κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση του. Παράλληλα η Βασιλική ενθουσιάζεται με την ευφάνταστη έκπληξη του Φίλιππου, ενώ την ίδια ώρα η Βασιλική παίρνει ένα ξεχωριστό δώρο από την Αρετή, μαζί με μια κάρτα όπου της ζητά συγγνώμη και η κοπέλα συγκινείται. Εν τω μεταξύ οι οικονομικές δυσχέρειες αναγκάζουν τον Αρη, αν και δεν το θέλει, να δεχτεί την πρόταση συνεργασίας του Δημοσθένη και να μπει στην παρανομία. Η Αντωνία επιστρέφει για λίγο στη Μάνη και η Αλκμήνη που θέλει από κάπου να πιαστεί για να μη συνεχίζει να είναι μόνη της, προτίθεται να τη φιλοξενήσει.

Ο Ισίδωρος δεν έχει όλο το ποσό των λύτρων και προσπαθεί να βρει τα υπόλοιπα χρήματα, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Μετά από πολύ κόπο και με τη βοήθεια των δικών του μαζεύει τα λεφτά και επικοινωνεί με τους απαγωγείς, οι οποίοι του κλείνουν ραντεβού με μια προϋπόθεση: «Τα λεφτά θα μας τα φέρει η γυναίκα του και κοίτα μην κάνετε καμιά βλακεία, γιατί δεν θα τον ξαναδείτε ζωντανό», τον προειδοποιούν.

ΤΡΙΤΗ

Επεισόδιο 139

Η διαδικασία για την παράδοση των λύτρων ξεκινά, με τη Μαρίνα να αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα μόνη της, έπειτα από τη διαταγή των απαγωγέων. Ο Κουράκος, ωστόσο, παρακολουθεί τα πάντα από απόσταση. Μόλις η κοπέλα φτάνει με το αυτοκίνητο στην έρημη περιοχή όπου θα γίνει η ανταλλαγή, αναλαμβάνει δράση η αστυνομία. Οι απαγωγείς φεύγουν αφού αφήνουν τον Μάνο ελεύθερο, με την αστυνομία να τους ακολουθεί και να τους βρίσκει στο κρησφύγετό τους όπου είχαν φυλακίσει και τον Μάνο. Συλλαμβάνουν κάποιους από αυτούς και αρχίζουν να ψάχνουν τους υπόλοιπους και φυσικά ποιος κρύβεται πίσω από την απαγωγή...

Η Ασπασία μιλάει στην ψυχολόγο για τη σχέση της με τον Δημοσθένη, για το πόσο ερωτευμένη ήταν μαζί του, για τη μεγάλη εξάρτηση που είχε απ’ αυτόν αλλά και για την υποταγή που του έδειχνε τόσα χρόνια. Την ίδια στιγμή ο Χρήστος προτείνει στην Εύα να συγκατοικήσουν, ενώ ο Πότης συνεχίζει τα κομπλιμέντα στην Αννα, όπως «Τι ωραία είναι τα μαλλάκια σου σήμερα, κορωνίτσα μου», αλλά εκείνη δεν αντιλαμβάνεται τα αισθήματά του.

Διαβάστε επίσης: «Λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί» - Την αφήνει σύξυλη!

ΤΕΤΑΡΤΗ

Επεισόδιο 140

Μετά τα τελευταία γεγονότα με την Ειρήνη και την τιμωρία από τον Δημοσθένη που την έπιασε με τον Λεωνίδα, ο Φίλιππος αναλαμβάνει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, αισθανόμενος ότι έχει υποχρέωση να προφυλάξει την αδελφή του και ρωτάει τον Λεωνίδα: «Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Πώς βλέπεις τη σχέση σου με την Ειρήνη; Είναι κάτι επιπόλαιο ή τη βλέπεις σοβαρά;». Την ίδια στιγμή ο Στάθης, που έχει μάθει την κίνηση της Αρετής προς τη Βασιλική, βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει στην πρώην γυναίκα του και να της κάνει την εξής πρόταση: «Γιατί, χρυσή μου γυναίκα; Αφού έκανες ένα βήμα προς τη Βασιλική, γιατί δεν τα αφήνεις όλα πίσω και να δεχτείς επιτέλους και τον Φίλιππο;», της λέει και δεν προλαβαίνει να τελειώσει τη φράση του και η Αρετή για μια ακόμη φορά αντιδρά έντονα, με τις κατάρες της να μην έχουν τέλος.

Την ίδια ώρα η Ασπασία εξομολογείται στην ψυχολόγο γεγονότα από την παιδική της ηλικία και μια δραματική ιστορία αρχίζει να ξεδιπλώνεται: «Ειχα μια αδελφή που την πρόσεχα σαν τα μάτια μου, αλλά πέθανε και δεν την ξαναείδα ποτέ. Είχα φύγει για το σχολείο, όταν γύρισαν οι γονείς μου μού είπαν ότι είχε πεθάνει. Δεν ξέρω αλλά μέσα μου έχω μια πληγή που δεν κλείνει και ένα μεγάλο γιατί», της αποκαλύπτει κλαίγοντας.

