Το Κόκκινο Ποτάμι (10/6): «Σ' αγαπώ» - Ανατριχίλα με την σκηνή της Ιφιγένειας στην καταστροφή της Σμύρνης

Τι θα παρακολουθήσουμε στο αποψινό επεισόδιο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Κόκκινο Ποτάμι (10/6): «Σ' αγαπώ» - Ανατριχίλα με την σκηνή της Ιφιγένειας στην καταστροφή της Σμύρνης

Απόψε (10/6) το βράδυ, στο κανάλι του OPEN (δείτε εδώ ποιες σειρές κόβονται), θα προβληθεί ένα από τα πιο σημαντικά επεισόδια της σειράς "Το Κόκκινο Ποτάμι". Το προσωπικό και όχι μόνο δράμα των ηρώων κορυφώνεται με την τελευταία πράξη που γράφεται με την καταστροφή της Σμύρνης, το οποίο θα καθορίσει την τύχη τους.

Τι θα δούμε απόψε (10/6) στο Κόκκινο Ποτάμι

Ερχόμαστε πια στο 1922. Οι λανθασμένες επιλογές των Ελλήνων οδηγούν στη μεγάλη ήττα. Η προσπάθεια να περάσουν τον Σαγγάριο αποτυγχάνει. Αρχίζει η οπισθοχώρηση. Δημοσθένης και Ιφιγένεια βρίσκονται συνεχώς στη δίνη αυτών των γεγονότων που είναι επώδυνα. Η Ανθή τελικά ελευθερώνεται και φεύγουν από το χωριό με τον Νίκο, ενώ ο Ισμαήλ έχει επιστρέψει στη θέση του. Η Χασμίκ και η οικογένειά της, όπως και η οικογένεια της Αντιγόνης, ζουν στη Σμύρνη την αγωνία για τις εξελίξεις.

Ο δρόμος της επιστροφής για την Ιφιγένεια και τον Δημοσθένη είναι δύσκολος και τα εμπόδια πολλά. Μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνουν και φτάνουν στη Σμύρνη. Είναι λίγο πριν την καταστροφή. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί αυτό που πρόκειται να συμβεί. Αυτό που αντικρίζουν και αντιμετωπίζουν είναι η μεγάλη πυρκαγιά και χάος σε όλη την πόλη. Τις επόμενες ημέρες η προσφυγική κρίση απλώνεται σαν καταιγίδα, μια συμφορά τυλίγει τη Σμύρνη. Οι γέροι, οι νέοι, οι άρρωστοι, όλοι είναι παγιδευμένοι ανάμεσα στη φονική φωτιά που κράτησε τέσσερις ημέρες, και τη θάλασσα. Στο μεταξύ, οι τουρκικές δυνάμεις επιδίδονται σε κτηνωδίες υπό το «ουδέτερο» βλέμμα των Συμμάχων. Η καταστροφή της Σμύρνης μόλις έχει αρχίσει και θα καθορίσει την τύχη των ηρώων μας αλλά και της Ελλάδας.