«Δεν έχω πολύ χρόνο» - Τραγικές ώρες στο Μαύρο Ρόδο! Επιδεινώνεται απότομα η κατάστασή της

Οι εβδομαδιαίες 7-11/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν έχω πολύ χρόνο» - Τραγικές ώρες στο Μαύρο Ρόδο! Επιδεινώνεται απότομα η κατάστασή της

Χαμός αναμένεται να γίνει στα επόμενα 7-11/5 επεισόδια της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο καθώς ο Βίκος φροντίζει να εξαφανίσει την Κύρα, αλλά αυτό τον καθιστά ύποπτο στα μάτια της Αλεξίας. Ο Θέμης είναι μόλις μια ανάσα πριν την αποκάλυψη για το ποιος είναι ο γιος της Φιλαρέτης, ο Πέτρος καταλαβαίνει πως ο χωρισμός του με την Ελισάβετ είναι οριστικός, ενώ η Γιάννα δέχεται την πρόταση γάμου του Σαράντου.

Οι εβδομαδιαίες 7-11/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Η Ελισάβετ βρίσκει το γράμμα του Πέτρου και χωρίς να το ανοίξει και το δίνει στην Αυξεντία για να το πετάξει: «Δεν με ενδιαφέρει να μάθω τι μου γράφει! Δεν θέλω τίποτα από εκείνον, σε παρακαλώ πολύ να το πετάξεις», της λέει, ενώ η Αυξεντία επιμένει: «Είσαι σίγουρη ότι δεν θέλεις να διαβάσεις τι σου γράφει;». Η Ελισάβετ είναι σίγουρη και αποφασισμένη. Στο μεταξύ, ο Μπόγρης έχει ήδη καταφέρει να εγκαταστήσει το σύστημα παρακολούθησης στο κελί της Αυξεντίας και μαζί με την Κασσιανή τη βλέπουν να κρύβει το γράμμα στο κελί της. «Πρέπει να δούμε τι λέει αυτό το γράμμα», μονολογεί η Κασσιανή και σχεδιάζει πώς θα το αποκτήσει χωρίς να την καταλάβει κανείς.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα, ο Φραγκίσκος αγανακτεί με τον Πέτρο και του λέει ότι αν συνεχίσει να μη δίνει σημασία στη δουλειά θα διακόψει τη συνεργασία μαζί του: «Εντάξει, καταλαβαίνω, περνάς ζόρι με τον χωρισμό σου με την Ελισάβετ, αλλά φίλε πρέπει να δώσεις και λίγη βάση στη δουλειά! Αλλιώς αν είναι πες μου να ξέρω να το διαλύσουμε και ο καθένας να πάρει τον δρόμο του». «Παράτα με, κάνε ό,τι θέλεις», του απαντάει ο Πέτρος, ενώ η Αλεξία εξηγεί στον αδελφό της πως ό,τι κι αν κάνει εκείνος για να μεταπείσει την Ελισάβετ, θα είναι μάταιο αν η ίδια δεν δει τα πράγματα αλλιώς: «Και να σε συγχωρέσει, αν γίνει μια στραβή πάλι, θα έχει την ίδια αντίδραση! Κατάλαβε επιτέλους πως είναι αλλιώς μεγαλωμένη, δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει τον δικό μας κόσμο. Κοίτα λοιπόν να προχωρήσεις τη ζωή σου».

Ο Βίκος, ο οποίος ενοχλείται από τις κινήσεις της Κύρας που ανακατεύεται στις δουλειές του, πάει στο σπίτι της με γεμάτο όπλο και αποφασισμένος να βάλει τέλος σε αυτή την υπόθεση. «Πώς τολμάς και έρχεσαι σπίτι μου; Σήκω και φύγε, να μη σε δω ποτέ ξανά μπροστά μου», του λέει και πάει να κλείσει την πόρτα. Τότε εκείνος βάζει το χέρι να την εμποδίσει και στη συνέχεια την απειλεί. «Εχουμε να πούμε δυο κουβέντες εμείς οι δύο», της λέει και της αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την εμπλοκή του στον φόνο της κόρης της: «Δεν είχα σκοπό να βλάψω την Αγγελική και το ξέρεις πολύ καλά αυτό! Ούτε να βλάψω τον εγγονό σου!