Η Μυρτάλη δείχνει για ακόμα μια φορά το μίσος της για την Αθηνά και πιέζει τον Αλέξη να οργανώσει τον φόνο της: «Αυτή τη φορά κοίτα να τα καταφέρεις. Θέλω να πεθάνει», του επισημαίνει. Στο μεταξύ ο Κουράκος πιέζει για άλλη μια φορά την Ευτυχία: «Δεν θέλω να πιέζεσαι για να τα βγάλεις πέρα. Αφησέ με να σε βοηθήσω, να συμβάλλω κι εγώ οικονομικά. Τώρα είμαστε ένα, δεν υπάρχουν τα δικά σου και τα δικά μου χρήματα», την παρακαλά, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη: «Δεν υπάρχει περίπτωση. Μια χαρά τα καταφέρνω και δεν θα αλλάξω τώρα», υποστηρίζει.

ΠΕΜΠΤΗ

Επεισόδιο 141

Την ίδια στιγμή η Αθηνά, η Χάιδω, η Μαργαρίτα και ο Λυκούργος φτάνουν στο Σούνιο και η Μαρία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να περάσουν καλά. Παράλληλα η Ασπασία προσπαθεί να πλησιάσει την Ειρήνη, αλλά πέφτει σε τοίχο, καθώς η μικρή είναι καχύποπτη απέναντί της: «Μπα, τώρα το θυμήθηκες ότι έχεις κόρη; Σιγά μη σε πιστέψω. Για να με ψαρέψεις με πλησιάζεις και μετά να πας και να τα ξεφουρνίσεις στον άντρα σου», την κατηγορεί. Την ίδια ώρα η Αντωνία αποκαλύπτει στην Αλκμήνη: «Δεν ήρθα για λίγο, θέλω να ξέρεις πως είμαι διατεθειμένη να παρατήσω τα πάντα, όλη μου τη ζωή της στην Αθήνα και να μετακομίσω μόνιμα στη Μάνη για να είμαι μαζί σου», της ομολογεί και η Αλκμήνη δείχνει να χαίρεται.

Στο μεταξύ ο Στάθης «σκηνοθετεί» μια ψεύτικη ερωτική ιστορία προκειμένου να βοηθήσει τον Πότη να κατακτήσει την Αννα, ενώ ο Ισίδωρος μαθαίνει ότι ο Δημοσθένης σκοπεύει να πουλήσει τον ελαιώνα του κι ετοιμάζεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η Ιουλία, όμως, η οποία δεν θέλει να μείνει ο Στάθης χωρίς δουλειά, έχει άλλα σχέδια. Λίγο αργότερα ζητά από τον Δημοσθένη να αγοράσει τον ελαιώνα του, αλλά να το κρατήσει μυστικό από τον Στάθη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Επεισόδιο 142

Η παρέα στο Σούνιο περνάει ξέγνοιαστες στιγμές και η Αθηνά προτείνει να κανονίσουν να πάνε ταξίδι όλοι μαζί στα Νορβηγικά φιόρδ. Παράλληλα η Εύα αρχίζει να ανησυχεί για τον Αρη, καθώς τελευταία εξαφανίζεται συχνά, αγνοώντας πλήρως την εμπλοκή του στις παράνομες δραστηριότητες. Η Αλκμήνη, μετά από όσα της είπε η Αντωνία, ζητά από τη Μυρτάλη: «Θέλω να σου κάνω μια πρόταση που αφορά την Αντωνία. Θα μπορούσαμε να την προσλάβουμε εδώ στο εργαστήριο καλλυντικών; Ετσι κι αλλιώς χρειαζόμαστε βοήθεια», της προτείνει. Η Ασπασία αισθάνεται πολύ καλύτερα με τις συνεδρίες της στην ψυχολόγο και μάλιστα προτείνει στην Αρετή: «Να το δεις πολύ σοβαρά, Αρετή. Πρέπει να πας, θα σου κάνει κι εσένα πολύ καλό», της λέει.

Ο Φίλιππος αρχίζει να ανησυχεί για την καταπίεση που δέχεται η Ειρήνη από τον πατέρα της και ξεσπάει: «Τι άνθρωπος, ρε, είναι αυτός; Πώς μπορεί να το κάνει αυτό στο παιδί του; Δεν αντέχω άλλο να τη βλέπω έτσι. Μου έρχεται να τον σκοτώσω», φωνάζει. Ο Στάθης που τον βλέπει έτσι παραξενεύεται: «Φίλιππε, όπα! Τι νεύρα είναι αυτά; Ωραία, η Ειρήνη καταπιέζεται. Καταλαβαίνω να μην το βρίσκεις σωστό, αλλά τι σε νοιάζει εσένα και αντιδράς έτσι; Σε βρίσκω κάπως υπερβολικό. Τι ζόρι τραβάς με τον Δημοσθένη;», απορεί και πάνω στα νεύρα του ο Φίλιππος αποκαλύπτει στον Στάθη τη συγγένειά του μαζί της: «Πώς να μη με νοιάζει, ρε Στάθη; Η Ειρήνη είναι αδελφή μου, αίμα μου», του λέει και ο Στάθης παγώνει.