Σασμός: Δοκιμάζει νυφικά και παθαίνει κρίση - Δύσκολες ώρες για τη Θεοδώρα

Οι εβδομαδιαίες (9-12/10) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: Δοκιμάζει νυφικά και παθαίνει κρίση - Δύσκολες ώρες για τη Θεοδώρα

Ευχάριστη εβδομάδα έρχεται για κάποιους στον Σασμό, καθώς φαίνεται πως ο Μαθιός θα ενωθεί με την οικογένεια που δεν γνώριζε πως είχε πραγματικά τόσα χρόνια. Για άλλους, όμως, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Η Θεοδώρα, συγκεκριμένα, περνάει τεράστια κρίση εν μέσω εγκυμοσύνης λόγω του γάμου της.

Οι εβδομαδιαίες (9-12/10) εξελίξεις του Σασμού

Δευτέρα 9/10 Επεισόδιο 9

Η στάση του Αντρέα αλλάζει και όλοι νομίζουν πως ο δρόμος για τον πολυπόθητο σασμό δεν θα έχει άλλα εμπόδια. Η επιστροφή του Νικηφόρου και η απόφασή του να έρθει κοντά με τον πατέρα του, Μαθιό, γεμίζει χαρά και αισιοδοξία όλη την οικογένεια. Το δώρο που θα λάβει όμως η Βασιλική, δεν θα την αφήσει να χαρεί για πολύ...

Μαθιός και Βασιλική ανησυχούν για το πού μπορεί να βρίσκεται ο Νικηφόρος. Τρέμουν στην ιδέα πως μπορεί να του έχει συμβεί κάτι σοβαρό, όμως η Καλλιόπη τους καθησυχάζει: «Δώστε χρόνο στο κοπέλι. Δεν είναι λίγα αυτά που τον βρήκαν. Πυροβόλησε τον πατέρα του, μωρέ, το καταλαβαίνετε;», τους λέει και ο Μαθιός συμφωνεί μαζί της. Λίγο αργότερα η επιστροφή του Νικηφόρου θα τους αφήσει όλους μουδιασμένους. Η χαρά τους θα είναι μεγάλη αλλά ταυτόχρονα θα αναρωτιούνται πώς θα χειριστεί το θέμα της πατρότητας ο νεαρός άντρας. Την ίδια στιγμή η Βασιλική μαθαίνει από τον Αντώνη πως ύποπτος για τον φόνο του Στεφανή είναι ο Ευθύμης Φαρμάκης και αυτό της δίνει ιδιαίτερη χαρά. «Οι υποψίες φεύγουν από πάνω σου, οι έρευνες της αστυνομίας θα πέσουν πάνω σε εκείνον, Μαθιό. Ο Θεός μάς δίνει μια ευκαιρία, τώρα που η αλήθεια θα έρθει στο φως να ζήσουμε σαν μια κανονική οικογένεια. Αρκετό χρόνο χάσαμε», θα πει στον άντρα της αλλά εκείνος θα παραμείνει συγκρατημένος.

Ο Αστέρης και η Αργυρώ έχουν πάρει και επίσημα το «ναι» της Καλλιόπης για τους αρραβώνες, ανακοινώνουν τις προθέσεις τους και στην οικογένεια εκείνης, ενώ παρακολουθούν εντυπωσιασμένοι την πλήρη μεταστροφή του Αντρέα. Από εκεί πού ήθελε να διαλύσει τις όποιες σχέσεις της οικογένειάς του με τους Σταματάκηδες, δίνει ολόψυχα την ευχή του. Ο Παύλος καταλαβαίνει πως κάτι κρύβει ο ξάδελφός του και αποφασίζει να μην πάρει τα μάτια του από πάνω του.

