Ο Παράδεισος των Κυριών: «Θα παντρευτούμε και θα πάρουμε το παιδί της Γεωργίας» - Χαμός στο σπίτι των Μπουραντάδων

Οι εβδομαδιαίες (25-29/9) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ο Παράδεισος των Κυριών: «Θα παντρευτούμε και θα πάρουμε το παιδί της Γεωργίας» - Χαμός στο σπίτι των Μπουραντάδων

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ο Παράδεισος των Κυριών επιστρέφει στο κανάλι του ALPHA με τον δεύτερο και ακόμη πιο συγκλονιστικό κύκλο της σειράς, ο οποίος θα ανατριχιάσει μετά το ματωμένο τέλος της πρώτης σεζόν, με τα μυστικά που θα βγουν στη φόρα.

Οι εβδομαδιαίες (25-29/9) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Ο Παράδεισος των Κυριών

Δευτέρα 25/9 Επεισόδιο 1

Σεπτέμβρης 1964, Αθήνα. Ποιος έκαψε τον «Παράδεισο» και ποιος θα τον σώσει; Παλιά, θαμμένα μυστικά που μπερδεύονται με μνήμες, εντυπώσεις κι εφιάλτες, έρχονται στο φως και σκοτεινιάζουν τις ζωές των «κατοίκων» του «Παραδείσου». Μόνη διέξοδος ο έρωτας - κι αυτοί σε έναν λαβύρινθο. «Ο Παράδεισος των κυριών» γίνεται για ακόμη μια φορά το μήλο της Εριδος, αυτή τη φορά όμως, οι εχθροί δεν είναι ορατοί. Τίποτα και κανένας δεν είναι όπως φαίνεται. Οι ζωές όλων αλλάζουν… Ο «Παράδεισος των κυριών» επιστρέφει και ο έρωτας γεννιέται ξανά…

Τρεις μήνες μετά τη φωτιά, ο «Παράδεισος» είναι σχεδόν έτοιμος για να επαναλειτουργήσει κι ένα νέο πρόσωπο, ο Σίμος, έχει μπει στην οικογένεια του μαγαζιού καθώς είναι αυτός ο οποίος βοήθησε με τα χρήματά του για να ξαναφτιαχτεί το κατάστημα… Την ίδια στιγμή η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πήρε φωτιά ο «Παράδεισος», ώσπου εμφανίζεται ένας αυτόπτης μάρτυρας και υποστηρίζει ότι είδε κάποιον εκείνο το βράδυ έξω από το μαγαζί.

Στο μεταξύ η Μιράντα και ο Ντίνος κλείνουν τον τρίτο μήνα έγγαμου βίου και δείχνουν πολύ ευτυχισμένοι. Μάλιστα έχουν ήδη μπει στο καινούριο τους σπίτι και κάνουν όνειρα για το μέλλον το δικό τους, αλλά και του «Παραδείσου». Την ίδια στιγμή φτάνει και η μέρα για τη δίκη της Βικτώριας. Ωστόσο τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκαν όλες οι κατηγορίες είναι μόνο τα όσα είχε ομολογήσει ο Αποστόλης. Το δικαστήριο δεν θεώρησε αρκετή αυτή την ομολογία και καθώς δεν υπήρχαν άλλοι μάρτυρες ή αποδεικτικά στοιχεία, απαλλάσσει από τις κατηγορίες τη Βικτώρια, η οποία αποφυλακίζεται. Στο μεταξύ η Ολγα και ο Πάρης προσπαθούν να πάρουν πίσω την περιουσία τους τώρα που πέθαινε ο Αποστόλης: «Ολα θα γίνουν, αγόρι μου, τώρα που θα πάρω πίσω την περιουσία μου», λέει η Ολγα στον Πάρη που ανησυχεί μετά την οικονομική του καταστροφή…

Τρίτη 26/9 Επεισόδιο 2

Την ίδια ώρα ο Ντίνος εκφράζει τους πρώτους προβληματισμούς του για τα νέα δεδομένα στον «Παράδεισο». «Δεν ξέρω, τώρα με τον Σίμο τα πράγματα αλλάζουν και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε προβλήματα», αναφέρει, όμως η Μιράντα τον επαναφέρει στην πραγματικότητα: «Ντίνο, τι είναι αυτά που λες; Αν δεν υπήρχε να βάλει τα χρήματα, δεν θα υπήρχε καν ο “Παράδεισος”. Μην είσαι προκατειλημμένος», τον καθησυχάζει. Στο μεταξύ η Βικτώρια με τον αέρα της νικήτριας πηγαίνει στο σπίτι της Ολγας να κλείσουν παλιούς και καινούριους λογαριασμούς: «Αν υποψιαστώ ότι εσύ ευθύνεσαι για την εξαφάνιση του Χριστόφορου θα το μετανιώσεις», της λέει. Από την άλλη, ο Σωτήρης προσπαθεί να συνδέσει τον φόνο του Αποστόλη με τη φωτιά στον «Παράδεισο» και το νέο στοιχείο που εμφανίστηκε σε σχέση με την περιουσία της Ολγας. Την ίδια στιγμή η Σύρμω προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τον Μεμά να μην ξενιτευτεί. Η σκέψη ότι θα χάσει το παιδί της τής είναι αβάσταχτη, αλλά τελικά δεν καταφέρνει να τον πείσει, καθώς ο Μεμάς έχει πάρει ήδη την απόφασή του. Στο μεταξύ στο σπίτι της οικογένειας Μπουραντά καταφθάνει η κόρη της Ματούλας, η Στέλλα, και η Ματούλα μπαίνει σε ένα μεγάλο δίλημμα.

