Γη της Ελιάς: Το τραγικό τέλος της σειράς - «Μάνα την σκότωσα!»

Μια δολοφονία και μια αυτοκτονία

Γη της Ελιάς: Το τραγικό τέλος της σειράς - «Μάνα την σκότωσα!»

Λίγο πριν το οριστικό τέλος του β΄ κύκλου που αναμένεται κάτι παραπάνω από συναρπαστικό, η «Η γη της ελιάς» μας επιφυλάσσει ένα τραγικό φινάλε, που θα σκορπίσει τον πόνο. Αυτό του Αλέξη με τη Μυρτάλη. Ένα φινάλε σαν αρχαία τραγωδία, καθώς η δικαίωση, αλλά και η τιμωρία για τον Αλέξη, θα έρθει από την ίδια του τη μάνα! Το περιοδικό TiViSirial έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και συγκεκριμένα από όλα όσα αρχίζουν να διαφαίνονται στα τελευταία επεισόδια. Ο Αλέξης είναι δολοφόνος, αυτό είναι σίγουρο. Είναι αδίστακτος και δεν έχει συναισθηματικούς ενδοιασμούς και ευαισθησίες, θα μπορούσε άνετα να σκοτώσει οποιονδήποτε χωρίς να νιώσει το παραμικρό. Αυτό όμως είναι κάτι που μόλις ανακάλυψε η Μυρτάλη. Έπαψε πλέον όλο αυτό να είναι ένα «παιχνίδι». Η Μυρτάλη έχει καταλάβει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από τα χέρια της, δεν μπορεί ούτε να τον κατευθύνει ούτε να τον χειραγωγήσει ούτε, πολύ περισσότερο, να τον σταματήσει. Ήδη έχει αρχίσει να αισθάνεται τη βία πάνω της. Την έχει χτυπήσει και θα την ξαναχτυπήσει άγρια.

Από την Μαρία Μεταξητινού

Τα γεγονότα τρέχουν καθώς και η αντίστροφη μέτρηση. Ο Αλέξης μαθαίνει ότι η Μαργαρίτα φιλοξενεί τη Θεοδώρα και της ζητάει εξηγήσεις: «Τι έγινε; Έδιωξες εμένα και απόκτησες ξαφνικά κόρη; Ρε, θα σε τσακίσω», λέει στην ίδια του τη μάνα. Μάλιστα λίγο αργότερα ξεσπά τα νεύρα του στη Μυρτάλη: «Σκάσε κι εσύ, μην την πληρώσεις», την απειλεί και η Μυρτάλη φτάνει στα όριά της. Στο μεταξύ η Αθηνά εκμυστηρεύεται στη Μαργαρίτα: «Η Μυρτάλη ετοιμάζεται να φύγει στο εξωτερικό κρυφά. Έχει σκοπό να χωρίσει τον Αλέξη, να εξαφανιστεί, γι’ αυτό πούλησε και τις μετοχές της», της εμπιστεύεται και η Μαργαρίτα ανησυχεί: «Μη μου λες τέτοια. Φοβάμαι πάρα πολύ την αντίδραση του Αλέξη μόλις το μάθει», της τονίζει.

Διαβάστε επίσης: Ανδρέας Γεωργίου: «Στα επόμενα επεισόδια θα σκοτώσει...» - Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος στην Γη της Ελιάς

Την ίδια ώρα, το ανεξέλεγκτο μένος του Αλέξη για τη Θεοδώρα τον φτάνει μέχρι την απαγωγή. Στριμώχνει το κορίτσι με το αυτοκίνητό του, τη βάζει με το ζόρι μέσα και την απάγει.

Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης σκοτώνει την Μυρτάλη και τον καταδίδει η ίδια του η μάνα

Γη της Ελιάς: Το τραγικό φινάλε της σειράς - «Μάνα την σκότωσα!»

Η Μυρτάλη καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να συνεφέρει τον Αλέξη, ενώ για να κερδίσει λίγο χρόνο ρίχνει κρυφά ηρεμιστικά στο τσάι του, αλλά εκείνος το καταλαβαίνει και αντιδρά άσχημα: «Τι έκανες εκεί, ρε; Πήγες να δηλητηριάσεις; Καλά το έχω καταλάβει ότι έχεις αλλάξει. Θες να με σκοτώσεις; Λέγε;», της ουρλιάζει και ξεσπάει βίαια χτυπώντας την άσχημα.

Μετά από αυτό η Μυρτάλη δεν θέλει να μείνει ούτε στιγμή δίπλα του και καταστρώνει το σχέδιο διαφυγής της. Δυστυχώς όμως, η κοπέλα δεν θα προλάβει. Ο Αλέξης έχει υποψιαστεί τα πάντα και μάλιστα μαθαίνει ότι ετοιμάζεται να φύγει στο εξωτερικό: «Μόνο νεκρή θα φύγεις από δίπλα μου», είναι τα λόγια του. Οπως θα δούμε σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά επεισόδια, ο Αλέξης αφού ξεσπάει άγρια και λέει στη Μυρτάλη ότι όλα τα έκανε γι’ αυτήν, ότι την αγάπησε όσο τίποτα στη ζωή του κι εκείνη τον εξαπάτησε, ετοιμαζόταν να φύγει κρυφά σαν την κλέφτρα, να τον εγκαταλείψει. Η Μυρτάλη καταλαβαίνει το τέλος της, ο Αλέξης είναι σε παροξυσμό και η κοπέλα προσπαθεί να βρει τρόπο να ξεφύγει ή να τον σκοτώσει. Παίρνει το όπλο, αλλά αυτό εξαγριώνει πιο πολύ τον Αλέξη. Την προλαβαίνει και τη σκοτώνει!

Μόλις αντιλαμβάνεται τι έχει κάνει καταρρέει. Πέφτει πάνω της και κλαίει σαν μικρό παιδί. Το βλέμμα του παγώνει και με τον μόνο άνθρωπο που θέλει να μιλήσει είναι η Μαργαρίτα: «Μάνα, τη σκότωσα!», της λέει. Η Μαργαρίτα καταρρέει αλλά κάνει την τελευταία σωστή κίνηση για τον γιο της. Τον καταδίδει στην αστυνομία. Η αστυνομία πηγαίνει στο σημείο και τον συλλαμβάνει. Η είδηση της δολοφονίας συνταράσσει τους πάντες και βυθίζει όλη την οικογένειά της στο πένθος και την οδύνη. Η Ιουλία που την είχε σαν κόρη της σπαράζει, ενώ η Μαρίνα που την είχε σαν αδελφή της κατηγορεί τον εαυτό της, ότι έπρεπε από την αρχή να είχε μιλήσει για όλα. Στο μεταξύ ο Αλέξης οδηγείται στη φυλακή, ενώ αποκαλύπτει όλους τους φόνους που έχει διαπράξει. Το μυαλό του είναι σαλεμένο, δεν θέλει να ζει πια χωρίς τη Μυρτάλη. Είναι άδειος και χωρίς δεύτερη σκέψη δίνει τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί. Αυτό είναι το τραγικό φινάλε αυτού του ζευγαριού, που ακροβατούσε ανάμεσα στο πάθος και το μίσος!