Μαύρο Ρόδο: Με το όπλο στον κρόταφο - Κάνει απόπειρα αυτοκτονίας την ώρα που ο Πέτρος και η Ελισάβετ χωρίζουν οριστικά!

Σοκαριστικές οι εβδομαδιαίες (2/4 - 6/4) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο: Με το όπλο στον κρόταφο - Κάνει απόπειρα αυτοκτονίας την ώρα που ο Πέτρος και η Ελισάβετ χωρίζουν οριστικά!

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τους πρωταγωνιστές της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο, καθώς ένα πάρτι στο οποίο ο Πέτρος φέρεται με απερισκεψία, γίνεται η αφορμή για να χωρίσουν οριστικά με την Ελισάβετ. Ο Γεράσιμος πετυχαίνει τον σκοπό του, ενώ την ίδια ώρα ο Θέμης βρίσκει τρομερά στοιχεία για την εξαφάνιση του γιου της Φιλαρέτης. Η Πολυξένη συνεχίζει τα σχέδιά της για να μπει στα κτήματα.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις (2/4 - 6/4) για το Μάυρο Ρόδο

Κυριακή 2/4

Η ζωή της Ελισάβετ και του Πέτρου στην Πάτρα δείχνει να κυλάει ομαλά, με εξαίρεση τις συνεχόμενες επεμβάσεις του Γεράσιμου στην κοινή τους ζωή. Η τελευταία πράξη, όμως, που έκανε κολλώντας αφίσες του Διακοσάββα στην εξώπορτα του σπιτιού της, όχι μόνο εξόργισε την ίδια αλλά και τον Λευτέρη, που ζητάει εξηγήσεις από τον νεαρό. «Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πετύχεις; Μείνε μακριά από την κόρη μου και σταμάτα να επεμβαίνεις στη ζωή της! Δεν σε αφορά το τι θα κάνει, τέλος», του ξεκαθαρίζει. Εκείνος όμως του λέει: «Εγώ μόνο το καλό της Ελισάβετ θέλω και τίποτε άλλο, να γυρίσει εκεί που ανήκει», και ο Γεράσιμος του απαντάει: «Πες μας τώρα ότι εσύ θέλεις το καλό της Ελισάβετ περισσότερο από εμένα! Είδαμε και το δικό σου το καλό!

Η συζήτηση τελείωσε, άφησέ την ήσυχη». Ο Θέμης δεν πείθεται από τις εξηγήσεις του Ζαμάνου σχετικά με την εξαφάνιση του παιδιού της Φιλαρέτης, ενώ ο Βίκος, μετά τη συνάντησή του με την πρώην ηγουμένη, προτείνει συνεργασία στη Γιάννα. Στο μοναστήρι, η Αυξεντία δεν υπακούει στις εντολές της Κασσιανής κάνοντάς την έξαλλη. Η Αλεξία μεταφέρει πληροφορίες στον Βίκο για την υπόθεση του Ζαμάνου. Στο μεταξύ, η Ελισάβετ δέχεται, μετά από επιμονή του Πέτρου, να τον ακολουθήσει στο καρναβάλι.

Ομως, εκεί τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά καθώς η νεαρή χάνεται στο πλήθος και ο Πέτρος βρίσκεται σε απόγνωση που δεν μπορεί να τη βρει και χάνει τις ελπίδες του. Τελικά ο Γεράσιμος, που έχει γίνει η σκιά της, καταφέρνει να την εντοπίσει και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το περιστατικό αυτό προς όφελός του: «Βλέπεις ότι δεν είναι για εσένα η μεγάλη πόλη; Δεν έχεις μάθει έτσι, Ελισάβετ! Εσύ είσαι ταγμένη στην εκκλησία, τι δουλειά έχεις να παρασύρεσαι από όλα αυτά; Βασικά δεν παρασύρεσαι μόνη σου, αυτός σε παρασύρει. Γύρνα πίσω στη Γερακιανή, εκεί ανήκεις και το ξέρεις πολύ καλά». Η Ελισάβετ του απαντάει: «Γεράσιμε, σε παρακαλώ πολύ άσε με και μη μου κάνεις υποδείξεις τι θα κάνω», ωστόσο η κοπέλα σκέφτεται σοβαρά τα λόγια του. Μόνο που τα όσα νιώθει για τον Πέτρο είναι πολύ πιο δυνατά για να την κάνουν να φύγει.