Τα πράγματα ξέφυγαν από τον ηλίθιο τον Σέρβο, προσπάθησα να τον εμποδίσω, αλλά ήταν αργά», της ομολογεί, εκείνη όμως δεν την ενδιαφέρει το τι έγινε, αλλά το αποτέλεσμα που είναι να θρηνεί την κόρη της. «Τώρα σήκω και ακολούθησέ με», της λέει και εκείνη κάνει να του ξεφύγει, αλλά εκείνος την πυροβολεί και την κρύβει τραυματισμένη σ’ ένα δικό του μέρος. Η εξαφάνιση της Κύρας κινεί τις υποψίες όλων.

Διαβάστε επίσης: Full in love στους δρόμους της Γλυφάδας - Αυτή είναι η μελαχρινή καλλονή και σύντροφος του Νίκου Πολυδερόπουλου

Ο Θέμης θυμάται τα λόγια που του είχε πει και τον είχε προειδοποιήσει σχεδόν πως κάτι κακό θα της συμβεί εξαιτίας αυτής της ιστορίας με την Αγγελική. Η Αλεξία πάει να τη δει, αλλά βρίσκει κηλίδα αίματος στα σκαλιά του σπιτιού της γιαγιάς και ανησυχεί πολύ. Χτυπάει την πόρτα σαν τρελή, αλλά μάταια, κανείς δεν της ανοίγει. Τηλεφωνεί στο κινητό της, επίσης δεν απαντάει. Τελικά καταφέρνει να μπει μέσα στο σπίτι της γιαγιάς της και το βρίσκει άδειο. Ξαφνικά ακούει κλειδί στην πόρτα και πιστεύει ότι θα μπει η Κύρα, αλλά βλέπει μπροστά της τον Βίκο. «Τι δουλειά έχεις εσύ στο σπίτι της γιαγιάς μου; Πού είναι, ξέρεις; Της έκανες τίποτα;», αναρωτιέται.

Εκείνος της απαντάει πως δήθεν η Κύρα τον ενημέρωσε ότι κινδυνεύει και πήγε εκεί για να τη βοηθήσει. Ομως, η Αλεξία δεν πείθεται και αρχίζει πλέον να υποπτεύεται ότι πίσω από την εξαφάνιση της γιαγιάς της κρύβεται ο ίδιος. «Δεν μου κολλάνε όσα λες», του λέει, εκείνος όμως καταφέρνει να την τουμπάρει και να την ηρεμήσει. Ή έτσι τουλάχιστον του δείχνει εκείνη, μιας και αρχίζει πλέον να ξυπνάει από τον λήθαργο του έρωτά της για εκείνον και να βλέπει πιο καθαρά τα πράγματα.

Ο Σαράντος ζητάει σε γάμο τη Γιάννα και οι δυο τους κανονίζουν να φύγουν εκδρομή, χωρίς να ξέρουν πως στο ίδιο μέρος διακοπές θα κάνουν και η Τασούλα με τον Σταυρίνο. Η συνάντηση των δύο ζευγαριών θα είναι αμήχανη και αυτό θα οδηγήσει τη Γιάννα να πει «ναι» στην πρόταση γάμου του Σαράντου. Η είδηση κάνει τον γύρο του χωριού και η Ευτυχία με τον Μανώλη χαίρονται που η κόρη τους επιτέλους προχώρησε τη ζωή της και οργανώνουν στην ταβέρνα γλέντι για να γιορτάσουν τους αρραβώνες της Γιάννας. Μόνο που το ίδιο χαρούμενη δεν είναι ούτε εκείνη ούτε και ο Σταυρίνος που ανταλλάσσουν ματιές γεμάτες απογοήτευση που χάνουν τη ζωή που ονειρεύτηκαν να ζήσουν μαζί. Μάλιστα κάποια στιγμή ο Σταυρίνος έρχεται σε σύγκρουση με τη Γιάννα και τον Σαράντο για τους αρραβώνες τους και στη συνέχεια ζητάει τη βοήθεια του Γιώργου προκειμένου να φύγει από το χωριό για πάντα.

