IQ160 (26/3): Δύο αντίθετοι κόσμοι θα συγκρουστούν - Η μεγάλη πρεμιέρα απόψε στο Star

Μη χάσετε το διπλό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
IQ160 (26/3): Δύο αντίθετοι κόσμοι θα συγκρουστούν - Η μεγάλη πρεμιέρα απόψε στο Star

Το βράδυ της Κυριακής 26/3 αναμένεται να δούμε την πρεμιέρα για τη νέα σειρά του Star, IQ 160, η οποία θα συστηθεί στο κοινό ως ''αστυκωμικό'' σίριαλ και αναμένεται να χαρίσει πολύ γέλιο. Το επεισόδιο θα είναι διπλό και μάλιστα πρωταγωνιστές θα είναι η Σμαράγδα Καρύδη και ο Νίκος Κουρής (δείτε εδώ τις εξελίξεις για την πρωινή ζώνη του Star).

Όσα θα δούμε στην πρεμιέρα (26/3) του IQ 160

Η Πηνελόπη Μουρίκη εργάζεται ως καθαρίστρια στα γραφεία της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών. Ενα βράδυ, ξεσκονίζοντας, ρίχνει τυχαία κάτω έναν φάκελο και αντικρίζει τα στοιχεία μιας δολοφονίας. Το κοφτερό μυαλό της τα επεξεργάζονται σε χρόνο ρεκόρ, εντοπίζει κάποιες αστοχίες και κάνει τις διορθώσεις της στον πίνακα, όπου είναι αναρτημένα τα στοιχεία του εγκλήματος. Ενας άντρας έχει δεχθεί έναν θανάσιμο πυροβολισμό και ύποπτη θεωρείται η δικηγόρος σύζυγός του.

Με την παρέμβαση της Πηνελόπης, οι ντετέκτιβ καταλαβαίνουν πως η γυναίκα δεν είναι ένοχη, αλλά έχει απαχθεί από τον δολοφόνο και κινδυνεύει και η ίδια. Υστερα από αυτό, προτείνουν στην Πηνελόπη να γίνει μόνιμη σύμβουλος του τμήματος και εκείνη δέχεται. «Θα ήταν τιμή μας να σε έχουμε στην ομάδα μας», θα της πει ο επικεφαλής αλλά η Πηνελόπη δεν ξέρει αν εκείνος της μιλάει σοβαρά. «Τι θα πρέπει να κάνω;», τους ρωτάει με τη σειρά της και της λένε ότι αρκεί να τους λέει τη γνώμη της για κάθε ζήτημα που προκύπτει. Υστερα από σκέψη δέχεται να τους βοηθήσει, όμως πριν τους ζητάει να διερευνήσουν την εξαφάνιση του πατέρα της μεγάλης της κόρης.

Η Πηνελόπη είναι απείθαρχη. Δεν δίνει σημασία στο πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα να εξοργίζει τον υπαστυνόμο Αργύρη Καλατζή. «Απορώ γιατί φέρατε αυτή τη γυναίκα στο Ανθρωποκτονιών. Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύσεις. Ισως όμως να την κρατήσουμε για μια ακόμα υπόθεση», τονίζει αναγνωρίζοντας τουλάχιστον το ταλέντο της. Στην καινούρια υπόθεση που προκύπτει, ένας άντρας βρίσκεται πνιγμένος στην μπανιέρα, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, όπου έχει πάει με ψεύτικο όνομα. Με τη βοήθεια της Πηνελόπης, ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μιας μεσιτικής εταιρείας που χρεοκόπησε.

Καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται, ο Αργύρης και η Πηνελόπη καταλαβαίνουν ότι καθένας από τους υπόπτους είχε έναν λόγο να επιθυμεί τον θάνατό του. Την επόμενη ημέρα, η Πηνελόπη τακτοποιεί κάποια παλιά πράγματα και ανακαλύπτει ένα βίντεο, όπου ο Παύλος τσακώνεται με την Ασπα, τη μητέρα της.

TAGS