Μαύρο Ρόδο: «Σε μισώ! Μακάρι να πέθαινες εσύ» - Καρέ καρέ η σκηνή που η Ελισάβετ ανακοινώνει στον Πέτρο ότι έχασε το μωρό

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο: «Σε μισώ! Μακάρι να πέθαινες εσύ» - Καρέ καρέ η σκηνή που η Ελισάβετ ανακοινώνει στον Πέτρο ότι έχασε το μωρό

Αυτή τη βδομάδα στη σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο, ο Βίκος καταφέρνει να βγει ξανά ζωντανός από την παγίδα του Καστρινού, αλλά τώρα ετοιμάζει την αντεκδίκησή του και βάζει έναν δικό του άνθρωπο δίπλα του για να παρακολουθεί κάθε του βήμα. Ο Πέτρος ανακαλύπτει πως η Ελισάβετ συνεχίζει να είναι έγκυος και αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος να την κερδίσει ξανά.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις του Μαύρου Ρόδου

Η Αλεξία βρίσκεται σε μεγάλο σοκ ακούγοντας τα νέα για την ανατίναξη του αυτοκινήτου του Βίκου, ενώ ο Θέμης ρωτά τον Λουκά αν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι μέσα στο αυτοκίνητο που ανατινάχθηκε βρισκόταν ο Βίκος, αλλά εκείνος του απαντάει πως είναι αμφίβολο, καθώς η έκρηξη ήταν πάρα πολύ μεγάλης ισχύος: «Θα δυσκολευτούν να ταυτοποιήσουν το πτώμα». Την ίδια ώρα ο Γιαννίκος στριμώχνει τη Θάλεια για να δώσει πληροφορίες για τους υπαίτιους της έκρηξης: «Ο Καστρινός είναι εχθρός του Βίκου, οπότε πολύ πιθανό να του έβαλε αυτός τη βόμβα! Ψάξε και μάθε, θέλω αποτέλεσμα αυτή τη φορά», της τονίζει. Η Αλεξία τρέχει στο σημείο της ανατίναξης με την ελπίδα ότι ο αγαπημένος της θα ζει. Κάπου εκεί βρίσκει το δαχτυλίδι του και με πόνο βεβαιώνει πως τον έχασε μια για πάντα. Στο σημείο φτάνει και ο Θέμης και η Αλεξία τού μιλάει με σκληρά λόγια: «Ενας δολοφόνος είσαι και τίποτα περισσότερο! Βουτηγμένος στην παρανομία, μόνο κακό προκαλείς, γι’ αυτό η μαμά ήθελε να σε αφήσει! Δεν το έκανε εκείνη, αλλά θα το κάνω εγώ», είναι τα λόγια της. Ο Θέμης φοβάται πως τη χάνει για πάντα. Στη Γερακιανή, ο Πέτρος αναστατωμένος με την αιμορραγία της Ελισάβετ, τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Μετά την εξέταση, εκείνη βγαίνει από το ιατρείο και ο Πέτρος περιμένει με αγωνία να μάθει τι συμβαίνει: «Ελισάβετ, τι έγινε; Τι σου είπε ο γιατρός;», τη ρωτάει και εκείνη του απαντάει: «Εχασα το μωρό! Δεν έχουμε τίποτα πια να μας ενώνει, οπότε άφησέ με πια ήσυχη, μη με ενοχλήσεις ποτέ ξανά». Η Ελισάβετ φεύγει από την κλινική και ο Πέτρος προσπαθεί να την πείσει και πάλι να συζητήσουν: «Σε παρακαλώ, Ελισάβετ, άκουσέ με! Με κατηγορείς ότι εγώ ευθύνομαι;», τη ρωτάει και εκείνη έχει πάρει την απόφασή της να μην του μιλήσει ξανά ποτέ για τίποτα. Εκείνος απελπίζεται.

