Μαύρο Ρόδο: «Κάθαρμα! Εγώ σε τελείωσα» - Η συγκλονιστική σκηνή με τον Γεράσιμο στο ψυχιατρείο

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο: «Κάθαρμα! Εγώ σε τελείωσα» - Η συγκλονιστική σκηνή με τον Γεράσιμο στο ψυχιατρείο

Ο Πέτρος στα νέα επεισόδια του Μαύρου Ρόδου, μαθαίνει πως η Ελισάβετ περιμένει το παιδί του, ενώ ο Σταυρίνος πως ο αδελφός του ήταν εκείνος που προσπάθησε να τον σκοτώσει! Ο Θέμης με τη βοήθεια του Λουκά στήνουν παγίδα στον Βίκο, αλλά δεν υπολογίζουν πως μπαίνει σε κίνδυνο και η Αλεξία.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Δευτέρα 5/6 - Επεισόδιο 118

Μετά από παρότρυνση του Πέτρου, ο Σταυρίνος πηγαίνει στην Πάτρα να ζητήσει τη βοήθεια του Παναγιώτη για να ανοίξουν το κινητό του Στεργιόπουλου. Την ίδια ώρα, η Kασσιανή εξοργίζεται όταν αντιλαμβάνεται ότι η Ελισάβετ βρίσκεται ακόμα στο μοναστήρι και της λέει ότι πρέπει να φύγει αμέσως: «Δεν σηκώνει άλλα σκάνδαλα το μοναστήρι μας, θα πρέπει να τα μαζέψεις και να φύγεις από εδώ μέσα. Αρκετά ανέχτηκα πράγματα και καταστάσεις, καιρός να μπει ένα τέλος σε όλα», την προειδοποιεί. Μετά την κρίση που έπαθε και το μεγάλο επεισόδιο που έκανε ο Γεράσιμος στην ταβέρνα, όλοι προσπαθούν να τον πείσουν να τον δει ένας γιατρός. Εκείνος αρνείται πεισματικά και εξακολουθεί να μιλάει μόνο για την Ελισάβετ.

Στον δρόμο πετυχαίνει την Πολυξένη και πάνω στην ταραχή του θα της πει ότι η Ελισάβετ είναι έγκυος: «Θα τη χάσω για πάντα με το μωρό που περιμένει». Εκείνη με τη σειρά της τηλεφωνεί στον Καστρινό: «Ετοιμάσου να γίνεις παππούς! Η Ελισάβετ είναι έγκυος από τον Πέτρο», του λέει. Η Φιλαρέτη προσπαθεί να πείσει την Ελισάβετ να φύγει από το μοναστήρι και να ακολουθήσει τον Πέτρο: «Να φύγεις από εδώ μέσα, κορίτσι μου, έξω σε περιμένει η ζωή. Το να γίνεις μάνα είναι μια εξέλιξη που δεν σου επιτρέπει να μείνεις άλλο εδώ! Σκέψου αυτά που σου λέω και πάρε τη σωστή απόφαση για εσένα και για το παιδί που περιμένεις», της επισημαίνει, αλλά εκείνη αρνείται και βάζει τον πατέρα της να της ορκιστεί ότι δεν θα πει στον Πέτρο την αλήθεια: «Σε παρακαλώ μην πεις τίποτα στον Πέτρο για την εγκυμοσύνη μου».

Εκείνος δεν έχει παρά να δεχτεί: «Εντάξει, εντάξει Αννούλα μου! Δεν θα πω, αλλά να ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να το μάθει, δεν γίνεται να το κρατήσεις για πάντα κρυφό». Στην Πάτρα, ο Βίκος απαιτεί από τη Θάλεια να τον κρατάει ενήμερο για το σχέδιο που ετοιμάζει ο Καστρινός εναντίον του.

