Tο Ναυάγιο: «Είναι επικίνδυνο να ταξιδέψει το καράβι» - Σήμερα στις 22:50 η πρεμιέρα της σειράς του MEGA

Όσα θα δούμε στα 4 πρώτα επεισόδια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Tο Ναυάγιο: «Είναι επικίνδυνο να ταξιδέψει το καράβι» - Σήμερα στις 22:50 η πρεμιέρα της σειράς του MEGA

Οι μηχανές του «Φοίνιξ» βάζουν μπροστά, παρόλο που ο Μιχάλης προσπαθεί να πείσει τον καπετάνιο για το αντίθετο. Μαζί με τον κόσμο, επιβιβάζονται στο μοιραίο καράβι δεκάδες όνειρα που θα μείνουν μισά. Μεταξύ εκείνων ο Απόστολος και η Ειρήνη, που δεν βλέπουν την ώρα να φτάσουν στη Γαλλία. Από η μεγάλη πρεμιέρα της νέας σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο (δείτε τον Κακούρη στα γυρίσματα αγνώριστο)

Το αποψινό και τα υπόλοιπα 2 επεισόδια της σειράς, Ναυάγιο στο MEGA

Κυριακή 1/10 - Επεισόδιο 1 + 2

Κύθηρα, δεκαετία του ’60. Η Ειρήνη και ο Απόστολος λαμβάνουν ένα γράμμα που τους καλεί στη Γαλλία, καθώς ένας οίκος αρωμάτων θέλει διακαώς να αποκτήσει το άρωμα που έφτιαξαν στο εργαστήρι τους. «Επιτέλους, αγάπη μου, ήρθε η στιγμή που το όνειρό μας θα γίνει πραγματικότητα. Αυτό που περιμέναμε τόσο καιρό, έφτασε. Σε λίγο καιρό όλοι θα μιλούν για το εκλεπτυσμένο μας άρωμα, το όνομά μας θα γραφτεί με χρυσά γράμματα», τονίζει ο Απόστολος καθώς είναι σίγουρος για την επιτυχία του δημιουργήματός τους. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο που τους κόβει αστραπιαία τα φτερά.

Από το νησί τους δεν αναχωρεί ούτε αεροπλάνο ούτε πλοίο. Ψάχνουν λοιπόν τρόπο να φτάσουν στον προορισμό τους. Η λύση στο πρόβλημά τους ακούει στο όνομα... καπετάν Στελής! Παράλληλα, δύο φοιτητές, ο Μάκης και η Λίνα, γνωρίζονται στη διαδρομή του καραβιού από τον Πειραιά προς την πατρίδα τους τα Χανιά και ένα ειδύλλιο γεννιέται. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως, είναι πως τις οικογένειές τους τις ενώνει ένα χρέος. Ενα χρέος που θα έρθει στην επιφάνεια όταν χαθούν δεκάδες ζωές. Την ίδια στιγμή, σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, μια βεντέτα κινδυνεύει να ξεκινήσει μεταξύ δύο νεαρών αντρών, του Πέτρου και του Γιάννη. Οι ζωές αυτών και πολλών ακόμη ανθρώπων θα διασταυρωθούν λίγες ώρες αργότερα, σε ένα παιχνίδι της μοίρας, γεμάτο ανατροπές…

Η Ειρήνη και ο Απόστολος καταφέρνουν να πείσουν τον καπετάν Στελή να τους μεταφέρει με το καΐκι του στην Κρήτη και από εκεί να ταξιδέψουν με το καράβι «Φοίνιξ» ως την Αθήνα για να προλάβουν την πτήση τους για τη Γαλλία. Μόνο που η κακοκαιρία θα θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο. «Θα τα καταφέρουμε, αγάπη μου. Ο καπετάν Στελής είναι έμπειρος και μπορεί να δαμάσει τα κύματα. Λίγο ακόμα και φτάνουμε στα Χανιά», του λέει η Ειρήνη για να τον εμψυχώσει, παρόλο που και η ίδια αγχώνεται από την κατάσταση του καιρού.

Την ίδια ώρα, ένας από τους μηχανικούς του «Φοίνιξ», ο Μιχάλης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του πλοίου. «Είναι επικίνδυνο να ταξιδέψει το καράβι, ειδικά σήμερα που περιμένουμε τέτοια κακοκαιρία. Θα πρέπει να έρθουν οι μηχανικοί πρώτα να το ελέγξουν. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να πάρουμε στον λαιμό μας δεκάδες ζωές», τονίζει αλλά κανείς δεν δίνει σημασία στα λόγια του. Η Λίνα έρχεται σε σύγκρουση με τον πατέρα της όταν εκείνος μαθαίνει πως η κόρη του θέλει να γίνει ηθοποιός και της απαγορεύει να ξαναπάει στην Αθήνα. Ο Μάκης με τους φίλους του συμμετέχουν στην «αρπαγή» μιας κοπέλας που θέλει να παντρευτεί με τον αγαπημένο της. Ο γιος τού ιερέα που τελεί τον γάμο δεν είναι άλλος από τον Πέτρο, που μπλέκει σε έναν τσακωμό με τον Γιάννη.

