Μαύρο Ρόδο: Ο Πέτρος γίνεται κουρέλι - Η Ελισάβετ τον χωρίζει και έρχεται κοντά με τον Γεράσιμο

Η σκηνή στον ναό που τους δείχνει να έρχονται πρώτη φορά τόσο κοντά....

Μαύρο Ρόδο: Ο Πέτρος γίνεται κουρέλι - Η Ελισάβετ τον χωρίζει και έρχεται κοντά με τον Γεράσιμο

Απογοητευμένη από την προδοσία του Πέτρου στο Μαύρο Ρόδο, η Ελισάβετ μετανιώνει που άφησε το μοναστήρι για να ζήσει κοσμική ζωή και έτσι ντύνεται ξανά καλόγρια και επιστρέφει στη Γερακιανή για να αφοσιωθεί και πάλι στον Θεό. Ο Πέτρος βρίσκεται σε απόγνωση και ο Γεράσιμος χαίρεται με την εξέλιξη αυτή.

Από την Γιάννα Παπανικολάου, TiVi Σήριαλ

Το είχε βάλει σκοπό της ζωής του να τους χωρίσει και τελικά το κατάφερε. Ο Γεράσιμος, με τις φωτογραφίες που είχε με τον Πέτρο να κάνει χαβαλέ με τους φίλους του που είχαν ντυθεί καλόγριες, κατάφερε να κάνει τον γιο του Καστρινού και την Ελισάβετ να χωρίσουν. Ας δούμε από την αρχή πώς έγιναν τα πράγματα και τι ακολούθησε αργότερα...

Δείτε επίσης: Το τραγικό τέλος της Κύρα - Δολοφονείται άγρια από τον...

Η προδοσία & η φυγή στο Μαύρο Ρόδο

Ο Γεράσιμος χωρίς να χάσει ευκαιρία στέλνει τις φωτογραφίες του Πέτρου με τους φίλους του ντυμένους καλόγριες στην Ελισάβετ, αλλά εκείνη καθυστερεί επίτηδες να δει το μήνυμά του καθώς θεωρεί πως για ακόμα μια φορά θα της λέει πως πρέπει να γυρίσει στο μοναστήρι. Οταν φτάνει η ώρα να το ανοίξει, έρχεται αντιμέτωπη με την πιο σκληρή αλήθεια και με μια απόφαση που δεν μπορεί άλλο να αναβάλει.

Η Ελισάβετ νιώθει προδομένη καθώς θυσίασε την αγάπη του Θεού για την αγάπη ενός ανθρώπου, ο οποίος δεν τη σεβάστηκε. «Πάμε πίσω στο μοναστήρι! Δεν έχω καμία δουλειά σ’ αυτόν τον κόσμο, ανήκω μόνο στην αγκαλιά του Κυρίου», της λέει και η Αυξεντία δεν έχει παρά να την ακούσει και να την ακολουθήσει. Την ίδια ώρα, ο Πέτρος στο γραφείο μαθαίνει ότι η παρέα του γνώριζε για τη μεταμφίεση των φίλων σε καλόγριες και εκρήγνυται: «Ρε, είστε τέρμα ηλίθιοι, έτσι; Εχετε καταλάβει τι θα συμβεί αν μαθευτεί κάτι τέτοιο;», τους φωνάζει και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή όταν μαθαίνει πως υπάρχουν και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Εκείνος φεύγει, πάει σπίτι να βρει την Ελισάβετ και υπόσχεται στον εαυτό του πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό. Μόνο που η κοπέλα λείπει και δεν απαντά στα τηλεφωνήματά του.

Μαύρο Ρόδο

Ο Πέτρος γίνεται κουρέλι και η Αλεξία αναλαμβάνει να τους τα ξαναβρεί: «Τη μια χαζομάρα μετά την άλλη κάνεις! Πόσο δύσκολο δηλαδή σου ήταν να μείνεις κόσμιος και να μην κάνεις πάλι καραγκιοζιλίκια με τους φίλους σου; Θα της μιλήσω και θα προσπαθήσω να την πείσω να σε συγχωρέσει, αλλά δεν σου υπόσχομαι και πολλά», του λέει.

Διαβάστε επίσης: Μαύρο Ρόδο: Καρέ καρέ το φινάλε ενός μεγάλου έρωτα - Η κατάληξη της Ελισάβετ και του Πέτρου!

Ο Πέτρος υποφέρει

Η Κασσιανή, βλέποντας το δημοσίευμα για την Ελισάβετ σχετικά με το πάρτι του Πέτρου και τις... καλόγριες, αποφασίζει να ζητήσει από τον μητροπολίτη να βγάλει ανακοίνωση προκειμένου το μοναστήρι να διαχωρίσει τη θέση του. Στο μεταξύ, ο Μανόλης προτείνει στην Ευτυχία να στείλουν τον Γεράσιμο στο εξωτερικό για να ξεκολλήσει το μυαλό του από την Ελισάβετ.

Η Αλεξία επικοινωνεί με την Ελισάβετ, αλλά εκείνη της λέει: «Μπορείς να μου στείλεις τη μαντίλα μου, την ξέχασα στο σπίτι». Τότε η Αλεξία με τον Πέτρο καταλαβαίνουν πως εκείνη και η Αυξεντία γύρισαν στο μοναστήρι, ενώ βρίσκει ένα γράμμα από την Ελισάβετ, η οποία του ζητά να μην την ενοχλήσει ποτέ ξανά. Εκείνος σπεύδει στη Γερακιανή να την αποτρέψει από το να γίνει ξανά μοναχή. Μάταια όμως! Η προδοσία που νιώθει η Ελισάβετ είναι μεγάλη.

Ο Γεράσιμος έχει σχεδόν πειστεί να φύγει από το χωριό και να πάει στη Σουηδία, όταν ακούει τον Μήτσο να λέει στον Λευτέρη ότι είδε την Ελισάβετ να γυρνά στο μοναστήρι. Ο Λευτέρης τρελαίνεται και προσπαθεί να μάθει από τον Πέτρο τι έχει συμβεί. Ο Γεράσιμος πετάει από τη χαρά του! Η Κασσιανή ζητάει από τον μητροπολίτη την απομάκρυνση της Ελισάβετ από τη μονή, ενώ εκείνη τον εκλιπαρεί για συγχώρεση και του ζητάει να πραγματοποιηθεί η κουρά της. Και παρά την επιμονή της Κασσιανής, ο μητροπολίτης φαίνεται πως θα επιτρέψει στην Ελισάβετ να παραμείνει στο μοναστήρι: «Κόρη μου, δεν είχες ζήσει την κοσμική ζωή ποτέ σου! Το γεγονός ότι την έζησες αλλά αποφάσισες να γυρίσεις ξανά στον οίκο του Θεού, αυτό σημαίνει πως είσαι πια σίγουρη για την απόφασή σου».

Εκείνη τρέχει να ευχαριστήσει τον Αϊ-Γιώργη και μέσα στον ναό θα έρθουν πολύ κοντά με τον Γεράσιμο. Στο χωριό ο Πέτρος υποφέρει μην μπορώντας να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με την Ελισάβετ. Ετσι της στέλνει ένα γράμμα, όπου της εξηγεί το πόσο πολύ την αγαπάει...