Μαύρο Ρόδο: Δυο εξαφανίσεις και μια εγκυμοσύνη - Τα νέα επεισόδια της εβδομάδας πριν προβληθούν

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο: Δυο εξαφανίσεις και μια εγκυμοσύνη - Τα νέα επεισόδια της εβδομάδας πριν προβληθούν

Στα νέα επεισόδια της σειράς Μαύρο Ρόδο, ο Λευτέρης σοκαρισμένος μαθαίνει πως η Ελισάβετ είναι έγκυος, ενώ η Αλεξία καταφέρνει να συνδέσει τον Βίκο με την εξαφάνιση της Κύρας. Ο Καστρινός μαθαίνει τα πάντα για τη Θάλεια και η Φιλαρέτη είναι έτοιμη να μεταφέρει τα οστά του Διακοσάββα, αλλά κάποιος την πιάνει στα πράσα.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Δευτέρα 15/5 - Επεισόδιο 108

Η κατάσταση της Αυξεντίας ολοένα και χειροτερεύει και αντιμετωπίζει πλέον φανερά προβλήματα με τη μνήμη της. Η Φιλαρέτη που το αντιλαμβάνεται της προτείνει να δει γιατρό, αλλά εκείνη επιμένει να λέει πως είναι καλά. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι! Μετά τα συμπτώματα άνοιας που εκδήλωσε, η Αυξεντία εξαφανίζεται μέσα στη νύχτα από το μοναστήρι. Αμέσως σημαίνει συναγερμός και οι μοναχές μαζί με όλο το χωριό την ψάχνουν παντού. Ανάμεσα σ’ αυτούς που την ψάχνουν είναι και ο Σταυρίνος με τη Γιάννα, που πάνε στο δάσος για να βρουν κάποιο ίχνος από εκείνη.

Η ατμόσφαιρα ανάμεσά τους είναι τεταμένη και οι μπηχτές που ρίχνει ο ένας στον άλλον βαραίνουν κι άλλο το κλίμα. Ομως, εκεί στην ερημιά και εντελώς μόνοι τους, κάποια στιγμή οι δυο τους έρχονται κοντά και φιλιούνται με πάθος. «Πάμε να φύγουμε μαζί μακριά απ’ όλους! Να ζήσουμε επιτέλους το όνειρό μας! Αυτό θέλαμε πάντα να κάνουμε, δεν μπορέσαμε τότε, ας το κάνουμε τώρα, ποτέ δεν είναι αργά», της λέει και εκείνη δέχεται αν και είναι μαγκωμένη για το τι θα συμβεί με τον Σαράντο και την Τασούλα. «Δεν θέλω να τους πληγώσουμε», υποστηρίζει, αλλά εκείνος της απαντάει: «Κι εμείς πληγωνόμαστε που είμαστε χώρια». Κάποια στιγμή εκείνη τραυματίζεται μέσα στα σκοτάδια στο δάσος και μεταφέρεται στο νοσοκομείο για να της παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό: «Σκοτώστε το κάθαρμα!» - Ο Βίκος πέφτει νεκρός

Μετά από ώρες καταφέρνουν να εντοπίσουν την Αυξεντία, αλλά η κατάστασή της όλο και χειροτερεύει. Στην Πάτρα, ο Βίκος παρακολουθεί με ενδιαφέρον το βίντεο που είχε κρύψει η Κύρα στο χρηματοκιβώτιό της όπου δίνει πληροφορίες για τα πάντα: Για τον Βίκο, τον Δαμαλά, τον Παράσχο, τη Θάλεια και τον Καστρινό! Οι πληροφορίες που παίρνει θα τον εξοργίσουν και δίνει εντολή να του φέρουν αμέσως τον Παράσχο στην αποθήκη: «Φέρτε μου τον Παράσχο χθες», φωνάζει. Τώρα και ο Παράσχος αγνοείται. «Κάποιος μπήκε στο σπίτι της γιαγιάς», φωνάζει η Αλεξία στον Πέτρο και εκείνος σπεύδει εκεί και όλοι αναζητούν ένα στοιχείο για την εξαφάνισή της και την εξαφάνιση του χρηματοκιβωτίου. Πλέον η μόνη λύση είναι η προσφυγή τους στην αστυνομία.

