Γη της Ελιάς: «Δεν είναι δικό σου παιδί» - Παθαίνει καρδιακή προβολή την ώρα που ανακοινώνεται μεγάλος γάμος στη Μάνη

Οι εβδομαδιαίες (24-29/9) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: «Δεν είναι δικό σου παιδί» - Παθαίνει καρδιακή προβολή την ώρα που ανακοινώνεται μεγάλος γάμος στη Μάνη

Με διπλό επεισόδιο κάνει πρεμιέρα αυτή την Κυριακή ο τρίτος κύκλος της σειράς «Η γη της ελιάς». Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, με την Ιουλία να ανακαλύπτει ότι μπορεί η κόρη της να ζει και να εξομολογείται όλη την αλήθεια στον Στάθη. Ο Ορέστης, από την άλλη, βρίσκει τη σορό μιας δολοφονημένη κοπέλας, την ίδια ώρα που η Δήμητρα σοκάρεται από την ουλή που βλέπει στο σώμα του και απομακρύνεται, ενώ ο Δημοσθένης παθαίνει καρδιακό επεισόδιο όταν ο Ορέστης τους λέει ότι έχει την καρδιά του Κίμωνα...

Οι εβδομαδιαίες (24-29/9) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Κυριακή 24/9 Επεισόδιο 1 & 2

Η δραματική κατάσταση ομηρίας στο σπίτι του Ισίδωρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ζωές όλων κινδυνεύουν από τους αδίστακτους ληστές, οι οποίοι είναι πλέον εγκλωβισμένοι. Στο μεταξύ ο Κουράκος, με ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από το σπίτι, προσπαθεί να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση των ομήρων. Την ίδια στιγμή, στη θάλασσα ο Φίλιππος και ο Στάθης δίνουν αγώνα για να σώσουν τη Βασιλική από τον πνιγμό, ενώ η Αρετή, η Αννα και ο Πότης παρακολουθούν πανικόβλητοι.

Κι ενώ η Βασιλική χαροπαλεύει, τη σώζει την τελευταία στιγμή ο Μιλτιάδης ο οποίος της κάνει ΚΑΡΠΑ και η κοπέλα αρχίζει να έχει αναπνοή. Παράλληλα, η Δήμητρα βλέπει την ουλή στο σώμα του Ορέστη: «Εχω κάνει μεταμόσχευση καρδιάς», της αποκαλύπτει κι εκείνη υποψιάζεται την αλήθεια που κρύβει ο Ορέστης και τρομάζει, με αποτέλεσμα να φύγει σαν κυνηγημένη από κοντά του: «Σε παρακαλώ, θέλω να γυρίσουμε πίσω», του λέει, αφήνοντάς τον με ερωτηματικά αφού κι αυτός δεν κατανοεί την αντίδρασή της. Στο μεταξύ ο Κωνσταντίνος εντοπίζει μια λεπτομέρεια σε έναν ληστή και συγκεκριμένα ένα τατουάζ και έτσι συνδέει την υπόθεση με τον Δημοσθένη. Λίγο αργότερα ο Ορέστης, εντελώς ξαφνικά, βρίσκει τη σορό μιας γυναίκας στο δάσος και προλαβαίνει να δει το πρόσωπο του δολοφόνου της.

Η Ιουλία ακούει στην τηλεόραση ότι ο γιατρός που της είχε πει ότι η κόρη της πέθανε, εμπλέκεται σε παράνομο κύκλωμα υιοθεσιών και αναστατώνεται: «Δεν μπορεί, είδα αίματα, το παιδί μου πέθανε. Κι αν ζει;», αναρωτιέται. Την ίδια στιγμή ο Ορέστης καταθέτει στον Κουράκο όσα είδε στο σημείο του εγκλήματος, ενώ ο δολοφόνος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Η Ιουλία εξομολογείται όλη την αλήθεια στην Αφροδίτη σχετικά με την εγκυμοσύνη της όταν ήταν 18 και η Αφροδίτη της εξηγεί: «Υπάρχει τρόπος να αναζητήσεις την κόρη σου, αν φυσικά ζει. Υπάρχει μια πλατφόρμα μέσα από την οποία με παράλληλη εξέταση DNA μπορείς να μάθεις» και την ενημερώνει για ό,τι πρέπει να κάνει. Τελικά η Ιουλία αποφασίζει να ακολουθήσει τη διαδικασία και ενημερώνει τον Στάθη: «Θέλω να έρθεις από το σπίτι να μιλήσουμε», του λέει και εκείνος πέφτει από τα σύννεφα όταν η Ιουλία του αποκαλύπτει: «Στάθη, η κόρη μας μπορεί να ζει»! Την ίδια στιγμή ο Πότης και η Αννα έρχονται επιτέλους κοντά και, παρασυρμένοι από το πάθος, ξεχνούν εντελώς τις δουλειές τους. Παράλληλα η Ειρήνη θέλει να αποκτήσει τον δικό της ελαιώνα και ο Δημοσθένης την προτρέπει: «Μη βιάζεσαι, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Κοίτα να ξεκινήσεις από τα χαμηλά, δουλεύοντας ως εργάτρια και μετά βλέπουμε», της τονίζει και την προσγειώνει ανώμαλα.

