Δύσκολες ώρες για τον Ορέστη, ανένδοτη η Ιουλία για το χωρισμό της με τον Στάθη και η Ευτυχία βασανίζεται από τύψεις στο σημερινό 4/5 επεισόδιο της σειράς της σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς.

Οι σημερινές 4/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Επεισόδιο 164

Ο Μάνος και ο Δημοσθένης προσπαθούν να πείσουν τον Στάθη να αναθεωρήσει τον χωρισμό του με την Ιουλία, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος: «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο και σας παρακαλώ τέρμα εδώ η κουβέντα», τους ξεκαθαρίζει.

Δείτε επίσης: Το μεγάλο φινάλε – Αυτοκτονία σοκ στο τελευταίο επεισόδιο (6/7)

Λίγο αργότερα, μετά από συνεννόηση με τη Μαργαρίτα, ο Στάθης νοικιάζει το σπίτι της Θεοδώρας, ενώ ο Ισίδωρος αλλάζει την άποψή του για τον Στάθη και τονίζει στην Ιουλία πως έπραξε λανθασμένα: «Δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό. Οπως φάνηκε, ο Στάθης είναι ένας έντιμος και υπερήφανος άντρας κι εσύ τον πρόσβαλες», της επισημαίνει. Εκείνη, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω: «Δεν πειράζει, ας μείνει με την περηφάνια του και την ξεροκεφαλιά του. Από μένα τέλος!», επιμένει.

Την ίδια στιγμή η Ευτυχία βασανίζεται από τύψεις όσο πλησιάζει ο γάμος της με τον Κουράκο και δεν ξέρει πώς να το χειριστεί. Λίγο αργότερα ο Ορέστης ξεκινά για την Αθήνα και φυσικά οι άνθρωποι του Δημοσθένη τον παρακολουθούν συνεχώς. Ωστόσο ο Ορέστης δεν αργεί να καταλάβει ότι κάποιοι τον παρακολουθούν και προσπαθεί μέσα από κάποιους ελιγμούς να αντιδράσει. Όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά γι’ αυτόν και στριμώχνεται σε μια παγίδα θανάτου, που λίγο έμελλε να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή.

Τι θα δούμε αύριο στο επεισόδιο 165

Ο Ορέστης καταλαβαίνει αμέσως ότι έχει να κάνει με δολοφόνους, ενώ οι υποψίες του αρχίζουν να έχουν βάση. Έτσι επιστρέφει και πηγαίνει κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε: «Πήγαν να με σκοτώσουν. Μου την είχαν στημένη και με παρακολουθούσαν, στήνοντάς μου παγίδα θανάτου», καταθέτει, χωρίς όμως να απαντήσει για τους λόγους που ενδεχομένως κάποιοι να τον θέλουν νεκρό.

Ο Κουράκος τον ακούει με προσοχή, αλλά και έντονο προβληματισμός και δεσμεύεται να το ερευνήσει. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης, που έχει μάθει ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελε, αρχίζει να φωνάζει: «Το κέρατό μου μέσα. Δεν μπορούσατε να τον ξεκάνετε, άχρηστοι;», ουρλιάζει και από την άλλη αρχίζει να καταριέται που η απόπειρα απέτυχε, ενώ συνεχίζει να προσπαθεί να μάθει τα πάντα για τον Ορέστη.

Διαβάστε επίσης: Το τραγικό τέλος – «Μάνα την σκότωσα!»

Παράλληλα, η Ισμήνη νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στον δότη και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για το καλό που της έκανε και έσωσε τον πατέρα της… Ο Μάνος και η Μαρίνα κάνουν σχέδια για το μωρό που έρχεται, ενώ η μικρή Αγγελική δεν χάνει ευκαιρία να γκρινιάξει. Η Μυρτάλη εξοργίζει τον Αλέξη με τη συμπεριφορά της κι εκείνος, για πρώτη φορά, σηκώνει χέρι πάνω της. Ετσι η κοπέλα τρομοκρατημένη, προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη μετακόμισή της στην Ελβετία. Η Μαργαρίτα αρχίζει να συνηθίζει την παρουσία της Θεοδώρας στο σπίτι της και νιώθει όμορφα που έχει κάποιον να φροντίζει, ενώ ο Λυκούργος έχει πλέον αναρρώσει και επιστρέφει στο σπίτι του. Την ίδια ώρα, η Ισμήνη παίρνει τη μεγάλη απόφαση και χτυπάει το κουδούνι στο σπίτι του δότη…