Μαύρο Ρόδο: «Περιμένουμε κορίτσι» - Χαρά για την Ελισάβετ λίγο πριν τον θρήνο με το θάνατο του...

Οι εξελίξεις της εβδομάδας 2/7 - 7/7 στην σειρά του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο: «Περιμένουμε κορίτσι» - Χαρά για την Ελισάβετ λίγο πριν τον θρήνο με το θάνατο του...

Στα νέα και τελευταία επεισόδια της σειράς, Μαύρο Ρόδο, η Κύρα επιστρέφει ζωντανή και μαζί με τον Θέμη σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους προκειμένου να βγάλουν μια καλή τον Βίκο από τη μέση. Παράλληλα ο Πέτρος και η Ελισάβετ μαθαίνουν πως περιμένουν κορίτσι, ενώ ο Γεράσιμος, μη μπορώντας μακριά της βάζει, τέλος στη ζωή του.

Οι εξελίξεις της νέας εβδομάδας 2/7 - 7/7 στην σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Κυριακή 2/7 Επεισόδιο 136

Ο Θέμης, μετά το λιποθυμικό σοκ που έπαθε, από απαίτηση του Πέτρου που ήταν «παρών», πηγαίνει στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις. Εκεί έντρομος μαθαίνει από τον γιατρό ότι τον έχουν δηλητηριάσει και το μυαλό του πάει στον Φρέντι. Στο μεταξύ, η Θάλεια που ψάχνει το αμάξι του Φρέντι ανακαλύπτει ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του και ενημερώνει τον Καστρινό: «Ανθρωπος του Βίκου είναι! Τον ψάχνουμε, έχει εξαφανιστεί», του λέει και ο Θέμης αντιλαμβάνεται ότι την έχει πατήσει σαν πρωτάρης.

Την ίδια ώρα στη Γερακιανή, η Τασούλα αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τη Γιάννα μαζί με τον Σταυρίνο: «Καταλαβαίνω πως αυτό που ζήσατε είναι κάτι δυνατό κι αν όντως αγαπιέστε πραγματικά, τότε σας εύχομαι ολόψυχα να είστε μαζί και αγαπημένοι», είναι τα λόγια της, αλλά η αντίδραση του Σταυρίνου της δείχνει πως ίσως η σχέση τους να έχει ακόμα ελπίδες. Στο μεταξύ, μετά από το τηλεφώνημα στην αστυνομία για τις κλεμμένες εικόνες, ο Λευτέρης με τον Μανώλη βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα της Τρίπολης και κατηγορούνται για την κλοπή των εικόνων. «Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν στο σπίτι μου οι εικόνες, σας ορκίζομαι δεν έχω κάνει τίποτα», ισχυρίζεται ο Λευτέρης, αλλά τα στοιχεία είναι εναντίον του.

Ο Σαράντος όμως, δεν είναι διατεθειμένος να μείνει αδρανής μπροστά σε μια τέτοια αδικία και είναι σίγουρος ότι η Πολυξένη κρύβεται πίσω από αυτό και της ζητάει να αποκαλύψει την αλήθεια. «Για σε παρακαλώ που με κατηγορείς για κάτι που έκανε ο Λευτέρης. Ετσι όπως τα κατάφερε ας τα βγάλει πέρα μόνος του», του λέει, αλλά εκείνος δεν το βάζει κάτω. Κι ενώ η αστυνομία ψάχνει τον Γεράσιμο για την επίθεση στον αστυνομικό, η Ευτυχία που τον βρίσκει στον αχυρώνα, προσπαθεί να τον πείσει να παραδοθεί. Εκείνη, όμως τη στιγμή, η αστυνομία φτάνει στον αχυρώνα και τον συλλαμβάνει.

