Γη της Ελιάς: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί» - Βόμβα στη Μάνη! Τέλος για τους...

Οι εβδομαδιαίες (2/4 -7/4) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί» - Βόμβα στη Μάνη! Τέλος για τους...

Αυτή την εβδομάδα που έρχεται για την Γη της Ελιάς στο κανάλι του MEGA θα γίνουν μεγάλες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Η Δήμητρα καταφέρνει να βρει τα στοιχεία για την υπόθεση της μικρής Φιλιώς και ο πατέρας της συλλαμβάνεται. Την ίδια στιγμή η Ιουλία αγοράζει κρυφά τα κτήματα του Δημοσθένη, ενώ η Μαρίνα δίνει τα λύτρα στους απαγωγείς και ο Μάνος αφήνεται ελεύθερος, όχι όμως και οι απαγωγείς του, οι οποίοι συλλαμβάνονται.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις (2/4 - 7/4) για την Γη της Ελιάς

Κυριακή 2/4

Ο Στάθης ανησυχεί μήπως ο Δημοσθένης μάθει την αλήθεια για τον Φίλιππο και την Ειρήνη, γνωρίζοντας ότι θα ξεσπάσει έντονα στην Ασπασία. Την ίδια ώρα η Δήμητρα δίνει όλο και μεγαλύτερο ερωτικό πάτημα στον Κυριάκο, θέλοντας να τον παγιδέψει, ενώ η Μυρτάλη προσλαμβάνει τελικά την Αντωνία στο εργαστήριο.

Ο Αρης συνεχίζει να λέει ψέματα στην Εύα για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ενώ την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης ασκεί πίεση στον Κωνσταντίνο ώστε να συνεχίσουν τις παρανομίες, αλλά ο Κωνσταντίνος αρνείται κατηγορηματικά: «Ούτε να το σκέφτεσαι. Εγώ έχω τελειώσει για πάντα με αυτά. Ηδη χάλασα την οικογένειά μου και τη ζωή μου. Καταστράφηκα, Δημοσθένη, αλλά μέχρι εδώ», του ξεκαθαρίζει. Την ίδια ώρα ο Αποστόλης με την Αναστασία περνούν χρόνο μαζί στο σπίτι, ενώ η Αλκμήνη εξομολογείται στην Αντωνία: «Θέλω να σου πω ότι κάποια στιγμή και για αρκετό διάστημα είχα αισθήματα για τη Δήμητρα. Ημουν ερωτευμένη, αλλά να ξέρεις δεν έγινε ποτέ τίποτα.

Η Δήμητρα ήταν ξεκάθαρη από την αρχή», της λέει και η Αντωνία δείχνει αρχικά ότι δεν την πειράζει. Η Ευτυχία χαρούμενη που ετοιμάζει τον γάμο της με τον Γιώργη, πηγαίνει μαζί με την Αννα για να διαλέξει νυφικό. Στο μεταξύ η Δήμητρα εντοπίζει κι άλλες μελανιές στο σώμα της μικρής Φιλιώς και ζητάει από τον παππού της: «Μη χάνουμε χρόνο, πρέπει να κάνετε αμέσως καταγγελία». Στο μεταξύ, ο Φίλιππος βοηθάει την Ειρήνη να φύγει κρυφά από το σπίτι της, ενώ η Βασιλική είναι κάθετα αντίθετη με την απόφαση του Φίλιππου να βοηθήσει την Ειρήνη: «Αν το μάθει ο θείος μου ότι την βοήθησες να το σκάσει θα γίνει χαμός και θα κινήσει μαζί υποψίες, δεν το καταλαβαίνεις;», του επισημαίνει.

Δευτέρα 3/4

Η Ισμήνη αποφασίζει να μη μιλήσει σε κανέναν για την πραγματική αιτία που άφησε τον Κωνσταντίνο και επιμένει στον ισχυρισμό ότι χώρισε με τον Κωνσταντίνο λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων, ενώ παράλληλα παλεύει να διαχειριστεί τα συναισθήματά της, βλέποντας τη ζωή της να διαλύεται. Στην πραγματικότητα αγαπάει τον Κωνσταντίνο ακόμα αλλά είναι αποφασισμένη, όσο κι αν την πονάει, να δώσει οριστικό τέλος. Την ίδια στιγμή η Ασπασία αποφασίζει να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον Δημοσθένη και του επιβάλλει την παρουσία της Δήμητρας στο σπίτι τους: «Αυτό είναι και σπίτι μου και θα έρχεται όποιος θέλει χωρίς να σε ρωτήσω. Τη Δήμητρα τη θέλω κοντά μου, μου κάνει καλό, σου το είχα πει. Αν δεν θέλεις να τη βλέπεις να σηκώνεσαι να φεύγεις εσύ», είναι τα λόγια της. Λίγο αργότερα ο Δημοσθένης, υπό άκρα μυστικότητα, πουλάει τους ελαιώνες του στην Ιουλία: «Σ’ ευχαριστώ και όπως είπαμε. Τάφος. Θα πω ότι το μετάνιωσα και δεν πούλησα σε κανέναν», της λέει.