Δείτε επίσης: «Έχασα το μωρό», λέει η Ελισάβετ - Αργοπεθαίνει από τη στεναχώρια ο Πέτρος

Τρίτη 6/6 - Επεισόδιο 119

Κι ενώ ο Λευτέρης υποσχέθηκε στην κόρη του πως δεν θα πει τίποτα στον Πέτρο για την εγκυμοσύνη της, εκείνος το μαθαίνει από τον Θέμη, ο οποίος του λέει: «Το έκανες το θαύμα σου, μικρέ! Θα γίνεις πατέρας, η Ελισάβετ είναι έγκυος». Ο Πέτρος τρελαίνεται που το μαθαίνει: «Τι είναι αυτά που λες; Ποιος σου το είπε αυτό;», τον ρωτάει και ο Καστρινός του απαντάει: «Η Πολυξένη με πήρε και μου το είπε». Ο Πέτρος φεύγει για τη Γερακιανή για να βρει την Ελισάβετ να μιλήσουν. Μόνο που η συνάντηση των δύο νέων είναι καταστροφική καθώς ο Πέτρος συνειδητοποιεί πως εκείνη στέκει παγερή απέναντί του, ακόμα κι όταν τον βλέπει να καίγεται: «Δεν θέλω να με ενοχλήσεις ποτέ ξανά! Σε παρακαλώ, σου το έχω ζητήσει κι άλλες φορές, δεν υπάρχει μέλλον μεταξύ μας», του ξεκαθαρίζει, αλλά εκείνος επιμένει: «Εχουμε ένα παιδί να μας συνδέει τώρα πια! Οι ζωές μας έχουν ενωθεί και τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει! Σε παρακαλώ, κάνε μια προσπάθεια να με συγχωρέσεις, σ’ αγαπάω Ελισάβετ». Από την πίεση και την ένταση, η Ελισάβετ νιώθει έντονο πόνο και βλέπει να αιμορραγεί. Ο Πέτρος αναστατωμένος την πάει στο νοσοκομείο και τρέμουν να μη συμβεί κάτι κακό. Ευτυχώς όμως όλα πάνε καλά, ενώ στον πρώτο υπέρηχο του μωρού, ο Πέτρος είναι «παρών», ακούει κι εκείνος την καρδιά του παιδιού του και συγκινείται.

Οταν ο Πέτρος είπε στον πατέρα του πως η Αλεξία συνεχίζει να συναντάει τον Βίκο, ο Καστρινός σε έξαλλη κατάσταση ζητάει εξηγήσεις από την κόρη του, η οποία για άλλη μια φορά αντιδρά. Στη συνέχεια, η Αλεξία φεύγει από το σπίτι της χωρίς να πει στον Θέμη πού πηγαίνει και εκείνος θυμάται έντονα τα λόγια της Κύρας που του είχε πει: «Είσαι σίγουρος για το πού πηγαίνει η κόρη σου και ποιους συναντάει; Εγώ στη θέση σου θα είχα αμφιβολίες και θα το έψαχνα» και εκείνος αποφασίζει να την ακολουθήσει. Σοκαρισμένος τη βλέπει στην αγκαλιά του Βίκου και το μυαλό του θολώνει από οργή και πιάνει το όπλο του για να σκοτώσει τον εχθρό του.

Στο μεταξύ, ο Βίκος λέει στην Αλεξία το σχέδιό του για να φύγουν μαζί στο εξωτερικό και εκείνη εκπλήσσεται από την πρότασή του: «Τι εννοείς; Να ζήσουμε μαζί στο εξωτερικό; Πώς θα το κάνουμε αυτό, αν το μάθει ο πατέρας μου...», πάει να πει και εκείνος την καθησυχάζει: «Ολα μπορούν να γίνουν όπως τα θέλουμε». Ο Καστρινός επιστρέφει στο μαγαζί του σε έξαλλη κατάσταση. Σπάει πράγματα, φωνάζει και βάζει να πιει ποτό. Ο Λουκάς σοκαρισμένος από την οργή του θείου του, τον ρωτάει να μάθει τι συμβαίνει. «Το κάθαρμα! Πρώτα η γυναίκα μου και τώρα έβαλε στο μάτι την κόρη μου! Κατάλαβες; Η ίδια μου η κόρη έχει σχέση με τον εχθρό μου! Θα τρελαθώ εντελώς, θα μου στρίψει! Θα τον σκοτώσω και θα με βοηθήσεις εσύ», του τονίζει. Ο Λουκάς που το ακούει σοκάρεται και φυσικά δέχεται να βοηθήσει τον θείο του: «Καιρός να πάει εκεί που του αξίζει το κάθαρμα».

