Έρωτας Φυγάς: Η Αλεξάνδρα παλεύει ξανά για την ζωή της - Η Ευγενία θέλει να την ξεφορτωθεί

Αναλυτικά οι εβδομαδιαίες 2/10 - 8/10 προβλέψεις της σειράς του OPEN

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς: Η Αλεξάνδρα παλεύει ξανά για την ζωή της - Η Ευγενία θέλει να την ξεφορτωθεί

Στα νέα επεισόδια της σειράς, Έρωτας Φυγάς, η Αλεξάνδρα χαροπαλεύει, ο Μάρκος μαθαίνει το μεγάλο της μυστικό, η Ευγενία φοβάται τη φυλακή και η Μαργέτα είναι έξαλλη με τον γιο της Ιάσονα για όσα της κρύβει εδώ και χρόνια.

Αναλυτικά οι εβδομαδιαίες 2/10 - 8/10 προβλέψεις της σειράς του OPEN, Έρωτας Φυγάς

Κυριακή 1/10 Επεισόδιο 15 + 16

Η Ευγενία, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει τον Μάρκο κοντά της, αποφασίζει να βγάλει από τη μέση την Αλεξάνδρα. Ετσι την καλεί να συναντηθούν στο δάσος και εκεί αναγκάζει την αντίζηλό της να βάλει η ίδια τέρμα στη ζωή της. Η Αλεξάνδρα προσπαθεί να καλοπιάσει την Ευγενία, που την απειλεί με όπλο: «Δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος εσύ, μην το κάνεις», της λέει και όπως την πλησιάζει, το όπλο εκπυρσοκροτεί. Η Αλεξάνδρα πέφτει αιμόφυρτη στο έδαφος. Οι ώρες περνούν και ο Μάρκος ψάχνει απεγνωσμένα να βρει την αγαπημένη του. Εκείνη όμως διακομίζεται στο νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ταυτόχρονα η Νότα παλεύει να ηρεμήσει την Ευγενία που της έχει πει τα πάντα: «Πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου για να μην καταλάβει κανείς τίποτα και προδοθείς», τη συμβουλεύει, αλλά η μετέωρη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αλεξάνδρα, δεν βοηθά την Ευγενία να ησυχάσει. «Αν πεθάνει τι θα κάνω; Θα πάω φυλακή. Θα χάσω τα πάντα. Πρέπει να ζήσει», σχεδόν μονολογεί. Παράλληλα, η Μαργέτα έρχεται αντιμέτωπη με μια συνταρακτική αποκάλυψη που την κάνει να αισθανθεί προδομένη από τον γιο της. Ο Ιάσονας εδώ και χρόνια κρατά πολύ καλές σχέσεις με την Ουρανία, την ερωμένη του συχωρεμένου του πατέρα του. Μάλιστα τώρα που οι σχέσεις τους είναι τεταμένες, την έφερε στη Μεσσηνία για να του κρατάει τα παιδιά. Η Μαργέτα κατορθώνει να βρει πού μένει και πού βρίσκονται τα εγγόνια της, ο Γιωργάκης και η Μυρσίνη, και τα φέρει επιτέλους πίσω στο Κιάρι.

Στο μεταξύ η Αλεξάνδρα συνέρχεται. «Θα πω σε όλους τις έκανες. Δεν θα ξεφύγεις», λέει στην Ευγενία, αλλά εκείνη προσπαθεί να την πείσει πως έχει παραισθήσεις. Αργότερα ο Ιάσονας εκφράζει στην Αλεξάνδρα την έντονη μετάνοια και την αγάπη του. «Ποτέ δεν έπαψα να σε αγαπώ. Συγχώρεσέ με για όσα έχω κάνει και έλα να ζήσουμε στο σπίτι μας και να κάνουμε μια νέα αρχή», είναι τα λόγια του. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Φωτεινή ανακαλύπτει το πλαστό διαζύγιο που έφτιαξε ο Κοντογιάννης κι ενημερώνει την Ελπίδα. «Για να μην έχεις αυταπάτες ότι θα με χωρίσει για να σε παντρευτεί. Ψεύτικο έρωτα σου πουλάει όπως και ψεύτικο διαζύγιο», της φωνάζει. Μέσα σε όλα, η Ουρανία μιλάει στη Μαργέτα για την επαφή που όλα τα χρόνια είχε με τον Ιάσονα, κάνοντάς την έξαλλη, ενώ η Αλεξάνδρα διστάζει να πει την αλήθεια για τον πυροβολισμό, μην ενοχοποιηθεί ο Μάρκος. Οσο για τον Κοντογιάννη, βλέποντας πως ο Στρατής είναι πίσω από το απειλητικό σημείωμα, αφήνει τη ζωή του στο έλεος ενός μπράβου.