Παράλληλα η Μαργαρίτα, η Αθηνά, η Χάιδω και ο Λυκούργος επιστρέφουν στη Μάνη. Ο Λυκούργος συνειδητοποιεί πως η κόρη του μετακόμισε πάλι στο πατρικό της και δεν έχει ιδέα τι έχει μεσολαβήσει: «Ισμήνη, τι έγινε; Γιατί σε βρίσκω εδώ; Μήπως λείπει ταξίδι ο Κωνσταντίνος και ήρθες να μείνουμε μαζί;», τη ρωτάει, αλλά η Ισμήνη του εξηγεί ότι με τον Κωνσταντίνο τελειώσανε. Η Ειρήνη το σκάει από το σπίτι της και εξομολογείται στον Λεωνίδα πως πηγαίνει ακόμα στο σχολείο, ενώ η Δήμητρα εντοπίζει νέες ζωγραφιές της Φιλιώς που καθρεφτίζουν τον ψυχισμό της μικρής, αναγκάζοντας τον Κουράκο και τον Μιχάλη να αναλάβουν δράση.

Τρίτη 4/4

Ο Δημοσθένης και η Ασπασία ψάχνουν την Ειρήνη, ενώ ο Φίλιππος και η Βασιλική τούς λένε ψέματα για να την καλύψουν. Μετά τις καινούριες ζωγραφιές που ανακάλυψε η Δήμητρα στο δωμάτιο της Φιλιώς, ο εισαγγελέας δίνει άδεια παρακολούθησης του σπιτιού με κρυφές κάμερες, ενώ η Αλκμήνη ψάχνει σπίτι για να μετακομίσει με την Αντωνία. Την ίδια ώρα η Ευτυχία και ο Γιώργης διαλέγουν προσκλητήρια γάμου, ενώ η Μυρτάλη προτείνει στον Αλέξη να ανοίξουν δικό τους εστιατόριο: «Σιγά μην κάτσεις να έχεις τον Χρήστο πάνω από το κεφάλι σου αφεντικό. Ασε που άμα φύγεις θα το κλείσει, ποιος θα μαγειρεύει πιο καλά από σένα;», τον ξεσηκώνει.

Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης ενημερώνει τον Στάθη ότι θα κρατήσει τον ελαιώνα του: «Ξάδελφε, το αποφάσισα, θα τις κρατήσω τις ελιές. Γιατί να τις πουλήσω; Δεν έχω καμία ανάγκη. Αρα μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις και μάλιστα επ’ αόριστον», του λέει και ο Στάθης παίρνει μια ανάσα. Στο μεταξύ η Αθηνά επισκέπτεται τον Μιχάλη και, τρομοκρατημένη, τον παρακαλά: «Μιχάλη, πρέπει να με βοηθήσεις. Δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα από κάποιον που θέλει να με σκοτώσει. Φοβάμαι πολύ»!

Διαβάστε επίσης: «Έκανα τεστ και βγήκε θετικό!» - Μια εγκυμοσύνη τινάζει τα πάντα στον αέρα!

Τετάρτη 5/4

Ο Λυκούργος, μη γνωρίζοντας την αλήθεια, προσπαθεί να συμβιβάσει τα πράγματα ανάμεσα στην Ισμήνη και τον Κωνσταντίνο, αλλά οι προσπάθειές του είναι άκαρπες, κυρίως από την πλευρά της κόρης του. Στο μεταξύ η Αθηνά υποψιάζεται πως ο Αλέξης βρίσκεται πίσω από τις τηλεφωνικές απειλές που δέχεται: «Πρέπει να κάνεις κάτι πριν είναι αργά. Ο άνθρωπος είναι παρανοϊκός», του τονίζει και ο Μιχάλης αναλαμβάνει να του τρίξει τα δόντια για μια ακόμη φορά. Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης και η Ασπασία αγωνιούν για την Ειρήνη, ενώ η Βασιλική μοιράζεται κάποιες πληροφορίες με τη θεία της για να την καθησυχάσει.

Παράλληλα ο Λεωνίδας, φοβούμενος το μπλέξιμο με τον πατέρα της Ειρήνης, αποφασίζει να χωρίσει: «Λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν θέλω μπλεξίματα», της λέει. Οι μέρες για την Ευτυχία είναι περίεργες καθώς η κοπέλα από τη μια είναι ευτυχισμένη και διαλέγει νυφικό, από την άλλη όμως είναι προβληματισμένη και θλιμμένη, καθώς τη στοιχειώνει ακόμα ο φόνος του Ανέστη και δεν μπορεί να χαρεί τη νέα της ζωή. Την ίδια στιγμή ο Αρης κρύβει ένα πακέτο με ναρκωτικά στο σπίτι της Εύας, θεωρώντας πως αυτή η κρυψώνα είναι ασφαλής.