Τετάρτη 7/6 - Επεισόδιο 120

Μετά την επίθεση στον Πέτρο, οι γονείς του πείθουν τον Γεράσιμο να τον δει γιατρός και τελικά μπαίνει σε ψυχιατρική κλινική. «Σπάει η καρδιά μου να βλέπω το παιδί μας σ’ αυτή την κατάσταση», λέει ο Μανώλης στην Ευτυχία και εκείνη δεν μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά της: «Πώς επιτρέψαμε να συμβεί κάτι τέτοιο; Δεν μπόρεσα να προστατεύσω το παιδί μου», ψελλίζει. Μέσα στο παραμιλητό του και τα χάπια που του χορηγούν, ο Γεράσιμος αρχίζει να ξεστομίζει αλήθειες που θα ανάψουν φωτιές. «Δεν υπάρχεις, φύγε! Κάθαρμα Διακοσάββα, εγώ σε τελείωσα», μονολογεί και η Ευτυχία που τον βλέπει έτσι φοβάται, ενώ ο Σαράντος που είναι εκεί σοκάρεται. «Ευτυχία, τι είναι αυτά που λέει;», αναρωτιέται και πλησιάζει τον Γεράσιμο: «Γεράσιμε, τι είναι αυτά που λες;», τον ρωτάει. Ο Γεράσιμος είναι σε έξαλλη κατάσταση και συνεχίζει να λέει: «Ηρθε εδώ ο πατέρας σου, τον είδα... Αφού έχει πεθάνει πώς τον είδα; Φώναξε για βοήθεια, ρε αλήτη, ήταν τα τελευταία του λόγια», λέει στον Σαράντο και η Ευτυχία προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα: «Σε παρακαλώ Σαράντο, τον βλέπεις, δεν είναι καλά, μη λογαριάζεις όλα λέει, παραλογίζεται, ας τον αφήσουμε μόνο του». Μόνο που ο Σαράντος μπαίνει σε σκέψεις!

Πέμπτη 8/6 - Επεισόδιο 121

Ο Βίκος εξομολογείται στον Παράσχο ότι θέλει να αφήσει τη νύχτα, ζητώντας για τελευταία φορά τη βοήθειά του προκειμένου να καταφέρει να το σκάσει με την Αλεξία: «Τελείωσα με όλα αυτά! Κουράστηκα να με κυνηγάνε, να τους κυνηγάω, θέλω να ηρεμήσω επιτέλους και να ζήσω μια κανονική ζωή», του εμπιστεύεται. Ο Καστρινός μαζί με τον Λουκά στήνουν ενέδρα στον Βίκο.

Ο Παναγιώτης καταφέρνει να χακάρει το κινητό του Στεργιόπουλου και ο Σταυρίνος βρίσκει στοιχεία που συνδέουν τον αδελφό του με την επίθεση στη μάντρα και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. «Ο ίδιος μου ο αδελφός προσπάθησε να με σκοτώσει; Δεν το πιστεύω», μονολογεί και φεύγει θυμωμένος. Ο Θέμης πηγαίνει στη Γερακιανή για να ανακοινώσει στη Φιλαρέτη τα αποτελέσματα από το τεστ DNA για τον γιο της, την ίδια ώρα που η Κασσιανή σκαρφίζεται ύπουλους τρόπους για να διώξει την Ελισάβετ από το μοναστήρι. Στο μεταξύ, το σχέδιο του Καστρινού μπαίνει σε λειτουργία καθώς το αυτοκίνητό του Βίκου έχει ζωστεί με εκρηκτικά και ο Λουκάς έχει ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό (δείτε τι θα συμβεί).

Η Αλεξία καταφέρνει με τη βοήθεια του Παράσχου και εν τη απουσία του πατέρα της, να το σκάσει από το σπίτι για να φύγει με τον Βίκο. Μαζί με τον αγαπημένο της μπαίνουν στο αμάξι! Η παρουσία της Αλεξίας είναι μια λεπτομέρεια που κανείς δεν είχε προβλέψει! Η Φιλαρέτη κρατάει στα χέρια της την απάντηση των εξετάσεων του DNA και τρέμει να ανοίξει τον φάκελο. Στο μεταξύ, ο Σταυρίνος έχει στα χέρια του το γράμμα που άφησε ο μοναδικός μάρτυρας του ατυχήματός του με τη μηχανή και η ενοχή του Μπόγρη για όσα του συνέβησαν δεν μπορεί πια να αμφισβητηθεί! Η αντίστροφη μέτρηση μόλις έχει αρχίσει.