H Γη της Ελιάς (26/5): Η Ιουλία δείχνει το σκληρό πρόσωπο της - «Αποφάσισα να...»

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
H Γη της Ελιάς (26/5): Η Ιουλία δείχνει το σκληρό πρόσωπο της - «Αποφάσισα να...»

Μετά την δολοφονία της Μυρτάλης και την αυτοκτονία του Αλέξη στην σειρά Γη της Ελιάς, οι εξελίξεις είναι σοκαριστικές. Η Ιουλία δείχνει σε όλους το σκληρό πρόσωπο της από τον πόνο που νιώθει. Ειδικά, την Μαργαρίτα την έχει ξεφτιλίσει.

Οι σημερινές 26/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Επεισόδιο 180

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό της Μυρτάλης, ενώ ο Ισίδωρος, ο Μάνος και η Αθηνά δεν συμφωνούν με την παραίτηση της Μαργαρίτας και αναλαμβάνουν να ηρεμήσουν την Ιουλία, η οποία προσπαθεί να την απομακρύνει. Η Βασιλική μετά κι από την κουβέντα που είχε με τον Στέφανο, αρχίζει να υποψιάζεται τις υποτιθέμενες προσπάθειες συμφιλίωσης της Αρετής, ενώ εκείνη συνεχίζει τα μάγια με τη βοήθεια της Χρυσούλας.

Διαβάστε επίσης: «Είναι ευλογία κόρη μου» - Η Αθηνά γίνεται μητέρα!

Από την άλλη η Μαργαρίτα συνεχίζει να νιώθει άβολα από τη στάση των συγχωριανών της που την κοιτάζουν με μισό μάτι και σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Μάνη: «Δεν μπορώ άλλο να μείνω εδώ. Δεν με σηκώνει ο τόπος, πώς το λένε», εμπιστεύεται στην Αθηνά, η οποία είναι σχεδόν η μόνη που της συμπαραστέκεται σε όλα και μάλιστα είναι η μόνη που τη συνοδεύει στην καύση της σορού του Αλέξη. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος παραχωρεί στην Ισμήνη το υπόλοιπο 20% της εταιρείας της Μυρτάλης, ενώ η Εύα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, φεύγει από τη Μάνη αποχαιρετώντας τελευταίο τον Στάθη.

Βαρύ το κλίμα για την Βασιλική - Το "αντίο" στον Φίλιππο

Η δολοφονία της Μυρτάλης και η παραδοχή του Αλέξη ότι έχει σκοτώσει άλλους πέντε ανθρώπους στην περιοχή, πυροδοτεί διάφορα σχόλια κατά της αστυνομίας και ειδικότερα κατά του Κουράκου. Ο αστυνόμος το παίρνει προσωπικά και αποφασίζει να ασχοληθεί και πάλι με την υπόθεση του Ανέστη, γεγονός που προκαλεί τεράστιο φόβο στην Ευτυχία και την Αννα!

Από την Μαρία Μεταξητινού/TiVi Σήριαλ

Ολα αρχίζουν όταν μια ανάμνηση με τον Ανέστη και συγκεκριμένα από τη στιγμή της δολοφονίας του, προκαλεί στην Ευτυχία μια απρόσμενη αντίδραση η οποία όμως παρεξηγείται από τον Κουράκο και φέρνει μεγάλη ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Την ίδια στιγμή, δύο θαμώνες στο καφενείο σχολιάζουν τις δολοφονίες και καταλήγουν στη δολοφονία του Ανέστη και την ανικανότητα του αστυνόμου να βρει τον δολοφόνο: «Ούτε πρόκειται να βρει τον δολοφόνο του Ανέστη ο Κουράκος. Τίποτα δεν κάνει, όπως δεν βρήκε και τον ένοχο για τους άλλους φόνους. Αν δεν ομολογούσε ο δράστης…», λένε.