Η γιαγιά Ειρήνη από τη στιγμή που βλέπει μπροστά της τον Αντρέα, δείχνει σκοτεινιασμένη. Δεν μιλάει σε κανέναν, όμως από φόβο μη γίνουν πραγματικότητα οι σκέψεις της. Ομως η Μαρίνα το καταλαβαίνει και της μιλάει. «Μάνα, τι έχει συμβεί με τον Αντρέα; Τι τον συνδέει με την οικογένεια της Καλλιόπης που δεν έχει βγάλει από μέσα του; Πρέπει να ξέρω. Η Αργυρούλα μας θα συνδεθεί με αυτή την οικογένεια και είναι ανάγκη να γνωρίζω την αλήθεια, δεν νομίζεις;». Ετσι, η γιαγιά της αποκαλύπτει την αλήθεια. Λίγο αργότερα και ενώ ο Παύλος θα είναι σπίτι του, θα χτυπήσει η πόρτα και πίσω της θα αποκαλυφθεί η Εύα. Η παρουσία της θα τον γεμίσει τόσο με χαρά όσο και με φόβο. «Μην μου πεις ότι ήρθες για να μάθεις ποιος σκότωσε τον αδελφό σου!», θα της πει χωρίς να χάσει καιρό και η Εύα θα αποκαλύψει πως θέλει να ζήσει για λίγο στο μέρος που βρισκόταν ο Ευθύμης πριν πεθάνει. Είναι αποφασισμένη να κρατήσει προς το παρόν τα χαρτιά της κλειστά.

Τρίτη 10/10 Επεισόδιο 10

Στο μεταξύ, ο Αντρέας προσεγγίζει τη Στέλλα για να τον βοηθήσει με τις νέες του επαγγελματικές δραστηριότητες, στην πραγματικότητα όμως έχει σκοτεινούς σκοπούς.

Η αθωότητα του Βαγγέλη για τον φόνο του Ξαξίρη αποδεικνύεται, ενώ οι προσπάθειες του παπά να πείσει τον Τηλέμαχο και τον Λάζαρο για σασμό, αποδεικνύονται μάταιες. «Τώρα είναι εδά και ο Αντρέας μας και αφού είναι ο μεγαλύτερος, είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε και τη γνώμη του. Ο,τι πει εκείνος θα γενεί», του απαντούν.

Ο Νικηφόρος παλεύει με τον εαυτό του, ώστε να βρει τρόπο να αποδεχτεί τον Μαθιό. Την ίδια ώρα, η ένταση μεταξύ Αντρέα και Μαθιού φουντώνει. Μια τυχαία συνάντηση των δύο αντρών θα πυροδοτήσει την κόντρα μεταξύ τους, θα πιαστούν στα χέρια και μόνο ο ένας από τους δύο θα βγει νικητής.

Δείτε επίσης: Της ανήκει στην πραγματική ζωή - Το δίπατο αρχοντικό που γίνονται τα γυρίσματα είναι το πατρικό της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη

Τετάρτη 11/10 Επεισόδιο 11

Αέρας αλλαγής αρχίζει να πνέει στην Ανω Ποριά αφού ο Αστέρης και η Αργυρώ ετοιμάζουν τους αρραβώνες τους και μάλιστα στο καφενείο του Παντελή. Ολα δείχνουν πως ο κύκλος αίματος και εκδίκησης μεταξύ Βρουλάκηδων και Σταματάκηδων έχει κλείσει οριστικά, παρόλο που ακόμα δεν έχει επέλθει ο σασμός. Ωστόσο, ο Αντρέας έχει άλλα σχέδια για τον αρραβώνα τους, που δεν γνωρίζει κανείς.

Ο Αντώνης δεν σταματά να κάνει έρευνες για τον φόνο του Ευθύμη και στο κάδρο των ερευνών του μπαίνει και ο Παύλος αφού στο παρελθόν ο τελευταίος είχε δηλώσει πως έχει αποφασίσει να σκοτώσει τον παιδικό του φίλο, αν αυτός κάνει κακό στην οικογένειά του. Ο Παύλος θα θορυβηθεί όταν ο διοικητής της Ανω Ποριάς του πει να περάσει από το τμήμα για κατάθεση και αποτυπώματα αλλά δεν θα το δείξει. Αντίθετα, θα είναι ακόμα συντετριμμένος από τον χαμό του φίλου του, γεγονός που θα έχει προσέξει και η Αιμιλία.

