Σασμός (9/10): «Παύλο εσύ τον σκότωσες;» - Ένα βήμα πριν μαθευτεί η σκληρή αλήθεια

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (9/10): «Παύλο εσύ τον σκότωσες;» - Ένα βήμα πριν μαθευτεί η σκληρή αλήθεια

Νέα εβδομάδα ξεκινά, και μαζί της καινούρια επεισόδια της σειράς, Σασμός. Όπως καταλαβαίνουμε από τις εβδομαδιαίες εξελίξεις (δείτε τες πριν προβληθούν στην τηλεόραση), όλοι οι πρωταγωνιστές θα περάσουν πάρα πολύ δύσκολα και όχι μόνο λόγω της έλευσης του Αντρέα...

Οι σημερινές 9/10 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Επεισόδιο 9

Η στάση του Αντρέα αλλάζει και όλοι νομίζουν πως ο δρόμος για τον πολυπόθητο σασμό δεν θα έχει άλλα εμπόδια. Η επιστροφή του Νικηφόρου και η απόφασή του να έρθει κοντά με τον πατέρα του, Μαθιό, γεμίζει χαρά και αισιοδοξία όλη την οικογένεια. Το δώρο που θα λάβει όμως η Βασιλική, δεν θα την αφήσει να χαρεί για πολύ...

Μαθιός και Βασιλική ανησυχούν για το πού μπορεί να βρίσκεται ο Νικηφόρος. Τρέμουν στην ιδέα πως μπορεί να του έχει συμβεί κάτι σοβαρό, όμως η Καλλιόπη τους καθησυχάζει: «Δώστε χρόνο στο κοπέλι. Δεν είναι λίγα αυτά που τον βρήκαν. Πυροβόλησε τον πατέρα του, μωρέ, το καταλαβαίνετε;», τους λέει και ο Μαθιός συμφωνεί μαζί της. Λίγο αργότερα η επιστροφή του Νικηφόρου θα τους αφήσει όλους μουδιασμένους.

Η χαρά τους θα είναι μεγάλη αλλά ταυτόχρονα θα αναρωτιούνται πώς θα χειριστεί το θέμα της πατρότητας ο νεαρός άντρας. Την ίδια στιγμή η Βασιλική μαθαίνει από τον Αντώνη πως ύποπτος για τον φόνο του Στεφανή είναι ο Ευθύμης Φαρμάκης και αυτό της δίνει ιδιαίτερη χαρά. «Οι υποψίες φεύγουν από πάνω σου, οι έρευνες της αστυνομίας θα πέσουν πάνω σε εκείνον, Μαθιό. Ο Θεός μάς δίνει μια ευκαιρία, τώρα που η αλήθεια θα έρθει στο φως να ζήσουμε σαν μια κανονική οικογένεια. Αρκετό χρόνο χάσαμε», θα πει στον άντρα της αλλά εκείνος θα παραμείνει συγκρατημένος.

Ο Αστέρης και η Αργυρώ έχουν πάρει και επίσημα το «ναι» της Καλλιόπης για τους αρραβώνες, ανακοινώνουν τις προθέσεις τους και στην οικογένεια εκείνης, ενώ παρακολουθούν εντυπωσιασμένοι την πλήρη μεταστροφή του Αντρέα. Από εκεί πού ήθελε να διαλύσει τις όποιες σχέσεις της οικογένειάς του με τους Σταματάκηδες, δίνει ολόψυχα την ευχή του. Ο Παύλος καταλαβαίνει πως κάτι κρύβει ο ξάδελφός του και αποφασίζει να μην πάρει τα μάτια του από πάνω του.

Η γιαγιά Ειρήνη από τη στιγμή που βλέπει μπροστά της τον Αντρέα, δείχνει σκοτεινιασμένη. Δεν μιλάει σε κανέναν, όμως από φόβο μη γίνουν πραγματικότητα οι σκέψεις της. Ομως η Μαρίνα το καταλαβαίνει και της μιλάει. «Μάνα, τι έχει συμβεί με τον Αντρέα; Τι τον συνδέει με την οικογένεια της Καλλιόπης που δεν έχει βγάλει από μέσα του; Πρέπει να ξέρω. Η Αργυρούλα μας θα συνδεθεί με αυτή την οικογένεια και είναι ανάγκη να γνωρίζω την αλήθεια, δεν νομίζεις;». Ετσι, η γιαγιά της αποκαλύπτει την αλήθεια.

Λίγο αργότερα και ενώ ο Παύλος θα είναι σπίτι του, θα χτυπήσει η πόρτα και πίσω της θα αποκαλυφθεί η Εύα. Η παρουσία της θα τον γεμίσει τόσο με χαρά όσο και με φόβο. «Μην μου πεις ότι ήρθες για να μάθεις ποιος σκότωσε τον αδελφό σου!», θα της πει χωρίς να χάσει καιρό και η Εύα θα αποκαλύψει πως θέλει να ζήσει για λίγο στο μέρος που βρισκόταν ο Ευθύμης πριν πεθάνει. Είναι αποφασισμένη να κρατήσει προς το παρόν τα χαρτιά της κλειστά.

Στα επόμενα μάλιστα επεισόδια, θα δούμε την Θοδώρα... να πεθαίνει!