Η Φιλαρέτη συζητάει με την Ελισάβετ για τον Πέτρο και της εξηγεί ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τη σχέση της μαζί του ως αμαρτία. «Ο έρωτας είναι σπουδαίο πράγμα, αρκεί να ξέρεις να τον χειριστείς για να τον αντέξεις! Δεν είναι αμαρτία, παιδί μου! Να χαίρεσαι που τον έζησες», της επισημαίνει. Στο μεταξύ, η Ντέπυ Φλογαΐτη Ζαμάνου εκβιάζει τον Θέμη να πείσει τη Φιλαρέτη να αποσύρει τη μήνυση εναντίον του πατέρα της και να αφήσει την υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού της Ζωής Τσαγκαράκη, εξασφαλίζοντας έτσι την ελευθερία του και το «καθαρό όνομά» του. Ο Θέμης βρίσκεται με δεμένα τα χέρια και υποκύπτει τελικά στον εκβιασμό πατέρα και κόρης. Στα φανερά, όμως!

Οι επόμενες εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Γιατί από πίσω συνεχίζει να κάνει τις έρευνές του και ο Θέμης καταφέρνει να συνδυάσει τα στοιχεία που έχει για τον Ζαμάνο και το ίδρυμα υιοθεσιών. Αυτό που συνειδητοποιεί όμως κοντεύει να τον κάνει να χάσει το μυαλό του καθώς αρχίζει να συνδέει τον Βίκο με τη Φιλαρέτη! Ετσι ζητάει από εκείνη να του στείλει δείγμα για να κάνει την εξέταση τεστ DNA. «Βρήκες κάτι σημαντικό για να μου ζητάς να κάνω τεστ DNA! Βρήκες το παιδί μου», του λέει εκείνη γεμάτη αγωνία, ενώ ο Καστρινός είναι σε αναμμένα κάρβουνα: «Δεν ξέρω ακόμα, το ψάχνω. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας». Η Κασσιανή ακούει τη Φιλαρέτη και την Αυξεντία να ετοιμάζονται να μεταφέρουν τα οστά του Διακοσάββα, ενώ ο Πέτρος αποφασισμένος να μιλήσει στην Ελισάβετ καταφέρνει και βρίσκει τρόπο να μπει στο μοναστήρι και την ψάχνει παντού.

Διαβάστε επίσης: «Θα τρελαθώ!» - Μαθαίνει ότι είναι έγκυος και απελπίζεται

Η κατάσταση της Αυξεντίας χειροτερεύει ραγδαία και η συνάντησή της με τον Πέτρο είναι σπαρακτική: «Παιδί μου, δεν έχω πολύ χρόνο! Να προσέχεις την Ελισάβετ, είσαι ο μόνος που είμαι σίγουρη ότι θα το κάνεις». Στη συνέχεια, ο Πέτρος καταφέρνει και βρίσκει την Ελισάβετ στο δάσος και μέσα από τη συζήτησή τους καταλάβει πως η απόφασή της να επιστρέψει στο μοναστήρι είναι οριστική. Ετσι αναγκάζεται να δεχτεί τον οριστικό χωρισμό τους. Η Φιλαρέτη ανησυχεί με τα προβλήματα μνήμης που παρουσιάζει η Αυξεντία, ενώ ο Θέμης έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα του τεστ DNA και δεν μπορεί να πιστέψει το παιχνίδι που έχει παίξει η μοίρα. Ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι το παιδί που αναζητά η Φιλαρέτη, η γυναίκα που εκτιμάει και σέβεται όσο τίποτε άλλο στον κόσμο.