Πέμπτη 6/4

Το υλικό από τις κάμερες που τοποθέτησε η αστυνομία ενοχοποιεί τον Κυριάκο και η Δήμητρα με τους άντρες του τμήματος κινούνται αστραπιαία και τον συλλαμβάνουν. Την ίδια στιγμή ο Αγγελος είναι καταρρακωμένος από αυτή την εξέλιξη: «Είχα δίκιο. Οσο σκέφτομαι τι πέρασε στα χέρια αυτού του κτήνους το παιδί, μου έρχεται να τρελαθώ», μονολογεί και ζητάει από τον Λυκούργο: «Σε παρακαλώ, κάνε κάτι. Βοήθησέ με να πάρω την κηδεμονία της εγγονής μου, δεν θέλω το παιδί να καταλήξει σε κανένα ίδρυμα».

Ο Πότης εξακολουθεί να πολιορκεί την Αννα, όμως εκείνη δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στο φλερτ του, ενώ η Αθηνά στρέφεται στον Κουράκο προκειμένου να βρει ποιος την απειλεί. Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης στριμώχνει εκ νέου τον Αλέξη, ο οποίος αρχίζει να πανικοβάλλεται: «Νομίζω ότι ο εισαγγελέας έχει αρχίσει να με υποψιάζεται. Τελευταία συνέχεια μου πετάει υπονοούμενα και δεν μου αρέσει», αναφέρει στη Μυρτάλη. Στο μεταξύ ο Δημοσθένης, υπό την απειλή όπλου, απαιτεί από τον Λεωνίδα: «Λέγε πού την έχεις την κόρη μου γιατί θα σου τη φυτέψω» και ο Λεωνίδας τρέμοντας του εξηγεί: «Δεν ξέρω, σας τ’ ορκίζομαι, εξάλλου έχουμε διακόψει με την Ειρήνη».

Ο αυτόπτης μάρτυρας που ήταν παρών στη διακίνηση ναρκωτικών καίει τον Αρη και η αστυνομία κάνει ντου στο σπίτι της Εύας όπου ανακαλύπτουν τα ναρκωτικά, προς μεγάλη έκπληξη της κοπέλας: «Δεν καταλαβαίνω πώς βρέθηκαν αυτά μέσα στο σπίτι μου. Σας ορκίζομαι, δεν έχω ιδέα», ισχυρίζεται, αλλά η αστυνομικοί τη συλλαμβάνουν: «Πρέπει να μας ακολουθήσετε στο τμήμα», της λένε.

Διαβάστε επίσης: Δυστυχώς αποχωρεί... - Ανακοινώνει σε όλους πως φεύγει από την Μάνη

Παρασκευή 7/4

Στο μεταξύ η Αρετή «καρφώνει» στην Ασπασία και τον Δημοσθένη ότι είδε την Ειρήνη στην καφετέρια και τρέχουν άμεσα εκεί για να την πείσουν να γυρίσει πίσω στο σπίτι. Η αντίδραση της Ειρήνης όμως δεν θα τους αρέσει καθόλου. Την ίδια στιγμή ο Κουράκος ανακρίνει την Εύα, η οποία επιμένει πως δεν ξέρει για τα κρυμμένα ναρκωτικά στο σπίτι της: «Σας λέω δεν έχω ιδέα. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να σας πω. Οσο κι αν με ρωτάτε θα παίρνετε την ίδια απάντηση», λέει και ο μόνος που πιστεύει στην αθωότητά της είναι ο Χρήστος. Παράλληλα η Αρετή μαθαίνει από τον Πότη ότι ο Στέφανος χώρισε με την Ελένη και η χαρά της δεν περιγράφεται, ενώ ο Λυκούργος προχωράει το διαζύγιο της Ισμήνης με τον Κωνσταντίνο. Ο Αρης πηγαίνει στον Δημοσθένη και του εξηγεί ότι η αστυνομία βρήκε τα ναρκωτικά και συνέλαβε την Εύα. Ο Δημοσθένης γίνεται έξαλλος με την οικονομική ζημία: «Το κέρατό μου μέσα! Δεν με ενδιαφέρει αν είσαι ηλίθιος εσύ. Εγώ θέλω τα λεφτά μου θα τα πάρω, αλλιώς σκάψε τον λάκκο σου», τον απειλεί και δείχνει το αληθινό του πρόσωπο, ενώ ο Αρης για πρώτη φορά συνειδητοποιεί πού έχει μπλέξει.