Σασμός: Θρήνος ξανά στην οικογένεια της Μαρίνας - Χαροπαλεύει μετά από πυροβολισμό

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός: Θρήνος ξανά στην οικογένεια της Μαρίνας - Χαροπαλεύει μετά από πυροβολισμό

Στον Σασμό, η αλήθεια στοιχειώνει τη Βασιλική, που αρχικά αρνείται να δεχτεί πως ο άντρας της είναι ο δολοφόνος του Στεφανή. Oταν εκείνος παραδεχτεί το έγκλημά του, όλα θα αλλάξουν στη ζωή τους. Και η σχέση του Αστέρη με την Αργυρώ όμως αλλάζει, προς το καλύτερο… Η Καλλιόπη δεν σταματά να ανησυχεί και για τους δυο της γιους.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 15/5

Η Μαρίνα θα δώσει τη λύση στο αδιέξοδο με μια πρόταση κοινής αποδοχής. Ο Ευθύμης λέει ευθέως στη Βασιλική ποιος πιστεύει ότι είναι ο δολοφόνος του Στεφανή, αφήνοντάς την άναυδη. «Μάλλον ρωτάς για τον φόνο του άντρα σου εκείνους που δεν έχουν απάντηση. Εγώ πιστεύω ότι το έκανε ο Μαθιός. Ηταν κι αυτός ένας τρόπος για να σε κάνει δική του γρηγορότερα, έτσι δεν είναι;», της λέει και η Βασιλική χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Την ίδια στιγμή, το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης φτάνει στα χέρια του Αντώνη αλλά ακόμα δεν έχει ανοίξει τον φάκελο. Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της αλήθειας μοιάζει να έχει ήδη ξεκινήσει.

Δείτε επίσης: Η πρώτη τους νύχτα μαζί και το σοκ του Παπα-Μιχάλη! 4 συγκλονιστικές σκηνές πριν παιχτούν στην τηλεόραση

Ο Μαθιός δεν αντέχει άλλο να ζει μέσα στο ψέμα και ξεσπά στην Καλλιόπη. Ο Ευθύμης μαθαίνει από τον Βαγγέλη ένα γεγονός που θα τον βοηθήσει πολύ στο σχέδιό του με τον Μαθιό. Ο Αστέρης έχει μια συζήτηση με τον Παύλο και σκέφτεται να τα ξαναβρεί με την Αργυρώ. Οταν όμως της ανακοινώνει ότι θα μιλήσει στη μάνα του για τον Πετρή, εκείνη αντιδρά αρνητικά και τσακώνονται.

Ο πιστός βοηθός του Αντώνη, μετά από την έκρηξη μιας βόμβας σε μαγαζί της Κρήτης, θα μπει στη διαδικασία να κυνηγήσει έναν από τους υπεύθυνους της καταστροφής, όμως εκείνος δεν θα διστάσει να τον χτυπήσει με αποτέλεσμα να τον ακινητοποιήσει. Ο Μύρωνας θα μπει στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει εξετάσεις και να διαπιστωθεί πως δεν φέρει μεγαλύτερα τραύματα. Από το πλευρό του δεν θα λείψει ούτε για ένα λεπτό η Ασπα, η οποία και θα ανησυχήσει πολύ για την υγεία του ανθρώπου που επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη της. Για την ακρίβεια θα είναι δίπλα του ακόμα και όταν ο γιατρός θα τον εξετάζει. Γρήγορα όμως ο αστυνόμος θα επιστρέψει στα καθήκοντά του κάνοντας όλους να αναθαρρήσουν.