Δευτέρα 2/10 - Επεισόδιο 3

Τα αίματα ανάβουν, ένα όπλο εκπυρσοκροτεί… και το νήμα της ζωής του τελευταίου κόβεται για πάντα. Η μητέρα του Πέτρου μαθαίνει για τον θάνατο του Γιάννη και προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό, πείθοντας τον Πέτρο να μην παραδοθεί. «Φύγε, αγόρι μου, φύγε και άνοιξε τα φτερά σου. Η τύχη σου είναι μακριά. Φύγε να σωθείς», θα του πει και εκείνος ρίχνει λίγα ρούχα σε έναν σάκο και εξαφανίζεται πριν η αστυνομία ξεκινήσει να τον ψάχνει. Η Λίνα ψάχνει τρόπους να το σκάσει από το σπίτι της για να ταξιδέψει κρυφά στην Αθήνα και να κυνηγήσει το όνειρό της. Ο Μάκης αντιλαμβάνεται τα οικονομικά προβλήματα του πατέρα του, αλλά δεν γνωρίζει πως η οικογένειά του χρωστά πολλά χρήματα στον πατέρα της Λίνας.

Η Ειρήνη και ο Απόστολος φτάνουν με ασφάλεια στα Χανιά έχοντας γλιτώσει από τρομερή φουρτούνα. Είναι σίγουροι ότι πλέον θα ταξιδέψουν με ασφάλεια ως τον Πειραιά με το «Φοίνιξ».

Τρίτη 3/10 - Επεισόδιο 4

Ο Ιπποκράτης έρχεται αντιμέτωπος με την Ευγενία που ψάχνει την αδελφή της, αλλά αρνείται να τη βοηθήσει και τη διώχνει από το σπίτι. Οι τύψεις πνίγουν τον Πέτρο, που θέλει να ομολογήσει τον φόνο στον πατέρα του, ενώ η Λαμπρινή και ο Σταμάτης παλεύουν να τον πείσουν να φύγει από την Κρήτη για να σωθεί. Η Λίνα αποφασισμένη να ακολουθήσει το όνειρό της, το σκάει από το σπίτι και αγοράζει εισιτήριο για τον Πειραιά. Ο Απόστολος ετοιμάζει ένα δώρο-έκπληξη στην Ειρήνη, δεν ξέρει όμως ότι την ίδια αγορά μ’ αυτόν θα κάνει και ο Αντώνης.

Η υποψία ότι η Στέλλα είναι έγκυος καρφώνεται στο μυαλό του Κυριάκου και τον οδηγεί σε μια βιαστική απόφαση. Ο Στελής αποχαιρετάει την κόρη του και την παρακαλεί να του τηλεφωνήσει όταν φτάσει στην Αθήνα. «Ξέρεις ότι έχω αγωνία όταν ταξιδεύεις. Πάρε με απλά για να ακούσω τη φωνή σου», της λέει και την κλείνει στην αγκαλιά του, την ίδια στιγμή που ο Βλάσης και η Μαρία αποχαιρετούν τον γιο τους. Ο καπετάνιος του «Φοίνιξ» αγνοεί το δελτίο καιρού και επιμένει να σαλπάρει για Πειραιά. «Μην το κάνεις, μη βάλεις μπροστά τις μηχανές», του επισημαίνει ο Μιχάλης και συνεχίζει: «Το καράβι είναι γεμάτο ζημιές. Τρελάθηκες; Ας περιμένουμε μέχρι το πρωί που ο καιρός τουλάχιστον θα έχει αλλάξει». Οι επιβάτες αρχίζουν να επιβιβάζονται στο πλοίο. Το μοιραίο δρομολόγιο του «Φοίνιξ» είναι έτοιμο για αναχώρηση, μόνο που δεν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό του.

Στα Χανιά φτάνει ένα ζευγάρι, ο Βασίλης και η Ασημίνα. Εκείνος φωτογράφος, την παίρνει μαζί του για να έχει παρέα, αλλά μετά από έναν τσακωμό τους θα επιβιβαστούν στο πρώτο καράβι που θα βρεθεί μπροστά τους με σκοπό να γυρίσουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό. Και αυτό είναι το «Φοίνιξ». Μέσα στο καράβι το ζευγάρι θα απομακρυνθεί αφού θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια λεπτομέρειες που δεν θα αρέσουν καθόλου στον Βασίλη. Η Ασημίνα θα πιστέψει πραγματικά πως όταν φτάσουν στην Αθήνα, η κατάσταση θα διαλευκανθεί, όμως η μοίρα θα έχει για εκείνους άλλα σχέδια.