Η Βασιλική βλέπει ένα όραμα, ανησυχεί για την υγεία της Αρετής και την πιέζει να κάνει μια σειρά εξετάσεων, ενώ η Αρετή συγκινείται από το ενδιαφέρον της: «Αχ, κόρη μου, μ’ αγαπάς και με νοιάζεσαι. Εσύ μου απόμεινες», της λέει. Την ίδια στιγμή ο Σωτήρης Βαφέας (Γιώργος Αναγιωτός) εμφανίζεται στον ελαιώνα των Βρεττάκων και ζητάει δουλειά, ενώ παράλληλα βλέπουμε τη σχέση που έχει με τον Μιλτιάδη. Εν τω μεταξύ ο Ορέστης μαθαίνει τη σχέση της Δήμητρας με τον Κίμωνα και συνειδητοποιεί το μπέρδεμα που έχει γίνει, ενώ ένας περίεργος τύπος εισβάλλει στο σπίτι της Ισμήνης υπό την απειλή μαχαιριού.

Δευτέρα 25/9 Επεισόδιο 3

Η Ισμήνη προσπαθεί να ξεφύγει από τον εισβολέα, αλλά εκείνος την τραυματίζει. Την ίδια ώρα, για καλή της τύχη, φτάνει ο Χρήστος στο σπίτι και τον αναγκάζει να το σκάσει. Η Ισμήνη έντρομη με ό,τι έζησε κατηγορεί τον Κωνσταντίνο: «Εσύ φταις για όλα, κάποιος από αυτούς που είχες μπλέξει θέλει να εκδικηθεί και την πλήρωσα εγώ», του φωνάζει. Ο Κωνσταντίνος έξαλλος επικοινωνεί με τον Δημοσθένη και τον απειλεί: «Σε είχα προειδοποιήσει να κρατηθείς μακριά από την οικογένειά μου, για ό,τι γίνει δεν θα έχω καμία ευθύνη», τον προειδοποιεί, αλλά ο Δημοσθένης αρνείται κάθε ανάμειξη: «Δεν έχω ιδέα, σου τ’ ορκίζομαι», ισχυρίζεται.

Ο Ορέστης προσπαθεί να πείσει τη Δήμητρα ότι δεν γνώριζε για τη σχέση της με τον Κίμωνα: «Σου λέω αλήθεια. Δεν ήξερα τίποτα», υποστηρίζει, αλλά εκείνη δεν τον πιστεύει: «Ολη η Μάνη το ήξερε, δεν μπορεί να μου λες ότι δεν το γνώριζες», του απαντάει και φεύγει. Την ίδια στιγμή η Αννα και ο Πότης νιώθουν αμήχανα μετά τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί και κανείς δεν τολμάει να κάνει το επόμενο βήμα. Στο μεταξύ το ερωτικό μπλέξιμο μπαίνουν και ο Χρήστος με την Αφροδίτη, καθώς περνούν ένα βράδυ μαζί. Παράλληλα ο Σωτήρης ξεκαθαρίζει στον Μιλτιάδη: «Ακου να δεις, ο γδικιωμός δεν σηκώνει αναβολή. Δεν ξέρω τι θα κάνεις, θέλω να με βοηθήσεις να βγάλουμε από τη μέση τον Φίλιππο», του λέει και ο Μιλτιάδης μαγκώνεται γιατί δεν συμφωνεί, ενώ ο Σωτήρης απαιτεί να τον βοηθήσει να βγάλουν από τη μέση τον Φίλιππο. Η Βασιλική εξακολουθεί να βλέπει το ίδιο κακό όνειρο με την Αρετή και τελικά οι ανησυχίες της επαληθεύονται, καθώς η Αρετή έχει σπάσει το δεξί της χέρι και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Τρίτη 26/9 Επεισόδιο 4

Η Βασιλική τρέχει στο πλευρό της μητέρας της και μάλιστα για λίγες μέρες μετακομίζει στο πατρικό της για να τη βοηθήσει. Η Ασπασία και ο Δημοσθένης μαθαίνουν πως στο σώμα του Ορέστη χτυπά η καρδιά του Κίμωνα και τον αγκαλιάζουν με αγάπη: «Εσύ έχεις την καρδιά του γιου μου!», λέει η Ασπασία και ξεσπάει σε λυγμούς. Στο μεταξύ η Μαργαρίτα δεν πιστεύει ότι ο άστεγος που συνελήφθη δολοφόνησε την κοπέλα και εκλιπαρεί τον Λυκούργο: «Σε παρακαλώ, είναι μεγάλη αδικία να του φορτώσουν ένα έγκλημα, κάνε κάτι να τον βοηθήσεις», τον παρακαλεί, ενώ ο Κωνσταντίνος δεν πιστεύει ότι η εισβολή στο σπίτι του ήταν τυχαίο γεγονός και μιλάει γι’ αυτό στον Λυκούργο. Αργότερα μαθαίνει ότι ο αδελφός του ληστή βρίσκεται στην ίδια φυλακή με τον πρώην άντρα της Ισμήνης. Την ίδια ώρα η Μαρίνα σταματάει να «ακούει» το μωρό της και φοβάται: «Κάτι συμβαίνει, δεν ακούω πια το μωρό. Φοβάμαι, Μάνο!», του λέει η κοπέλα και τρέχουν στον γιατρό τους.

