Μαύρο Ρόδο: «Είμαι εδώ για εσένα και για το παιδί σου! Έκλεισα εισιτήρια να φύγουμε μαζί στο εξωτερικό» - Ο Γεράσιμος το σκάει με την Ελισάβετ;

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο: «Είμαι εδώ για εσένα και για το παιδί σου! Έκλεισα εισιτήρια να φύγουμε μαζί στο εξωτερικό» - Ο Γεράσιμος το σκάει με την Ελισάβετ;

Νέα εβδομάδα με νέα επεισόδιο για την αγαπημένη σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο ξεκινά από αύριο, Δευτέρα 26/6. Η υγεία του Θέμη επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο με το δηλητήριο που του χορηγεί ο Φρέντι, ενώ στη Γερακιανή ο θρήνος έχει σκεπάσει το χωριό μετά τον χαμό της Αυξεντίας. Η Ελισάβετ είναι σε ευάλωτη θέση και ο Γεράσιμος την εκμεταλλεύεται, αλλά τα σχέδιά του δεν πάνε όπως τα υπολόγιζε.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις στο Μαύρο Ρόδο

Δευτέρα 26/6 Επεισόδιο 132

Ο Πέτρος μαθαίνει από την Αλεξία ότι ο Βίκος είναι το βιολογικό παιδί της Φιλαρέτης και σοκάρεται. Την ίδια ώρα, η Αυξεντία περνάει τις τελευταίες της στιγμές στο μοναστήρι, μετανιωμένη, και ζητάει από την Ελισάβετ να φύγει από εκεί: «Να φύγεις να σωθείς, κορίτσι μου, από εδώ μέσα! Δεν σου άξιζε να μεγαλώσεις μακριά από την αληθινή ζωή! Να ζήσεις με τον Πέτρο και το παιδί σας», τη συμβουλεύει και η καρδιά της την εγκαταλείπει. Την ίδια ώρα, στην Πάτρα, ο Καστρινός μετά την είδηση ότι ο Βίκος τελικά ζει, δίνει τα χέρια με τη Ζαμάνου και της υπόσχεται ότι θα της τον φέρει νεκρό: «Το συμφέρον μου είναι να βγει ο Βίκος από τη μέση! Εχεις τον λόγο μου ότι αυτό θα γίνει και μάλιστα σύντομα», της λέει. Ο Φρέντι όμως έχει άλλα σχέδια για εκείνον και το δηλητήριο που τον ποτίζει έχει αρχίσει σιγά-σιγά να επιδρά στο σώμα του. Ο Θέμης συναντάει τον Πέτρο και καθώς μιλάνε, σωριάζεται μπροστά στα πόδια του γιου του. «Μπαμπά; Βοήθεια, να τον πάμε στο νοσοκομείο», φωνάζει, αλλά όταν συνέρχεται, αρνείται σθεναρά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο: «Τίποτα δεν έχω, κουρασμένος είμαι! Εχω δουλειές για να τρέχω στα νοσοκομεία», ισχυρίζεται, αλλά τα συμπτώματά του είναι πλέον πολύ σοβαρά.

Τρίτη 27/6 Επεισόδιο 133

Ο θάνατος της Αυξεντίας προκαλεί θρήνο στο μοναστήρι και περισσότερο πόνο στην Ελισάβετ που χάνει τη δεύτερη μητέρα της. Η κηδεία πραγματοποιείται μέσα σε κλίμα οδύνης και το «παρών» δίνουν και οι κάτοικοι της Γερακιανής καθώς την αγαπούσαν πολύ. Μετά η Ελισάβετ λυγίζει και μονολογεί συνεχώς: «Πώς με άφησες τώρα που σε χρειάζομαι περισσότερο;».

Τετάρτη 28/6 Επεισόδιο 134

Ο Γεράσιμος τη βρίσκει σ’ αυτή την ευάλωτη κατάσταση και καταφέρνει να την απομακρύνει από το μοναστήρι και πάνε μαζί στο δάσος. «Χωρίς την Αυξεντία δεν μπορείς να μείνεις άλλο στο μοναστήρι», υποστηρίζει και εκείνη τον κοιτάζει με απορία. Συνεχίζει: «Ξέρεις ότι εγώ θα είμαι εδώ πλέον για εσένα και για το παιδί σου! Εκλεισα εισιτήρια να φύγουμε μαζί στο εξωτερικό. Εχω κάτι θείους μου στη Σουηδία, θα μας βοηθήσουν και εκεί δεν θα μπορεί κανείς να σε πειράξει», της λέει, αλλά η Ελισάβετ αρνείται: «Τι είναι αυτά που λες, Γεράσιμε; Δεν μπορώ να φύγω από εδώ». Η Αλεξία συναντά τη Φιλαρέτη, μα οι συνθήκες δεν της επιτρέπουν να της μιλήσει για τον Βίκο. Ο τελευταίος μάλιστα που ανακαλύπτει τις προθέσεις της αγαπημένης του τρέχει να την προλάβει: «Ποιος σου είπε ότι θέλω να μάθει για εμένα; Δεν θέλω να ξέρει τίποτα! Κακώς πήρες πρωτοβουλία χωρίς να με ρωτήσεις, ξέρεις καλά ότι δεν μου αρέσουν αυτά», «μαλώνει» την Αλεξία, αλλά εκείνη επιμένει: «Εχει δικαίωμα να μάθει! Κι εσύ οφείλεις να ακούσεις τι έχει να σου πει, κάποια εξήγηση θα υπάρχει». Την ίδια ώρα, η συνάντηση της Τασούλας με τη Γιάννα έξω από το αστυνομικό τμήμα, θα κάνει την πρώτη να συνειδητοποιήσει πως ο Σταυρίνος έχει άλλους λόγους να της ζητά να μην τον περιμένει. «Αγαπάς ακόμα τη Γιάννα;», τον ρωτάει και εκείνος παραδέχεται την αλήθεια και η καρδιά της γίνεται χίλια κομμάτια: «Ηξερα ότι δεν έπρεπε να σε εμπιστευτώ! Μας κοροϊδεύατε μέσα στη μούρη μας με τον Σαράντο», του φωνάζει και φεύγει. Εκείνη μαζί με τον Σαράντο θα απαιτήσουν την αλήθεια και από τη Γιάννα και εκείνη δεν έχει παρά να δεχτεί: «Ναι, τον αγαπάω και μ’ αγαπάει ακόμα! Συγγνώμη ζητώ και από τους δυο σας! Δεν αξίζετε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά είναι πάνω από τις δυνάμεις μας, λυπάμαι».

