Μαύρο Ρόδο: Φονιάς ο Γεράσιμος - Μπαίνει με όπλο στο δωμάτιο της Ελισάβετ

Ανοίγει πυρ και εξαφανίζεται

Μαύρο Ρόδο: Φονιάς ο Γεράσιμος - Μπαίνει με όπλο στο δωμάτιο της Ελισάβετ

Στο Μαύρο Ρόδο, το τελευταίο του χαρτί για να κρατήσει την Ελισάβετ με το ζόρι κοντά του παίζει ο Γεράσιμος, ο οποίος σχεδιάζει να την απάγει και να φύγουν μαζί στο εξωτερικό μακριά απ' όλους. Το TiVi Σίριαλ έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από την Μαρία Μεταξητινού/TiVi Σήριαλ

Ο Γεράσιμος το σκάει από την κλινική και πάει κρυφά στο κελί της Ελισάβετ ενώ εκείνη κοιμάται. «Θα σε πάρω μακριά από εδώ», ψιθυρίζει και φεύγει ετοιμάζοντας τα νέα σατανικά σχέδιά του. Το επόμενο πρωί ο Πέτρος πηγαίνει στο μοναστήρι να συναντήσει τη Φιλαρέτη και πέφτει πάνω στην Ελισάβετ, από την οποία ζητάει συγγνώμη για τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον της δήθεν ότι θα την πάει στα δικαστήρια για το παιδί. Εκείνη όμως για άλλη μια φορά τον αγνοεί και του ζητάει να μείνει μακριά της. Ο Γεράσιμος κλείνει εισιτήρια για τη Σουηδία προκειμένου να πάρει την Ελισάβετ και να φύγουν!

Δείτε επίσης στο σημερινό 14/6 επεισόδιο: «Μια χαρά είναι το μωρό μας είπε ψέματα» - Ο Πέτρος μαθαίνει την αλήθεια

Ο πυροβολισμός που αλλάζει τα δεδομένα στο Μαύρο Ρόδο

Η καρδιά της Αυξεντίας δεν αντέχει άλλο και σταματά να χτυπά. Ο θάνατός της προκαλεί θρήνο στο μοναστήρι και περισσότερο πόνο στην Ελισάβετ που χάνει τη δεύτερη μητέρα της. «Πώς να αντέξω χωρίς την Αυξεντία;», μονολογεί και δεν σταματάει να κλαίει.

Η κηδεία πραγματοποιείται μέσα σε κλίμα οδύνης και το «παρών» δίνουν και οι κάτοικοι της Γερακιανής καθώς την αγαπούσαν πολύ. Μετά η Ελισάβετ λυγίζει και λέει συνεχώς: «Πώς με άφησες τώρα που σε χρειάζομαι περισσότερο;». Ο Γεράσιμος τη βρίσκει σ’ αυτή την ευάλωτη κατάσταση και καταφέρνει να την απομακρύνει από το μοναστήρι και πάνε μαζί στο δάσος. «Χωρίς την Αυξεντία δεν μπορείς να μείνεις άλλο στο μοναστήρι», της τονίζει και εκείνη τον κοιτάζει με απορία. Συνεχίζει: «Ξέρεις ότι εγώ θα είμαι εδώ πλέον για εσένα και για το παιδί σου! Εκλεισα εισιτήρια, να φύγουμε μαζί στο εξωτερικό. Εχω κάτι θείους μου στη Σουηδία, θα μας βοηθήσουν και εκεί δεν θα μπορεί κανείς να σε πειράξει», της λέει, αλλά η Ελισάβετ αρνείται: «Τι είναι αυτά που λες, Γεράσιμε; Δεν μπορώ να φύγω από εδώ», του επισημαίνει.

Στη συνέχεια, ο Λευτέρης αρχίζει να ανησυχεί με την όλη συμπεριφορά του Γεράσιμου και προσπαθεί να προστατεύσει την Ελισάβετ: «Κορίτσι μου, αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος, φοβάμαι μέχρι πού μπορεί να φτάσει, γύρνα στο σπίτι μας να είσαι ασφαλής», την προτρέπει, αλλά εκείνη επιμένει πως όλα είναι καλά. Το ίδιο βράδυ όμως, ο Γεράσιμος θα μπει νύχτα μέσα στο κελί της, αποφασισμένος να την πάρει για να φύγουν: «Πάμε να φύγουμε, τώρα είναι η ώρα, δεν θα μας καταλάβει κανείς», της λέει και την τραβάει, ενώ εκείνη αρνείται. «Θέλεις να μείνεις εδώ για ποιον; Αυτόν τον αλήτη που σου κάνει τη ζωή κόλαση;», την κατηγορεί και εκείνη προσπαθεί να του ξεφύγει.

Εκείνη τη στιγμή η αστυνομία φτάνει στο μοναστήρι μετά από καταγγελία για κλοπή. Ο Γεράσιμος, που πιστεύει πως είναι για εκείνον, βγάζει όπλο, πυροβολεί έναν αστυνομικό και τρέπεται σε φυγή. Η είδηση προκαλεί σοκ στο χωριό και στην οικογένεια του Γεράσιμου, ενώ η Κασσιανή απαιτεί από την Ελισάβετ να πάει στο τμήμα και να καταθέσει.