Τρίτη 16/5 - Επεισόδιο 133

Το χτύπημα στον Μύρο έχει επηρεάσει τους πάντες. Η Ασπα καταλαβαίνει πια την αγάπη που νιώθει γι’ αυτόν και δεν τον αφήνει ούτε για ένα λεπτό μόνο στο νοσοκομείο. «Αν μου πάθει κάτι ο Μύρωνας, θα τρελαθώ. Κανένας άντρας δεν μένει για πολύ δίπλα μου και ίσως τελικά να κάνω κάτι εγώ και να τους καταστρέφω», θα σκεφτεί και θα πει στη Μαρίνα, αλλά εκείνη θα την ηρεμήσει. «Τίποτα δεν κάνεις, Ασπα μου, και οι άντρες που ήταν δίπλα σου ήταν πολύ ευτυχισμένοι. Είναι οι συνθήκες που δεν βοηθούν σε αυτό το χωριό. Αλλά να έχεις πίστη. Ο Μύρωνας σε αγαπάει και είναι δυνατός. Δεν πρόκειται να σε αφήσει, θα το δεις. Μια περιπέτεια είναι μόνο». Τα λόγια τής θείας της λειτουργούν σαν βάλσαμο, αλλά η Ασπα συνεχίζει να έχει μεγάλη έγνοια.

Δείτε επίσης: Το επιβεβαίωσε στις τηλεοπτικές κάμερες - Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα για την σειρά του ALPHA, Σασμός

Τετάρτη 17/5

Η Αργυρώ καλεί τον Αστέρη για να μιλήσουν και στη συνέχεια του λέει να συναντηθούν. Εκείνος θα πάει καθώς θέλει να δει την αγαπημένη του από κοντά αλλά όταν τελικά βρεθούν δεν θα της πει για την απομόνωσή του στο σπιτάκι στο βουνό. Η Βασιλική, που το ομολογεί, έχει την αγωνία της Καλλιόπης η οποία παθαίνει μια σοβαρή κρίση με το στομάχι της. «Δεν είναι τίποτα, κορίτσι μου. Εσύ να κοιτάς τον άντρα σου και να τον προσέχεις», της λέει και η Βασιλική νιώθει να της ρίχνει μαχαιριά στην καρδιά αφού ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει τι μαρτυρά η περίεργη συμπεριφορά του Μαθιού απέναντι στα λόγια και τις υπόνοιες του Ευθύμη.

Το τελευταίο χτύπημα έρχεται όμως από τον Φαρμάκη που, ύστερα από ένα ακόμα όραμα της Στέλλας, προδίδει πια το μυστικό που όλοι κρύβουν. Μόνο που αυτή τη φορά το σχόλιό του στον Νικηφόρο για τον πατέρα του φτάνει στα αυτιά του Παύλου, της Καλλιόπης και του ίδιου του Μαθιού.

Πέμπτη 18/5

Σύσσωμη η Ανω Ποριά φοράει τα καλά της και προετοιμάζεται για το αυριανό γλέντι του Αντώνη, εκτός από τη Βασιλική που δεν μπορεί να ξεχάσει τα λόγια του Ευθύμη Φαρμάκη για τον άντρα της. Δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός πως τόσο καιρό κοιμόταν με τον δολοφόνο του άντρα της, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί να αρνηθεί την αγάπη και τον έρωτα που νιώθει για τον Μαθιό. Τον άνθρωπο που την απελευθέρωσε και της έδωσε την ευκαιρία να ζήσει όπως το επιθυμεί.

Δείτε επίσης: «Είμαι έγκυος» - Στο τέλος της σειράς παντρεύεται με τον άντρα της ζωής της!

Το ένστικτο του Αντώνη είναι κοντά στον πραγματικό ένοχο και πιέζει τον Μανόλη να μιλήσει. «Εχουμε κάνει πολλές φορές αυτή τη κουβέντα και πάντα, Μανολάκη, μου λες ότι δεν έχεις κάτι παραπάνω να μου πεις. Ομως εγώ ξέρω πως έχεις δει τον δολοφόνο του Στεφανή Σταματάκη. Αυτό που δεν ξέρω είναι γιατί δεν μου λες το όνομό του. Σου έχω πει επανειλημμένα πως εγώ θα είμαι αυτός που θα σε προστατεύσει πρώτος», του τονίζει ο Αντώνης, αλλά εκείνος συνεχίζει να κρατά το στόμα του καλά σφραγισμένο.