Η Θάλεια, μετά από υποδείξεις του Βίκου, τοποθετεί μια κρυφή κάμερα στο γραφείο του Θέμη. Η Πολυξένη συναντάει τον Μπόγρη και μιλάνε για τα κτήματα της μονής. «Είμαστε στην ίδια πλευρά, Γιώργο. Δεν πρόκειται να αφήσω την ευκαιρία με τα κτήματα ανεκμετάλλευτη, θέλω κι εγώ μερίδιο να φτιάξω το μέλλον μου με δικά μου χρήματα και όχι με του Λευτέρη. Εννοια σου όμως και έχω τον τρόπο να κάνω τον Λευτεράκη να τρέχει», του λέει και του εκμυστηρεύεται τα σχέδιά της σε σχέση μ’ εκείνον και τα κτήματα. Στο μοναστήρι, η Φιλαρέτη θα έρθει αντιμέτωπη με μια επίσκεψη που θα την ταράξει πολύ. Πρόκειται για τον Ζαμάνο, που ούτε λίγο ούτε πολύ της λέει να σταματήσει να ψάχνει για το παιδί της καθώς αυτό είναι νεκρό! Εκείνη όμως μέσα της ξέρει ότι το παιδί της ζει!

Δευτέρα 3/4

Στην Πάτρα, το κλίμα ανάμεσα στον Βίκο και τον Θέμη αρχίζει να δυναμιτίζεται. Κι αυτό γιατί ο Βίκος παρακολουθεί τις συνομιλίες του Θέμη και του Παράσχου και οι υποψίες του επιβεβαιώνονται. Η Πολυξένη εκβιάζει τον Λευτέρη ζητώντας του χρήματα, για να μην αποκαλύψει στον Σαράντο το δάνειο που είχε πάρει από τον πατέρα του: «Αν δεν θέλεις να μάθει ο Σαράντος ότι ο Διακοσάββας σου είχε σώσει χρήματα, κοίτα να με βοηθήσεις να πάρω μερίδιο από τα κτήματα».

Ο Θέμης βγαίνει εκτός εαυτού όταν ανακαλύπτει ότι κάποιος έχει τοποθετήσει μικροκάμερα παρακολούθησης στο γραφείο του και ζητάει από τους άντρες της σήμανσης να ψάξουν το μαγαζί του: «Γυρίστε τούμπα όλο το μαγαζί και βρείτε μου ποιος είναι τσιράκι και τόλμησε να βάλει κάμερα στο γραφείο μου», λέει και ο Παράσχος αρχίζει να υποψιάζεται τη Θάλεια. «Εσύ έβαλες κάμερα στο γραφείο του Καστρινού;», τη ρωτάει και εκείνη του ζητάει να την αφήσει. «Αν σε ξεσκεπάσει, τίποτα δεν θα σε σώσει από τη μανία του, μην παίζεις μαζί του και φρόντισε να είσαι πιο προσεκτική», της συστήνει. Ο Γεράσιμος, σε απόγνωση, θα προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του.

Μαύρο Ρόδο εξελίξεις

Τρίτη 4/4

Ο Γεράσιμος, που για ακόμα μια φορά δεν μπορεί να πείσει την Ελισάβετ να γυρίσει στη Γερακιανή, βρίσκεται σε απόγνωση και προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του με όπλο. Ομως ο Καστρινός με την Αλεξία προσπαθούν να τον αποτρέψουν.

Διαβάστε επίσης: «Θα το σκοτώσω το κάθαρμα! Τον θέλω νεκρό!» - Η εντολή εξόντωσης που φέρνει τα πάνω κάτω!

Τετάρτη 5/4

Η Ευτυχία και ο Μανώλης μαθαίνουν τα νέα και πηγαίνουν στην Πάτρα. «Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ, σας το είπα, δεν θα γυρίσω στη Γερακιανή», ισχυρίζεται, αλλά ο Καστρινός τον αναγκάζει να επιστρέψει.

Στο σπίτι του Θέμη όλοι είναι ανάστατοι και περιμένουν, ενώ ο Πέτρος μαζεύει τα πράγματά του και μετακομίζει στο σπίτι της Ελισάβετ. Παράλληλα, της ανακοινώνει πως κέρδισε τον διαγωνισμό για την υποτροφία στη Φλωρεντία κι ένα καινούριο κεφάλαιο φαίνεται να ανοίγει στη ζωή του.

