Γη της Ελιάς: «Στάθη, η κόρη μας ζει» - Η ανακοίνωση της Ιουλίας τα ανατρέπει όλα

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: «Στάθη, η κόρη μας ζει» - Η ανακοίνωση της Ιουλίας τα ανατρέπει όλα

Νέα εβδομάδα ξεκινά για τη σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς, και στα ολοκαίνουρια επεισόδια η Ιουλία προσπαθεί μάταια να έρθει σε επαφή με την κόρη της και ο Στάθης της δίνει κουράγιο. Την ίδια στιγμή η Άννα και ο Πότης ανακοινώνουν τον γάμο τους και βρίσκουν τους κουμπάρους, ενώ ο Μάνος κάνει μια κίνηση που ταράζει τη Μαρίνα.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Δευτέρα 9/10 Επεισόδιο 13

Η ψυχολογία της Μαρίνας από τη στιγμή που έχασε το παιδί είναι πολύ κακή και ο Μάνος προσπαθεί να της συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο. Στο μεταξύ η Αννα δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την πρόταση γάμου του Πότη και ζητά τη γνώμη φίλων και γνωστών: «Ρε παιδιά, πείτε μου τι να κάνω; Δεν το περίμενα. Μου ήρθε ξαφνικό», τους λέει. Ο Πότης, από την άλλη, γεμάτος αγωνία, κρατά το καφενείο κλειστό μέχρι να λάβει την πολυπόθητη απάντηση.

Η Αθηνά και η Μαργαρίτα προτρέπουν τη Φιλιώ να πάει σε ψυχολόγο, αλλά εκείνη συνεχίζει να είναι αρνητική. Στο μεταξύ η Ιουλία αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία στην Αμαλία και την προσεγγίζει φιλικά, ενώ η Βασιλική συνειδητοποιεί ότι ο φούρναρης έχει αντιγράψει τη συνταγή της Αρετής, αλλά τρέμει να της το πει από φόβο μην τους ρεζιλέψει σε ολόκληρη τη Μάνη. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης συνεχίζει να βρίσκεται με την Ξένια, η οποία δεν δείχνει και τόσο αθώα, ενώ όπως όλα δείχνουν κρατά κρυφή ατζέντα. Παράλληλα, το γλυκό του κουταλιού με την ελιά γίνεται ανάρπαστο και η Ασπασία βρίσκει επιτέλους διέξοδο σε κάτι δημιουργικό, ενώ η Αννα, μετά από ώριμη σκέψη, αποφασίζει να πει το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση γάμου του Πότη: «Λοιπόν το αποφάσισα, θα σε παντρευτώ», του ανακοινώνει κι εκείνος που κρέμεται από τα χείλη της, της λέει: «Αντε κορωνίστα μου, πες μου το και με έσκασες». Φυσικά, η χαρά τους είναι απερίγραπτη!

