Το Κόκκινο Ποτάμι (1/4): Τεταμένη η ατμόσφαιρα - Ο Δημοσθένης χαροπαλεύει...

Οι αποψινές εξελίξεις για την σειρά του OPEN

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Κόκκινο Ποτάμι (1/4): Τεταμένη η ατμόσφαιρα - Ο Δημοσθένης χαροπαλεύει...

Νέο επεισόδιο έρχεται το βράδυ του Σαββάτου για την επιτυχημένη σειρά του OPEN, Το Κόκκινο Ποτάμι (δείτε εδώ ποια είναι η σύζυγος του σκηνοθέτη, Μανούσου Μανουσάκη). Οι άτακτοι πυροβολούν την Ειρήνη που πεθαίνει, ενώ ο Φώτης με τη Νίκη ενημερώνουν τον Γαλάνη και την Αγγελική για την κατάσταση στον Λαγκαδά.

Όλα όσα θα δούμε απόψε (1/4) στο Κόκκινο Ποτάμι

O Ανδρέας, ο Νικολαΐδης και η Ιφιγένεια αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τον Μουσταφά για να τους πάει στην Κωνσταντινούπολη. Στην παραλία, πηγαίνοντας στο καΐκι, βρίσκουν μισοπνιγμένο τον Δημοσθένη. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Ο Νικολαΐδης κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να τον σώσει. Στο μεταξύ με τον φόβο των Τσετών, ο Χότζας αποφασίζει να πάρει τη Λουσίν και την Ειρήνη μακριά. Μαζί τους η Αννα και ο Μουράτ. Είναι όμως αργά. Οι άτακτοι τους προλαβαίνουν και πυροβολούν την Ειρήνη. Στην Τραπεζούντα η Μάρθα αποφασίζει τελικά να ακολουθήσει τον Λάζο και καταφεύγει στην Μπαχάρ να τη βοηθήσει.

Η Λουσίν θάβει την αδελφή της

Στην Καλλιθέα εμφανίζεται ο Σίμος και η Ανθή κλονίζεται, αλλά ο Νίκος στέκεται βράχος δίπλα της. Την ίδια στιγμή ο Γεώργιος βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του παπα-Φανούρη. Ο Φώτης με τη Νίκη κοντεύουν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη. Χότζας, Λουσίν, Μουράτ και Αννα θάβουν την Ειρήνη δίπλα στον τάφο της Σοφίας και ξεκινάνε για Κωνσταντινούπολη να το πουν και στον Νικολαΐδη. Στο Παρίσι ο Ζαχάρωφ προειδοποιεί ξανά τον Βενιζέλο να μην προκηρύξει εκλογές. Στη δύσκολη ώρα, που Γαλάνης και Αγγελική είναι προβληματισμένοι από τα νέα για τη δολοφονία του Δραγούμη, φτάνουν στη Θεσσαλονίκη ο Φώτης με τη Νίκη. Οι καταγγελίες τους για την κατάσταση στον Λαγκαδά φορτίζουν κι άλλο την ατμόσφαιρα.