Σοκ στην Γη της ελιάς - Ο Αλέξης αφήνει νεκρή από το ξύλο την Μυρτάλη;

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σοκ στην Γη της ελιάς - Ο Αλέξης αφήνει νεκρή από το ξύλο την Μυρτάλη;

Νέα εβδομάδα ξεκινά και παρόλο που σήμερα, Κυριακή 30/4 δεν έχει Γη της Ελιάς, όσα θα συμβούν τις επόμενες ημέρες στο MEGA θα αποζημιώσουν τους τηλεθεατές. Ο Λυκούργος επιστρέφει υγιής μετά τη μεταμόσχευση και ο δότης γίνεται τελικά γνωστός, κάνοντας την Ισμήνη να λυγίσει. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη έντρομη προσπαθεί να φύγει όσο πιο γρήγορα μπορεί, ενώ η Ασπασία άθελά της «χωρίζει» τον Στάθη από την Ιουλία. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένη βάζει να δολοφονήσουν τον Ορέστη!

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις στην Γη της Ελιάς

Δευτέρα 1/5 Επεισόδιο 161

Ο Λυκούργος ζητά επίμονα να γνωρίσει τον δότη πριν γίνει η επέμβαση, αλλά ο γιατρός τού ξεκαθαρίζει: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω. Πρέπει να κρατήσω την υπόσχεσή μου στην επιθυμία του να παραμείνει κρυφή η ταυτότητά του», του λέει. Στο μεταξύ η Άννα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να πλησιάσει τον Ορέστη, όμως όλες πέφτουν στο κενό, ενώ η Αθηνά προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Μαρία, αλλά εκείνη δεν απαντάει στο κινητό της. Έτσι, τρομοκρατημένη πως κάτι μπορεί να έχει συμβεί, πηγαίνει στο Σούνιο.

Στο μεταξύ ο Δημοσθένης υποψιάζεται ότι ο Ορέστης είναι μυστικός αστυνόμος: «Πολύ περίεργος είναι ο τύπος. Εννοείται ότι δεν είναι αυτό που δείχνει. Πού ακούστηκε ένας απλός γυμναστής να οπλοφορεί κρυφά. Νομίζω ότι κάτι θέλει και με γυροφέρνει, μάλλον είναι μυστικός αστυνομικός», αναφέρει στους άντρες του και παράλληλα δίνει εντολή να ψάξουν για το ποιόν του: «Να τον κάνετε φύλλο και φτερό. Μέχρι το βράδυ θέλω να ξέρω τα πάντα γι’ αυτόν». Η Μυρτάλη πουλάει τις μετοχές της στον Μάνο και τον Ισίδωρο, κι εκείνοι με τη σειρά τους ενημερώνουν την Αθηνά, η οποία θα αγοράσει κρυφά μόνο το 10% από αυτές.

Η Μαργαρίτα πείθει τη Θεοδώρα να δουλέψει για τους Βρεττάκους και παράλληλα να μετακομίσει στο σπίτι της. Ο Στάθης συνεχίζει να εργάζεται στους δύο ελαιώνες, μέχρι που κάποια στιγμή συναντιέται με την Ασπασία η οποία τον βλέπει κατάκοπο από τη δουλειά και, πάνω σε μια κρίση ειλικρίνειας, του αποκαλύπτει την αλήθεια ότι η Ιουλία αγόρασε τα κτήματα του Δημοσθένη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να σκοτώνεσαι έτσι. Τα κτήματα τώρα είναι και δικά σου», του τονίζει και ο Στάθης μόλις το ακούει γίνεται έξαλλος: «Ξαδέλφη, είσαι σίγουρη γ’ αυτό που λες;», τη ρωτάει και ήδη του έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι.

Τρίτη 2/5 Επεισόδιο 162

Η Ασπασία αμέσως το μετανιώνει και καταλαβαίνει ότι έχει κάνει μια μεγάλη απερισκεψία, προσπαθεί να τα μπαλώσει, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται πιστευτή: «Εντάξει, άστο, κατάλαβα», της λέει ο Στάθης και πηγαίνει κατευθείαν στην Ιουλία.

Ο Στάθης γυρίζει στο σπίτι σε έξαλλη κατάσταση και απαιτεί εξηγήσεις: «Λέγε γιατί το έκανες αυτό. Πήγες και αγόρασες εσύ τον ελαιώνα του Δημοσθένη για να έχω δουλειά. Ποιος σου ζήτησε να κάνεις κάτι τέτοιο; Νόμιζα ότι τόσα χρόνια με ήξερες καλά, με είχες μετρήσει τι άνθρωπος είμαι», της επισημαίνει. Η Ιουλία χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και προσπαθεί να δικαιολογηθεί: «Επειδή ακριβώς σε ξέρω και ήξερα επίσης ότι δεν θα το δεχόσουν, γι’ αυτό το έκανα.