Τρίτη 10/10 Επεισόδιο 14

Η Αρετή είναι έξαλλη με τη Χρυσούλα γιατί πιστεύει ότι εκείνη πούλησε τη συνταγή της, αλλά δεν ξέρει ότι ο φούρνος που φτιάχνει την πίτα της βρίσκεται μέσα στην Αρεόπολη. Στο μεταξύ η Αννα και ο Πότης ανακοινώνουν σε όλο τον κόσμο τα ευχάριστα και αρχίζουν να ψάχνουν ημερομηνία γάμου. Παράλληλα ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς παίρνουν άδεια από τον στρατό και επιστρέφουν μαζί στην Αρεόπολη, ενώ ο Δημοσθένης πηγαίνει με την ερωμένη του στην ταβέρνα του Χρήστου όπου τους βλέπει η Αρετή και τρελαίνεται. Την επόμενη μέρα δεν χάνει καιρό, πηγαίνει στην Ασπασία και της τα λέει όλα: «Δεν ντρέπεται, δεν έχει τσίπα πάνω του, να την τραβολογάει φόρα παρτίδα μέσα στο χωριό;», της λέει με μερικές κατάρες να συνοδεύουν την αποκάλυψη που έκανε, ενώ η Ασπασία καταρρακώνεται. Την ίδια στιγμή η Δήμητρα, κάπως ενοχλημένη, αρχίζει να «ψαρεύει» την Αφροδίτη: «Τελικά τι έγινε με τον Ορέστη, σου αρέσει, του την έπεσες;», της λέει. Στο μεταξύ ο Λυκούργος πιέζει τη Χάιδω να του πει για την καραμπίνα που έχει μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν πείθεται από την απάντησή της: «Κοίτα, δεν τα μασάω αυτά τα παραμύθια. Οταν αποφασίσεις, περιμένω να μου πεις την αλήθεια», της τονίζει. Η Αθηνά και η Μαργαρίτα προτείνουν στην Αννα να γίνουν κουμπάρες στον γάμο της, ενώ η κατάσταση στο εργαστήριο φτάνει στο απροχώρητο και η Ισμήνη ανακοινώνει στην Αλκμήνη και την Αντωνία: «Δεν πάει άλλο. Οπως καταλαβαίνετε δεν μπορείτε να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο. Αρα μία από τις δυο σας πρέπει να παραιτηθεί από την επιχείρηση».

Ένα μήνα αργότερα… Η Αννα διαλέγει νυφικό, η Αρετή καταλαβαίνει ότι ο φούρνος της Αρεόπολης πουλάει την πίτα της και η Ιουλία ανακαλύπτει μέσω τεστ DNA ότι η κόρη της ζει. Αμέσως ενημερώνει τον Στάθη: «Στάθη, η κόρη μας ζει. Μου έστειλαν το αποτέλεσμα» και ο Στάθης την προτρέπει: «Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την κοπέλα που φαίνεται να έχεις κοινό DNA», της λέει, αλλά η Ιουλία δεν είναι έτοιμη να κάνει το βήμα: «Δεν ξέρω. Φοβάμαι τι θα αντιμετωπίσω. Πώς να την προσεγγίσω», του απαντάει.

Δείτε επίσης: Ιφιγένεια Τζόλα: «Έρχομαι κοντά με τον...» - Αποκλειστικό spoil για την συνέχεια της σειράς, Η Γη της Ελιάς!

Τετάρτη 11/10 Επεισόδιο 15

Στο μεταξύ η Δήμητρα αποφασίζει να μην αποφεύγει άλλο τον Ορέστη και πηγαίνει στο σπίτι του με σκοπό να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του, ενώ η Αρετή ψάχνει να βρει από ποια διέρρευσε η συνταγή της πίτας και ο φούρναρης της αρνείται ότι έχει αντιγράψει την πατέντα της. Ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς ξαναβγαίνουν με άδεια από τον στρατό και ο Σωτήρης δεν χάνει ευκαιρία να βάλει ξανά τον Φίλιππο στο στόχαστρο. Την ίδια στιγμή ο Λυκούργος πειράζει τον Πότη που δεν επέλεξε εκείνον και τον Στάθη για κουμπάρους: «Ε, βέβαια, εμείς σε ξεστραβώσαμε. Εμείς σου λέγαμε τι να κάνεις για να καταφέρεις την Αννούλα και τώρα μας τη φέρνεις και βάζεις κουμπάρες τη Μαργαρίτα με την Αθηνά. Βέβαια θα μου πεις εκεί είναι τα μεγαλεία», του λένε φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση. Η Μαρίνα επιστρέφει στο ανθοπωλείο, αλλά συνεχίζει να έχει επιθετική συμπεριφορά, γεγονός που προβληματίζει τον Μάνο και τον Ισίδωρο, ενώ ο παράξενος λοχίας από τον στρατό εμφανίζεται στη Μάνη για ολιγοήμερες διακοπές και ο Φίλιππος με τον Παρασκευά, τώρα που έχουν πάρει μετάθεση και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, δεν χάνουν ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω.