Σασμός εβδομαδιαίες εξελίξεις

Τη στιγμή που ο Μύρος με την Ασπα έρχονται πιο κοντά και εκείνη παραδέχεται επιτέλους ξεκάθαρα τον έρωτά της, ο Αστέρης απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Αργυρώ, βυθίζοντας τη στην απόγνωση αφού νόμιζε πως θα ενωνόταν για καλά πλέον με τον πατέρα του παιδιού της. Κι ενώ η Καλλιόπη ζορίζει τον Παύλο να της αποκαλύψει την αλήθεια που της κρύβουν όλοι, ο Μαθιός υποκύπτει στην πρόσκληση του εχθρού του και πηγαίνει να αναμετρηθούν.

Παρασκευή 19/5

Ο Ευθύμης αντιμετωπίζει τον Μαθιό στα ίσα, λέγοντάς του ότι γνωρίζει πως αυτός είναι ο δολοφόνος του Στεφανή και ο δεύτερος δεν μπορεί πλέον και δεν έχει τα μέσα να το αρνηθεί. Την ίδια στιγμή, η Βασιλική βασανίζεται από αμφιβολίες για τον αγαπημένο της. Το γλέντι για την ανάρρωση του Αντώνη ετοιμάζεται στην πλατεία του χωριού. Η Ασπα αλλάζει στάση απέναντι στον Αστέρη, ενώ οι υποψίες της Καλλιόπης για πιθανή εγκυμοσύνη της Αργυρώς αναστατώνουν τον Παύλο. «Ιντα λες τώρα, Καλλιόπη! Αυτό δεν μπορεί να έχει συμβεί. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Αυτή η κατάρα που κατατρέχει τις οικογένειές μας θα σταματήσει εδώ», της επισημαίνει και η «καπετάνισσα» συνεχίζει να μην μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που έχει φέρει τον γιο της σε τόσο μεγάλη αναστάτωση το τελευταίο διάστημα.

Δείτε επίσης: Τον σκοτώνουν στο σενάριο και φεύγει από την σειρά - Επιβεβαιώθηκε το πιο πολυσυζητημένο spoil

Η ώρα της μεγάλης γιορτής για τον Αντώνη φτάνει. Ο Βασίλης Σκουλάς δίνει τον τόνο σε ένα γλέντι από το οποίο δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις. Ο Αστέρης και ο Μαθιός καλούνται να λάβουν τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής τους. Και ενώ για τον Αστέρη αυτή θα φέρει χαρά, αφού αποφασίζει να δώσει μια μεγάλη ευκαιρία στη σχέση του με την Αργυρώ και να ενωθεί επιτέλους με τον μονάκριβο γιο του, για τον άλλο θα σημάνει τον οριστικό όλεθρο.

Ο μεγάλος γιος της Καλλιόπης αποφασίζει επιτέλους να παραδεχτεί το έγκλημά του στη γυναίκα του...

...που λατρεύει με κάθε κόστος και εκείνη νιώθει να χάνει τον κόσμο γύρω της. «Ο,τι έκανα, το έκανα για σένα. Δεν άντεχα να τον βλέπω να σε βασανίζει, να σε κρατά φυλακισμένη, να μη σε σέβεται. Δεν σου άξιζε. Ολο αυτό ήταν πέρα από την αγάπη μου για σένα. Πολλές φορές σκέφτηκα να σου το πω αλλά δεν ήθελα να σε χάσω. Τώρα όμως θα συμβεί και αυτό. Δεν έχω λοιπόν κάτι άλλο να ελπίζω», της ομολογεί και η Βασιλική αντιδρά απεγνωσμένα. Του δίνει μια βαλίτσα γεμάτη ρούχα και τον διώχνει από το σπίτι. Την ίδια στιγμή, η συμπεριφορά τους θορυβεί τον Νικηφόρο, την Καλλιόπη και τον Αστέρη, που προσπαθούν να μάθουν τι έχει συμβεί. Ξέρουν πως αυτό το ζευγάρι δεν θα χώριζε ποτέ αφού τρέφει μεγάλη λατρεία ο ένας για το πρόσωπο του άλλου και δικαίως αναρωτιούνται.