Το ψέμα της Ελισάβετ

Στο μεταξύ, ο Γεράσιμος έχει εξαφανιστεί από την κλινική και όλοι τον ψάχνουν, αλλά εκείνος θέλει να επιστρέψει στο μοναστήρι κοντά στην Ελισάβετ. Ο Πέτρος ετοιμάζεται να φύγει στην Πάτρα, αλλά ένα μήνυμα από τον Λευτέρη αναπτερώνει τις ελπίδες του πως τίποτα δεν έχει τελειώσει: «Είμαι σίγουρος ότι η Ελισάβετ λέει ψέματα! Μην τα παρατάς, γύρνα πίσω, σε περιμένω». Ετσι οι δυο τους πάνε στο μοναστήρι προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον υπέρηχο της Ελισάβετ. «Δεν πιστεύω πως λέει την αλήθεια ότι έχασε το παιδί», υποστηρίζει ο Λευτέρης και συμφωνεί και ο Πέτρος: «Ισως το κάνει από αντίδραση για να με διώξει μακριά». Η Φιλαρέτη τους λέει να ψάξουν στην κλινική και πράγματι ο Λευτέρης πάει εκεί και ανακαλύπτει ότι η κόρη του δεν έχασε το παιδί και ενημερώνει τον Πέτρο. Η Ελισάβετ φαίνεται να κρατάει την αλήθεια για το παιδί μόνο για τον εαυτό της. Στο μεταξύ, ο Μανώλης με την Ευτυχία ζητάνε από την Ελισάβετ να μιλήσει στον Γεράσιμο μήπως και ηρεμήσει: «Σε παρακαλώ κορίτσι μου, εσένα θα σε ακούσει! Μίλα του να γυρίσει πίσω στην κλινική να γίνει καλά! Για το καλό του το κάνουμε, θέλουμε να δούμε το παιδί μας καλά, σε παρακαλώ», την ικετεύει η Ευτυχία και εκείνη τους υπόσχεται πως θα το κάνει. Η Αλεξία ανακοινώνει στην Ολγα και τον Παναγιώτη ότι φεύγει για ένα μακρινό ταξίδι: «Δεν αντέχω άλλο! Θα φύγω να ηρεμήσω μακριά απ’ όλους», τους λέει. Μόνο που στη διαδρομή της προς το αεροδρόμιο, ο Βίκος εμφανίζεται μπροστά της ολοζώντανος. Εκείνη τρέχει στην αγκαλιά του και η σκηνή δείχνει σε flashback πως ο Παράσχος «θυσιάστηκε» για εκείνον. Η Θάλεια μαθαίνει ότι ο Γιαννίκος ετοιμάζεται να στείλει περιπολικό για τη σύλληψη του Λουκά και εκείνη φροντίζει να τον ενημερώσει για να κρυφτεί.

Διαβάστε επίσης: Το μοναστήρι, τα σκοτάδια και ο νέος έρωτας στη ζωή της - Η Κατερίνα Διδασκάλου άνοιξε την καρδιά της στο YOU

Καρέ-καρέ το φονικό στο μοναστήρι

Ο Σταυρίνος σε έξαλλη κατάσταση τηλεφωνεί στον Μπόγρη: «Τα έμαθα όλα», τον προειδοποιεί και εκείνος φεύγει να κρυφτεί στο μοναστήρι με τη βοήθεια της Κασσιανής. Ο Σταυρίνος τον αναζητά παντού και καταφεύγει στο μοναστήρι σίγουρος πως θα τον βρει εκεί. Η Τασούλα φοβάται για τα χειρότερα που θα έρθουν: «Δεν έχω καλό προαίσθημα, δεν έχω ξαναδεί τον Σταυρίνο σε αυτή την κατάσταση, φοβάμαι», μονολογεί. Στο μοναστήρι, ο Σταυρίνος απαιτεί από τον αδελφό του να του δώσει εξηγήσεις για όλα. «Τι πήγες και έκανες;», του ζητάει τον λόγο και τα δύο αδέλφια πιάνονται στα χέρια, με την Κασσιανή να προσπαθεί να τους χωρίσει. Ο Σταυρίνος φωνάζει: «Πήγες να με σκοτώσεις; Τα έλεγε η Γιάννα και την περνούσαμε όλοι για τρελή, αλλά τελικά είχε δίκιο! Είσαι αδίστακτος, αλλά αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσεις! Θα σε καταγγείλω με όλα τα στοιχεία που έχω εναντίον σου», τον απειλεί και ο Μπόγρης βγάζει το όπλο του και τον σημαδεύει: «Δεν θα προλάβεις να κάνεις βήμα! Ξέρεις κάτι; Για ένα πράγμα μόνο λυπάμαι, που δεν έκανα τόσο καλή δουλειά τελικά να ξεμπερδεύω μαζί σου και τελικά φορτώθηκα! Ελπίζω τώρα να μην αποτύχω», λέει και κάνει να πατήσει τη σκανδάλη. Ο Σταυρίνος ορμάει για να τον αποτρέψει και πάνω στη συμπλοκή το όπλο εκπυρσοκροτεί και ο Γιώργος πέφτει νεκρός!

