Μαύρο Ρόδο (28/6): «Γεράσιμε τι κάνεις στο κελί μου;» - Τρόμος για την Ελισάβετ

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο (28/6): «Γεράσιμε τι κάνεις στο κελί μου;» - Τρόμος για την Ελισάβετ

Στο σημερινό 28/6 επεισόδιο της σειράς, Μαύρο Ρόδο, ο Γεράσιμος τη βρίσκει σ’ αυτή την ευάλωτη κατάσταση και καταφέρνει να την απομακρύνει από το μοναστήρι και πάνε μαζί στο δάσος.

Οι σημερινές 28/6 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Επεισόδιο 134

«Χωρίς την Αυξεντία δεν μπορείς να μείνεις άλλο στο μοναστήρι», υποστηρίζει και εκείνη τον κοιτάζει με απορία. Συνεχίζει: «Ξέρεις ότι εγώ θα είμαι εδώ πλέον για εσένα και για το παιδί σου! Εκλεισα εισιτήρια να φύγουμε μαζί στο εξωτερικό. Εχω κάτι θείους μου στη Σουηδία, θα μας βοηθήσουν και εκεί δεν θα μπορεί κανείς να σε πειράξει», της λέει, αλλά η Ελισάβετ αρνείται: «Τι είναι αυτά που λες, Γεράσιμε; Δεν μπορώ να φύγω από εδώ».

Η Αλεξία συναντά τη Φιλαρέτη, μα οι συνθήκες δεν της επιτρέπουν να της μιλήσει για τον Βίκο. Ο τελευταίος μάλιστα που ανακαλύπτει τις προθέσεις της αγαπημένης του τρέχει να την προλάβει: «Ποιος σου είπε ότι θέλω να μάθει για εμένα; Δεν θέλω να ξέρει τίποτα! Κακώς πήρες πρωτοβουλία χωρίς να με ρωτήσεις, ξέρεις καλά ότι δεν μου αρέσουν αυτά», «μαλώνει» την Αλεξία, αλλά εκείνη επιμένει: «Εχει δικαίωμα να μάθει! Κι εσύ οφείλεις να ακούσεις τι έχει να σου πει, κάποια εξήγηση θα υπάρχει».

Την ίδια ώρα, η συνάντηση της Τασούλας με τη Γιάννα έξω από το αστυνομικό τμήμα, θα κάνει την πρώτη να συνειδητοποιήσει πως ο Σταυρίνος έχει άλλους λόγους να της ζητά να μην τον περιμένει. «Αγαπάς ακόμα τη Γιάννα;», τον ρωτάει και εκείνος παραδέχεται την αλήθεια και η καρδιά της γίνεται χίλια κομμάτια: «Ηξερα ότι δεν έπρεπε να σε εμπιστευτώ! Μας κοροϊδεύατε μέσα στη μούρη μας με τον Σαράντο», του φωνάζει και φεύγει. Εκείνη μαζί με τον Σαράντο θα απαιτήσουν την αλήθεια και από τη Γιάννα και εκείνη δεν έχει παρά να δεχτεί: «Ναι, τον αγαπάω και μ’ αγαπάει ακόμα! Συγγνώμη ζητώ και από τους δυο σας! Δεν αξίζετε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά είναι πάνω από τις δυνάμεις μας, λυπάμαι».

Διαβάστε επίσης: Η Κύρα επιστρέφει από τους νεκρούς - Η αρχή τους τέλους του Βίκου ξεκινά

Για να απαλλαγεί από τη Φιλαρέτη, η Κασσιανή οργανώνει ένα ύπουλο σχέδιο με τη βοήθεια της Πολυξένης, που επίσης θέλει να πάρει τα πάντα από τον Λευτέρη. Ετσι η Πολυξένη παίρνει δύο πολύτιμες εικόνες από το μοναστήρι με τη βοήθεια της ηγουμένης και τις κρύβει στο σπίτι του Λευτέρη. Την επόμενη μέρα, η Κασσιανή δήθεν ανακαλύπτει ότι έχει γίνει κλοπή, αλλά κανείς δεν έχει να δώσει απάντηση. «Μόνο δύο άνθρωποι γνωρίζουν πού βρίσκονταν αυτές οι εικόνες! Μάλλον η Φιλαρέτη θα είναι σε θέση να μας απαντήσει», ισχυρίζεται και βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να κατηγορήσει τη Φιλαρέτη μπροστά στον μητροπολίτη. Ενα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία δίνει πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκονται οι κλεμμένες εικόνες. Σύντομα, ανακαλύπτουν από την αστυνομία ανακαλύπτουν ότι ο αριθμός που τους έδωσε μια κρίσιμη πληροφορία για τις κλεμμένες εικόνες ανήκει στην Αυξεντία.

Διαβάστε επίσης: Το τέλος του γράφεται με την αυτοκτονία του - Αυτόχειρας ο...