Γη της ελιάς: «Είναι ευλογία κόρη μου» - Η Αθηνά γίνεται μητέρα!

Σούπερ αποκλειστικό!

Γη της ελιάς: «Είναι ευλογία κόρη μου» - Η Αθηνά γίνεται μητέρα!

H Aθηνά συμπαραστέκεται όσο κανένας άλλος στη Μαργαρίτα. Μαζί σκορπίζουν την τέφρα του Αλέξη, ενώ προσπαθεί με κάθε τρόπο να την κάνει να ξεχαστεί. Παράλληλα όμως συνειδητοποιεί ότι είναι καιρός να κάνει κάτι και η ίδια για τον εαυτό της... Το Tv24 μοιράζεται μαζί μας όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ για το τι θα συμβεί στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Mega, Γη της ελιάς!

Η Μαργαρίτα, η Αθηνά και η Χάιδω πηγαίνουν στο Σούνιο για να ξεχαστούν λίγο από όλα τα τραγικά των προηγούμενων ημερών. Την ίδια στιγμή ο Λυκούργος μαθαίνει ότι ο φίλος του ο Άγγελος Φωτάκος πέθανε και ότι η μικρή Φιλιώ μεταφέρθηκε σε ίδρυμα, καθώς δεν είχε κάποιον άλλο συγγενή για να την αναλάβει. Ο Λυκούργος ενημερώνει για τα δυσάρεστα νέα τη Χάιδω: «Ο φίλος μου ο Άγγελος μάς άφησε χρόνους. Εκείνο το κακόμοιρο το κορίτσι λυπάμαι, που κατέληξε μόνο του και αβοήθητο στο ίδρυμα», της λέει. Όπως είναι φυσικό, ο θάνατος του Αγγελου Φωτάκου ταράζει τους κατοίκους της Αρεόπολης και τα νέα φτάνουν φυσικά και στην Αθηνά:

Από την Μαρία Μεταξητινού

«Τι έγινε, Χάιδω; Τι σου είπε ο Λυκούργος;», τη ρωτάει κι εκείνη της εξηγεί τι έχει γίνει. Μόλις η Αθηνά το μαθαίνει, επηρεάζεται αμέσως από τον εγκλεισμό της μικρής Φιλιώς στο ίδρυμα: «Τι κρίμα αυτό το κορίτσι. Από την κακοποίηση, να βρεθεί τώρα εκεί. Δεν το χωράει το μυαλό μου», μονολογεί και όλο σκέφτεται τι μπορεί να κάνει. Παράλληλα η Μαρία, η Αθηνά και η Χάιδω προσπαθούν να κάνουν τη Μαργαρίτα να ξεχαστεί, ενώ ο Λυκούργος μετράει τις ώρες μέχρι να γυρίσει η Χάιδω στη Μάνη. Λίγο αργότερα η Αθηνά εξομολογείται στη Μαρία: «Μαμά, δεν σου κρύβω ότι έχω ταραχτεί πολύ με την ιστορία του κοριτσιού. Να σου πω την αλήθεια, σκέφτομαι να την υιοθετήσω. Θέλω πολύ να έχω ένα παιδί. Πάντα ήθελα, αλλά βλέπεις η ζωή άλλα μου έφερε», της ομολογεί και η Μαρία συμφωνεί μαζί της: «Αφού το θέλεις να το κάνεις. Είναι ευλογία κόρη μου», της τονίζει.

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Αυτό είναι το φύλο του μωρού που περιμένουν Μάνος και Μαρίνα

Λίγο αργότερα η Αθηνά, η Μαργαρίτα και η Χάιδω επιστρέφουν στη Μάνη. Η Χάιδω δέχεται μια έκρηξη αγάπης από τον Λυκούργο, ενώ η Αθηνά βάζει μπροστά το σχέδιο της υιοθεσίας της μικρής Φιλιώς και μιλάει με τον Λυκούργο: «Σε παρακαλώ, θέλω τη βοήθειά σου για να αρχίσω αμέσως τις διαδικασίες να υιοθετήσω τη Φιλιώ. Λυκούργο μου, όσο πιο γρήγορα γίνεται για να πάρω το κοριτσάκι», του επισημαίνει. Ο Λυκούργος συγκινείται που την ακούει και υπόσχεται να κάνει τα πάντα για να επισπεύσουν την υιοθεσία.

Γη της Ελιάς: O Ορέστης φέρνει ταραχή στις ζωές πολλών…

Γη της Ελιάς: O Ορέστης φέρνει ταραχή στις ζωές πολλών…

Ο Ορέστης όσο πάει και μπαίνει σιγά-σιγά στις ζωές όλων στην πόλη. Ηδη αρχίζει να νιώθει μια έντονη έλξη για τη Δήμητρα και επιδιώκει να την ξανασυναντήσει. Στο μεταξύ η φιλία τους με τον Γιώργη αρχίζει να αναπτύσσεται και στο πλαίσιο αυτό πηγαίνουν μια βόλτα με το φουσκωτό. Οταν όμως το μαθαίνει η Ευτυχία ζηλεύει και ο εκνευρισμός της είναι έκδηλος. Παράλληλα ο Ορέστης ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του γυμναστηρίου του, ενώ έρχεται όλο και πιο κοντά με τη Δήμητρα, όπου αρχίζει να της κάνει μαθήματα πλοήγησης σκάφους κι εκείνη δείχνει να απολαμβάνει την παρέα του. Την ίδια ώρα οι εγγραφές στο γυμναστήριο του Ορέστη ξεκινούν και πρώτος αρχίζει την προπόνηση ο Κουράκος.

Ο Φίλιππος πάει να πει την αλήθεια για την Ειρήνη

Ο Φίλιππος συνειδητοποιεί πως σε λίγες μέρες θα ντυθεί στα χακί και ανησυχεί για την τύχη των πορτοκαλεώνων μιας και η Μαργαρίτα δεν δείχνει έτοιμη να επανέλθει στα εργασιακά της καθήκοντα. Ταυτόχρονα όμως αποφασίζει ότι δεν μπορεί να κρατάει άλλο κρυφή τη συγγένειά του με την Ειρήνη και πηγαίνει στο σπίτι του Δημοσθένη για να αποκαλύψει όλη την αλήθεια. Η Βασιλική τρελαίνεται και τελικά πείθει τον Φίλιππο να μη μιλήσει στην Ειρήνη για τη συγγένειά τους, ενώ ο Δημοσθένης έχει παρεξηγήσει εντελώς το ενδιαφέρον του και θεωρεί πως κρύβεται κάτι ερωτικό πίσω από αυτό.