Η Γη της Ελιάς (20/6): Της το ανακοινώνει ο γιατρός και καταρρέει - Δύσκολες ώρες για τη Μαρίνα

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς (20/6): Της το ανακοινώνει ο γιατρός και καταρρέει - Δύσκολες ώρες για τη Μαρίνα

Στα νέα επεισόδια, που βλέπουμε στη Γη της ελιάς οι εξελίξεις θα λέγαμε, πως αφήνουν το κοινό με το στόμα ανοιχτό, αφού η αυτοκτονία της Αλεξίας έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και πολλά ερωτηματικά (δείτε εδώ πως τα πηγαίνει το σίριαλ σε τηλεθέαση).

Οι σημερινές (20/6) εξελίξεις για τη Γη της Ελιάς

Μια έντονη έλξη και από τις δύο πλευρές αναπτύσσεται έντονα μέχρι που αγκαλιάζονται και δίνουν το πρώτο τους φιλί. Ενα φιλί γεμάτο πάθος, αλλά τρυφερότητα. Η Δήμητρα είναι σαν να την χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Απομακρύνεται απότομα από την αγκαλιά του και μετανιώνει για το φιλί με τον Ορέστη: «Συγγνώμη, αλλά δεν μου είναι εύκολο, χρειάζομαι χρόνο για να μπορέσω να βεβαιωθώ αν μπορώ να προχωρήσω σε μια σχέση. Πιστεύω να με καταλαβαίνεις. Δεν φταις εσύ, εγώ έχω ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσω μέσα μου», ισχυρίζεται.

Ο Στάθης απαλλάσσεται από τυχόν ευθύνες σχετικά με το αυτοκινητικό δυστύχημα, αλλά εξακολουθεί να φοβάται να ξαναπιάσει τιμόνι. Την ίδια στιγμή η Αθηνά προσπαθεί με κάθε τρόπο να «ξεκλειδώσει» τη Φιλιώ και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, αλλά το μικρό κορίτσι παλεύει ακόμα με τους δαίμονές του και δεν μπορεί εύκολα να συνηθίσει τη νέα της ζωή. Στο μεταξύ η Αννα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα μουσική βραδιά, κάνει πρόβες, διαλέγει τραγούδια και ζητάει από τον Πότη να είναι όλα τέλεια. Εκείνος όμως το μυαλό του είναι πώς θα πει στην Αννα τι αισθάνεται γι’ αυτήν.

Ετσι αποφασίζει να της το πει τραγουδιστά: «Θα της αφιερώσω ένα τραγούδι όλο νόημα κι ελπίζω αυτή τη φορά να καταλάβει», μονολογεί. Ο Φίλιππος περνάει δύσκολα στον στρατό και μια νέα κρίση ζήλιας δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της, καθώς ο Μιλτιάδης που έχει «φάει κέρατο» στη ζωή του, του τριβελίζει όλη μέρα το μυαλό ότι η Βασιλική έχει βρει άλλον. Η Βασιλική όμως αυτή τη φορά δεν θα ανεχτεί την προσβολή: «Λοιπόν Φίλιππε, ως εδώ! Δεν ανέχομαι να με προσβάλλεις έτσι. Λες και σου έχω δώσει δικαιώματα ή με έμαθες χθες. Παράτα με, μην με ξαναπάρεις τηλέφωνο», είναι τα λόγια της και του το κλείνει, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να έρθει σε άσχημη ρήξη. Την ίδια στιγμή το σχέδιο της Στέλλας δουλεύει ρολόι και ο γιατρός καλεί τη Μαρίνα και τον Μάνο για να τους μιλήσει: «Επειδή στον υπέρηχο είδα κάτι στο μωρό, θα ήθελα σας παρακαλώ να έρθετε να κάνουμε μα αμνιοπαρακέντηση για να είμαστε εντελώς σίγουροι ότι όλα είναι καλά», τους λέει.

Τετάρτη 21/6 - Επεισόδιο 201

Μετά από την ένταση, ο Φίλιππος το μετανιώνει και την ξαναπαίρνει τηλέφωνο για να της κάνει ερωτική εξομολόγηση. Αυτή η κίνηση ηρεμεί τα πνεύματα στη σχέση τους, καθώς ξαναθυμούνται όλα όσα τους δένουν. Την ίδια ώρα η Αντωνία έξαλλη από όλα όσα έμαθε ότι της σούρνει η Αρετή, εισβάλλει στο μαγαζί της: «Σου είχα πει να μην τα βάλεις ποτέ μαζί μου», της τονίζει και τα κάνει όλα άνω-κάτω. Η Αλκμήνη ωστόσο ντρέπεται πολύ γι’ αυτό που συμβαίνει και κρατάει μούτρα στην Αντωνία: «Ρεζίλι έχουμε γίνει», της λέει. Την ίδια στιγμή ο Ισίδωρος καλεί την Αμαλία στο σπίτι για φαγητό και ο Μάνος δεν χάνει την ευκαιρία να του κάνει πλάκα: «Ελα Μάνο, άσε τις βλακείες. Απλώς η Αμαλία μού είναι πολύ χρήσιμη στο γραφείο. Είχα ταλαιπωρηθεί όλο αυτόν τον καιρό», δικαιολογείται. Στο μεταξύ η μουσική βραδιά στο καφενείο του Πότη είναι γεγονός και η Αρετή επιφυλάσσει μια έκπληξη σε όλους και περισσότερο στον Στάθη καθώς πιάνει το μικρόφωνο και τραγουδάει ένα τραγούδι όλο νόημα που του το αφιερώνει κιόλας, κάνοντάς τον να νιώθει πολύ άβολα. Η Ασπασία ωστόσο, αποφασίζει να μην πάει στη μουσική βραδιά, γιατί μαθαίνει ότι θα είναι εκεί και ο Δημοσθένης. Καλεί όμως τον Ορέστη σπίτι της για να φάνε μαζί και να μιλήσουν: «Δεν ξέρω παιδί μου, από την πρώτη στιγμή που σε είδα, που μιλήσαμε, σε έβαλα μέσα στην καρδιά μου. Σε βλέπω σαν γιο μου, αισθάνομαι λες και σε ξέρω χρόνια. Να είσαι καλά, μετά τον θάνατο του Κίμωνά μου, η καρδιά μου σφράγισε», του ομολογεί κι εκείνος την κοιτάζει με σεβασμό και συμπάθεια.

Η Δήμητρα εκμυστηρεύεται στην Αλκμήνη ότι έγινε με τον Ορέστη: «Με φίλησε κι εγώ δεν αντιστάθηκα. Μου άρεσε Αλκμήνη, μετά από καιρό το φιλί του με άγγιξε, αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω. Εχω τεράστιες ενοχές, νιώθω σαν να προδίδω τον Κίμωνα», παραδέχεται. Στο μεταξύ η φοβία του Στάθη γίνεται πιο έντονη και καθώς προσπαθεί να ανέβει στη μηχανή τον πιάνει κρίση πανικού. Την ίδια ώρα η Ιουλία θέλει να αποδώσει φόρο τιμής στη Μυρτάλη και βρίσκει ένα τρόπο να το κάνει μέσω του Ιδρύματος, ενώ ο Γιώργης διχάζεται, καθώς του έχουν μπει υποψίες για την Ευτυχία, αλλά δεν θέλει να ακυρώσει τον γάμο τους. Ο αστυνόμος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, καθώς δεν μπορεί να φανταστεί τι πρέπει να κάνει αν η Ευτυχία είναι ένοχη: «Οχι, δεν θέλω να το σκέφτομαι καν», μονολογεί.