Δεν ήθελα να υποφέρεις, γιατί σ’ αγαπώ και σε νοιάζομαι», δικαιολογείται, όμως ο Στάθης θεωρεί πως η πράξη της θα επιβεβαιώσει τον Ισίδωρο: «Ωραία, κι επειδή με αγαπάς, με εκθέτεις στα μάτια όλων και κυρίως του αδελφού σου, που με αποκαλεί προικοθήρα. Μια χαρά φρόντισες να τον επιβεβαιώσεις», της απαντάει και το ζευγάρι μαλώνει άγρια, ενώ ο Στάθης φεύγει από το σπίτι αποφασισμένος να χωρίσουν. Την ίδια ώρα ο Λυκούργος μεταφέρεται στην πανεπιστημιακή κλινική για να χειρουργηθεί, με τη Χάιδω και την Ισμήνη συνεχώς στο πλευρό του. Παράλληλα η Θεοδώρα πιάνει δουλειά στο ελαιοτριβείο και η Αννα με την Ευτυχία προσπαθούν να τη βοηθήσουν. Την ίδια στιγμή μια ξαφνική διακοπή ρεύματος στο σπίτι της Μαρίας προβληματίζει την Αθηνά, η οποία ανακαλύπτει διάφορα για τη μητέρα της.

Η Μαρίνα παλεύει με νύχια και με δόντια να αλλάξει γνώμη στη Μυρτάλη και να μη φύγει, αλλά δεν τα καταφέρνει: «Μαρίνα, μην επιμένεις. Έχω πάρει την απόφασή μου. Θέλω να φύγω και να κάνω μια νέα αρχή», της λέει.

Διαβάστε επίσης: «Γιατρέ φοβάμαι για το μωρό μου!» - Κραυγή αγωνίας από την Μαρίνα! Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αιμορραγία

Τετάρτη 3/5 Επεισόδιο 163

Την ίδια στιγμή η Ισμήνη, λίγο πριν την επέμβαση του πατέρα της, ανακαλύπτει τυχαία ποιος είναι ο δότης και η συγκίνησή της είναι μεγάλη, ενώ τα νέα για τον δότη ταξιδεύουν γρήγορα και όλοι πλέον γνωρίζουν την ταυτότητά του, εκτός από τον Λυκούργο. Στο μεταξύ ο Δημοσθένης βάζει δύο άντρες να παρακολουθούν τον Ορέστη, υποπτευόμενος πως λέει ψέματα: «Τον νου σας, θα γίνετε η σκιά του, αλλά με προσοχή μην καταλάβει τίποτα. Θέλω να ξέρω ακόμα και την ώρα που αναπνέει. Το καταλάβατε;», τους τονίζει γεμάτος οργή.

Παράλληλα η Ασπασία νιώθει τύψεις για τον χωρισμό του Στάθη με την Ιουλία και ξεκινά «εκστρατεία» για να τους τα ξαναφτιάξει. Εν τω μεταξύ, ο Στάθης μαθαίνει για το σπίτι που νοικιάζει η Θεοδώρα και δείχνει ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει πού να μείνει. Φυσικά η Αρετή μαθαίνει πως ο Στάθης χώρισε και πλέει σε πελάγη ευτυχίας: «Καλά να πάθει. Αμ το ήξερα εγώ ότι δεν πρόκειται να στεριώσει μ’ αυτό το ξυλάγγουρο. Ηθελα να ήξερα τι της βρήκε», μονολογεί με κακία και αμέσως αρχίζει να σκέφτεται τρόπους για να τα ξαναβρεί μαζί του. Την ίδια ώρα μεγάλη ένταση επικρατεί στο Σούνιο, καθώς η Μαρία συμπεριφέρεται περίεργα και η Αθηνά δείχνει να ενοχλείται.

