Μαύρο Ρόδο: Το φινάλε της σεζόν - Ένας γάμος, μια γέννα κι ένας εγκλεισμός σε ψυχιατρείο

Σούπερ αποκλειστικό

Μαύρο Ρόδο: Το φινάλε της σεζόν - Ένας γάμος, μια γέννα κι ένας εγκλεισμός σε ψυχιατρείο

Ευτυχισμένο θα είναι το τέλος της σειράς του MEGA «Μαύρο ρόδο», καθώς η Ελισάβετ με τον Πέτρο θα καταφέρουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να μείνουν για πάντα μαζί, έχοντας στην αγκαλιά τους την κόρη τους. Το TV24 σας τα αποκαλύπτει όλα.

Το τελευταίο επεισόδιο θα παιχτεί αρχές Ιουλίου και συγκεκριμένα στο επεισόδιο 142 και όπως ακούγεται έντονα δεν θα υπάρξει άλλη σεζόν για τη σειρά, ενώ ήδη πολλοί από το πρωταγωνιστικό καστ έχουν κλείσει ήδη σε άλλες δουλειές με τη νέα σεζόν.

Από την Γιάννα Παπανικολάου

Η ιστορία της σειράς, όπως όλοι γνωρίζουμε, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Καπλάνη, αλλά εκτός από την κεντρική ιδέα του έρωτα ανάμεσα σ’ έναν νεαρό και μια μοναχή, τίποτα από όλα τα υπόλοιπα που βλέπουμε στη μικρή οθόνη δεν υπάρχουν στο βιβλίο «Μαύρο ρόδο». Όμως το φινάλε θα είναι όπως στο βιβλίο με αρκετές βέβαια παραλλαγές και προσαρμοσμένο στη μέχρι τώρα πορεία της ιστορίας. Ας δούμε λοιπόν πώς θα τελειώσει αυτή η μεγάλη ιστορία αγάπης.

Διαβάστε επίσης: Μαύρο Ρόδο: Την βρίσκουν μισοπεθαμένη, της κάνουν εξετάσεις κι αποκαλύπτεται ότι είναι έγκυος!

Μαύρο Ρόδο: Αίσιο τέλος για έναν μεγάλο έρωτα

Το φινάλε της τηλεοπτικής σειράς θα διαφοροποιηθεί από αυτό το βιβλίου, αλλά η κεντρική ιδέα θα είναι η ίδια. Δηλαδή ο Πέτρος με την Ελισάβετ θα παντρευτούν και θα γίνουν γονείς ενός κοριτσιού. Το ερωτευμένο ζευγάρι, όπως λένε οι πληροφορίες μας, αφού καταφέρνουν με τα χίλια ζόρια να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν -και ο σημαντικότερος βέβαια ακούει στο όνομα «Γεράσιμος»- στο τέλος θα αποφασίσουν να δώσουν την ευκαιρία που αξίζει ο μεγάλος έρωτας που έζησαν. Κανείς πια δεν θα αποτελεί εμπόδιο στη σχέση τους και φυσικά όλοι οι δικοί τους άνθρωποι θα χειροκροτήσουν το αίσιο τέλος στην αγάπη τους. Ο Πέτρος και η Ελισάβετ μαζί με την κόρη τους, την Αγγελική (στο μεν βιβλίο το παιδί παίρνει το όνομα Ζωή που συμβολίζει τη ζωή που πήρε στα χέρια της η Ελισάβετ με το να φύγει από το μοναστήρι, ενώ στη σειρά θα έχει το όνομα Αγγελική, από τη μητέρα του Πέτρου), θα βρεθούν ξανά στη Γερακιανή, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα...

Ο Γεράσιμος στο ψυχιατρείο

Μαύρο Ρόδο: Το φινάλε της σεζόν - Ένας γάμος, μια γέννα κι ένας εγκλεισμός σε ψυχιατρείο

Ο Γεράσιμος σε έξαλλη κατάσταση μαθαίνει πως η Ελισάβετ είναι έγκυος. Ξέρει πως θα τη χάσει για πάντα αν γεννηθεί αυτό το μωρό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την πείσει πως ανήκει στο μοναστήρι και στον Θεό. Στο μεταξύ, ο μητροπολίτης που μαθαίνει πως μοναχή είναι έγκυος, της εξηγεί ότι αυτό αποκλείει την κουρά της: «Η κουρά σου θα πάρει αναβολή και δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να σε διώξω από το μοναστήρι», της λέει και εκείνη παρακαλάει να μείνει: «Σας παρακαλώ, είμαι σίγουρη πως θέλω να μείνω στον οίκο του Κυρίου! Δεν θέλω να πάω αλλού». Εκείνος επιμένει: «Το σωστό κόρη μου είναι να πας και να ζήσεις με τον πατέρα του παιδιού σου και να ζήσεις μια ζωή έξω από το μοναστήρι», της λέει και ο Γεράσιμος γίνεται έξαλλος όταν το μαθαίνει. Η βραδινή άφιξη του Πέτρου στο χωριό, έξω από το μαγαζί της Ευτυχίας, όπου γίνονται οι αρραβώνες της Τασούλας με τον Σταυρίνο, θα βγάλει τον Γεράσιμο εκτός εαυτού. Του επιτίθεται και του φωνάζει:

«Πάλι εδώ είσαι ρε; Εξαιτίας σου διώχνουν την Ελισάβετ από το μοναστήρι, έτσι την αγαπάς; Με το να την απομακρύνεις από τη ζωή της;», και αρχίζει να τον βαράει μέχρι που επεμβαίνουν οι ψυχραιμότεροι. Μετά την κρίση αυτή του Γεράσιμου όλοι προσπαθούν να τον πείσουν να τον δει ένας γιατρός. Εκείνος αρνείται πεισματικά και εξακολουθεί να μιλάει μόνο για την Ελισάβετ. Ο Πέτρος επιστρέφει στην Πάτρα, αλλά σύντομα ο Θέμης θα του αποκαλύψει πως η Ελισάβετ περιμένει το παιδί του! Φεύγει άρον-άρον για τη Γερακιανή, ενώ τελικά ο Γεράσιμος νοσηλεύεται σε νευρολογική κλινική. Μόνο που μέσα στο παραμιλητό του αρχίζει να ξεστομίσει αλήθειες που θα ανάψουν φωτιές. Και τότε όλα θα πάρουν ξανά άλλη τροπή.