Σασμός 29/5: Δείτε την πριν προβληθεί στην τηλεόραση - Ρίγη συγκίνησης με την ανατριχιαστική σκηνή πάνω από την κούνια του Πετρή

«Αυτός ο μικρούλης μας δείχνει το δρόμο πια»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Σασμός 29/5: Δείτε την πριν προβληθεί στην τηλεόραση - Ρίγη συγκίνησης με την ανατριχιαστική σκηνή πάνω από την κούνια του Πετρή

Η εβδομάδα ξεκινάει με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο της σειράς Σασμός. Μετά την αποκάλυψη του Μαθιού στη Βασιλική όλα είναι μετέωρα. Θυμός κι απογοήτευση άσχημος συνδυασμός. Εκείνοι «αργοπεθαίνουν» μακριά ο ένας από τον άλλον κι άλλοι... έρχονται κοντά και γράφουν σιγά σιγά το τέλος τους...

Διαβάστε παρακάτω αποκλειστικούς διαλόγους από το αποψινό επεισόδιο πριν αυτό παιχτεί στην τηλεόραση και πάρτε μια γεύση για το τι μας περιμένει απόψε!

Σασμός 29/5 - Επεισόδιο 142

Ενώ για την Αιμιλία και τον Παύλο είναι μια δύσκολη μέρα καθώς πρέπει να τελέσουν ένα μνημόσυνο για τον γιο τους που χάθηκε τόσο άδοξα, η Μαρίνα με τον Αντώνη περνούν μια όμορφη νύχτα οι δυο τους. «Σου το είπα, Μαρίνα μου. Όλα στο εξής θα πάνε καλύτερα. Οι ζωές μας θα αλλάξουν. Όσο με έχεις στο πλάι σου να μη φοβάσαι τίποτα και κανέναν. Θα σε προστατεύω και θα κάνω τα πάντα για να είσαι ευτυχισμένη», της υπόσχεται και τα μάτια του γυαλίζουν από αγάπη και έρωτα. Η Μαρίνα τον αγκαλιάζει και του απαντά: «Μας αξίζει ευτυχία και χαρά μετά από αυτά που περάσαμε. Κι εγώ είμαι σίγουρη πως μετά από όλα αυτά, τα πράγματα θα φτιάξουν. Δεν μπορεί άλλωστε να γίνει αλλιώς. Το μόνο που με καίει είναι η Αργυρούλα μου. Μακάρι η σχέση της με τον Αστέρη να έχει καλή εξέλιξη. Δεν θέλω να πονέσει άλλο στη ζωή της». Το ζευγάρι που έχει υποφέρει τόσα στο παρελθόν, συνεχίζει το βράδυ του κάνοντας σχέδια για το μέλλον του που διαφαίνεται λαμπρό. Πότε-πότε η σκέψη της Μαρίνας ταξιδεύει στη γιαγιά Ειρήνη που περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας μόνη, αλλά την ίδια στιγμή ξέρει πως έχει έρθει επιτέλους η ώρα να φτιάξει και εκείνη τη ζωή της, χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντος και κυρίως χωρίς μίσος.

Ο Ευθύμης σπρώχνει τον Βαγγέλη σε μοιραίες πράξεις όταν του λέει ότι κάποιος απειλεί τη ζωή του. Κάποιος που του χρωστά χρήματα μετά από ένα παιχνίδι με χαρτιά. «Βαγγέλη, όποιος και αν είναι πρόλαβέ τον στη γωνία. Μην αφήνεις περιθώρια να πιστέψουν ότι είσαι αδύναμος. Δείξε ότι εσύ έχεις το πάνω χέρι», του λέει το αφεντικό του και ο Βαγγέλης αρχίζει να θολώνει. Είναι η πρώτη φορά που ο Ευθύμης του ζητά να βγάλει κάποιον από τη μέση και το σκέφτεται. Ολα μπορεί να τα κάνει αλλά όχι και να βάψει τα χέρια του με αίμα. «Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό, Ευθύμη», του απαντά διστακτικά και ο Ευθύμης του απαντά πως για όλα είναι ικανός αλλά ακόμα δεν έχει καταλάβει τι κρύβει μέσα του.