Δείτε επίσης: «Ο Στέφανος θα...» - Αποκλειστικό spoil για τη νέα σεζόν της σειράς

Τετάρτη 27/9 Επεισόδιο 3

Η καινούρια είδηση για την περιουσία της Ολγας, ότι δεν της ανήκει τίποτα και πως όλα έχουν περάσει στα χέρια του Χρήστου, φτάνει στα αυτιά όλων… Η αναστάτωση είναι μεγάλη στην οικογένεια και όχι μόνο. Η αστυνομία έχει αρχίσει να εξετάζει πλέον την υπόθεση του Αποστόλη υπό νέα σκοπιά: «Μπορεί να είναι δολοφονία. Πώς βρέθηκε ο Αποστόλης στον “Παράδεισο” την ώρα που ξέσπασε η φωτιά;», αναρωτιέται ο Γιαμαλής. Παράλληλα, ο Αγης και η Πολυξένη έχουν πάρει μια μεγάλη απόφαση που δεν θα επηρεάσει μόνο τη δική τους ζωή: «Θα παντρευτούμε και θα πάρουμε το παιδί της Γεωργίας εμείς, δεν θέλω να μεγαλώσει το παιδί μου στα χέρια του Πάρη», ισχυρίζεται ο Αγης και αποφασίζουν να πάνε να παντρευτούν κρυφά.… Η Αμαλία επιστρέφει στον «Παράδεισο» και εκεί μια απροσδόκητη συνάντηση με τον Σίμο θα της δημιουργήσει καινούριες σκέψεις, που της είχε αφήσει στο παρελθόν… σχετικά με το μέλλον της. Ωστόσο ο Ντίνος δεν θα χαρεί τόσο με αυτή την αλλαγή της διάθεσης της

Αμαλίας… Την ίδια ώρα η Βικτώρια θα εξαγοράσει έναν νέο σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τη Στέλλα, στην προσπάθειά της να κερδίσει το χαμένο έδαφος που έχασε μέσα στο σπίτι των Μπουραντάδων…

Πέμπτη 28/9 Επεισόδιο 4

Ο Ντίνος ενημερώνεται από τον Σωτήρη για τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με την υπόθεση του εμπρησμού και τον θάνατο του Αποστόλη: «Είμαι σίγουρος ότι τη φωτιά την έβαλε η Καρτεζίνη», λέει στον αστυνόμο. Την ίδια ώρα τα δοκιμαστικά για την αντικαταστάτρια της Γεωργίας συνεχίζονται. Ο ανταγωνισμός και ο φθόνος μπαίνει σιγά-σιγά στην οικογένεια του «Παραδείσου», καθώς η Στέλλα πιάνει δουλειά στο κατάστημα και ρίχνει τα βέλη της στον Σίμο από ζήλια για την Αμαλία. Η Βικτώρια κάνει μια ύστατη προσπάθεια να ενώσει την οικογένεια, ενώ η Ματούλα θα δεχθεί την πρώτη απογοήτευση από την κόρη της. Ο Σίμος από την άλλη υποδέχεται τη μητέρα του στο πατρικό της σπίτι, ενώ η Γεωργία φέρνει σε όλους μεγάλη αναστάτωση, αφού μεταφέρεται στο νοσοκομείο με έντονους πόνους. Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία θα προκαλέσει η εξαφάνιση του Πάρη, οποίος έχει δεχτεί πριν την επίθεση από τον Αγη: «Γιατί δεν μιλάς στη Γεωργία; Αν δεν το κάνεις, θα το κάνω εγώ», τον απειλεί και ο Πάρης αποφασισμένος του απαντάει: «Κάνε ό,τι νομίζεις»!

Παρασκευή 29/9 Επεισόδιο 5

Η συνάντηση της Ολγας με την αδελφή της μετά από μια ολόκληρη ζωή, δεν γίνεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Πόσο θα επηρεάσει η πρώτη εντύπωση την απόφαση της Δωροθέας για το αν και πώς θα τη βοηθήσει, καθώς η εικόνα που αντικρίζει μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει. Η Δωροθέα με την άφιξή της παίρνει αμέσως πρωτοβουλίες και συναντά τον δικηγόρο του φιλανθρωπικού σωματείου, αλλά και τη Βικτώρια, με την οποία τους δένουν πολλά, όπως η υιοθεσία του Σίμου.

Μόλις μία μέρα πριν τα εγκαίνια του «Παραδείσου», το φλερτ του Σίμου προς την Αμαλία δοκιμάζει τα νεύρα του Ντίνου, αλλά δεν είναι και ο μόνος που αναστατώνεται. Η Μιράντα έρχεται αντιμέτωπη με μια πολύ δυσάρεστη παρουσία από το παρελθόν της, που προβάλει στο κατώφλι του «Παραδείσου»: «Μάρω;», ακούει και βλέπει μπροστά στην πόρτα του «Παραδείσου» τον Ρένο, έναν «γνωστό» της από το παλιό, αμαρτωλό της παρελθόν. Η κοπέλα παγώνει: «Τι θες εσύ εδώ;», απορεί.