Δείτε επίσης: Βαρύ πένθος για την οικογένεια Δεμερτζή - Πεθαίνει η...

Δευτέρα 2/10 Επεισόδιο 17

Ο Στρατής συλλαμβάνεται από τη χωροφυλακή για τον φόνο του μπράβου των οικοπεδοφάγων και η θέση του είναι πολύ δύσκολη. Ωστόσο, ένας από τους κτηματίες στο Κιάρι ενημερώνει τον Στέφανο ότι θα δώσει άλλοθι στον Στρατή μιας και άθελά του τους γλίτωσε από αυτόν. «Αν δεν ήταν αυτός, τώρα μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση του. Εμένα καλό μου έκανε και δεν του αξίζει να μείνει στη φυλακή γι’ αυτά τα καθάρματα», του λέει. Η Αλεξάνδρα πάλι συνέρχεται και ο Μάρκος είναι στο πλευρό της. «Θα σου πω κάτι, αλλά θα μου υποσχεθείς πως δεν θα θυμώσεις, ούτε θα μου ζητήσεις εξηγήσεις», ξεκινάει να του λέει η κοπέλα και συνεχίζει: «Ο Γιωργάκης είναι δικό σου παιδί».

Ο Μάρκος χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και αρχίζει να της φωνάζει: «Πώς μπόρεσες να μου το κάνεις αυτό; Το δικό μου παιδί φωνάζει τόσο καιρό “μπαμπά” αυτόν τον άτιμο και το στέρησες από εμένα; Μου έλεγες ψέματα κοιτώντας με στα μάτια, πώς μπόρεσες! Πώς αγάπησα μια γυναίκα σαν εσένα, πώς;». Εκείνη προσπαθεί να του εξηγήσει, αλλά αυτός δεν την αφήνει. Η Αλεξάνδρα όμως επιμένει: «Δεν ξέρεις τι έχω ζήσει μαζί του, δεν ξέρεις τίποτα! Δεν ξέρεις πως με απειλούσε ότι θα σε σκοτώσει αν σου έλεγα ποτέ την αλήθεια! Το έκανα για το παιδί μας και για να σε σώσω, αναγκάστηκα», δικαιολογείται, αλλά ο Μάρκος φεύγει έξαλλος.

Μέσα σε όλα, η Ελπίδα ζητά από τον Μάρκο να την αφήσει να μείνει στο αρχοντικό του και σε αντάλλαγμα, ό,τι μαθαίνει θα του το λέει, ενώ ο Κοντογιάννης ενημερώνεται από τον διοικητή Αθανασόπουλο ότι ο Στρατής είναι ακόμα ζωντανός. Η Φωτεινή που το ακούει, τρέχει να προειδοποιήσει τη Μαργέτα ότι κινδυνεύουν όλοι τους, καθώς οι οικοπεδοφάγοι έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στη χωροφυλακή.

Τρίτη 3/10 Επεισόδιο 18

Ο Στρατής από κατηγορούμενος για τον φόνο του μπράβου αναδεικνύεται σε ήρωα της περιοχής. Οσο εκείνος αγωνιά για τη ζωή του μέσα στη φυλακή, οι αποφάσεις που θα παρθούν για εκείνον θα ανατρέψουν την κατάσταση, ενώ η Ελπίδα απέναντι από το αρχοντικό γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας σκηνής που ανατρέπει τα δεδομένα.