Ο Γεράσιμος παίρνει μια απόφαση για την τελετή κατά την οποία η Ελισάβετ θα πάρει την κουρά της, ενώ ο μητροπολίτης αντιδρά όταν μαθαίνει για την παρακολούθηση των μοναχών με κάμερες από την Κασσιανή. «Κασσιανή, τι πράγματα είναι αυτά; Δεν επιτρέπονται αυτά στο μοναστήρι! Αν είναι δυνατόν, πού ακούστηκε να παρακολουθούνται οι μοναχές», την επιπλήττει και εκείνη μάταια προσπαθεί να του εξηγήσει ότι είχε λόγο που προέβη σε αυτή την πράξη: «Εχω βάσιμες υποψίες πως η Αυξεντία με τη Φιλαρέτη γνωρίζουν τι έχει γίνει με τον Διακοσάββα και πολύ φοβάμαι πως εμπλέκονται στον θάνατό του». «Δεν θέλω να ακούσω κουβέντα! Καμία δικαιολογία, να αφαιρεθούν αμέσως και σου εφιστώ την προσοχή να μην υπάρξουν ξανά τέτοια περιστατικά», της τονίζει ο μητροπολίτης.

Τρίτη 16/5 - Επεισόδιο 109

Στο μεταξύ, η πίεση όλων αυτών που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό έχουν επιβαρύνει -όπως πιστεύουν όλοι- την υγεία της Ελισάβετ, που συνεχώς νιώθει αδιαθεσίες και έχει τάσεις για λιποθυμία. Μόνο που κάποιοι έχουν αρχίσει να συζητούν γι’ αυτές και να παραξενεύονται μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Ανάμεσα σ’ εκείνους είναι και ο Λευτέρης που υποψιάζεται πως η κόρη του είναι έγκυος: «Λες να είναι έγκυος και να έχει αυτές τις αδιαθεσίες;», αναρωτιέται στη Φιλαρέτη και εκείνη του προτείνει να την πάει σε γιατρό. Ομως πρέπει να το κάνει με τρόπο ώστε να μην καταλάβει κάτι η ίδια. Ετσι λέει στην κόρη του πως δήθεν θέλει εκείνος να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις: «Θα έρθεις μαζί μου για να κάνω κάποιες εξετάσεις; Μήπως να κάνεις κι εσύ κάποιες αίματος επειδή δεν νιώθεις πολύ καλά τελευταία;», θα της προτείνει και εκείνη, ανύποπτη για το τι μπορεί να συμβαίνει, δέχεται. Ετσι πάνε μαζί στον γιατρό.

Πέμπτη 18/5 - Επεισόδιο 110

Την επόμενη μέρα έχουν τα αποτελέσματα και οι υποψίες του Λευτέρη βγαίνουν αληθινές. Η Ελισάβετ είναι έγκυος! Εκείνος γεμάτος απόγνωση ζητάει τη βοήθεια της Ευτυχίας για το πώς θα αποκαλύψουν στην Ελισάβετ την αλήθεια για την εγκυμοσύνη της: «Τι θα κάνω, Ευτυχία, κοντεύω να τρελαθώ», της λέει και εκείνη τον ενθαρρύνει: «Αχ, βρε Λευτέρη μου! Να σας συμβαίνει κάτι τόσο ευχάριστο και να το αντιμετωπίζετε σαν κάτι κακό! Θα βρούμε μια λύση» (δείτε εδώ αποκλειστικό με διαλόγους).

Κι ενώ η Γιάννα με τον Σταυρίνο αποφασίζουν να φύγουν αυτή τη φορά μαζί και να ζήσουν επιτέλους τον έρωτά τους, η Τασούλα τους χαλάει τα σχέδια, άθελά της. Συγκεκριμένα, ο Σταυρίνος τη συναντάει και της λέει: «Τασούλα, είσαι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη ζωή μου, με κάνεις χαρούμενο και το ξέρεις ότι είσαι μοναδικό πλάσμα. Σκέφτομαι όμως να φύγω από τη Γερακιανή, να αρχίσω τη ζωή μου από το μηδέν! Οσο μένω εδώ, μένει

πίσω η ζωή μου κι εγώ έχω όνειρά να κάνω, που στερήθηκα για πολλά χρόνια». Και συνεχίζει: «Δεν θέλω να σε πληγώσω και να σε κάνω να υποφέρεις, γι’ αυτό καλό είναι να διακόψουμε τη σχέση μας και να προχωρήσεις κι εσύ τη ζωή σου». Δεν υπολογίζει όμως πως εκείνη είναι διατεθειμένη να τον ακολουθήσει όπου κι αν πάει: «Το αγαπάω το χωριό, αλλά τόσα χρόνια με άφησε πίσω! Δεν έχω πρόβλημα λοιπόν να σε ακολουθήσω όπου κι αν πας», του λέει αφήνοντάς τον σύξυλο.

Η Αλεξία συνδέει τον Βίκο με την εξαφάνιση

Η Αυξεντία έχει επιστρέψει στο μοναστήρι, αλλά τα συμπτώματα της άνοιας γίνονται πλέον αντιληπτά. Η Κασσιανή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πρόβλημά της και να της αποσπάσει πληροφορίες σε σχέση με τον Διακοσάββα. Ομως, μάταια! Στο μεταξύ, η Φιλαρέτη ζορίζεται από τις ερωτήσεις που της κάνει ο μητροπολίτης σχετικά με τα οστά του Διακοσάββα, ενώ αργότερα εκείνη παραπλανεί την ηγουμένη με τη βοήθεια του Μανώλη, για να μεταφέρει τα οστά από το μοναστήρι στο δάσος. Μόνο που εκεί την περιμένει μια έκπληξη.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα, η Αλεξία μιλάει ξεκάθαρα με τον Βίκο για το αν έχει σχέση με την εξαφάνιση της γιαγιάς της, αλλά εκείνος έχει αποφασίσει ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μπει εμπόδιο ανάμεσά τους και το αρνείται. Μόνο που στα χέρια της Αλεξίας πέφτει ένα στοιχείο που συνδέει τον Βίκο με την εξαφάνιση της Κύρας. Αμέσως αποφασίζει να πάει να συναντήσει τον Παράσχο για να πάρει τις πληροφορίες που θέλει: «Πες μου αλήθεια, ο Βίκος έχει πάρει τη γιαγιά μου;», τον ρωτάει και εκείνος της απαντάει: «Μπλέκεσαι σε υποθέσεις που δεν πρέπει! Αν το μάθει ο πατέρας σου...», ξεκινάει να της λέει, αλλά εκείνη τον κόβει: «Απάντησέ μου σε αυτό που σε ρώτησα», του τονίζει.

Την ίδια ώρα, ο Θέμης αρχίζει να έχει υποψίες ότι ο Λουκάς τού κρύβει πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη Θάλεια και αποφασίζει να το ψάξει μόνος του. Σύντομα ανακαλύπτει πως εκείνη είναι αστυνομικός και «άνθρωπος» του Βίκου στο μαγαζί και τη στριμώχνει απαιτώντας να μάθει τα πάντα για τις προθέσεις του Βίκου. «Μπορεί να κορόιδεψες τον Λουκά, αλλά εμένα δεν με ξεγελάς! Αν δεν θέλεις να σε βρουν τσιμεντωμένη, πες μου όλα όσα ξέρεις για τον Βίκο και τις κινήσεις του», την απειλεί. Εκείνη μη έχοντας άλλη λύση, του λέει όλα όσα ξέρει!

Στο μεταξύ, η Αλεξία πάει να βρει τον Πέτρο: «Ο Βίκος έχει τη γιαγιά», ισχυρίζεται και εκείνος απορεί: «Πώς προκύπτει αυτό; Τι ξέρεις; Αλεξία, ακόμα έχει παρτίδες με αυτόν τον άντρα; Κορίτσι μου, έχεις καταλάβει πως είναι επικίνδυνος ο τύπος και πολύ πιθανό δολοφόνος της μάνας μας;», τη ρωτάει έξαλλος. «Δεν έχω όρεξη! Πρέπει να βρούμε τη γιαγιά πριν να είναι αργά», του ξεκαθαρίζει κι εκείνος ανακαλύπτει ένα στοιχείο που αλλάζει όλα τα δεδομένα στην εξαφάνιση της Κύρας.