Διαβάστε επίσης: Η Κύρα επιστρέφει από τους νεκρούς - Η αρχή τους τέλους του Βίκου ξεκινά

Η Κασσιανή κατηγορεί τη Φιλαρέτη για κλοπή

Για να απαλλαγεί από τη Φιλαρέτη, η Κασσιανή οργανώνει ένα ύπουλο σχέδιο με τη βοήθεια της Πολυξένης, που επίσης θέλει να πάρει τα πάντα από τον Λευτέρη. Ετσι η Πολυξένη παίρνει δύο πολύτιμες εικόνες από το μοναστήρι με τη βοήθεια της ηγουμένης και τις κρύβει στο σπίτι του Λευτέρη. Την επόμενη μέρα, η Κασσιανή δήθεν ανακαλύπτει ότι έχει γίνει κλοπή, αλλά κανείς δεν έχει να δώσει απάντηση. «Μόνο δύο άνθρωποι γνωρίζουν πού βρίσκονταν αυτές οι εικόνες! Μάλλον η Φιλαρέτη θα είναι σε θέση να μας απαντήσει», ισχυρίζεται και βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να κατηγορήσει τη Φιλαρέτη μπροστά στον μητροπολίτη. Ενα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία δίνει πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκονται οι κλεμμένες εικόνες. Σύντομα, ανακαλύπτουν από την αστυνομία ανακαλύπτουν ότι ο αριθμός που τους έδωσε μια κρίσιμη πληροφορία για τις κλεμμένες εικόνες ανήκει στην Αυξεντία.

Διαβάστε επίσης: Το τέλος του γράφεται με την αυτοκτονία του - Αυτόχειρας ο...

Πέμπτη 29/6 Επεισόδιο 135

Ο Λευτέρης μαθαίνει για την πρόταση του Γεράσιμου στην κόρη του, αρχίζει να ανησυχεί με την όλη συμπεριφορά του, και προσπαθεί να προστατεύσει την Ελισάβετ: «Κορίτσι μου, αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος, φοβάμαι μέχρι πού μπορεί να φτάσει», της επισημαίνει, αλλά εκείνη επιμένει πως όλα είναι καλά. Το ίδιο βράδυ όμως, ο Γεράσιμος θα μπει νύχτα μέσα στο κελί της, αποφασισμένος να την πάρει για να φύγουν: «Πάμε να φύγουμε, τώρα είναι η ώρα, δεν θα μας καταλάβει κανείς», της λέει και την τραβάει, ενώ εκείνη αρνείται. «Θέλεις να μείνεις εδώ για ποιον; Αυτόν τον αλήτη που σου κάνει τη ζωή κόλαση;», της φωνάζει και εκείνη προσπαθεί να του ξεφύγει. Εκείνη τη στιγμή, η αστυνομία φτάνει στο μοναστήρι μετά από καταγγελία για κλοπή. Ο Γεράσιμος που πιστεύει πως είναι για εκείνον, βγάζει όπλο, πυροβολεί έναν αστυνομικό και τρέπεται σε φυγή. Η είδηση προκαλεί σοκ στο χωριό και στην οικογένεια του Γεράσιμου, ενώ η Κασσιανή απαιτεί από την Ελισάβετ να πάει στο τμήμα και να καταθέσει. Ο Βίκος δίνει εντολή στο Φρέντι να προχωρήσει στη θανατηφόρα τελική δόση και η υγεία του Θέμη επιδεινώνεται διαρκώς, με τον Πέτρο να τον πηγαίνει με το ζόρι να κάνει εξετάσεις. Οταν όμως ο Καστρινός πάρει τα αποτελέσματα θα ανακαλύψει πως κάποιος τον δηλητηρίασε. Την ίδια ώρα, η Θάλεια υποψιάζεται τον Φρέντι και βρίσκει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του στο αυτοκίνητό του. Η Φιλαρέτη μαθαίνει πως η Αλεξία έχει πληροφορίες για τον γιο της. «Ναι, ξέρω ποιος είναι, αλλά καλύτερα να κάνει ο ίδιος την αποκάλυψη», της λέει και η Φιλαρέτη επιμένει: «Σε παρακαλώ, να έρθω στην Πάτρα να τον βρω, πες μου ποιος είναι», αλλά η Αλεξία της απαντάει: «Καλύτερα να μην έρθετε, δεν είναι έτοιμος ακόμα γι’ αυτή τη συνάντηση». Η Γιάννα προτείνει στον Σταυρίνο να το σκάσουν μαζί από το χωριό!