Λίγο αργότερα η «καπετάνισσα» συναντά τον Βαγγέλη και εκείνος της θυμίζει για μια ακόμη φορά πως το μυστικό της οικογένειάς τους, πλέον, δεν είναι μυστικό. Εκείνη ταράζεται και μηνύει στον Βαγγέλη να εξηγήσει στο αφεντικό του πως ακόμα δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. «Ο άνθρωπος που θα απειλήσει εμένα και τα κοπέλια μου δεν έχει γεννηθεί ακόμα, Βαγγέλη. Και πες σε εκείνον που σε πληρώνει πως θα με βρει μπροστά του αν μας πιάσει ξανά στο στόμα του. Πρώτα να το πλένει με ροδόνερο να του πεις και μετά να μιλάει για εμάς», του ξεκαθαρίζει και ο Βαγγέλης γελάει ειρωνικά.

Η Καλλιόπη μπαίνει σε σκέψεις που δεν της αρέσουν. Σκέφτεται τι να κάνει για να προστατεύσει την οικογένειά της από τα λόγια του κόσμου που θα αρχίσουν να φτάνουν από άκρη σε άκρη σε όλη την Κρήτη. Οι συζητήσεις πάντως δεν έχουν λείψει από το καφενείο του χωριού αλλά και την καντίνα της Ασπας και του Τόλη. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως ο Μαθιός, που θα έδινε και τη ζωή του για τη Βασιλική, δεν μένει πλέον μαζί της. Οι σκέψεις είναι πολλές αλλά κανείς δεν τολμάει να μιλήσει και να ρωτήσει ξεκάθαρα την Καλλιόπη.

Δείτε επίσης: Σασμός: «Τι κάνεις Νικηφόρε; Αυτός είναι ο πατέρας σου!» - Η τελευταία τραγική σκηνή της σεζόν με τα ουρλιαχτά της Βασιλικής

Ο Αστέρης και η Αργυρώ πηγαίνουν το παιδί σε παιδοψυχολόγο για να τους πει πώς θα γίνει η μετάβαση από τον έναν πατέρα στον άλλον και τελικά προβληματίζονται με τα όσα τους λέει. Το σίγουρο είναι πως η Αργυρώ δεν θέλει να υπάρχει ενεργή παρουσία του πρώην συζύγου της, του Σταύρου, στη ζωή του μικρού και θα κάνει ό,τι μπορεί για να την αποφύγει, παρά τις εντολές της γιατρού που της εξηγεί πως η απομάκρυνση του Σταύρου θα πρέπει να γίνει σταδιακά.

Την ίδια στιγμή η Θοδώρα και ο Λευτέρης ανακοινώνουν στην οικογένειά της ότι παντρεύονται. Η Αννα δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της αλλά και ο Παντελής συγκινείται που βλέπει τελικά την κόρη του να φτιάχνει τη ζωή της. «Κορίτσι μου, το ήξερα πως θα έρθει αυτή η στιγμή για σένα. Που θα κάνεις την οικογένειά σου και θα είσαι ευτυχισμένη. Σου αξίζει. Κι εγώ και ο πατέρας σου πάντα θα είμαστε εδώ να σε στηρίζουμε, αν και καταλαβαίνουμε πως με τον άντρα μου βρήκες δεν θα χρειαστείς ποτέ ξανά τη δική μας στήριξη», της λέει η μητέρα της και τον λόγο στη συνέχεια παίρνει ο Λευτέρης για να τους εξηγήσει τον λόγο που βρέθηκε στην Κρήτη αλλά και την πραγματική του ταυτότητα.

Η οικογένεια Αγγελάκη μένει με το στόμα ανοιχτό μετά από τόσες αποκαλύψεις, σίγουρα όμως στο τέλος της κουβέντας τους άπαντες είναι ευχαριστημένοι καθώς βλέπουν τη Θοδώρα πραγματικά ευτυχισμένη. Και ο Μανόλης από την μεριά του εύχεται στην αδελφή του και τον Λευτέρη να ζήσουν, να έχουν καλούς απογόνους, ενώ δεν διστάζει να πει και ένα προσωπικό ευχαριστώ σε εκείνον που σε πολλές περιπτώσεις, όταν δούλευε με τον Ευθύμη Φαρμάκη για τα θερμοκήπια, προσπαθούσε να τον προστατεύσει για να μη βρεθεί εκτεθειμένος.

Διαβάστε εδώ τι θα συμβεί στο αυριανό επεισόδιο πριν προβληθεί στην τηλεόραση!