Την ίδια στιγμή η Ιουλία πεισμώνει από την εμμονή του Στάθη που δεν βάζει νερό στο κρασί του και το κουβεντιάζει με τη Μαρίνα: «Οχι Μαρίνα μου, αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Αρκετά με τις εμμονές του Στάθη. Ξέρει πως ό,τι έκανα, το έκανα το για το καλό του, μάλλον για το καλό μας, αλλά αυτός ο εγωισμός του με έχει κουράσει. Με έχει απογοητεύσει εντελώς και να σου πω κάτι; Καλύτερα που χωρίσαμε και από μένα τουλάχιστον είναι οριστικό», υποστηρίζει. Το χειρουργείο του Λυκούργου τελειώνει μετά από πολλές ώρες…

Πέμπτη 4/4 Επεισόδιο 164

Στο μεταξύ ο Μάνος και ο Δημοσθένης προσπαθούν να πείσουν τον Στάθη να αναθεωρήσει τον χωρισμό του με την Ιουλία, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος: «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο και σας παρακαλώ τέρμα εδώ η κουβέντα», τους ξεκαθαρίζει.

Λίγο αργότερα, μετά από συνεννόηση με τη Μαργαρίτα, ο Στάθης νοικιάζει το σπίτι της Θεοδώρας, ενώ ο Ισίδωρος αλλάζει την άποψή του για τον Στάθη και τονίζει στην Ιουλία πως έπραξε λανθασμένα: «Δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό. Οπως φάνηκε, ο Στάθης είναι ένας έντιμος και υπερήφανος άντρας κι εσύ τον πρόσβαλες», της επισημαίνει. Εκείνη, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω: «Δεν πειράζει, ας μείνει με την περηφάνια του και την ξεροκεφαλιά του. Από μένα τέλος!», επιμένει.

Την ίδια στιγμή η Ευτυχία βασανίζεται από τύψεις όσο πλησιάζει ο γάμος της με τον Κουράκο και δεν ξέρει πώς να το χειριστεί. Λίγο αργότερα ο Ορέστης ξεκινά για την Αθήνα και φυσικά οι άνθρωποι του Δημοσθένη τον παρακολουθούν συνεχώς. Ωστόσο ο Ορέστης δεν αργεί να καταλάβει ότι κάποιοι τον παρακολουθούν και προσπαθεί μέσα από κάποιους ελιγμούς να αντιδράσει. Όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά γι’ αυτόν και στριμώχνεται σε μια παγίδα θανάτου, που λίγο έμελλε να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή.

Παρασκευή 5/5 Επεισόδιο 165

Ο Ορέστης καταλαβαίνει αμέσως ότι έχει να κάνει με δολοφόνους, ενώ οι υποψίες του αρχίζουν να έχουν βάση. Έτσι επιστρέφει και πηγαίνει κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε: «Πήγαν να με σκοτώσουν. Μου την είχαν στημένη και με παρακολουθούσαν, στήνοντάς μου παγίδα θανάτου», καταθέτει, χωρίς όμως να απαντήσει για τους λόγους που ενδεχομένως κάποιοι να τον θέλουν νεκρό.

Ο Κουράκος τον ακούει με προσοχή, αλλά και έντονο προβληματισμός και δεσμεύεται να το ερευνήσει. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης, που έχει μάθει ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελε, αρχίζει να φωνάζει: «Το κέρατό μου μέσα. Δεν μπορούσατε να τον ξεκάνετε, άχρηστοι;», ουρλιάζει και από την άλλη αρχίζει να καταριέται που η απόπειρα απέτυχε, ενώ συνεχίζει να προσπαθεί να μάθει τα πάντα για τον Ορέστη.

Παράλληλα, η Ισμήνη νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στον δότη και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για το καλό που της έκανε και έσωσε τον πατέρα της… Ο Μάνος και η Μαρίνα κάνουν σχέδια για το μωρό που έρχεται, ενώ η μικρή Αγγελική δεν χάνει ευκαιρία να γκρινιάξει. Η Μυρτάλη εξοργίζει τον Αλέξη με τη συμπεριφορά της κι εκείνος, για πρώτη φορά, σηκώνει χέρι πάνω της. Ετσι η κοπέλα τρομοκρατημένη, προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη μετακόμισή της στην Ελβετία. Η Μαργαρίτα αρχίζει να συνηθίζει την παρουσία της Θεοδώρας στο σπίτι της και νιώθει όμορφα που έχει κάποιον να φροντίζει, ενώ ο Λυκούργος έχει πλέον αναρρώσει και επιστρέφει στο σπίτι του. Την ίδια ώρα, η Ισμήνη παίρνει τη μεγάλη απόφαση και χτυπάει το κουδούνι στο σπίτι του δότη...

Διαβάστε επίσης: Το τραγικό τέλος της σειράς - «Μάνα την σκότωσα!»