Η Γη της Ελιάς (24/5): Σκληρές εικόνες στην κηδεία της Μυρτάλης - Το πλάνο από το μνήμα της

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς (24/5): Σκληρές εικόνες στην κηδεία της Μυρτάλης - Το πλάνο από το μνήμα της

Συγκλονιστικό αναμένεται το σημερινό 24/5 επεισόδιο της σειράς Γη της Ελιάς. Μετά την δολοφονία της Μυρτάλης, ο Αλέξης έχει τρελαθεί τελείως και δεν διστάζει να πάρει μέχρι και το όπλο αστυνομικού και να απειλήσει τις Αρχές. Από την άλλη, η Μαργαρίτα περνάει πολύ άσχημα με επιθέσεις από τους συγχωριανούς της.

Οι σημερινές 24/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Επεισόδιο 178

Η Μαρίνα συγκινείται όταν ο Ισίδωρος της χαρίζει το οικογενειακό δαχτυλίδι της Μυρτάλης. Η ημέρα της κηδείας φτάνει. Ολοι παρευρίσκονται στη νεκρώσιμη ακολουθία που γίνεται σε κλίμα συγκίνησης. Η Μαργαρίτα θέλει να ανοίξει η γη και να την καταπιεί, δεν τολμά να εμφανιστεί πουθενά. Ακόμα και στην κηδεία της Μυρτάλης δεν εμφανίζεται. Περιμένει να φύγουν όλοι από το νεκροταφείο και να πάει μόνη της στον τάφο της κοπέλας.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης εξομολογείται στον Κουράκο λεπτομέρειες: «Το όπλο δεν ήταν δικό μου, ήταν της Μυρτάλης και μου είχε πει ότι το είχε πάρει από τον κύριο Δημοσθένη Καπερνάρο», καταθέτει, γεγονός που παραξενεύει πολύ τη Δήμητρα, η οποία αποφασίζει να το ψάξει. Στο μεταξύ ο Χρήστος μετακομίζει στο σπίτι της Ισμήνης, ενώ η Εύα κάνει απέλπιδες προσπάθειες να του μιλήσει πριν φύγει από τη Μάνη, αλλά εκείνος δεν θέλει να τη δει στα μάτια του. Την ίδια ώρα η Μαργαρίτα επισκέπτεται τον Αλέξη στο κρατητήριο και οι στιγμές που εκτυλίσσονται μεταξύ μάνας και γιου είναι τραγικές.

Διαβάστε επίσης: «Είναι ευλογία κόρη μου» - Η Αθηνά γίνεται μητέρα!

Τι θα δούμε στο επεισόδιο 179

Λίγο αργότερα ο Αλέξης αυτοκτονεί και η είδηση του θανάτου του πέφτει σαν κεραυνός στη Μάνη και διχάζει τις οικογένειες, καθώς κάποιοι αισθάνονται ανακούφιση από τον θάνατό του. Η Μαρίνα εξακολουθεί να βιώνει πολύ τραγικά τον χαμό της φίλης της και ο Ισίδωρος με τον Μάνο κάνουν ό,τι μπορούν για να την παρηγορήσουν: «Μαρίνα, σε παρακαλώ φτάνει πια, μην κάνεις έτσι, σκέψου την κατάστασή σου», της λένε, καθώς ανησυχούν για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης της. Στο μεταξύ από μια κουβέντα της Αρετής, ο Στέφανος καταλαβαίνει πώς η μητέρα του δεν έχει συγχωρέσει στ’ αλήθεια τον Φίλιππο και έχει κάτι άλλο στο μυαλό της, οπότε προειδοποιεί τη Βασιλική: «Βασιλική, δεν μου φαίνεται πολύ αληθινό αυτό με τη μάνα μας.

Διαβάστε επίσης: «Αγάπη μου...» - Η ανάρτηση του Αλέξανδρου Σκουρλέτη μετά την δολοφονία της Αφροδίτης Λιαντού στην Γη της Ελιάς

Να έχεις τον νου σου, γιατί κάτι δεν μου αρέσει. Πρόσεξε, είναι ικανή να σας διαλύσει», της επισημαίνει. Τελικά η Εύα αποχαιρετά τον Χρήστο, αφού πρώτα του εξηγεί κάποια πράγματα, ενώ ο Κουράκος λέει στη Δήμητρα: «Μάλλον είχες δίκιο, πλέον είμαι κι εγώ πεπεισμένος για την ύποπτη στάση του Δημοσθένη Καπερνάρου».

Η Μαργαρίτα πηγαίνει στον Ισίδωρο και, υπό το βάρος των ενοχών της, υποβάλλει παραίτηση: «Ισίδωρε, πρέπει να με καταλάβεις. Δεν μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια, όχι να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σας. Μου είναι τεράστιο αυτό το βάρος και δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Πρέπει να φύγω, από τους ελαιώνες σας, μη σου πω και απ’ όλη τη Μάνη», του ομολογεί.

Διαβάστε επίσης: «Είναι ευλογία κόρη μου» - Η Αθηνά γίνεται μητέρα!