Η αστυνομία σπεύδει στο μοναστήρι και η είδηση πως ο Γιώργος σκοτώθηκε κάνει τον γύρο της Γερακιανής. Ο Σταυρίνος στο τμήμα περιμένει να δώσει κατάθεση για το φονικό, ενώ η Τασούλα προσπαθεί να πείσει την Πολυξένη να μιλήσει στην Κασσιανή για να αλλάξει την κατάθεσή της. Ομως, η ηγουμένη δίνει τη χαριστική βολή δίνοντας στην αστυνομία κατάθεση που τον καίει. Ο Σταυρίνος προφυλακίζεται. Στο πλευρό του σπεύδει η Τασούλα, αλλά και η Γιάννα. «Θέλω να πάω στην κηδεία του αδελφού μου! Πρέπει να τους πείσω να με αφήσουν να πάω», της λέει και αυτό εξαγριώνει τη Γιάννα που τον βλέπει, για άλλη μια φορά, να παραιτείται από τη ζωή του: «Πάλι το ίδιο κάνεις; Ο Γιώργος ήταν εκείνος που σου στέρησε τόσα χρόνια από τη ζωή σου, που στέρησε τον έρωτά μας, που μας χώρισε και μας κατέστρεψε και συνεχίζεις να τον σκέφτεσαι;». Στο μεταξύ και ο Σαράντος βλέπει για ακόμα μια φορά πως η προσοχή της Γιάννας δεν είναι στραμμένη σε εκείνον.

Διαβάστε επίσης: Το φινάλε της σεζόν - Ένας γάμος, μια γέννα κι ένας εγκλεισμός σε ψυχιατρείο

Η νέα παγίδα του Βίκου

Αγνωστοι τοποθετούν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το μαγαζί του Καστρινού και εκείνος είναι σίγουρος ότι πρόκειται για αντίποινα από τους άντρες του Βίκου: «Ακόμα συνεχίζει να μου δημιουργεί προβλήματα! Τουλάχιστον δεν θα πλησιάσει ξανά την κόρη μου», λέει στον Λουκά. Η Αλεξία επιστρέφει σπίτι της μιας και ο Βίκος ζει, αλλά η σχέση της με τον πατέρα της είναι σχεδόν διαλυμένη. Ο Θέμης προσπαθεί να την προσεγγίσει αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να μάθει την αλήθεια: «Για μια φορά παραδέξου την αλήθεια! Εσύ έβαλες να σκοτώσουν τον Βίκο, έτσι; Γιατί δεν το παραδέχεσαι; Μίλα επιτέλους», του φωνάζει, αλλά ο Θέμης φτάνει στα όριά του: «Πρόσεχε πώς μιλάς στον πατέρα σου! Αρκετά ανέχτηκα τις αντιδράσεις σου! Εχεις ιδέα πού μιλάς; Τραβιόσουν με τον Βίκο, τον οποίο είχε γκόμενο και η μάνα σου και θέλεις να βγεις και από πάνω;», της ουρλιάζει, αλλά εκείνη εξοργίζεται και του λέει: «Σε μισώ! Μακάρι να πέθαινες εσύ και όχι η μαμά». Στο μεταξύ, ο Βίκος γυρνώντας από την κόλαση βάζει δικό του άνθρωπο κάτω από τη μύτη του Καστρινού, καθώς ο τελευταίος μετά τον χαμό του Παράσχου, προσλαμβάνει τον Φρέντι. Ετσι ο Βίκος έχει ξανά κάποιον δικό του, ακριβώς δίπλα στο χειρότερο εχθρό του, βάζοντας μπροστά το σχέδιό του που έχει ένα και μόνο στόχο: Να κλείσει, με τα ίδια του τα χέρια, τα μάτια του Καστρινού.

Η Φιλαρέτη ξανά υποψήφια για την ηγουμενία

Ο Πέτρος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση με την Ελισάβετ και την εγκυμοσύνη και ο Παναγιώτης είναι στο πλάι του: «Ολα θα πάνε καλά, ρε κολλητέ! Μην απελπίζεσαι, το σίγουρο είναι πως σ’ αγαπάει, ό,τι κι αν γίνει εδώ είμαι εγώ». Αλλά την οριστική ώθηση που χρειάζεται θα του τη δώσει η Νατάσα: «Να σου πω, αντί να κάθεσαι και να κλαίγεσαι σαν γυναικούλα, δεν πας να τη βρεις με το έτσι θέλω και να την κερδίσεις ξανά;

Ετσι εύκολα τα παρατάς εσύ; Εκανες τούμπα όλη σου τη ζωή για να μπορείς να είσαι μαζί της και τώρα έτσι εύκολα εγκαταλείπεις; Τρέχα, ρε, να βρεις το κορίτσι σου και το παιδί σας», τον ταρακουνάει και αυτός την ανταμείβει μ’ ένα φιλί: «Είσαι ψυχάρα, ρε Νατάσα», της λέει. Στο μοναστήρι, ο μητροπολίτης ζητά από τη Φιλαρέτη να αναλάβει ξανά την ηγουμενία, αλλά με έναν όρο: Να φύγει η Κασσιανή!