Δευτέρα 3/7 Επεισόδιο 137

Την ίδια ώρα η Φιλαρέτη, παρά την απαίτηση της Αλεξίας να μην πάει στην Πάτρα, εκείνη όχι μόνο πηγαίνει αλλά βρίσκει και το σπίτι της Κύρας. Η Αλεξία που της ανοίγει την πόρτα σοκάρεται: «Τι θέλετε εδώ; Σας είπα να μην έρθετε, δεν είναι ώρα ακόμα να σας αποκαλύψω κάτι», της τονίζει, αλλά η Φιλαρέτη την εκλιπαρεί να μάθει ποιος είναι ο γιος της. «Σε ικετεύω πες μου, πρέπει να τον βρω να του μιλήσω, να του εξηγήσω», την παρακαλεί, και εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο Βίκος γεμάτος μίσος στο βλέμμα του: «Να μου πεις τι; Δεν ενδιαφέρθηκες τόσα χρόνια να με βρεις και σ’ έπιασε ο πόνος τώρα; Τράβα στο μοναστήρι σου και άσε με στην ησυχία μου, δεν είσαι μάνα μου, φύγε», της λέει και εκείνη τον κοιτάζει σοκαρισμένη: «Εσύ είσαι;», ψελλίζει.

Η Αλεξία την ενθαρρύνει: «Θέλει χρόνο ακόμα, δεν του είναι εύκολο μετά από τόσα χρόνια. Θα προσπαθήσω να του μιλήσω, αλλά δεν υπόσχομαι κάτι». Στο μεταξύ, το κινητό του Φρέντι φαίνεται πως δίνει σήμα και η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στο να το εντοπίσει. Ο Πέτρος και ο Σταυρίνος ανακαλύπτουν ότι η Πολυξένη κρύβεται πίσω από το τηλεφώνημα στις Αρχές και ενημερώνουν την αστυνομία, που τη συλλαμβάνει και την οδηγεί στο αστυνομικό τμήμα. Οι δυο τους ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες, αλλά εκείνος εννοεί κάθε του λέξη: «Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που σε γνώρισα και μπήκες στον δρόμο μου! Και η Ισμήνη θα ζούσε και η κόρη μου δεν θα είχε φύγει ποτέ από το σπίτι! Ηρθες εσύ και τα κατέστρεψες όλα». H Κασσιανή τα έχει βρει σκούρα, αφού η Πολυξένη αποφασίζει να πει στην αστυνομία όλη την αλήθεια για τις εικόνες.

Τρίτη 4/7 Επεισόδιο 138

Η Ελισάβετ αρχίζει να αποκτά τα πρώτα συναισθήματα για το παιδί που περιμένει και μιλάει στο αγέννητο μωρό της. Μόνο που ο κίνδυνος για εκείνη ακόμα δεν έχει φύγει και μια νέα αιμορραγία την οδηγεί ξανά στον γιατρό. «Πρέπει να χειρουργηθείς άμεσα, αλλιώς θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για το μωρό και για εσένα», την ενημερώνει και η κοπέλα μπαίνει στο νοσοκομείο για μια επέμβαση εξαιτίας των επιπλοκών. Στο μεταξύ, ο Γεράσιμος καταφέρνει να το σκάσει από την αστυνομία.

Στο νοσοκομείο η Ελισάβετ μαθαίνει πως περιμένει κοριτσάκι και ο Πέτρος που μαθαίνει για το χειρουργείο σπεύδει στο πλευρό της. Την επόμενη μέρα η κοπέλα παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο μοναστήρι, εκεί όπου έχει να αντιμετωπίσει και πάλι την οργή της Κασσιανής και του μητροπολίτη. «Δεν μπορείς να φεύγεις και να έρχεσαι όποτε σου καπνίσει! Δυστυχώς δεν έχεις καμία θέση πια εδώ», της τονίζουν. Στην πύλη της μονής την περιμένει ο Πέτρος και εκείνη πηγαίνει κοντά του. «Εμαθα ότι περιμένω κορίτσι», του λέει και εκείνος από την ευτυχία του καταρρέει στα πόδια της: «Σ’ ευχαριστώ! Σ’ ευχαριστώ», μονολογεί από χαρά. Τη σκηνή παρακολουθεί ο Γεράσιμος, που πια καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για εκείνον και την Ελισάβετ. Δεν έχει καμία αξία η ζωή χωρίς εκείνη και έτσι αποφασίζει να αυτοκτονήσει (δείτε εδώ πως) ! Την ίδια ώρα, η Ευτυχία έχει ένα κακό προαίσθημα...