Δείτε επίσης: "Βροχή" αποχωρήσεων στον τρίτο κύκλο της σειράς - Οι 8 που δεν συνεχίζουν

Τα νέα για την αρνητική κριτική που δέχεται ο αστυνόμος ταξιδεύουν γρήγορα και ο Γιώργης νιώθει να θίγεται η επαγγελματική του επάρκεια. Ετσι παίρνει την υπόθεση πολύ προσωπικά και αποφασίζει να κλείσει τα στόματα που τον κουτσομπολεύουν και τον κρίνουν αρνητικά. Οπως είναι επόμενο, η Αννα και ειδικά η Ευτυχία θορυβούνται: «Τι του ήρθε τώρα; Καλά δεν είχε τελειώσει αυτή η υπόθεση;», σχολιάζει η Αννα. «Να δεις ότι δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι. Ο Γιώργης θα το ψάξει μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Γι’ αυτόν πλέον είναι υπόθεση τιμής», υποστηρίζει η Ευτυχία, ενώ και οι δύο φοβούνται ότι θα τις ανακαλύψει.

Την ίδια ώρα ο Κουράκος, εμφανώς εκνευρισμένος από τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν εις βάρος του για την υπόθεση του Ανέστη, παίρνει μια μεγάλη απόφαση, να βγάλει από το αρχείο τον φάκελο του φόνου του Ανέστη: «Θέλω να μου φέρετε τον φάκελο για τη δολοφονία του Ανέστη Δρακουλάκου. Θέλω να ξαναρχίσουν οι έρευνες, τώρα», δίνει εντολή στους συνεργάτες του. Στη συνέχεια ζητάει να του φέρουν όλα τα παλιά βίντεο από τις κινήσεις του Ανέστη την ημέρα της δολοφονίας του, τα οποία αρχίζει να βλέπει πάλι από την αρχή με κάθε λεπτομέρεια.

Η Γη της Ελιάς αποκλειστικό

Αννα και Ειρήνη διεκδικούν τον ίδιο άντρα στην Γη της Ελιάς

Η Αννα πλησιάζει όλο και πιο πολύ τον Βαγιάκο και ο Πότης για άλλη μια φορά απογοητεύεται και ζηλεύει. Λίγο αργότερα ένας νέος άντρας, ο Μιλτιάδης (Νίκος Κοσώνας), κάνει ραντεβού με τον Μάνο, οποίος τον προσλαμβάνει σαν επιστάτη για να ελαφρύνει λίγο τον Αποστόλη. Ο Μιλτιάδης προσλαμβάνεται και πιάνει δουλειά αμέσως στους ελαιώνες και μάλιστα από την αρχή δείχνει απίστευτη σοβαρότητα.
Οπως είναι φυσικό, η παρουσία του δεν περνάει απαρατήρητη καθώς είναι και πολύ όμορφος, με αποτέλεσμα τόσο η Αννα όσο και η Ειρήνη να εντυπωσιαστούν και όπως όλα δείχνουν πρόκειται να κονταροχτυπηθούν για χάρη του.

Δείτε επίσης: Το μεγάλο φινάλε - Το τελευταίο επεισόδιο στις 6/7

Η Βασιλική αποχαιρετά με δάκρυα τον Φίλιππο

Οι μέρες περνάνε και φτάνει η δύσκολη στιγμή όπου ο Φίλιππος πρέπει να φύγει για τον στρατό. Το κλίμα είναι βαρύ και ειδικά όταν η Βασιλική πρέπει να τον αποχαιρετήσει. Η κοπέλα κλαίει με λυγμούς αποχαιρετώντας τον άντρα της, που κι εκείνος λυγίζει καθώς για πρώτη φορά αποχωρίζονται. Οπως θα δούμε, λίγο αργότερα ο Φίλιππος προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και να μπει στους ρυθμούς του στρατοπέδου, ενώ κάνει κι έναν καινούριο φίλο, τον Παρασκευά.