Τετάρτη 4/10 Επεισόδιο 19

Παράλληλα, ο Μάρκος κάνει μια κουβέντα με την Ρηνιώ. «Η Αλεξάνδρα ποτέ δεν σκέφτηκε τον εαυτό της. Οσα έκανε ήταν γιατί σε αγαπούσε πολύ. Για να σε σώσει και γιατί ήθελε να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή. Ποτέ δεν σε ξέχασε ή δεν σε έβγαλε από το μυαλό της. Πάντα βαθιά μέσα της ονειρευόταν ότι θα ζούσατε ευτυχισμένοι οι τρεις σας», του εξηγεί κι εκείνος θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την ιστορία με τον Γιωργάκη και θα αντιμετωπίσει την Αλεξάνδρα διαφορετικά. Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κόντρα ανάμεσα στον Ιάσονα και τη Μαργέτα ολοένα και φουντώνει. Παράλληλα, η εισαγγελέας καλεί τους παράγοντες της περιοχής σε μια συζήτηση που θα ωφελήσει τον τόπο και θα προφυλάξει τους κατοίκους από τη δριμεία επέλαση των οικοπεδοφάγων.

Δείτε επίσης: Σκηνές σοκ στα νέα επεισόδια του Έρωτα Φυγά: «Η γυναίκα σου θα πληρώσει» - «Τρέχα να τον σταματήσεις»

Πέμπτη 5/10 Επεισόδιο 20

Η Αλεξάνδρα παίρνει εξιτήριο κι επιστρέφει με τον Ιάσονα σπίτι τους. Η Μαργέτα πάλι συνεχίζει θερμά τον προεκλογικό της αγώνα, ενώ ο Κοντογιάννης παραμένει εξαφανισμένος. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, οι οικοπεδοφάγοι συζητάνε ότι πρέπει να δολοφονηθεί ο Παράσχος και αντίστοιχες σκέψεις κάνουν και οι κομματάρχες για τη Μαργέτα. Και οι δυο τους διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο. Παράλληλα ο Φάνης, ο ανιψιός του Παράσχου, εμφανίζεται ενώπιόν του, όμως εκείνος δείχνει καχύποπτος, ενώ ο Μάρκος, ακολουθώντας τη συμβουλή της Αλεξάνδρας, λέει τελικά ψέματα στην Ευγενία, πως δεν πιστεύει ότι εκείνη την πυροβόλησε. «Οχι, εσύ δεν θα μπορούσες ποτέ να κάνεις κάτι τέτοιο», επισημαίνει. Ο Ιάσονας με τη σειρά του παρουσιάζει δημόσια την Ουρανία ως δικό του άνθρωπο, εξοργίζοντας τη Μαργέτα.

Παρασκευή 6/10 Επεισόδιο 21

Ο Ιάσωνας και η Μαργέτα έχουν έναν δημόσιο, έντονο τσακωμό και η ίδια του δίνει τις ευχές της ώστε να θεωρεί την Ουρανία ως νέα του μητέρα του από εδώ και πέρα. Τα στόματα στην περιοχή σιγά-σιγά ανοίγουν και το παρέλθουν της Ουρανίας έρχεται στο φως. Ο Φάνης, συστήνεται στην οικογένεια του Παράσχου και καλοβλέπει την Ευγενία. Η Νότα καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και πως η άφιξη του θα τους δημιουργήσει προβλήματα. Όσο η Αρετή και ο Μελέτης έρχονται πιο κοντά, ο Ιάσωνας προτείνει στη Φωτεινή, που σκέφτεται να φύγει τώρα που ο Κοντογιάννης αγνοείται, να του πουλήσει το σπίτι της για να μετακομίσει εκεί με την Αλεξάνδρα, τα παιδιά και την Ουρανία.

ΒΟΧ

Το παρελθόν της Ουρανίας αποκαλύπτεται

Ο Ιάσονας και η Μαργέτα έχουν έναν δημόσιο, έντονο τσακωμό και η ίδια του δίνει τις ευχές της ώστε να θεωρεί την Ουρανία ως νέα του μητέρα του από εδώ και πέρα. Τα στόματα στην περιοχή σιγά-σιγά ανοίγουν και το παρέλθουν της Ουρανίας έρχεται στο φως. Στο μεταξύ, ο Φάνης συστήνεται στην οικογένεια του Παράσχου και καλοβλέπει την Ευγενία, ενώ η Νότα καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και πως η άφιξή του θα τους δημιουργήσει προβλήματα. Οσο η Αρετή και ο Μελέτης έρχονται πιο κοντά, ο Ιάσονας προτείνει στη Φωτεινή, που σκέφτεται να φύγει τώρα που ο Κοντογιάννης αγνοείται, να του πουλήσει το σπίτι της για να μετακομίσει εκεί με την Αλεξάνδρα, τα παιδιά και την Ο