Η Κύρα επιστρέφει από την κόλαση και σοκάρει την Αλεξία: «Γιαγιά, πού ήσουν; Κοντέψαμε να τρελαθούμε από την αγωνία μας», τη ρωτάει και εκείνη της απαντάει: «Θα τα πούμε όλα! Καιρός να μπουν τα πράγματα σε τάξη». Ο Θέμης μαθαίνει χαρτί και καλαμάρι όλα όσα της συνέβησαν όλο αυτό το διάστημα που έλειπε, του λέει τα πάντα για τον Παράσχο, για την ενοχή του Βίκου στον φόνο της Αγγελικής, αλλά και την απαγωγή και τα βασανιστήρια που βίωσε από εκείνον. «Το κάθαρμα! Θα τον σκοτώσω», φωνάζει ο Θέμης και η Κύρα του τονίζει: «Είμαι δίπλα σου. Πρώτα, όμως, πρέπει να σώσουμε την Αλεξία». Οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πάρουν εκδίκηση από τον Βίκο μια και καλή.

Τετάρτη 4/7 Επεισόδιο 139

Ο Βίκος μαθαίνει ότι ο Φρέντι συλλαμβάνεται και πως όλα κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Ετσι πηγαίνει στο μοναστήρι όπου ζητά καταφύγιο από τη Φιλαρέτη να τον κρύψει και εκείνη δέχεται! Η παρουσία του την πονά, η απουσία της από τη ζωή του, περισσότερο. Ο Φρέντι έχει μια πληροφορία για τον Βίκο που ενδιαφέρει τον Γιαννίκο και τον Καστρινό και είναι έτοιμος να την ανταλλάξει με την ελευθερία του! Η Αλεξία μαθαίνει επιτέλους όλη την αλήθεια από την Κύρα για την απαγωγή της, αλλά και για τη δολοφονία της Αγγελικής και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της! Πλέον συνειδητοποιεί πως ερωτεύτηκε έναν εγκληματία που την ξεγέλασε! O Θέμης και η Κύρα τοποθετούν κοριό, για να μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις της Αλεξίας. Εκείνη μετά από όσα γίνονται τηλεφωνεί στον Βίκο και εκείνος της λέει πως είναι στη Γερακιανή. Η αρχή του τέλους του έχει αρχίσει…

Πέμπτη 5/7 Επεισόδιο 140 - 141 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

H Ευτυχία έχει ένα κακό προαίσθημα. Η Ελισάβετ δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ, αντικρίζοντας τον κρεμασμένο Γεράσιμο. H Κασσιανή είναι σε δύσκολη θέση, καθώς η Πολυξένη αποφασίζει να πει στην αστυνομία όλη την αλήθεια για τις εικόνες. O Θέμης και η Κύρα τοποθετούν κοριό και παρακολουθούν τις κινήσεις της Αλεξίας. Η Αλεξία μαθαίνει όλη την αλήθεια για τον Βίκο και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Η Ευτυχία καταρρέει μπροστά στο άψυχο σώμα του γιου της. Η Ελισάβετ βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του Πέτρου.

Πέτρος προσπαθεί να δώσει κουράγιο στην Ελισάβετ για τον θάνατο του Γεράσιμου. Η Κασσιανή, φυλακισμένη, ζητάει μετάνοια από τον Μητροπολίτη. Η Φιλαρέτη βοηθάει τον Βίκο να φύγει κρυφά από το μοναστήρι όταν παράλληλα έρχεται στο χωριό ο Θέμης που τον ψάχνει για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους. Η Αλεξία έρχεται αντιμέτωπη με τον Βίκο. Θα καταφέρει να ξεφύγει ο Βίκος από τον Θέμη; Τι θα συμβεί στην τελευταία συνάντηση του Βίκου με την Φιλαρέτη; Ποιο θα είναι το τέλος της σχέσης του Πέτρου με την Ελισάβετ (δείτε ποιο θα είναι το τέλος τους);