Ο Νικηφόρος αρχίζει να αποδέχεται το γεγονός ότι ο Μαθιός είναι πατέρας του και του το δείχνει. «Θέλω να το προσπαθήσουμε, Μαθιό. Αλλωστε για πολλά χρόνια εσύ ήσουν το πρότυπό μου, ο πατέρας που ήθελα να έχω. Θέλω να κερδίσουμε τον χρόνο που δεν είχαμε», του ανακοινώνει και ο Μαθιός κλαίει από χαρά που θα ζήσουν τη σχέση πατέρα-γιου, έστω και καθυστερημένα. Η Βασιλική συμπληρώνει το παζλ της οικογένειας που δεν κατάφερε να ζήσει ποτέ με τον Στεφανή.

Η Εύα επισκέπτεται το μνήμα του αδελφού της, ενώ ζητάει από τον παπα-Μιχάλη να μην αποκαλύψει την ταυτότητά της. Μια δεύτερη ανεπάντεχη συνάντησή του με την Εύα θα ενθουσιάσει τον Αντρέα, που δεν πίστευε ότι θα την ξαναδεί. Και πάλι όμως η Εύα δεν θα του αφήσει πολλά περιθώρια. Πιο συγκεκριμένα, θα τον χαιρετίσει τυπικά και θα φύγει αφήνοντάς τον με την απορία. «Ποια είναι αυτή, Μιχάλη;», θα ρωτήσει ο Αντρέας όταν η γυναίκα του γυρίσει την πλάτη. «Ηρθε από το εξωτερικό και ψάχνει να βρει τσι δικούς τους ανθρώπους. Πόνο έχει και εκείνη στην ψυχή της, όπως όλοι μας», του απαντά και ο άντρας απογοητεύεται που δεν μπορεί να μάθει ούτε το όνομά της.

Πέμπτη 12/10 Επεισόδιο 12

Τη στιγμή που ο Αστέρης δουλεύει στο αλουμινάδικο μπαίνει η Στέλλα και της ανακοινώνει πως ετοιμάζει τους αρραβώνες του με την Αργυρώ. Από τη χαρά της τον αγκαλιάζει και τη σκηνή βλέπει και φυσικά παρεξηγεί ο Αντρέας. Νομίζει πως είναι ένας ακόμα λόγος για να διαλύσει τη σχέση των δύο νέων. Οσο όμως και αν προσπαθήσει λίγο αργότερα να βάλει λάδι στη φωτιά και να μιλήσει στον Παύλο για τη χειρονομία που είδε, οι προετοιμασίες για τον αρραβώνα συνεχίζονται και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Και ενώ όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά με τη Θοδώρα, η γνωριμία της με την Εύα και ένα κακό προαίσθημα του Παντελή, φαίνεται να συσσωρεύουν σύννεφα πάνω από τη σχέση της με τον Γιώργο. Η Βασιλική επιστρέφει στη δουλειά της και λαμβάνει κάτι που θα την αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Και αυτό είναι η καρφίτσα που της είχε δώσει πριν μήνες ο Ευθύμης αλλά εκείνη είχε αρνηθεί, με το σημείωμα: «Τώρα δεν μπορείς να μου το επιστρέψεις».

Η Θοδώρα έχει ξεκινήσει ετοιμασίες για τον γάμο της και η Μαρίνα, ως κουμπάρα που είναι, τη βοηθάει. Σύντομα οι δύο γυναίκες θα πάνε για πρόβα νυφικού, όμως η Θοδώρα δεν θα απολαύσει όπως νόμιζε τη διαδικασία. Η χαρά της θα μεταμορφωθεί σε λύπη. Συγκεκριμένα, ενώ θα δοκιμάζει νυφικά θα ξυπνήσουν μέσα της σκοτεινές αναμνήσεις από το παρελθόν. Δεν θα μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τη στιγμή που λίγα μόνο λεπτά από τον γάμο της με τον Γιώργη, έμαθε πως ο Πετρής είναι νεκρός, γεγονός για το οποίο δεν έχει σταματήσει να κατηγορεί τον εαυτό της. Η Μαρίνα θα προσέξει φυσικά την απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της και θα τη ρωτήσει τι συμβαίνει, όμως δεν θα της πει την αλήθεια. Οχι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον. Απλά θα προσποιηθεί ψυχολογικές διακυμάνσεις λόγω της εγκυμοσύνης της.

Δείτε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό - Η Θοδώρα πεθαίνει!