Τετάρτη 27/9 Επεισόδιο 5

Στο μεταξύ ο Λυκούργος μεταφέρει στον Κουράκο την πληροφορία του Κωνσταντίνου σχετικά με τον εισβολέα, ενώ ο Κουράκος κάνει μια κουβέντα στη Δήμητρα σχετικά με τον Ορέστη και καταλαβαίνει πως εκείνη είναι σοκαρισμένη από όσα έχει μάθει και δεν είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε ερωτική σχέση μαζί του. Η Αρετή, όσο έχει το χέρι της σε γύψο, εξακολουθεί να βασανίζει τη Βασιλική με παράλογες απαιτήσεις, γεγονός που εξοργίζει τον Στάθη, ο οποίος δεν διστάζει να της μιλήσει έξω από τα δόντια: «Αρετή, μαζέψου γιατί θα μείνεις μόνη σου. Η Βασιλική δεν είναι το δουλικό σου», της επισημαίνει. Ο Σωτήρης βάζει φωτιά στο θερμοκήπιο των Στεφαναίων και η Χάιδω λυγίζει, γνωρίζοντας πλέον πως η οικογένειά της έχει έναν επικίνδυνο εχθρό.

Δείτε επίσης: Ιφιγένεια Τζόλα: «Έρχομαι κοντά με τον...» - Αποκλειστικό spoil για την συνέχεια της σειράς, Η Γη της Ελιάς!

Πέμπτη 28/9 Επεισόδιο 6

Ταυτόχρονα η Ασπασία ομολογεί στον Δημοσθένη: «Η Ειρήνη δεν είναι δικό σου παιδί», του αποκαλύπτει και ο Δημοσθένης μη αντέχοντας το σοκ, παθαίνει καρδιακό επεισόδιο και η Ασπασία τον μεταφέρει επειγόντως στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ η Ισμήνη, ο Κωνσταντίνος και ο Λυκούργος ξέρουν πλέον ποιο ήταν το δολοφονικό σχέδιο του Σάββα και αποφασίζουν να τον κυνηγήσουν δικαστικά για την άρση της πατρότητας της μικρής Αιμιλίας, η οποία πλέον θα έχει το επίθετο του Κωνσταντίνου. Στην Αθήνα η Μαρία έχει μετατρέψει το σπίτι της σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη και η Αθηνά γίνεται έξαλλη. «Σιγά, πώς κάνεις έτσι; Ενα χαρτάκι είπαμε να παίξουμε να περάσει η ώρα», της λέει η μητέρα της με άνεση. Ο Ισίδωρος φεύγει με την Αμαλία για την Κηφισιά, χωρίς να πει σε κανέναν ότι την παίρνει μαζί του, όμως όλοι το γνωρίζουν, ενώ ο Στάθης εξομολογείται στον Λυκούργο την ύπαρξη της κόρης του.

Δείτε επίσης: Ανακοίνωσε το τέλος της λίγο πριν την πρεμιέρα στο MEGA

Παρασκευή 29/9 Επεισόδιο 7

Ο Λυκούργος δέχεται ένα απειλητικό τηλεφώνημα που του ξυπνά κακές μνήμες από το παρελθόν. Το απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Λυκούργος δημιουργεί ανησυχία, αλλά δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει τις έρευνες για τον δολοφόνο της άτυχης κοπέλας. Την ίδια στιγμή ο Πότης και η Αννα τελικά κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους: «Αποφασίσαμε να παντρευτούμε», λένε και όλοι παίρνουν μεγάλη χαρά. Στο μεταξύ η Αθηνά προβληματίζεται με τη συμπεριφορά της Φιλιώς, η οποία δείχνει να βρίσκεται έξω από τα νερά της, ενώ ο Ισίδωρος περνάει ξέγνοιαστες στιγμές με την Αμαλία και ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια τρυφερή φιλία. Τέλος, ο Δημοσθένης παίρνει εξιτήριο και απαιτεί από την Ασπασία: «Θέλω να μάθω όλη την αλήθεια για την Ειρήνη. Τα πάντα, μ’ ακούς;», της φωνάζει. Τέλος, ο Ορέστης εξακολουθεί να πολιορκεί τη Δήμητρα, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίνεται