Η Γη της Ελιάς (1/5): «Θα σε σκοτώσω φονιά!» - Νεκρός ο Φίλιππος από τα χέρια της Αρετής;

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς (1/5): «Θα σε σκοτώσω φονιά!» - Νεκρός ο Φίλιππος από τα χέρια της Αρετής;

Ραγδαίες εξελίξεις στην Γη της Ελιάς. Ο Δημοσθένης υποψιάζεται τον Ορέστη και ξεκινάει έρευνα λίγο πριν πάρει την απόφαση να τον σκοτώσει (δείτε το αποκλειστικό), ενώ από την άλλη η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να φροντίσει μια κοπέλα που σημαίνει πολλά για εκείνη.

Οι σημερινές 1/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Επεισόδιο 161

Ο Λυκούργος ζητά επίμονα να γνωρίσει τον δότη πριν γίνει η επέμβαση, αλλά ο γιατρός τού ξεκαθαρίζει: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω. Πρέπει να κρατήσω την υπόσχεσή μου στην επιθυμία του να παραμείνει κρυφή η ταυτότητά του», του λέει. Στο μεταξύ η Άννα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να πλησιάσει τον Ορέστη, όμως όλες πέφτουν στο κενό, ενώ η Αθηνά προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Μαρία, αλλά εκείνη δεν απαντάει στο κινητό της. Έτσι, τρομοκρατημένη πως κάτι μπορεί να έχει συμβεί, πηγαίνει στο Σούνιο.

Δείτε επίσης εδώ όλες τις εξελίξεις της εβδομάδας πριν προβληθούν στην τηλεόραση!

Στο μεταξύ ο Δημοσθένης υποψιάζεται ότι ο Ορέστης είναι μυστικός αστυνόμος: «Πολύ περίεργος είναι ο τύπος. Εννοείται ότι δεν είναι αυτό που δείχνει. Πού ακούστηκε ένας απλός γυμναστής να οπλοφορεί κρυφά. Νομίζω ότι κάτι θέλει και με γυροφέρνει, μάλλον είναι μυστικός αστυνομικός», αναφέρει στους άντρες του και παράλληλα δίνει εντολή να ψάξουν για το ποιόν του: «Να τον κάνετε φύλλο και φτερό. Μέχρι το βράδυ θέλω να ξέρω τα πάντα γι’ αυτόν». Η Μυρτάλη πουλάει τις μετοχές της στον Μάνο και τον Ισίδωρο, κι εκείνοι με τη σειρά τους ενημερώνουν την Αθηνά, η οποία θα αγοράσει κρυφά μόνο το 10% από αυτές.

Η Μαργαρίτα πείθει τη Θεοδώρα να δουλέψει για τους Βρεττάκους και παράλληλα να μετακομίσει στο σπίτι της. Ο Στάθης συνεχίζει να εργάζεται στους δύο ελαιώνες, μέχρι που κάποια στιγμή συναντιέται με την Ασπασία η οποία τον βλέπει κατάκοπο από τη δουλειά και, πάνω σε μια κρίση ειλικρίνειας, του αποκαλύπτει την αλήθεια ότι η Ιουλία αγόρασε τα κτήματα του Δημοσθένη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να σκοτώνεσαι έτσι. Τα κτήματα τώρα είναι και δικά σου», του τονίζει και ο Στάθης μόλις το ακούει γίνεται έξαλλος: «Ξαδέλφη, είσαι σίγουρη γ’ αυτό που λες;», τη ρωτάει και ήδη του έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι.

Ο Αλέξης τρελός από ζήλια απάγει τη Θοδώρα

Ο Αλέξης μαθαίνει ότι η Μαργαρίτα φιλοξενεί στο σπίτι της τη Θεοδώρα και ζητά εξηγήσεις: «Από πού κι ως πού τη μάζεψες στο σπίτι; Ετσι είναι, δεν θέλεις εμένα γιατί βρήκες άλλη κόρη τώρα», της ουρλιάζει. Ο Αλέξης φεύγει και όπως δείχνει τρέφει ένα ανεξέλεγκτο μένος προς τη Θεοδώρα, θεωρώντας πως η Μαργαρίτα τον έχει ξεγράψει εξαιτίας της: «Αυτή φταίει που η μάνα μου μού έχει γυρίσει την πλάτη, αλλά θα την κανονίσω», ισχυρίζεται. Λίγο αργότερα ο Αλέξης αρχίζει να παρακολουθεί τη Θεοδώρα και να ψάχνει την κατάλληλη στιγμή για να δράσει. Και δεν αργεί αυτή η στιγμή, καθώς σε κάποιο ερημικό στενό της Αρεόπολης στριμώχνει την κοπέλα με το αμάξι του και την απάγει.