Πέμπτη 12/10 Επεισόδιο 16

Ο Δημοσθένης κάνει στην Ξένια μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, ενώ ο Πότης ζητά από τον Στάθη και τον Λυκούργο να είναι κι αυτοί κουμπάροι στον γάμο του κι εκείνοι δέχονται με χαρά. Παράλληλα, ο Αποστόλης ανακοινώνει στην Αννα: «Εγώ θα καλύψω όλα τα έξοδα του γάμου. Μια αδελφή σε έχω», της λέει και τη συγκινεί. Στο μεταξύ η Ιουλία προσπαθεί να επικοινωνήσει με την κόρη της, αλλά δεν παίρνει απάντηση. Ο Στάθης, ωστόσο, την προτρέπει να επιμείνει. Ο Μάνος αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα με σκοπό να συνεφέρει τη Μαρίνα και απομακρύνει όλα τα μωρουδιακά ρούχα από το σπίτι. Αυτή του η κίνηση όμως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η Μαρίνα γίνεται έξαλλη: «Γιατί το έκανες αυτό; Ποιος σου είπε ότι θέλω να ξεχάσω;», του φωνάζει και φεύγει από το σπίτι. Ο Λυκούργος ενημερώνεται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίλιππου και ανησυχεί ακόμα περισσότερο για τον «αόρατο» εχθρό που τους κυκλώνει, ενώ η Χάιδω αρχίζει να σκέφτεται μήπως έχει μερίδιο ευθύνης σε όσα συμβαίνουν. Η Ξένια δέχεται να γεννήσει το παιδί τού Δημοσθένη, με το αζημίωτο και με συμβολαιογραφική πράξη να του το δώσει για να το μεγαλώσει με τη γυναίκα του.

Δείτε επίσης: Θρίλερ στην Γη της Ελιάς - Βασιλική και Χάιδω θρηνούν τον Φίλιππο;

Παρασκευή 13/10 Επεισόδιο 17

Η Μαργαρίτα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους. Η Θοδώρα τη βρίσκει άσχημα χτυπημένη μέσα στο σπίτι και τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ η Αννα μένει άναυδη με τη γενναιοδωρία του Ισίδωρου, ο οποίος της κάνει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για γαμήλιο δώρο, ενώ ο Λυκούργος μαθαίνει ότι ο Στάθης γνώριζε για την απόπειρα δολοφονίας του Φίλιππου και γίνεται έξαλλος: «Πώς είναι δυνατόν να μη μου πεις τίποτα; Πας καλά; Εδώ έχουμε να κάνουμε με βεντέτα, δεν εξηγείται αλλιώς», του λέει. Την ίδια στιγμή η Δήμητρα πηγαίνει στο σπίτι του Γιώργη για να τον βοηθήσει με τη μετακόμιση. Ο «ηλεκτρισμός» ανάμεσά τους, ξαφνικά, είναι μεγάλος. Χωρίς σκέψη έρχονται κοντά και δεν μπορούν να αντισταθούν στο πάθος που ακολουθεί. Παράλληλα η Αρετή πιάνει επ’ αυτοφώρω τη Χρυσούλα τη στιγμή που πουλάει την πίτα στον φούρναρη και εκρήγνυται, ενώ ο Δημοσθένης δίνει την προκαταβολή στην Ξένια για να προχωρήσει η συμφωνία τους. Αμέσως μετά πηγαίνει στον Κωνσταντίνο και του ζητά να συντάξει ένα συμβόλαιο που θα δεσμεύει την Ξένια να του δώσει το παιδί μετά τη γέννα. Η Ιουλία προσπαθεί απεγνωσμένα να μάθει περισσότερα για την κόρη της και αποφασίζει να προσλάβει ντετέκτιβ. Τέλος, η αμηχανία ανάμεσα στον Γιώργη και τη Δήμητρα είναι εμφανής την επόμενη μέρα στο γραφείο.