Ο Πέτρος προσπαθεί να πείσει την Ελισάβετ να τον ακολουθήσει στο reunion με τους συμμαθητές του. Αλλά εκείνη έχει ενδοιασμούς: «Δεν έχω μάθει σε τόσο κόσμο! Φοβάμαι μετά από αυτό που έγινε και στο καρναβάλι. Πήγαινε εσύ να βγεις με τους φίλους σου, εγώ θα καθίσω εδώ στο σπίτι να ξεκουραστώ», του λέει. Η παρέα ετοιμάζεται για το βραδινό reunion και κάποιος ρίχνει την ιδέα να γίνει μασκέ πάρτι! Κάποιοι δεν δείχνουν να ενθουσιάζονται. Τελικά ο Πέτρος πηγαίνει χωρίς την Ελισάβετ.

Διαβάστε επίσης: «Η καλόγρια θα "τσακίσει" το τεκνό» - Ασύλληπτο spoiler από την Λουκία Παπαδάκη

Πέμπτη 6/4

Μόνο που το reunion καταλήγει σε μεθύσι της παρέας, ενώ κάποιοι έχουν μεταμφιεστεί σε καλόγριες. Ο Πέτρος δίπλα τους γελάει και οι φωτογραφίες δίνουν και παίρνουν. Το επόμενο πρωί η Ελισάβετ τρελαίνεται από την αγωνία της όταν βλέπει πως εκείνος δεν έχει ακόμα γυρίσει. Του τηλεφωνεί, αλλά στο κινητό του απαντάει μια γυναικεία φωνή! Στο μεταξύ, ο Γεράσιμος καταφέρνει να εξασφαλίσει φωτογραφίες από το πάρτι και οι πόζες του Πέτρου δίπλα σε μεταμφιεσμένους ως καλόγριες συμμαθητές του είναι ο κρυμμένος άσος στο μανίκι του! Χωρίς να χάσει ευκαιρία τις δείχνει στην Ελισάβετ και εκείνη σοκάρεται! «Είδες που ο τύπος σε κοροϊδεύει; Τι άλλο πρέπει να κάνει για να το καταλάβεις; Πάμε πίσω στη Γερακιανή», της λέει και εκείνη δέχεται. Παρά τις προσπάθειες του Πέτρου να της δώσει εξηγήσεις, εκείνη δεν δέχεται να ακούσει κουβέντα.

Η Θάλεια με τη βοήθεια του Θάνου ετοιμάζει μια έκπληξη για το βράδυ. Η Πολυξένη αποκαλύπτει στον Λευτέρη ότι ξέρει για τις κρυφές καταθέσεις του: «Μη μου λες εμένα πως δεν έχεις λεφτά να μου δώσεις! Ξέρω καλά πως έχεις λεφτά σε κρυφό λογαριασμό και ξέρω και το ποσό! Κοίτα να μου δώσεις το μερίδιό μου αλλιώς θα σε κάνω βούκινο σε όλη τη Γερακιανή», τον απειλεί, ενώ η Κασσιανή στριμώχνει άγρια τη Φιλαρέτη προκειμένου να την πείσει να ζητήσει από τον Ζαμάνο να αποσύρει τη μήνυση. Ο Βίκος συναντά τον Παράσχο, βγάζει το όπλο του και τον σημαδεύει: «Εμένα βρήκες ρε να κοροϊδέψεις; Σε άκουσα με τα ίδια μου τα αυτά να μιλάς στον Καστρινό, θα σε σκοτώσω, ρε κάθαρμα», του λέει, αλλά ο Παράσχος καταφέρνει να γυρίσει ξανά υπέρ του το παιχνίδι και μαζί με τον Βίκο αρχίζουν να βάζουν μπρος το σχέδιο ενοχοποίησης τρίτου προσώπου για τον φόνο της Αγγελικής. Η Φιλαρέτη μαθαίνει τις εξελίξεις από την έρευνα του Μεταλληνού στη Γερμανία για τη Στέλλα Χρονά. Παράλληλα συνειδητοποιεί πως για να συνεχιστεί η προσπάθειά της, θα χρειαστούν χρήματα. Ο Θέμης προσπαθεί να πιέσει τον Ζαμάνο να αποσύρει τη μήνυση, ενώ όταν συναντά τη Φιλαρέτη, της εκθέτει τα μεγάλα οικονομικά κίνητρα που πιθανόν κρύβονταν πίσω από την εξαφάνιση του παιδιού της. Πού θα οδηγηθούν οι έρευνες της αστυνομίας για τον Στεργιόπουλο που είχε χτυπήσει τον Σταυρίνο και τη Τασούλα;