Μαύρο Ρόδο (22/5): «Είσαι έγκυος Ελισάβετ» - Καταρρέει στο άκουσμα της είδησης

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο (22/5): «Είσαι έγκυος Ελισάβετ» - Καταρρέει στο άκουσμα της είδησης

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το μεγάλο φινάλε της σειράς Μαύρο Ρόδο. Η Ελισάβετ μένει έγκυος και αφού το μαθαίνει ο πατέρας της, το μόνο που μένει είναι να το μάθει η ίδια αλλά και ο Πέτρος που είναι ο πατέρας του αγέννητου παιδιού της.

Οι σημερινές 22/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Επεισόδιο 109

Στην Πάτρα, ο Βίκος παρακολουθεί με ενδιαφέρον το βίντεο που είχε κρύψει η Κύρα στο χρηματοκιβώτιό της όπου δίνει πληροφορίες για τα πάντα: Για τον Βίκο, τον Δαμαλά, τον Παράσχο, τη Θάλεια και τον Καστρινό! Οι πληροφορίες που παίρνει θα τον εξοργίσουν και δίνει εντολή να του φέρουν αμέσως τον Παράσχο στην αποθήκη: «Φέρτε μου τον Παράσχο χθες», φωνάζει. Τώρα και ο Παράσχος αγνοείται. «Κάποιος μπήκε στο σπίτι της γιαγιάς», φωνάζει η Αλεξία στον Πέτρο και εκείνος σπεύδει εκεί και όλοι αναζητούν ένα στοιχείο για την εξαφάνισή της και την εξαφάνιση του χρηματοκιβωτίου. Πλέον η μόνη λύση είναι η προσφυγή τους στην αστυνομία.

Ο Γεράσιμος παίρνει μια απόφαση για την τελετή κατά την οποία η Ελισάβετ θα πάρει την κουρά της, ενώ ο μητροπολίτης αντιδρά όταν μαθαίνει για την παρακολούθηση των μοναχών με κάμερες από την Κασσιανή. «Κασσιανή, τι πράγματα είναι αυτά; Δεν επιτρέπονται αυτά στο μοναστήρι! Αν είναι δυνατόν, πού ακούστηκε να παρακολουθούνται οι μοναχές», την επιπλήττει και εκείνη μάταια προσπαθεί να του εξηγήσει ότι είχε λόγο που προέβη σε αυτή την πράξη: «Εχω βάσιμες υποψίες πως η Αυξεντία με τη Φιλαρέτη γνωρίζουν τι έχει γίνει με τον Διακοσάββα και πολύ φοβάμαι πως εμπλέκονται στον θάνατό του».

«Δεν θέλω να ακούσω κουβέντα! Καμία δικαιολογία, να αφαιρεθούν αμέσως και σου εφιστώ την προσοχή να μην υπάρξουν ξανά τέτοια περιστατικά», της τονίζει ο μητροπολίτης. Στο μεταξύ, η πίεση όλων αυτών που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό έχουν επιβαρύνει -όπως πιστεύουν όλοι- την υγεία της Ελισάβετ, που συνεχώς νιώθει αδιαθεσίες και έχει τάσεις για λιποθυμία. Μόνο που κάποιοι έχουν αρχίσει να συζητούν γι’ αυτές και να παραξενεύονται μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Ανάμεσα σ’ εκείνους είναι και ο Λευτέρης που υποψιάζεται πως η κόρη του είναι έγκυος: «Λες να είναι έγκυος και να έχει αυτές τις αδιαθεσίες;», αναρωτιέται στη Φιλαρέτη και εκείνη του προτείνει να την πάει σε γιατρό.

Ομως πρέπει να το κάνει με τρόπο ώστε να μην καταλάβει κάτι η ίδια. Ετσι λέει στην κόρη του πως δήθεν θέλει εκείνος να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις: «Θα έρθεις μαζί μου για να κάνω κάποιες εξετάσεις; Μήπως να κάνεις κι εσύ κάποιες αίματος επειδή δεν νιώθεις πολύ καλά τελευταία;», θα της προτείνει και εκείνη, ανύποπτη για το τι μπορεί να συμβαίνει, δέχεται. Ετσι πάνε μαζί στον γιατρό. Την επόμενη μέρα έχουν τα αποτελέσματα και οι υποψίες του Λευτέρη βγαίνουν αληθινές. Η Ελισάβετ είναι έγκυος! Εκείνος γεμάτος απόγνωση ζητάει τη βοήθεια της Ευτυχίας για το πώς θα αποκαλύψουν στην Ελισάβετ την αλήθεια για την εγκυμοσύνη της: «Τι θα κάνω, Ευτυχία, κοντεύω να τρελαθώ», της λέει και εκείνη τον ενθαρρύνει: «Αχ, βρε Λευτέρη μου! Να σας συμβαίνει κάτι τόσο ευχάριστο και να το αντιμετωπίζετε σαν κάτι κακό! Θα βρούμε μια λύση».

Διαβάστε επίσης: Το φινάλε της σεζόν - Ένας γάμος, μια γέννα κι ένας εγκλεισμός σε ψυχιατρείο