Σασμός (5/6): «Δεν μετανιώνω, αν είχα την ευκαιρία θα το έκανα ξανά» - Καρέ καρέ η σκηνή που ο Μαθιός εξομολογείται στον παπά-Μιχάλη

Όλα όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός (5/6): «Δεν μετανιώνω, αν είχα την ευκαιρία θα το έκανα ξανά» - Καρέ καρέ η σκηνή που ο Μαθιός εξομολογείται στον παπά-Μιχάλη

Νέο επεισόδιο έρχεται απόψε το βράδυ (5/6) στον Σασμό και η εβδομάδα ξεκινάει πολύ δυναμικά, καθώς έφτασε η στιγμή που θα δούμε τον Μαθιό να εξομολογείται τον φόνο του Στεφανή και στον παπα-Μιχάλη, την ώρα που ο Νικηφόρος προσπαθεί να μάθει τι έχει συμβεί ανάμεσα στον ίδιο και την μητέρα του, Βασιλική (δείτε εδώ αναλυτικά τις εξελίξεις ολόκληρης της εβδομάδας).

Τι θα δούμε απόψε, Δευτέρα 5/6, στον Σασμό

Ο Μαθιός εξομολογείται στον παπα-Μιχάλη ότι αυτός σκότωσε τον Στεφανή. «Δεν μετανιώνω, παπά μου. Αν είχα την ευκαιρία θα το έκανα ξανά. Στο πλευρό του η Βασιλική είχε μαραζώσει. Καθημερινά την κατέστρεφε, την προσέβαλε και την υποτιμούσε. Δεν άντεχα να τη βλέπω να βασανίζεται. Το χέρι μου οπλίστηκε χωρίς καν να το καταλάβω αλλά θα σου το ξαναπώ, δεν το μετανιώνω. Κουβαλάω μέσα μου αυτό το κρίμα και θέλω μόνο ο Θεός να με κρίνει για το σφάλμα μου», του ομολογεί και βλέπει τον παπα-Μιχάλη να μην χάνει την ψυχραιμία του, ούτε καν να αντιδρά. Μόνο σωπαίνει και του ζητά να πάει στο σπίτι του και να προσπαθήσει να φτιάξει από την αρχή την οικογένεια που με τόσο κόπο δημιούργησε.

Ωστόσο, ο Νικηφόρος πιέζει τη Βασιλική να του πει τι έχει συμβεί με τον Μαθιό αλλά εκείνη τον αποφεύγει συνέχεια. Η Αργυρώ θέλει να αποφύγει να μείνει το παιδί μόνο του στο σπίτι της Καλλιόπης και ο Αστέρης της ζητά να μείνει κι αυτή, γεγονός όμως που δεν αρέσει και τόσο στην «καπετάνισσα» που θέλει να μένει μόνη με τον μικρό Πετρή. Η Αννα προτείνει στη Θοδώρα να επισκεφθεί έναν γυναικολόγο για να μάθει αν μπορεί να κάνει παιδιά κι εκείνη αντιδρά. «Γιατί μου το λες; Είχα μια ατυχία παλιά. Γιατί αυτό να επηρεάσει τον οργανισμό μου; Με αγχώνεις χωρίς λόγο, μάνα. Και εκτός από αυτό, δεν έχουμε μιλήσει με τον Γιώργο για παιδιά. Μπορεί να μη θέλει να κάνουμε», της λέει και η Αννα απογοητεύεται από την αντίδρασή της.

Δείτε επίσης: Αγνοείται η Βασιλική - Φόβοι για την ζωή της

Ο Λευτέρης ανακρίνει τον Βαγγέλη για το άλλοθι που έχει δώσει στον Ευθύμη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Σοφία υπνωτίζει τον Αντώνη για να θυμηθεί τι έγινε τη μέρα του γάμου, ενώ η Βασιλική ζητά από τη Στέλλα να αναλάβει το διαζύγιό της με τον Μαθιό. «Τι μου λες τώρα, Βασιλική; Είστε παράδειγμα προς μίμηση με τον Μαθιό. Η αγάπη σας είναι πρότυπο για εμάς τους νεότερους. Πώς μου ζητάς να αναλάβω το διαζύγιό σου; Τι έχει συμβεί που να σε αναγκάζει να ζητάς κάτι τέτοιο», τη ρωτά, αλλά η όμορφη δικηγόρος δεν παίρνει καμία απάντηση. Η Βασιλική δακρύζει απέναντί της και την παρακαλεί προς το παρόν να μη ζητά παραπάνω εξηγήσεις.