Το γλέντι για την ανάρρωση του Αντώνη συνεχίζεται με επιτυχία. Μια απρόσμενη άφιξη θα προκαλέσει απορίες και λανθασμένες εντυπώσεις. Ο Αστέρης έρχεται όλο και πιο κοντά με την Αργυρώ και μοιάζει να δίνει μια νέα ευκαιρία στη σχέση τους, δίνοντάς της ένα φιλί που πιστοποιεί την επανένωσή τους. Ο Μαθιός επισκέπτεται τη μητέρα του σε άσχημη κατάσταση και της αποκαλύπτει ότι ομολόγησε την αλήθεια.

Ο Αστέρης, χαρούμενος για την επανασύνδεσή του με την Αργυρώ, ετοιμάζεται να ζήσει μια νύχτα πάθους μαζί της. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι το ίδιο ρόδινα για τον αδελφό του, αφού η γυναίκα της ζωής του νιώθει να έχει χάσει το μυαλό της,

κυκλοφορεί μόνη και χαμένη στο χωριό και δεν μιλάει σε κανέναν, γεγονός που ανησυχεί τους δικούς της ανθρώπους που σπεύδουν να μάθουν γιατί νιώθει έτσι. Ο Παύλος δέχεται μια επίσκεψη που τον ξαφνιάζει και η Ελενα εμφανίζεται αποφασισμένη να δυσκολέψει τη ζωή του Λευτέρη και του Ευθύμη. «Τι θέλει πάλι αυτή εδώ; Δεν μας αναστάτωσε αρκετά την πρώτη φορά που ήρθε στην Κρήτη;», ρωτά η Θοδώρα τον Λευτέρη, με τον οποίο έχουν κάνει μια νέα αρχή, εκείνος όμως την καθησυχάζει όσο μπορεί. «Το πρόβλημά της, αγάπη μου, αυτή τη φορά δεν είμαι εγώ αλλά ο Ευθύμης. Πιστεύω πως θα ζητήσει από εκείνον το μερίδιο του Οδυσσέα, εκτός του ότι θέλει να μάθει και τι έχει απογίνει», της απαντά. Εκείνη δείχνει να το σκέφτεται...

Η Κατερίνα θα δεχτεί μια αναπάντεχη πρόταση

Ενα τοπικό κανάλι της Κρήτης προσεγγίζει την αγαπητή σε όλους Κατερίνα και της προτείνει να αναλάβει μια εκπομπή μαγειρικής. Η κολλητής φίλη της Μαρίνας δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της που το ταλέντο της στην κουζίνα επιτέλους αναγνωρίζεται και μη χάνοντας περισσότερο χρόνο το ανακοινώνει στον παπα-Μιχάλη, ο οποίος διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το αν θα πρέπει να εκτεθεί στο γυαλί. Στο πλευρό της πάντως θα σταθεί στο 100% η Μαρίνα, η γιαγιά Ειρήνη αλλά και η Ασπα με τον Τόλη, που θα χαρούν με την πρόταση που θα της κάνουν και πιο συγκεκριμένα θα προσπαθήσουν να την πείσουν να απαντήσει θετικά. Η ίδια θα ευχαριστήσει τους δύο τελευταίους αφού χάρη στη δική τους εμπιστοσύνη και βάζοντας φαγητά της στην καντίνα τους, οι γεύσεις της έγιναν γνωστές και προέκυψε η ξεχωριστή αυτή πρόταση.